Хропіння. То лікується???

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Iwka, 5 Жовтень 2009.

1. mamatu

mamatu Well-Known Member

Відповідь: Хропіння. То лікується???

у мене також буває ця проблема - не можу заснути під той рокот.
    Я знаю, що не варто їсти на ніч, щоб не хропіти (сама грішу цим, якщо лягаю на повний шлунок). Зайва вага також не допомагає, а навпаки.
    А Ліз Бурбо пише, що храп від того, що людина протягом для вимушена стримуватись в чомусь (емоціях, поривах, темпераменті), тож уві сні надолужує "втрачене". я краще процитую її:

Эмоциональная блокировка
    Во время сна человек освобождается от напряжения, накопленного в состоянии бодрствования. Именно поэтому все мы видим сны. Храпит обычно тот, кто склонен больше шуметь днем, но не имеет такой возможности или сдерживает себя. Как правило, это робкий, скромный человек, но ночью он берет свое. Он не осмеливается говорить днем, так как боится быть отвергнутым, — но все таки оказывается отвергнутым ночью, так как другим неприятен его храп.
    Ментальная блокировка
    Самое важное — выяснить, чем тебе больше всего мешает твой храп. Если тем, что отталкивает от тебя окружающих, то ты должен осознать, что отвергаешь сам себя. Другие люди только отражают твое отношение к самому себе.
    Если храп мешает тем, что слишком громок, дай себе право требовать внимания к твоей личности и быть услышанным. Пойми: если тебе кажется, что другие тебя не слышат, то только потому, что ты не считаешь себя достаточно важным и значимым для того, чтобы быть услышанным. Кроме того, если другие тебя не слышат, это может говорить о том, что ты сам не умеешь слушать. Твое тело говорит тебе: «Услышь других людей, и они услышат тебя. Если ты научишься слушать их, им будет приятно слушать тебя».

2. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Моєму татові в молодості травмували ніс, хропів так, що сусіди питалися, хто ж це вночі пилосос запускає! :)
    Як не дивно, мама з часом взагалі перестала звертати увагу, а у мене з народження "імунітет" виробився. Гірше було, коли тільки малу приспиш, а дід починає "йти на взльот", одного разу, коли вже нічого не допомагало, кинули йому на живіт кота; - з переляку до ранку спав тихо, а останнім часом, можна сказати, його ночами майже не чути (він не так давно проходив якісь профілактичні процедури на серце, може тому). :girl_crazy:

3. Dolche

Dolche Well-Known Member

Думаю що вага шось таки до храпу має, бо мій теж коли значно поправився почав "сиренади співати". Хоча причина може бути і в викривленій перегородці носа (тут безрезультатно - зламати собі ще раз він його не дасть), або поліпи, або серце (хоча ніколи на нього не жаліється). Причина якась є. Але ж заствити чоловіка обстежитись повністю на мотузку не заведеш. Завжди придумає безліч причин. А головна це та, що коли я не можу спати через його храп - значить я спати не хочу. Получається я якесь зомбі яке ніколи спати не хоче!:girl_emo:

4. Almariel

Almariel Well-Known Member

у мене чоловік хропе, але я того геть не чую. та інші чують (коли десь в гостях).

так що порада така: оскільки храп не виліковний, то треба зробити вам міцнішим свій сон. по-моєму, це єдиний вихід.

5. Fechka

Fechka Member

моїй доні 9 років... а хропе так наче їй цілих 50років... я вже звикла...Спить в іншій кімнаті.. та іноді мене це починає хвилювати...я гадала ,що це хвороба старших,спрацьованих людей...(хоча інколи я сама хропу, і моя мама.. та доня перевершує всіх).. мабуть у нас це спадкове....

6. manka

manka Member

Значить, всі ми подруги по нещастю. Мій чоловік хропить коли замучений або вип"є. На щастя практично не п"є. Вночі зі всієї сили товчу його ліктями і ногами, а зранку перевіряю чи дихає:girl_haha:.Найдієвіший спосіб боротьби - перевертання. Між іншим, я також іноді хроплю, але ві того не знає:girl_haha:

7. ViTanya

ViTanya Member

Дівчата, спробуйте закапувати хропуну в ніс перед сном обліпихову олію (продається в аптеці) по 1 краплі в кожну ніздрю. Багатьом дуже допомогло. Капати потрібно 1-2 місяці. Міцних вам снів!

