Дорогі форумляночки! Ми всі чудові господині і дуже гарно вміємо готувати. Неодноразово наші смаколики є шедеврами виконанням яких варто поділитись не лишень з домашніми а й з рештою світу. Для цього і є наша пізнавально-повчальна тема З особистих рецептів. В цій теми прошу ділитись як своїми так і чужими цікавими переписами. Дописи на кшталт - мені дуже сподобався цей перепис, або я нічого не зрозуміла, будуть видалятись. Такі речі запитуємо у відповідній темі тут. Питання, пропозиції, прохання, зауваження, виправлення граматичних помилок - звертаємось до модераторів. Наперед дуже всім дякую за розуміння! Смачного!
Моя пані Валевська. Давно вона за мною ходила. Переглянути вкладення 109033 Рецепт звідси: Тільки замість горіхів мигдаль, і не джем а перетерта смородина ОДНОЗНАЧНО! Все інше строго по рецепту.
Кексики: 200 гр борошна 200 гр цукру 2 ч.л. розпушувача 1 пак. ванільного цукру, дрібка солі, 110 мл. олії 1 ст. л. холодної води 0,5 ст. молока 2 яйця Все розмішати міксером (Буде така густа тугувата сметана). Нас таке влаштовує, бо втикаємо чи шматок банану, чи розморожену і злегка відтиснуту вишню чи полуницю, чи смородинку. Тісто солодке, то начинку не солодимо нічим. У деку для маффінів і у паперову формочку заповнити на 2/3 і на 22 хв у духовку на 180 град (в мене електрична). Пекла купу разів, завжди вдаються і мені подобається кількість виходу, щоб не залежувались.
Дуже люблю гамцяти,а пекти його боюся.В батьків буде річниця одруження і треба щось забацати.Міксера немаю,руки дуже болять що часом і сумку кину з рук,бо не годна нести,ще й не працюю.А чимось потрібно їх порадувати
Це ДУЖЕ смачно і от ні з чим не порівняєш. Але міксер треба. Білки взбити і заварний крем з маслом теж добре взбити треба. До мене от мама приїзджала, то другий раз пекла. Лопали і на сніданок, і на обід, і на вечерю.
Приглядаюся до цього пляцка вже десь місяць Читала багато коментарів, пишуть що мигдаль і перетерта смородина просто маст хев для нього. Смородину вже коліжанка подарувала , просвітіть які це мають бути пластівці і де їх можна купити. Ну і по темі Всі, хто питався за переписом медівничків - тримайте 2 яйця 400 гр. цукру 4 ст. л. меду 100 гр. топленого масла 1 скл. молока 1 ч.л. соди погасити оцтом 500 гр. борошна Все взбити міксером, пекти при 180 град. близько 30 хв. Як остигне - порізати на шматки, макати в помадку і посипати кокосами або горішками або вафельними крихтами. Помадка: 400 гр. масла 400 гр. цукру 6 ст. л. молока 100 гр. какао 2 ст. л. коньяку Заварити на водяній бані (я цього разу готувала на повільному вогні і теж все вдалося) Смачного!!!
Я мигдальні пластівці у Ашані бачила, але сама не заморочувалась - купила мигдаль і подрібнила у блендері. Тим більше на пробу чи для себе. На забаву певно купила б ті пластівці.
Кіш з фетою та шпинатом Тісто насправді універсальне на всі випадки життя). 125 гр добре холодного масла натерти на грубій терці перемішуючи з 250 гр муки, туди ж дрібку солі. В ту суміш я вбиваю одне яйце і даю ложку-дві сметани. Замішую тісто, намагаюсь то робити швидко, щоб масло не почало танути. Потім розкачую на братванку, проколюю виделкою, і в холодильник на годинку. Начинка. Тут можна експерементувати як хочеш). Сьогодні у нас була така: піжсмажила одну цибулинку, туди кинула розморожений шпинат і під тушила то все разом десь 5 хвилин. Остудила. Змішала з розтовченою фетою, можна всипати травичок різних, приправок. Солити точно не треба, бо сир солоний. Потім збила міксером 3 яйця з 2-3 столовими ложками сметани. І то все разом пррекалабуцькала. Чудова начинка виходить також з філе курки + тв тертий сир + помідори без шкірки кавалками + кукурудза + яйця. Насправді варіантів море). Чудово підходить для утилізації залишків різної їжі з холодильника))). Розігріваємо духовку на 180-200 гр. Туди саме тісто на братванці на 10-20 хвилин. Сьогодні було 20 хвилин, добре пропеклось, і було дуже смачно. Потім виймаємо і викладаємо-виливаємо начинку. І ще хвилин 20 або до готовності (залежить від начинки). Забула сказати, що тісто треба так викласти, щоб були хороші бортики, бо начинка може тікати))). Смачного!!! У нас це чудовий варіант в дорогу і якщо в холодильнику щось завалялось))).
