@Нікуся, омг, я в таких кількостях не беру, бо в нас її вживаю тільки я)). Спробуйте хоч частину промити, тоді побачите, що з того вийде.
пісок то ше пів біди. Часом можуть попадатися осколки від ракушок, а то вже може бути біда - я вже так раз зломала зуб. Тому акуратно. олія, оцет (або соєвий соус - кому як білше подобається), трошки цукру, часничок і я люблю кунжут додати до заправки.
Я незнаю, може і всяке там попадається але , як тільки під зубами хрусьне - смітник. А, взагалі я питаю в продавця, чи чиста, переважно на Шуварі купую в одного, то ще не обманули і спробувати дають). Остатньо брала в Ашані- була чиста, тільки якась тверда(стара чи шо?).
можна звичайно. В неті є купа салатів з морською капустою і з майонезом. Для мене існує тільки один салат з майонезом - Олів"є. Все решта з олійкою або йогуртом. Тому порадила саме олійну заправку
Дівчата, купила ананас. Пролежав в прохолодній кладовці і покрився зверху пліснявою. Скажіть, чи можна зрізати зверху шкірку і з"їсти ананас, бо шкода викидати
Купила скумбрію морожену. Почала її розморожувати, а від неї трохи іде запах. Можна його чимось вбити? І як тоді її краще приготувати?
Навіть овочі радять не більше 1-2 років, а гриби, здається, до 10 міс (але точно не більше 1 року). Викидати однозначно
Заморозила порізані овочі на соте дуже багато: морква, кабачок, перець, цибуля, печериці і баклажан. Баклажан вимочувала і солила, перед тим, як відправляти в нарізку пробувала. А воно в готовому вигляді таааак гірчить. Страшенно мені шкода викинути - майже 2 шуфляди в морозилці тим запаковані. Кожного року так роблю і ще жодного разу такої халепи не було. Вибрати баклажан не реально. Що зробити щоб прибрати ту гіркоту?
@flame, у мене минулого року так було. Я вирішила,що то сорт якийсь чи брак.. Один кульок нормальний,в другому таке гірке,що жах. Теж вимочувала перед заморозкою(( Я викинула,хоч дуже шкода було грошей,часу і місця...
після багаторічних експериментів з морозилкою дійшла з нею до консесусу - всі продукти морожу окремо. мішок порізаних кабачків, мішок перцю, горошку, броколі etc Потім нема ніякої проблеми змішати у бажаних пропорціях любі інгридієнти, але от від таких сюрпризів можна убезпечитись. а баклажан взагалі дуже капризний овоч. - рекомендують бланшувати перед заморозкою, і ще цвітна капуста любить повибрикуватись
І в мене те саме, цього року( Я і вимочувала і бланшувала. Жаль продуктів Надіслано від мого Lenovo A2010-a, використовуючи Tapatalk
Я роблю овочеві суміші, бо це зручно. ТО явно була проблема не в суміші, бо одна партія була нормальна, в іншій гірчило. І окремо заморожений баклажан теж гіркий був.
@Alterа, що не так може бути з цвітною капустою? Бо планую цього року посадити на городі, а тоді морозити на зиму.
З цвітною капустою ще ніколи ніяких проколів не мала. Іноді морожу цілу,іноді кидаю на хвильку в окріп.
Морожу вже кілька років. Ділю на суцвіттячка, трошки зовсім проварюю (буквально пару хв) і по пакетам в морозилку. Тільки щоб висохла, бо злипнеться і потім розділити важко. І все. Просто і зручно. В мене малий іі обожнюе, вже весь запас з'ів))) Головне не переварити, бо буде як "трава".