Смачніссімо! :)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Фрезія, 23 Лютий 2007.

  1. Фрезія

    Фрезія Well-Known Member

    Фрезія-молодша, наслухавшись реклами, назвала бабусині тістечка "Кокосове смачніссімо". :)
    Це наштовхнуло мене на думку поділитися солодким рецептом, та й започаткувати гілку для солодкоїжок. Є такі? ;)

    Отже, корисні вітамінні зимові тістечка:

    Кокосове смачніссімо

    грецькі горіхи,
    курага,
    ізюм,
    мед,
    кокосова стружка

    Підсмажені грецькі горіхи мелються, ізюм і курага або продавлюються через часникодавку, наприклад, або подрібнюються в блендері якому.
    З додаванням дуже-дуже невеликої кількості меду (бо вийде засолодке) формуються кульки, які обвалюються у кокосовій стружці.
    Просто, але дуже гарно на вигляд і смачно. :)
     
    • Подобається Подобається x 6
  2. Ольга

    Ольга Well-Known Member

    Відповідь: Смачніссімо! :)

    Чудово, а основне, що дітям і цікаво і корисно споживати!
     
  3. Zoryanazirka

    Zoryanazirka Well-Known Member

    Відповідь: Смачніссімо! :)

    Я от чула про рецепти солодощів, нашвидкуруч (так шоб не треба було випікати), в когось навіть їла тортик такий - з печення. Може в кого є - викладайте :)
     
  4. Фрезія

    Фрезія Well-Known Member

    Відповідь: Смачніссімо! :)

    Із солодощів нашвидкоруч знаю лише всім відому картопельку.

    "Картопелька"

    печиво галетне сухе,
    згущене молоко,
    масло,
    какао,
    цукрова пудра

    Все що потрібно - це перемолоти на м'ясорубці печиво (пропорції на око, але на 1б. згущеного молока десь приблизно 400-500 г печива).
    Далі потерте на тертушку масло, мелене печиво і згущене молоко замішується у "тісто", з якого викочуються кульки бажаного розміру.
    В кого є домашній вишняк, можна дістати з нього вишеньки, подрелювати (вийняти кісточку) і у кожну кульку заховати отаку винну вишеньку.

    Рівні частини цукрової пудри та какао змішуються у мисочці і кожна кулька обвалюється у суміші, викладається на тарелю.
    Смачного! :)
     
    • Подобається Подобається x 3
  5. piepie

    piepie Guest

    Тортик такий, не нашвидкоруч, зате для дівчат зі п'єцофобією. :D
    Необхідні складники:
    - 1 пачка крекера вершкового (білого);
    - 1 пачка крекера львівського (з какао);
    - 2 пачки (200 г) сніданкової маргарини чи подібної, хоча можна й звичайнісінького вершкового масла;
    - 1 пушка згущеного молока (не вареного);
    - 1 склянка маку (запарити та розтерти або перемолоти);
    - 1 склянка волоських (грецьких себто) посічених горіхів.

    Готуємо крем: збиваємо згущене молоко з маргариною ( маслом), додаємо розтертий мак, січені горіхи, все ретельно вимішуємо. Задля фірмовости можна додати трошки алкоголю (рому, коньяку чи оковитої 1-2 ч. л. - крем полюбляє алкоголь не згірш мужчин), потертої зі шкірочкою та м'якушем цитрини.

    На дно форми (великої тортівниці) накладаємо трохи крему і перешаровуємо ним крекери: крем - білі крекери - крем - афроамериканчики. Верхній шар - кремовий. Залишаємо на 16 год. просякати, запхавши навостанок на 3 години до холодильника. Виймаємо з форми охолодженим на відповідну таріль. Непогано притрусити шоколадною стружкою або там чим на власний помисл. Потявши дрібно екзотичні фрукти, ще й змилите гостей(-тя) - ніхто не запідозить Вас у невмінні спекти " Наполеон", " Спартак" чи пасочки. Останнє, до речі, найскладніше. ;)
     
    • Подобається Подобається x 3
  6. piepie

    piepie Guest

    Фрезіє, а ось Ваша " картопелька" по-львівськи:
    Необхідні складники:
    1 скл. цукру; 1 скл. молока; 150 г вершкового масла; 3 ст. л. какао; 300 г печива (крекери, " пряжене молоко", " Марія", " Надія" чи там яка іще любов :)); кокосові в'юрки (пачка) або мелені волоські горіхи (склянка).
    І що із цим усим вчинити.
    Подрібнити печиво: змолоти на млинку для горіхів чи иньшим трибом. Змішати цукор, какао, подрібнене печиво, розтерте масло. Залити масу молоком, що кипить, ретельно вимішати, охолодити. Виробити тістечка, надаючи їм конусо- чи кулеподібної форми, обваляти у горіхах або кокосі, чи у вафельних крихтах. Знову ж таки, до маси варто додати до 1 ч. л. коньяку - це і пахощі, і консервант.
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. young

    young New Member

    Відповідь: Смачніссімо! :)

    м-м-м.. смакота та й годі..
     
  8. Zoryanazirka

    Zoryanazirka Well-Known Member

    Відповідь: Смачніссімо! :)

    Листаючи товстезну майже антикварну книгу (Видавництво СССР 1950 року) натрапила на переписи страв братнього українського народу якими в тяжкі післявоєнні сталінські часи дражнили шлунок пересічного совєцкого громадянина

    [​IMG]
     
  9. Zoryanazirka

    Zoryanazirka Well-Known Member

  10. Zoryanazirka

    Zoryanazirka Well-Known Member

    Відповідь: Смачніссімо! :)

    Надибала один швидкий рецептик -

    Торт для лінивих, зате креативних :))

    Треба:
    півкіло ірисок (таких твердезних, тягучих)
    пачку кукурудзяних паличок (найпростіших, неглазурованих)
    100-150 грамів масла

    Найдовша частина - видобути іриски з обгорток :) можна купити кілограм і довірити цю роботу дітям - якраз півкіло і лишиться :)

    Кукурудзяні палички викласти на фольгу чи товстий поліетилен ковбаскою.