Сирник "Вишиванка". Коли набрид звичайний сирник і хочеться нагадати, що ти - бАгіня. Для @PNL та всіх до дня Вишиванки можна сказати. Тісто: 3 жовтки 1 ст.цукру 100 гр. м'якого масла 4 ст.л. сметани 2 ч.л. порошку до печива 400 гр. муки. Жовтки збити з цукром, додати масло та збити. Додати сметану та муку з порошком до печива. Розділити на 2 частини. Буде здаватися, що його замало . Розтачувала на велику стандартну деку для духовки. Тісто має бути дуже тоненьке, як у сирого вареника приблизно. Тісто солодке і буде липуче, тож використовувати якісний пергамент(!), бо вся праця піде насмарку. Оте розтачування - ото найважче. Прям пальцями його тискала-розплюскувала. СИРНА МАСА: 700-800 гр.сиру 5 жовтків 200-300 гр.цукру ( можна і більше, якщо любите солодший сир) 1 ч.л. порошку до печива Ізюм, ваніль, цедра лимона за бажанням. Жовтки збити з цукром, додати перетертий сир, порошок до печива, ізюм... 5 білків збити та додати до сирної маси. (Я просто все перемішала і частинами збила у блендері. Не люблю перетирати сир. І яйця не ділила, а все разом.) Пекти 1 корж: тісто+сирна маса. Пекла десь 30-40 хв до появи рум'яних плямок на сирі. МАКОВА МАСА: 3 білки збити з 1 ст.цукру. (3 жовтки пішло у тісто) 1 ст. маку запарити та перемолоти. (я купила 200 гр готової сухої макової маси, яку залити 100 мл окропу і за 15 хв готова, там і цукор, і ваніль є). В мене вийшла хороша не рідка маса, в яку я додала розморожені відтиснуті вишні, щоб макова маса з них теж сік забрала. 400 гр морожених вишень. Розморозити, відтиснути сік. Мак з вишнями додати у збиті білки та обережно перемішати. Пекти 1 корж: тісто - макова маса з вишнями. Пекла 25 хв до рум'яних країв тіста. Перемащувати заварним кремом в наступному порядку: 1/2коржа з маком - крем - 1/2 коржа з сиром - крем - 1/2 коржа з сиром, перевернутий сиром до крему - крем - 1/2 коржа з маком, перевернутий тістом догори. Зверху шоколад (розтоплена плитка+вершки, або +молоко і трохи масла). Відділити коржі від пергаменту трохи складно. Тож як я робила: Великі остиглі коржі розрізала надвоє ножицями РАЗОМ з пергаментом. Нижній корж з маком не чіпала, бо він і так нижній. Перемастила і наверх 2 частинами клала половину великого коржа з сиром (можна і трьома, як вийде). Бо він дуже ніжний і кришиться легко. Важко від'єднати цілим від паперу. Крем все скріпить і видно не буде. Перемастила. Другу частину коржа з сиром швидко поклала перевернутим, а ТОДІ ВЖЕ знімала пергамент зверху. Перемастила. Поклала перевернуту другу половину коржа з маком, і теж ТОДІ ВЖЕ зняла пергамент і залила шоколадом. Сподіваюсь зрозуміло написала . Смисл - пергамент знімаємо у 2 коржів вже на торті. Торт виходить великий, розміром на пів-деки, але височенький. Вроді нічого такого, але трохи часу на нього пішло, но смак... це не передати. Мій заварний крем з рецепту пані Валевської. молоко - 400 г яйця - 2 штуки цукор - 40 г, ванільний цукор - 10 г крохмаль - 40 г (2 не сильно повні столові ложки) масло - 150 г Яйця взбити з цукром і крохмалем, цівкою влити гаряче молоко під час мішання. Перелити в каструлю, де грілось молоко, і варити до загустіння. Охолодити і перемішувати час від часу. (В мене вийшло дуже загусте, то додавала ще 100-150 мл молока в кінці) Грудок не боюся, зіб'ються у маслі, чути їх не буде у сирнику. Масло розм'якшене взбити міксером і по столовій ложці додати заварну масу кімнатної температури. Крем виходить дуже ніжний і не дуже солодкий.
