Колись мені бабуся розповідала про одну стареньку сусідку, яка навчила її багатьом цікавим кухонним секретам: "вона з малої кухаркою працювала, її ще їмость вчила". Оця сусідка свого часу вчила її, як врятувати м'ясо з душком (холодильників то не було), що робити зі зглевілим сиром тощо. Я не закликаю використовувати зіпсуті продукти, але ж часто буває так, що тої чи інший продукт або страва втратили вигляд чи консистенцію, однак цілком повоціно можуть бути використані для приготуваня інших страв. То ж пропоную ділитися такими секретами. Для прикладу, я використовую перекисле молоко, кефір чи йогурт для приготувая оладків або манника. Прокисле кип'ячене молоко використовую для випічки або алисників. Білий зчерствілий хліб підсушую і мелю для паніровки. А от що робити з чорного - не заю.
Відповідь: Викинути не можна врятувати ми чорний теж для паніровки використовуємо, змішуємо з перемеленим білим
Відповідь: Викинути не можна врятувати нарізати кубиками, підсмажити на олії, і буде супер до супу п"юре чи "шарового" салату з грибочками
Відповідь: Викинути не можна врятувати як маю дриг-роблю домашні сухарики дрібно ріжу і в духовці підсушую, посипаю спеціями (душиця, майоран, базилік) і можна трохи часничком
Відповідь: Викинути не можна врятувати Каші дитячі розчинні ,якшо давно стоїть додаю в оладки,ті що несолодкі - для паніровки використовую. Можна і суміші молочні в оладки давати, але того в нас небуло, може кому знадобиться.
Відповідь: Викинути не можна! врятувати? Поправила назву теми, якщо не погоджуєтесь то кажіть. Ука мені нагадала як кажуть єврейські господині, що у доброї єврейської господині нічого не викидається а все можна якось використати. Мясо якщо не першої свіжості можна вимити водою з оцтом і вимочити в великій кількості холодної води з сіллю і оцтом. Вчорашній риж, який вже трошки підсох, можна відпарити в мікрохвильовій або на газі, якщо в банячок підлити 1/4 скл води і дати на маленькому вогні відпаритись. Буде як свіжий. Доречі лушпиння з креветок і кістки з риби можна використати як базу для рибного бульйону. Потім звичайно ж треба буде його добре процідити.
Відповідь: Викинути не можна! врятувати? назва була по аналогії з мультиком: http://www.youtube.com/watch?v=zMoPVzGMkVU в мене бабуся ще потім на ніч його "маринувала" у великій кількості тертої цибулі
Відповідь: Викинути не можна! врятувати? знаю, що ще вимочують в розчині марганцовки, щоб мікроорганізми поздихали
Відповідь: Викинути не можна! врятувати? добре, що не в формаліні. або "для особо лінивих" варити зразу в марлевому мішечку.
Відповідь: Викинути не можна! врятувати? Я збираю "вчорашні" м’ясні вироби (ковбасу, курку, язик, сосиски, полядвицю, шпондер і т.д.), які були нарізаними до столу, але не з’їджені чи присохли і втратили привабливість, або просто, не встигаємо їх з’сти до кінця терміну придатності. Зберігаю в морозилці в лоточку вже нарізаним на кубики чи полоски, а потім роблю бігос, зупку чи ще що-небудь на тому м’яску.
Відповідь: Викинути не можна врятувати Багато продуктів можна пустити в оборот по другому разу - з підкисшого не свіжого домашнього сиру можна зробити і пожарити сирні пончики, можна його використати як компонент до тіста на піцу, на пиріжки - трошки зачерствілий батон можна порізати на шматки і обжарити в збитому яйці і смакувати з майонезом з часничком, тобто зробити грінки, а зовсім черствий батон я використовую для паніровки відбивних або для котлет - присохші твердіі бублики можна замочити на кілька хвилин в теплому молоці, але так, щоб не розм"якли зовсім, наповнити заправленим м"ясним фаршем, затерти сиром і випікати в духовці до готовності - присохший голандський сир можна обрізати зі всіх сторін і середину натерти і використовувати до піци або інших гарячих страв - м"ясну нарізку, яка залишилася після дня народження чи іншого свята, можна заморозити і використати з часом для піци або додавати при варінні солянки - несвіжі сметану, масло або яйця можна використати для тіста певної випічки (крім крему, звичайно)
Відповідь: Викинути не можна врятувати Я зі старого домашнього сиру (який завалявся в холодильнику) варю твердий сир.
Відповідь: Викинути не можна врятувати З картопляного пюре,яке залишається з попереднього дня роблю крокети,запіканку,з мясних нарізок,що залишились після свят варю солянку,додою у омлети,роблю піцу,або тушкую капусту.
Відповідь: Викинути не можна врятувати а я роблю розігріте картопляне пюре . *а я то думаю, що ж в мене нічо не лишається?*
Відповідь: Викинути не можна врятувати як? бо мій рецепт передбачає тривале "глевіння", а цей процес супроводжується малоприємними запахами. Знаю, що роблять без цього, а не знаю кя.
Відповідь: Викинути не можна врятувати Можете собі спочатку закип"ятити молоко, а потім в іншу кастрюльку висипати сир і залити тим молоком.Якщо маєте домашнього сиру від 0,5л до1 л то висипаєте в кастрюльку і заливаєте молоком щоб накрило сир. Більше-не треба. Кастрюлю беріть нержавійку, бо в поливаній - пригорить.Варите той сир з молоком десь 5-10 хв. Постійно мішаєте (особливо по дні). Побачите, коли він стане трохи подібний до жуйки (такий ніби резиновий ) то тоді відціджуєте. Потім виб"єте 1 яйце, 1 ч.л. соди (без гірки) або й менше- в залежності від кількості сиру і сіль до смаку. Те все варите постійно помішуючи(теж приблизно 7-10хв). Потім побачите, коли воно стане густе і тянуче - перекидаєте в посудину змащену олією. чим довше будете тримати на вогні, тим твердіший получиться сир. (Я люблю робити мягенький) Точного рецепту дати не можу, бо завжди роблю «на око», в залежності від кількості сиру. Якщи сиру маєте мало (250-500гр), то все робите так само, тільки даєте менше соди. Взагалі, то все робиться дуже швидко і смачно. То все можна робити як зі свіжого домашнього сиру, так і з такого, що вже не дуже придатний до споживання.
Відповідь: Викинути не можна врятувати З млинців,які залишились,якщо таке трапляється, можна зробити "млинці закусочні".Для цього бером млинець змащуємо його залишками пюре,кладемо щось з мясного, сир якщо є у нетрях холодильника,додаємо корейську моркву,якщо така є,якщо ні, то можна маринованого огірочка,чи що забажаєте,загортаєте млинець,змочуєте у збитих яйцях і на сковорідку.Смачного.
Відповідь: Викинути не можна врятувати Із залишків оселедця після свят роблю оселедцеве масло,тобто перемелюю оселедець та добре змішую з вершковим маслом,гарно смакує на канапки з багету,до пюре та до варених яєць,які можна ним начинити розтерши із жовтком,а хто бажає і з млинцями також.
Відповідь: Викинути не можна врятувати Ніколи не викидаю шкірки та качани від яблук та груш. Варю з них компот з додаванням ягід. Соки я не купую, а компоти варю через день. То коли яблучно-грушовий сезон я зайві шкіркі-качани морожу, а потім з часом використовую в компот. Мій чоловік каже: "Безвідходне виробництво!"