    Далі треба розтопити в невеликій посудині масло, і в нього потрохи кидати іриски, постійно помішуючи, поки все не стане однорідною масою. В ідеалі то робиться на водяній бані, але і без неї нормально виходить.

    Тою масою густо поливаємо палички і закручуємо фольгу чи степлером скріплюємо краї поліетилену. Перевертаємо догори дригом - щоб маса рівномірно розтеклася між паличками. Через кілька хвилин ставимо в морозилку на півгодинки.

    Знімаємо фольгу\поліетилен, ріжемо плястерками, видаємо гостям, смачного!
     
    • Подобається Подобається x 4
  11. ermana

    ermana Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Маю питання до всіх форумчан. Чи має хтось рецепт італійського Тірамісу???
     
  12. Melody

    Melody Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Інгредієнти: (2 порції)
    100 мл амаретто
    60 г сиру маскарпоне
    6 ложок розчинної кави
    4 яєчні жовтки
    120 г цукрової пудри
    250 г бісквітів
    2 стакани води
    какао

    Спосіб приготування:
    • Жовтки збити з цукром до появи білої пінки. Далі додати маскарпоне і розтирати до густої консистенції.

    • У мисці з невеликою кількістю води розчинити каву, остудити і додати спочатку амаретто, а потім кип’ячену охолоджену воду. В приготованому пунші розм’якшити бісквіти і покласти їх на тарілці, перекладаючи шари бісквітів кремом із маскарпоне.

    Поставити в холодильник і почекати, щоби шари десерту просяклися. Перед тим, як подавати до столу, посипати десерт какао.
     
    • Подобається Подобається x 2
  13. ermana

    ermana Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Melody!!! Щиро дякую.... :)
     
  14. Melody

    Melody Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Прошу :)
    Але рецепт не випробуваний, просто лежить у моїй колекції. Як зробиш Тірамісу - почастуєш ;)
     
  15. ermana

    ermana Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Звичайно.... ;)
    Що ж, випробую я цей рецепт, але от маскарпоне напевно треба буде пошукати, бо щось я ще не бачила цього сиру в магазинах. Може просто не звертала уваги... От цікаво чи можна замінити маскарпоне якимось іншим сиром чи сирковою масою?
     
  16. Полковник

    Полковник миється в бані

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Есть несколько вопросов:

    Ингредиенты: (2 порции) 100 мл амаретто 60 г сыра маскарпоне 6 ложек растворимого кофе 4 яичных желтка (куда девать белки?) 120 г сахарной пудры 250 г бисквитов 2 стакана воды (как делить?) какао

    Способ приготовления:
    - Желтки перетереть с сахаром до появления белой пенки. Добавить маскарпоне и растирать до густой консистенции.
    (вроде, ясно)
    - В миске с небольшим количеством воды растворить кофе, остудить. Добавить сначала амаретто, а затем кипяченую охлажденную воду.
    (т.е сначала в воде кофе растворили, остудили, а потом ТУДА же ЕШЁ воду?)
    - В приготовленном пунше размягчить бисквиты и положить их на тарелке, чередуя слои бисквитов с кремом из маскарпоне.
    (что тут подразумевается под БИСКВИТОМ? Что ЭТО должно быть?)
    - Поместить в холодильник и подождать, чтоб слои десерта пропитались
    (именно в холодильнике должны пропитываться?)
    . Перед тем, как подавать к столу, посыпать десерт какао.
    (ТУТ всё понял - не дурак :))
     
  17. Melody

    Melody Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Справжнє італійське тірамісу робиться тільки з маскарпоне. Я впевнена, що в Чикаґо цей сир точно є, треба тільки добре пошукати. (Навіть у Львові можна знайти).
    Я чула, що дехто робить тірамісу з українських сирків, але я такого не пробувала.
     
  18. Melody

    Melody Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Ще один рецепт "Тірамісу"

    Склад:
    320 г. сиру "Маскарпоне", 8 жовтків, 8 ст. ложок цукру, пакетик ванільного цукру, 2 пачки готових бісквітів у вигляді пальчиків, 1,5 склянки вершків (для крему), 6 ст. ложок лікеру "Амаретто", 6 ложок меленої кави

    Приготування: 1)Жовтки розтерти з цукром і ваніліном. Додати "Амаретто" і половину кави. Поєднати з маскарпоне і попередньо збитими вершками. 2) 1/5 кави запарити і вистудити. Біквіти занурити в каву і вкласти на спід пласкої форми один коло другого. 3)Бісквіти прикрити шаром крему. Зверху вкласти наступний шар бісквітів і крему, повторювати аж до вичерпання всіх складників. 4) Крем зверху вирівняти, посипати какао або дрібно потертим шоколадом. Десерт поставити до холодильника, подавати охолодженим.
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Melody

    Melody Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Підсмажити яєшню :)

    на око ;)

    Каву розчинити в невеликій частині води (кип"ятку), охолодити, додати амаретто, а вже тоді додати решту води :)

    Продаються готові бісквітні тістечка.

    P.S. Полковнику, Ви збираєтеся Тірамісу робити? :)
     
  20. Полковник

    Полковник миється в бані

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Я собираюсь ИМИ закусывать!:moskali:
     
    • Подобається Подобається x 1