Малосольні огірки сухий спосіб. 1 кг молоденьких, міцненьких, свіжих огірочків бажано маленьких, миємо відрізаємо дупки, кладемо в політеленовий пакет, додаємо туди 2. столових ложки солі, 1 столову ложку цукру, головку часнику порізати кружальцями, корінець хрону також порізати (як в нас кажуть постругати пучок петрушки, укропу, (якщо маєте бажання то петрушку, укріп можна порізати) Зав'язуємо пакет, перемішуємо кладемо на тарілку і на 2 години в тепле місце, через годину перемішати, а через годину огірочки готові Зберігати в холодильнику, можна витягнути з пакету почистити від зелені,а можна лишити в цих приправах. І ще один варіант. Склад цей самий: тільки додати щіпотку перцю червоного і щіпотку меленого чорного перцю. Зав'язати політеленовий пакет з огірочками, перемішати поставити в холодильник на 6 - 8годин.час від часу перемішувати. Сік дадуть огірочки.
Домашние сосиски из курицы Приготовить в домашних условиях сосиски очень легко. Достаточно иметь под рукой кастрюлю, пищевую пленку и мясо. Все получается легко, быстро и вкусно. Сосиски можно сделать впрок и хранить в морозилке, при надобности разжарить на сковородке — и готово! Смотрите и повторяйте! Ингредиенты: Куриное филе — 500 Грамм Яйцо — 1 Штука Масло сливочное — 50 Грамм Молоко — 100 Миллилитров Соль — По вкусу Перец черный молотый — 2 Щепотки Паприка молотая — 0,5 Чайных ложки Кориандр — 0,5 Чайных ложки Количество порций: 7 Как приготовить "Домашние сосиски из курицы" 1. Подготовьте продукты для сосисок. Вымойте тщательно мясо. Приступим! 2. Порежьте мясо на кусочки и пропустите через мясорубку или измельчитель. В процессе добавьте кусочек масла и продолжите перемешивание мяса. 3. Добавьте сырое яйцо, паприку, перец черный молотый, молотый кориандр, соль, молоко. Перемешайте тщательно. 4. Разложите на столе пищевую пленку, положите две столовых ложки фарша и сверните пленку, как конфетку. 5. Старайтесь плотно сворачивать сосиски, чтобы максимально убрать воздух, тогда изделия получатся ровными и красивыми. Завяжите нитками края. 6. Залейте сосиски холодной водой и доведите до кипения, варите на слабом огне минут 20. 7. Готовые сосиски обжарьте на чайной ложке сливочного или растительного масла до красивой корочки. Подавайте горячими с любимыми соусами!
