Точно не можу сказати, бо конкретно цього сиру не нюхала) але мені пропадав завжди. Перепрошую за подробиці, але запах - то від невимитого перед доїнням корови вимені. Я то відчула, коли вперше спробувала сир свекрухи після сиру бабці. Бабця не мала звички мити корову перед доїнням і той запах якось сприймався як норма. Свекруха корову драяла ледве не з шампунями перед кожним доїнням і запаху не було жодного разу. То я після її сиру бабин вже в чистому вигляді їсти не могла, хоче і знала, що він зроблений в добрих умовах. Завжди пускала в сирники, все будо ок.
Я з сиру, який мені чимось не пасує свіжий, печу сирне печиво Гусячі лапки. Легко, і з продуктів до сиру хіба пачку маргарини треба, цукор, мука.
А як в умовах квартири запах при готуванні такого твердого сиру? Одного разу знайомі робили, але на літній кухні - аромат неймовірно сильний, "сирний", стійкий.. Ми ще розмовляли, що в квартирі не вартує таке готувати
А дайте рецепт у відповідну тему? Бо часом трапляється сир не дуже, ніби добрий, але не смакує, (особливо, як свекруха дасть з морозилки, а упакування було пошкоджене і є запах сторонній) то я хіба сирники пекла.
Я би викинула, шкода інших продуктів, які також можна спортити, готуючи з цього сиру. Я, навіть, психологічно не змогла би ту страву їсти, знаючи, що він смердів.
Я не знаю... моя квартира не боїться запахів. Твердий сир правда майже не готую зараз, бо не маю села та халявного сиру, а з купованого не вигідно, проте колись спокійно готувала, якщо бабця скажімо забагато передала, а він вже і не зіпсований і в страву сирну якусь не конче. Все норм було. Під час плавлення точно всі запахи зникають, це вже як зовсім новий продукт виходить.
Мала на увазі не запах продукту на виході, а той аромат, що позначиться по хаті як від смаження, скажемо, риби..
То не суто до Вашого допису коментар, але дотично Запах може бути не лише від того, що вим'я не ретельно миється. Є періоди в житті корови, коли склад і відповідно смак і запах молока міняються, стають незвичні чи навіть неприємні. Наприклад, молоко одразу після отелу (поки молозиво повністю не заміниться молоком), чи в кінці лактації, коли корова "запускається" перед новими пологами (тоді молоко спершу швидко гіркне, а потім вже гірким доїться). А ще буває від зміни корму - наприклад, коли корова виходить на пасовище після "зимового" корму, кілька днів, а то й тиждень, молоко стає дуже жовте і має специфічний смак і запах (я тоді не могла його пити), а за тиждень все стає на місце, і молоко тоді все літо і частину осені найсмачніше (якщо теля народилось навесні). Ще смак і запах відрізняється від корови до корови. Наприклад, молоко від корови в родичів зі сторони чоловіка мені не смакує, хоч я знаю достеменно, що хазяйка акуратна, корови миті, і на базарі вона має постійних клієнтів на молоко, сир, масло і сепараторну сметану. Вся продукція мені підходить, окрім свіжого молока. А від свекрушиної корови мені молоко дуже класне (враховуючи, звісно, сезонність). Тому, якщо сир має запах корови не від бруду, чи зіпсутий (присутній запах дріжджів) , а мають місце якісь причини, про які я писала вище, чи просто молоко даної корови ТАК пахне, його викидати шкода, а якесь печиво спекти можна, щоб не переводити продукти - спробувати хоч маленьку порцію. Я взагалі дуже не люблю викидати продукти, стараюсь не брати того, що не з'їсться вчасно і не надається до переробки / заморозки, навіть якщо дарма дають. Маю такий пунктик, певно наслідки дефіцитних 80-х і голодних 90-х... Але маю дуже чутливий нюх, і явно зіпсовані продукти підуть в смітник беззаперечно, навіть не зможу згодувати тваринам, бо вважаю, що зіпсовану їжу не заслуговує ніхто.
Ви не повірите, але я дівка з села і стільки надоїла тих коров і своїх, і сусідських , коли вся сім’я їздила на заготівлю сіна. А корови в нас гарні були, молочні, я надоювала майже по відру молока з кожної...Господарка в нас була дуже велика, то я знаю багато... Проте, насправді я визнаю лише дві причини: або корова брудна, рідко прибирають під нею, тоді, мий не мий , може бути сито смердюче, чи марля, через яку проціджують молоко, то взагалі жесть. Це перша причина. Друга- тільна корова. Але воно швидше гірчить, чим смердить. Таке, щоб певна корова просто давала молоко з певним запахом-чесно, не зустрічала. Але я ніколи не могла випити свіже молоко навіть від своєї корови...я брала пів кружки молока, доливала пів кружки води з криниці, ставила в холодильник і тоді пила. Я ніби з села, а замашки міські-смальцю, кишки, сала, сальцесонів, шкварки гидую бачити, не те, щоб їсти)))
В мене чоловік таке любить готувати і їсти. То закриває двері на кухню, включає витяжку на максимум і відкриває вікно. Іноді буває трошки чути в кімнаті, але швидко вивітрюється.
Я тоді зробила сирнички. Запах пропав і навіть я їх їла. Може то не був сильний запах. Чоловіку той сир був Ок.
дівчата порадьте. є абрикосове варення. дуже-дуже солодке. аж зуби ломить. як зменшити солодкавість. думала лимоном. але як це зробити правильно-не знаю..
Якщо тісто не дуже солодке, і, як пишуть вище, додати кислого яблука, пів на пів, або більше яблука, а між шматочками розкидати те повидло, пісочний пиріг вийшов би бомбезний, так мені здається... Або як начинку по трошки на рогалики з магазинного дискового тіста (воно зовсім не солодке, а навіть чуть солонувате).
Нарахувала вдома 11 бананів - накупили самі і батьки нанесли дітям. Ще не псуються, але з`їсти всі вчасно точно не стягнемо. Куди їх притулити? Колись пекла шоколадно-банановий кекс, але думаю може ще шось цікавого би придумати Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk