@Yulia Lashkevich сміливо можете використовувати у випічку. Зі старої сметани дуже добрі оладки виходять. Булочки,пиріжки,сметанник,мафіни- це ті страви,котрі "стерплять" несвіжий продукт
Маю питання до любителів різних сортів сирів. Подарували мені остеркрон (австрійський голубий сир), я за нього забула, сьогодні дивлюсь, строк придатності закінчується через 2-3 дні, а сама плісень стала якась ніби як велюрова, от думаю чи то він такий має бути чи вже "передорожчав"?
Якось капнув мені на джинси віск, я так старанно відчищала його, що на місці воску маю наче протерті джинси, якось можна це виправити? Думаю може якусь наліпку - але переживаю, чи то не занадто по дитячому буде, плюс пляма не посередині ноги, а так наче трохи збоку
Ну можна ще щось мацьопке вишити, або стразик якись пришити, можна для "ніби так було" ще в інших місцях причепити.
Поставте в темне холодне місце (не холодильник) на декілька днів, воно "дійде до кондиції". Таке часто буває як купляти ківі в кошику, я в підвал виношу, інколи і тиждень стоїть, потім робиться м'ягеньке і сочне
зваріть варення, з ківі дуже смачно(5 шт ківі і 1 банан порізати помяти мялкою + 1 ложка желатину, варити коли закипить ще десь 5-8 хв. І цукор, здається 100гр)
Теж таке купила недавно. Вичитала купу порад в неті, багато що попробувала і допомогло наступне: поклала до ківі яблуко і разом все закрила в поліетиленовий пакет, залишила в кухні на столі(в холодильник не класти). Через два дні ківі стали м'якші і трохи солодші.
напевно воно була пім'яте трішки або падало. Я також купила була тверді ківі, їсти не можна було. Стояли в кімнаті десь 5 днів, стали м'які і смачні. Але одне зігнило, але тому що воно падало. я витягнула з коробочки 2 ківі, одне покушала, а друге скотилось зі столу і впало, то воно і зігнило
Дівчата, маю грам 300 сиродавленої льняної олії. І вона вже мені згіркла. їсти так вже не можна. Як її використати? я ото подумала - може маски на волосся?
Можна ще його підвісити як сир, як маєтп час, але не на марлю, а плотнішу тканину, то мала би трохи рідина вийти. Але як геть рідкий, то мабуть не варто з тим бавитись.
Зробіть на цьому оладки з содою/порошком до печива і тертим яблучком. Буде вам замість кефіру. Часом так роблю.
Підігрійте десь до 50 - 60 градусів желатин з водою (я беру пакетик доктор отікер на 100 мл води ) потім додайте 400 мл йогурта, або скільки у вас там є ,додайте цукор та збийте - вийде сметанкове желе. Можете ягоди після того як збили дати, вимішати - 15 хвилин в холодильнику, в мене виривають то з рук )).