На сьогодні чай, поряд з кавою та какао, становить трійку найбільш популярних напоїв. Батьківщина зеленого чаю - Китай. Але повсякденним напоєм у Китаї зелений чай став тільки в VІ столітті, до цього його використовували як ліки. Корисні компоненти зеленого чаю це дубильні речовини, ефірні масла, алкалоїди, амінокислоти, пігменти й вітаміни. Крім кофеїну, до складу також входять теобромін і теофілін - прекрасні судинорозширювальні. Нещодавно було доведено, що зелений чай має протиракові властивості. На жаль, більшість людей віддає переваги чорному чаю та каві. Але тоді, коли кава й какао можуть давати несприятливі побічні ефекти, чай, при дотриманні декількох простих правил, корисний усім від мала до велика. Ці правила досить прості: • не вживайте чай у занадто гарячому стані: гаряча рідина веде до підвищеної чутливості стінок шлунка й дає симптоми різних хвороб шлунка; • не вживайте холодний чай, у той час, як теплий і гарячий чай надають бадьорість, роблять ясним свідомість і зір, холодний чай дає побічні ефекти: застій холоду й скупчення мокротиння; • у міцному чаї високий зміст кофеїну й теїну, що може статі причиною головного болю й безсоння; • не заварюйте чай довго: чайний фенол, ефірні компоненти починають мимоволі окислятися, що не тільки позбавляє чай прозорості, смакових якостей і аромату, але й значно знижує живильну цінність; • багаторазово не заварюйте чай: звичайно після третьої-четвертої заварки в чайних листках вже мало що залишається; • пийте чай за 20-30 хвилин до чи після їжі ; • запивати чаєм ліки не рекомендується: від відомого нам Танину, ліки погано засвоюються; Тож, щоб отримати дійсно цілющій напій, перед його вживанням бажано ознайомитись з порадами спеціалістів. І пам’ятайте, що листки зеленого чаю, як і будь – яка інша цілюща рослина, мають свою певну технологію приготування, знання якої гарантує безпечність та цілющий ефект. Джерело- Велика Епоха (міжнародний інформаційний проект) Додано через 17 хвилин Зелений чай безперечно дуже корисний. Я багато років п"ю тільки чорний чай, але зараз задумуюсь замінити його на зелений, але не повністю, бо зелений чай не можна постійно вживати. Але ніяк не можу звикнути до його специфічного смаку. Щоб він був смачніший можна добавити лимон або мед.
Відповідь: Зелений чай, нам на користь. Зелений чай корисний ще тим, що очищує рот. Настій зеленого чаю гальмує ріст і розмноження мікроорганізмів, які роз’їдають зубну емаль. Так що корисніше замість гумової жуйки після їди зеленого чаю випити.
Відповідь: Зелений чай, нам на користь. А, норму споживання зеленого чаю в день,хтось знає? Я чула,що в великих кількостях він шкідливий
Відповідь: Зелений чай, нам на користь. Останнім часом п'ю зелений чай з жасмином (1-2 горня на день).. Помітила дивну річ - якщо випити перед сном, то вранці в роті буде гіркий присмак Неприємне відчуття..
Відповідь: Зелений чай, нам на користь. Обожнюю цей чай. П"ю вже купу місяців. Такого чогось не помічала. Може, якийсь ґатунок чаю не надто добрий? У мене в чаї плавають пелюстки жасмину. Післясмаку немає.
Відповідь: Зелений чай, нам на користь. Саме це мене і тішить, бо я квіточки розглядаю, а потім п'ю. А купила його на пробу, бо він був в металевій баночці, в яку я потім буду збирати чайні пакетики і цукрики :D Одним словом, тепер буду щоразу купувати нові чаї з різними смаками, в світі стільки всього смачненького, а ми навіть не здогадуємось!
Відповідь: Зелений чай, нам на користь. Та знаю я .Просто в мене до чаю слабість велика Горнят 10 в день інколи випиваю.Ніц з собою зробити не можу.
Відповідь: Зелений чай, нам на користь. я теж дуже люблю зелений чай, особливо коли він терпкий, але якщо неправильно його заварити, то мені тхне рибою
Відповідь: Зелений чай, нам на користь. Самое главное заваривать зеленый чай не кипятком, а водой, доведенной до кипения и остывшей до 80-85 град, желательно мягкой водой
Відповідь: Зелений чай, нам на користь. А ви просто закип'ятіть воду і трохи почекайте, а потім заливайте. мій тато мамі з Китаю привіз глиняну статуетку, яка додається, коли купуєш хороший чай. Так от, її треба попередньо замочити (щоб набрала в себе води). А потім, якщо лиєш на неї воду, температура якої вища за 85 градусів, статуетка випускає струмінь води (десь з метр довжиною). Я його називаю "писающий мальчик"
Відповідь: Зелений чай, нам на користь. А мені подобається змішувати зелений чай з чорним. Ще непогано туди дати меду і лимону.
Відповідь: Зелений чай, нам на користь. або в мене довгий язик в купі з амнезією, або у тебе віщі сни....
Відповідь: Зелений чай, нам на користь. Ну приїхали! А через кого ми з чоловіком вже другий тиждень п"ємо чай з цитриною (я його останній раз пила рік тому)? Наробив мені смаку якось, а тепер ... :D:D:D