8. Fechka

Fechka Member

вперше таке чую! Та спробувати мабуть варто! Розповім про результат....

9. Nivea

Nivea New Member

Недавно прочитала в інтернеті, як британські жінки лікують свої коханих від хропіння - стусанами. Найбільш ефективними вважаються удари по голові подушкою або щипки.
    Мій благовірний також хропе, тоді використовую метод британків-стусани.
    Про обліпихову олію також чула, будем пробувати.

10. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Я зараз свого чухаю по волоссі,повертається зразу!майже не прокидається))))

11. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

і мій +1 в вашу компанію :girl_sad:
    інша кімната- то вихід, але ж хочеться спати біля чоловіка часом)) і шо то його робити?
    колись теж штурхала під бік - допомагало,а тепер спимо між дітьми- то нема як штурхнути. то цьмакаю як до песика і заспокоюється одразу. але вже надоїло щоночі отак цьмакати і не могти заснути ...

12. SoLana

SoLana Well-Known Member

:girl_smile: О! Треба і собі спробувати:girl_crazy: Але, мала під ту "пісню" засинає і не будиться, а от я:girl_devil:

13. Iwka

Iwka Well-Known Member

розкажу про наші досягнення)
    - чоловік навчився спати на боці, часто так сам і лягає, і повертається навіть після першого прохання, так що засинаю деколи навіть без проблем.
    - Присипляти сина -новий обов"язок мужа) А ще я засинаю під казку яку чоловік розказує Грицкові наніч, відповідно храпу не чую!!!

14. shkodnica

shkodnica New Member

мій хропить часто тільки після застілля і випивання ... я теж стараюсь перша заснути....

15. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

я вагітна теж добре спала, а тепер повернулася до свого режиму, що спати хочеться вже менше((

во-во:connie_pull-pigtail

16. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

Сашко точав хропти... Раніше теж час від часу міг загуркотіти, а останніх кілька днів то просто невиносимо. Дихати носом не може, дихає ротом. всі губи потріскані, бо пересушені. Нежитю немає, ніс чистий. пішов нині з бабусею до лікаря. Скоріше за все то або алергія, або аденоїди.
    Я теж деколи хроплю, але буджуся від того сама. Я навіть в сні розумію що хроплю. Як? А мені снитьщо я з кимсоь розмовляю, а говорити важко, ніби щось заважає)))
    І муж хропе, і то так конкретно. Помагає "копнякотерапія", але то треба робити з розгону і відразу прикинутись що спиш))) А ще муж в сні гооврить, ми з ним не раз вирішували його робочі питання коли він спав))) А перевертання на бік не спрацьовує, бо він хропе навіть коли спить на животі)))

17. Dolche

Dolche Well-Known Member

ну якби про мого мужа написали, ідентично

18. ViTanya

ViTanya Member

Храп.
    Методы лечения народными средствами
    КАК БОРОТЬСЯ С ХРАПОМ
    За 1 час до сна закапать в нос по несколько капель облепихового масла в каждую ноздрю. Через 2-3 недели такого лечения носовое дыхание станет свободным. Курс – 2 мес.
    • Упражнения:
    - Утром и вечером произносить звук «и», напрягая при этом мышцы глотки, мягкого неба и шеи. Повторять упражнение по 20-30 раз. Курс 1 мес.
    - Рот закрыт, дыхание идет через нос. Напрячь заднюю стенку языка и с силой оттянуть язык к горлу. Если при этом приложить пальцы под подбородок, то можно почувствовать, как напряжены мышцы. Это упражнение следует повторять несколько раз в день, делая по 10-15 движений языком. Упражнение укрепляет небную занавеску, и человек перестает храпеть.

19. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

якщо отакво різко раз - і захропів, то може, і алергія. А якщо аденоїди - не впадати в паніку, читати кілька інших тем :)

20. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

раніше теж похрапував, але на фоні недавнього почервоніння горла то стало набагато гірше.
    від лікаря новини такі: аденоїди збільшені, але невідомо чи то вони самі по собі збільшені чи внаслідок проблем з горлом. сказали що мигдалини як губка((( а ще недочування. я раніше думала що це "прєлєсті характеру" і він мене ігнорить, а лка сказала що він дійсно може не чути...
    маємо тепер лікування, гріття та кварц. але чує моє серце що таки доведеться мати справу з аденоїдами. мені теж видаляли, правда то вже в школі було, а Сашко має від мене в спадок таке ж паршиве горло.