БОРЩ ХОЛОДНИЙ Буряк почистити, нарізати маленькими кубиками, покласти в каструлю, залити водою (з розрахунку 2 склянки на порцію), додати чайну ложку оцту і поставити варити на 20-30 хвилин. Готовий буряковий відвар процідити і охолодити. Буряк покласти в каструлю, додати варену порізану на кубики картоплю, свіжі огірки, нарізані маленькими кубиками, рубане яйце і дрібно нарізану зелену цибулю (можна і без цибулі хто як любить) сіль, цукор і гірчицю. Все це залити буряковим відваром, додати сметану і розмішати. Подаючи на стіл, борщ посипати зеленню петрушки і кропу. 500 г буряків, 200 г картоплі, 2 огірка свіжих, 75 г зеленої цибулі, 2 яйця, 2 стл.ложки сметани, 1чайну ложку гірчиці,1 чайну ложку цукру, оцет. СМАЧНОГО
Панкейки "Ходили" за мною майже місяць. Знайшла перепис у блозі перевіреної господині і приступила до роботи. 250 мл. молока 3 ст.л. олії (або 40 гр. топленого масла) 1-2 яйця (залежно від величини) 4 ст.л. цукру+ ваніль 1 ч.л. розпушувача (0.5 ч.л. погашеної соди) Дрібка солі 180 гр. борошна. Взяла миску, помістила в неї всі складники в такій послідовності як вказано у переписі, ретельно вінчиком все перемішала і вуаля. Але ви не будьте як я, дочитайте до кінця. Яйця з цукром і сіллю добре взбити до пінистої консистенції. Додати половину молока і половину борошна. Мішати, поки не позбудетесь грудочок. Повторити те саме з решту молока та борошна. Додати олію (чи масло) і розпушувач (чи соду). Дуже ретельно вимішати. Залишити тісто на 10 хв. Смажити на сухій!!! пательні. На один панкейк я давала 2 ст.л. тіста. Як побачите що поверхня набуває пористого вигляду, перевертайте ще на декілька секунд на іншу сторону і готово. Робите фотку, хвалитеся тут і смакуєте
Гранола. Давно хотіла спробувати. Спершу купила. В перевіреного продавця, хвалену - розхвалену відомими блогерами. Тоді якраз ще знижка була. Дочка як почула - сказала, що не дала б стільки за вівсянку Спробували - нам всім дуже сподобалась. Вона і справді була смачна. Тож я вже точно знала що це і яке воно має бути в результаті. За другим разом все вдалося - 100 мл. води - 50 мл. олії - 2 ст. л. меду - 1 ст. л. цукру Нагрівати поки мед і цукор не розчиняться. 0,5 кг. вівсянки Я беру плющену (в Сільпо є). Пробувала з пластівцями, теж смачно, але при перемішуванні вони крошаться і вигляд вже не той. Вимішую вівсянку з медовим сиропом і на пергаментний папір викладаю на деко від духовки. Розігріваю духовку до 150 градусів і ставлю туди вівсянку. Через кожних 10 хв. виймаю і перемішую, щоб все рівномірно пропеклося. Так повторюю тричі. Перед останньою десятихвилинкою даю промиті сухофрукти (щоб підсушилися) і горішки-насіння (щоб хрумкі були). Коли остигне, засипаю в банки з тої купованої граноли. Нам найбільше смакує з кисломолочними продуктами. Дочка носить в школу на перекус. Заливає вранці кефіром і каже що до 11:00 м`якенька і смачненька каша готова. @orange girl - ловіть
"СИРНИК" Інгредієнти: Тісто: 2 жовтки; 3 ст.лож.цукру; 100 гр.масла; 1 ч.лож.порошку до печева; 1 ст.лож.сметани; 1 ст. муки. Сирна маса: 1,5 кг.сиру; 250 гр.масла; 8 яєць; 1,5 ст.цукру; 2 ст.лож.манки; 2 ст.лож.крохмалю; 1 пак.ванільного цукру; ізюм(хто любить). Розтерти жовтки з цукром, додати масло, сметану, муку і порошок до печива, замісити тісто. Розподілити його по формі з високими бортиками - зверху пергаментний папір з фасолею і на 20-25 хв у добре розігріту духовку на 180 гр. Тоді я впевнена що тісто точно пропечеться. Маю літрову банку фасолі для таких випадків і для кішів. Для сирної маси я змішала всі компоненти у великій мисці просто ложкою без фанатизму, а потім частинами (5 частин в мене вийшло) збивала у блендері і переливала у іншу велику миску. Творог Молокія 9%, ну любить сирник сир пожирніше . Сирна масу викласти на підпечене тісто (в мене вийшло тютілька в тютільку до країв форми стандартної 24 см) і випікати в духовці при температурі 180 градусів приблизно 1,5 (в мене 1:40 в електричний духовці) години до добре зарум'янених країв. Сирник буде так трохи трусити середину як желе, але як вихолоне він стане плотненький. Виймати з форми тільки коли вистигне до кімнатної температури! Тріщинки маскуємо шокопомадкою.
