Віра в "плями на сонці"

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Liliyah Romanova, 1 Червень 2009.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Є правила певні, якими Церква користується. Я одне з них озвучила. Довготривалість є підставою для сумніву, бо надто великий ризик, що відіграє роль людський фактор і служіння мамоні.
    Он Меджуґорію теж досі не визнали з тої причини (не лише її, але через це також), хоча теж є зцілення й навернення.

Що по дереві стікає щось, що не є кров'ю людини чи тварини? Мабуть, ні. Христос був людиною. Якби стікала кров, я би повірила, що чудо, а так маю великі сумніви. Ще й слова священика змушують припустити, що то шарлатанство, аби людей заманити. Адже люди в нас люблять такі речі, шукають невідомо-чого, деякі виключно за таким і полюють. Чого ж на тому не нажитися, якщо можливість є?
    Спадає відвідуваність - ще одна об'ява з'явиться, або хрест почне чимось стікати...

2. Smorodynka

Smorodynka Member

Відповідь: ПРОЩІ

Можливо ви і праві, спорити не буду. Але мені там дуже сподобалось. Якесь таке відчуття спокою і затишку там панує. Хочеться туди повертатися і повертатися

3. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Відповідь: ПРОЩІ

Поки комісія не вияснила що як і до чого, я б не спішилась з висновками і впевненими розмовами, що це диво і воно від Бога. Плюс, щоб довести наскільки кожне з таких об’явлень є правдиве й існує така комісія в Ватикані. Он цікаво, якщо комісія доведе, що воно не надто правдоподібне що люде скажуть? Перестануть туди їздити?

4. Smorodynka

Smorodynka Member

Відповідь: Прощі

5. Liliyah Romanova

Smorodynka, суть така, що якщо це бізнес, то вам створять усі умови, аби ви туди поверталися, бо це вигідно. Церква проводить експертизу й дослідження, аби подивитися, чи нема в тих об'явах єресей. У світі не одна об'ява спричинила відкол від Церкви, а потому взагалі в секту все перетворилося. Якщо в об'явах Богородиця говорить про правди віри, не говорить нічого нового, нічого, що перечить Об'явленню, тоді такі об'яви правдиві. А якщо Богородиця починає займатися питаннями будівельними, міняти обряди, додавати якісь дивні речі, як ото на Тернопільщині було (обкладання вервицями, додавання до Причастя сліз Марії, зміна молитви Вірую...), то це вже явно щось нечисте.
    Є свідчення Святих Отців про те, що нечистий спокушає об'явами Христа й Богородиці, бо є спокуса відвернути погляд із Бога на себе, який такий важливий, що аж Христос об'явився чи Богородиця.
    Саме тому не варто в темі Прощі писати про такі місця, де ще не затверджено Церквою, що то є правдиве.

6. Smorodynka

Smorodynka Member

Ну то перенесіть це в більш підходящу тему. Насправді нічого, що суперечило б християнським канонам я не бачила. Ще що я прочитала http://djublyk.at.ua/news/2009-10-26-20

7. Liliyah Romanova

Не стільки канонам, скільки догмам (правдам) віри.
    А ви так добре всі догми знаєте? Я би сама не бралася за експертизу, бо не знаю всього. Та й для того і є комісії, які визначають, що правдиве, а що сумнівне чи єретичне.
    Мене власне насторожили слова того священика. Попахує обманом.
    А про Василія Блаженного не читали? Він теж ікону каменем розбив. Треба з тими справами бути дуже обережними, а в нас люди якось легко вірять у такі речі, занадто легко.

8. Smorodynka

Smorodynka Member

Відповідь: Віра в "плями на сонці"

Незнаю, на жаль. А які слова вас насторожили? Про кров?

