та те ж саме, що і з баклажанами - сюрпризи підносить нєпрєдсказуємо - часом гірчить після розморозки, часом взагалі...смердить або як гума навіть після варіння - їсти неможливо я, правда, сама не вирощую, то цілком можливо, що залежить від якихось добрив О! і я про це І нєізмєнно прєвосходний рєзультат
В мене вчора сталась халепа: варила овочевий суп - сирі картопля, морква, цибуля, корінь петрушки, морожений горошок і кріп з петрушкою, сушений лавровий листок, перець духмяний, сіль, суміш перців, куркума і орегано. Суп вийшов гіркий, довелось вилити. Що могло спричинити ту гіркоту?
@raspberry, мені раз зовсім трішки більше ніж зазвичай куркуми в рис всипалося, то був гіркий, неможливо їсти. Як варіант..
Куркуми десь столову ложку на баняк для кольору дала. Орегано забагато сипанула. Може ті всі спеції в сукупності і дали ту гіркоту
Порадьте щось, бо вже засинаю над квасолею. Завелися жучки. Мала великий пакет і здуру замочила всю, щоб вимити тих зараз. Сиджу вибираю неушкоджені квасолинки. Але її так багато і я не знаю, що робити. Чи вдасться її якось зберегти на потім, вона ж уже мокра...? А якщо проварити і заморозити щось потім буде нормальне? Чи викинути і не витрачати даремно час? Надіслано від мого Lenovo S90-U, використовуючи Tapatalk
в мене так завжди мама чоловіка робить- проблем ще не виникало. Одного разу з нами запасами поділилась, то все було добре.
@nibysh @Borsychok дякую за пораду буду перебирати далі Надіслано від мого Lenovo S90-U, використовуючи Tapatalk
Ви вибираєте просто без дірочок? Я колись так перебрала, а коли почала варити, то побачила, що під шкіркою є щось, я здерла шкірку, а там був хробак, чи то личинка . Хоча ззовні дірки ніякої не було, як воно туди попало бррр Все викинула А є спосіб полущити квасолю від шкірки? Тоді точно ніякої живності не пропустиш
Пішла викидати то все... Тільки часу шкода, що ми з чоловіком витратили на ту квасолю Надіслано від мого Lenovo S90-U, використовуючи Tapatalk
Та чекайте Може проваріть якусь порцію пару хвилин і розгляньте тоді. То буде видно, в тому місці шкірка ніби просвічується. Може у вас інший вид насЄкомих , які живуть ззовні
Якщо то такі сіруваті гризунчики, то викидайте не задумуючись. Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
Теж таке мала. В червоній квасольці завелися такі сірі жучки, я то все перебрала (добре, що було небагато і білі дирочки на червоному добре видно), зварила. А потім, щось вона мені підозрілою здалася, я одну розлупила, а там ВОНО і дірки теж не було. Все викинула, дуже було шкода, бо мало бути на Святвечір
Квасолю можна заморозити й відварену, і просто намочену - потім лише вкинути варити. Але якщо масово вражена тою зернівкою, то навряд чи вона їстівна та зараза закладає личинки ще майже у фазі цвітіння і вони розвиваються разом зі стручком - тому так важливо вчасно обробити від шкідників бобові - і вияснити, чи вражений плід допоки шкідник не виросте дуже важко
Ого, ви відкрили мені очі звідки ті заразюки беруться а я то думаю, як вони пробираються до тієї квасолі, а воно там сидить вже з грядки...от тобі і маєш домашнє, не кроплене... Надіслано від мого Lenovo S90-U, використовуючи Tapatalk
Дякую, дівчата, за поради. Викинула всю, хоч вже поморозила була. В мене біла, то так не видно, яка там та шкірка. Надіслано від мого Lenovo S90-U, використовуючи Tapatalk
Маю сметану, вона стала гірка вже(((( і жалко викидати, бо є досить багато. Хочу приготувати кекси, і туди треба сметани. Якщо кину ту гірку сметану вона зіпсує кекси?? чи не чіпати тієї сметани і купити свіжу?