Поки пам’ятаю), мушу поділитись. На цей НР вирішила спробувати новий салат і новий тортик. Усе було смачно, тому хочу це мати у своїй кулінарній книзі). 1. Салат з авокадо. 3 авокадо, молодий шпинат (в мене був пакет міксу салатного, теж добре), шпондерок, кедрові горішки, заправка (оливкова олія, сіль, перець, бальзамічний оцет). Отже, чистимо і ріжемо повздовжніми плястерками авокадо, збрискуємо його лимонним соком, додаємо до листя, усе перемішуємо з салатною заправкою, потім туди ж підсмажений на сухій пательні плястерками шпондерок, і підсмажені на тій же пательні після шпондерку горішки. І все це в салат, перемішуємо. Вийшло смачно. 2. Торт мусовий чорничний. Обіцяю на днях поділитись рецептом, бо сьогодні банально ліньки).
Як запекти м'ясо, щоб воно було соковите, м'яке, ніжне та смачне При запіканні м'яса я спробувала різні методи - і замочувала у розсолі, і пекла у пергаменті, і в рукаві. Але найкраще, найшвидше і найзручнішим для мене є цей метод: натерти шмат м'яса сіллю, сумішшю перців та паприки за смаком, нашпигувати половинками зубчиків часнику з усіх сторін, зв'язати докупи наткою та залишити на 20-30 хвилин у такому стані. Потім обгорнути м'ясо у фольгу два рази, щоб не було доступу повітря і сік не витікав назовні та запікати 2,1-2,2 год - залежно від товщини шматка, при темп 190 градусів. Всім смачного. Спробуйте - не пошкодуєте - тане в роті.
Торт Рафаелло (дуже смачний) Тісто (бисквіт на гарячому молоці): На фору 18 см діаметром. Я на свою прямокутну велику подвоюю інгредієнти: 3 яйця, 150 гр цукру, 150гр муки, 1 пакет ванільного цукру, 120 гр молока, 60гр масла, чіпка солі, 1 ч.л розпушувача. Форму змащуємо маслом+мука. Яйця (кімнатної температури) збиваємо з чіпкою солі. Коли з’явиться хороша мінус потрохи всипаємо цукор. Збиваємо ще 5-10 хвилин. Просіюємо муку з розпушувачем. На вогонь ставимо молоко+масло доки не стане однорідними. В яйця акуратно всипаємо муку і перемішуємо ложкою знизу вгору. Коли не буде комочків вводимо молоко з маслом. І знову гарно вимішуємо ложкою. Виливаємо у форму і в гарячу духовку (170 градусів) на 35-40 хвилин. Потім холодний корж в харчову плівку і на ніч на холод. Крем. Збільшую вдвічі. Готується за 12 годин (виносимо на холод): 350 гр сметани, 80-90 гр цукру, 1 яйце, 3 ст.л. муки, ванілька, 100 гр кокосової стружки, 100 гр білого шоколаду, 180 гр масла. На водяній бані змішуємо сметану, цукор, яйце, ванілька, муку. Постійно мішаємо до загущення. Знімаємо з бані і туди подрібнений шоколад, стружку. Перемішуємо і охолоджуємо. Збиваємо масло і туди по ложці охолоджену масу вводимо. Забираємо на холод на 12 годин. Прослойка (можна без неї, але з нею ще смачніше): Полуниця 20 шт (я маю морожену перетерту, кількість на око), 1 ст ложка лимонного соку і цедра одного лимона, 1 ванільний цукор, 1-2 чайні ложки крохмалю картопляного. Все, крім крохмалю, змішуємо і на газ. Потім розвести крохмаль водою чи соком і туди ж. До загущення перемішуємо і знімаємо з вогню. Розрізаємо корж на два. Накладаємо крем (занести швидше в тепло, бо є досить твердим і його важко намазати), потім обережно накладаємо прослойку. На неї знову крем. Знову корж, знову крем. І все притрусити кокосовою стружкою.