9. Liliyah Romanova

Так, вони. Якщо не людська й не тваринна, то що то є? Чому не сказав, що то за рідина по хресті стікає?
    Як на мене, то це вже намагання показати чудо там, де його нема. Христос був людиною. Якщо кровоточать ікони, то на них саме кров зазвичай. І якщо почитаєте про різні кровоточиві ікони, то там всюди буде сказано, що експертиза показує, що ікони виділяють саме людську кров.
    А тут - не людська й не тваринна. Хочуть щось показати невідомо-що. Тому я й не вірю тому отцеві. Сенсацію просуває, тільки й всього.

10. Женічка

Женічка Well-Known Member

Ось і до нашого села завітало чудо. В парку ні пройти, ні проіхати, ажіотаж страшний, каже мама, що надвечір людей 300 було.
    http://www.youtube.com/watch?v=zIv0Co_rBJU

11. Liliyah Romanova

Воно не дивно. Люди хочуть паранормального чуда.

12. vikad

vikad New Member

якщо чесно, то я як не придивлялася - нічого чіткого не побачила. Дійсно, людям давай сенсацію.
    Як Ісус чуда робив люди також за ним толпами ходили, а як стати послідовниками, то найшлися лише одиниці. Мені здається, що люди, які дійсно люблять Бога не потребують видовищ-доказів існування Бога на деревах...

13. Liliyah Romanova

Та це звичайне ідолопоклонство. Не там шукають Бога та Його діл, що тут поробиш...

14. Hexe

Hexe Well-Known Member

Можливо вже було це відео,вона трохи давнє:
    http://www.youtube.com/watch?v=VOJwG48WIg0

Що тут мене вбиває, так це те, що вбачати на(перепрошую) обісцяних стінах якісь образи.... якось неетично,чи що:girl_nea:

15. Smorodynka

Smorodynka Member

Не буду сперечатися і щось доказувати, але як пояснити таке явище?Чому так категорично не розглядати це як Божий знак?

16. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Тому, що диявол також вміє приймати різні вигляди і являтись людям. Якщо це й справді Божий знак, то треба в першу чергу молитись і просити о розуміння. Хоч, я також дуже скептична до таких речей. Чому кажуть, що Бог є в теплому тихому вітрі, а не в штормі?
    Я вірю в смиренність а не в хвалькуватість і гординю. Не пахне мені смиренністю в таких речах. Люди схильні відкидати правдиво Боже, але біжать за зовсім іншим.

17. Liliyah Romanova

Маруся дуже добре все написала. Я лише нагадаю про те, як сам Христос учинив. Коли Його попросили зійти з хреста, щоби вони, очевидці, повірили, Він того не зробив. А як робив? Люди отримували чуда, коли віра вже в них була. Він казав: "іди, віра твоя спасла тебе", а не "зараз покажу тобі трюк і ти повіриш". То штучки диявольські, пригадайте, як він Христа спокушав. От і відповідь.

18. Liliyah Romanova

Дуже гарний коментар щодо стрийського "чуда".

19. Lynx

Lynx Member

мені ті два останні відео виглядають страшно. звичайне зрізане дерево, звичайна мокра стіна... і купа людей які їм поклоняються. ну чисто подуріли. у мене от деревяні двері в туалеті з такою фактурою, що можна розгледіти образ інопланетянина і мультяшне лисенятко. то що мені уфологів і мультиплікаторів викликати? так вже склалося, що людська свідомість вміє асоціювати різні образні форми з тим, що бачить навколо. таке високе - схоже на людину, щось видовжене - на тварину. а якесь інше - ні на що не схоже, бо нема такого навколо. були б люди трикутні то всі трикутники б людей нагадували. тому ніц дивного нема, що певні плями нагадують тварин, а певні людей. і чудесно, вважаю, теж нема нічого. це все логічно.

20. vikad

vikad New Member

Відповідь у другому відео (про Чернівці) на часі 2:51 до 2:54. Ну і Ліля з Марусею відповіли краще за мене.
    Даром отримали, даром давайте. А тут не встигли щось побачити, вже ручки гріють... Бусінес.