Фрезія-молодша, наслухавшись реклами, назвала бабусині тістечка "Кокосове смачніссімо". Це наштовхнуло мене на думку поділитися солодким рецептом, та й започаткувати гілку для солодкоїжок. Є такі? Отже, корисні вітамінні зимові тістечка: Кокосове смачніссімо грецькі горіхи, курага, ізюм, мед, кокосова стружка Підсмажені грецькі горіхи мелються, ізюм і курага або продавлюються через часникодавку, наприклад, або подрібнюються в блендері якому. З додаванням дуже-дуже невеликої кількості меду (бо вийде засолодке) формуються кульки, які обвалюються у кокосовій стружці. Просто, але дуже гарно на вигляд і смачно.
Відповідь: Смачніссімо! Я от чула про рецепти солодощів, нашвидкуруч (так шоб не треба було випікати), в когось навіть їла тортик такий - з печення. Може в кого є - викладайте
Відповідь: Смачніссімо! Із солодощів нашвидкоруч знаю лише всім відому картопельку. "Картопелька" печиво галетне сухе, згущене молоко, масло, какао, цукрова пудра Все що потрібно - це перемолоти на м'ясорубці печиво (пропорції на око, але на 1б. згущеного молока десь приблизно 400-500 г печива). Далі потерте на тертушку масло, мелене печиво і згущене молоко замішується у "тісто", з якого викочуються кульки бажаного розміру. В кого є домашній вишняк, можна дістати з нього вишеньки, подрелювати (вийняти кісточку) і у кожну кульку заховати отаку винну вишеньку. Рівні частини цукрової пудри та какао змішуються у мисочці і кожна кулька обвалюється у суміші, викладається на тарелю. Смачного!
Тортик такий, не нашвидкоруч, зате для дівчат зі п'єцофобією. :D Необхідні складники: - 1 пачка крекера вершкового (білого); - 1 пачка крекера львівського (з какао); - 2 пачки (200 г) сніданкової маргарини чи подібної, хоча можна й звичайнісінького вершкового масла; - 1 пушка згущеного молока (не вареного); - 1 склянка маку (запарити та розтерти або перемолоти); - 1 склянка волоських (грецьких себто) посічених горіхів. Готуємо крем: збиваємо згущене молоко з маргариною ( маслом), додаємо розтертий мак, січені горіхи, все ретельно вимішуємо. Задля фірмовости можна додати трошки алкоголю (рому, коньяку чи оковитої 1-2 ч. л. - крем полюбляє алкоголь не згірш мужчин), потертої зі шкірочкою та м'якушем цитрини. На дно форми (великої тортівниці) накладаємо трохи крему і перешаровуємо ним крекери: крем - білі крекери - крем - афроамериканчики. Верхній шар - кремовий. Залишаємо на 16 год. просякати, запхавши навостанок на 3 години до холодильника. Виймаємо з форми охолодженим на відповідну таріль. Непогано притрусити шоколадною стружкою або там чим на власний помисл. Потявши дрібно екзотичні фрукти, ще й змилите гостей(-тя) - ніхто не запідозить Вас у невмінні спекти " Наполеон", " Спартак" чи пасочки. Останнє, до речі, найскладніше.
Фрезіє, а ось Ваша " картопелька" по-львівськи: Необхідні складники: 1 скл. цукру; 1 скл. молока; 150 г вершкового масла; 3 ст. л. какао; 300 г печива (крекери, " пряжене молоко", " Марія", " Надія" чи там яка іще любов ); кокосові в'юрки (пачка) або мелені волоські горіхи (склянка). І що із цим усим вчинити. Подрібнити печиво: змолоти на млинку для горіхів чи иньшим трибом. Змішати цукор, какао, подрібнене печиво, розтерте масло. Залити масу молоком, що кипить, ретельно вимішати, охолодити. Виробити тістечка, надаючи їм конусо- чи кулеподібної форми, обваляти у горіхах або кокосі, чи у вафельних крихтах. Знову ж таки, до маси варто додати до 1 ч. л. коньяку - це і пахощі, і консервант.
Відповідь: Смачніссімо! Листаючи товстезну майже антикварну книгу (Видавництво СССР 1950 року) натрапила на переписи страв братнього українського народу якими в тяжкі післявоєнні сталінські часи дражнили шлунок пересічного совєцкого громадянина
Відповідь: Смачніссімо! Зоображення не видно Тут можна подивитися - http://zoryanazirka.livejournal.com/3005.html
Відповідь: Смачніссімо! Надибала один швидкий рецептик - Торт для лінивих, зате креативних ) Треба: півкіло ірисок (таких твердезних, тягучих) пачку кукурудзяних паличок (найпростіших, неглазурованих) 100-150 грамів масла Найдовша частина - видобути іриски з обгорток можна купити кілограм і довірити цю роботу дітям - якраз півкіло і лишиться Кукурудзяні палички викласти на фольгу чи товстий поліетилен ковбаскою. Далі треба розтопити в невеликій посудині масло, і в нього потрохи кидати іриски, постійно помішуючи, поки все не стане однорідною масою. В ідеалі то робиться на водяній бані, але і без неї нормально виходить. Тою масою густо поливаємо палички і закручуємо фольгу чи степлером скріплюємо краї поліетилену. Перевертаємо догори дригом - щоб маса рівномірно розтеклася між паличками. Через кілька хвилин ставимо в морозилку на півгодинки. Знімаємо фольгу\поліетилен, ріжемо плястерками, видаємо гостям, смачного!
Відповідь: З особистих рецептів. Маю питання до всіх форумчан. Чи має хтось рецепт італійського Тірамісу???
Відповідь: З особистих рецептів. Інгредієнти: (2 порції) 100 мл амаретто 60 г сиру маскарпоне 6 ложок розчинної кави 4 яєчні жовтки 120 г цукрової пудри 250 г бісквітів 2 стакани води какао Спосіб приготування: • Жовтки збити з цукром до появи білої пінки. Далі додати маскарпоне і розтирати до густої консистенції. • У мисці з невеликою кількістю води розчинити каву, остудити і додати спочатку амаретто, а потім кип’ячену охолоджену воду. В приготованому пунші розм’якшити бісквіти і покласти їх на тарілці, перекладаючи шари бісквітів кремом із маскарпоне. Поставити в холодильник і почекати, щоби шари десерту просяклися. Перед тим, як подавати до столу, посипати десерт какао.
Відповідь: З особистих рецептів. Прошу Але рецепт не випробуваний, просто лежить у моїй колекції. Як зробиш Тірамісу - почастуєш
Відповідь: З особистих рецептів. Звичайно.... Що ж, випробую я цей рецепт, але от маскарпоне напевно треба буде пошукати, бо щось я ще не бачила цього сиру в магазинах. Може просто не звертала уваги... От цікаво чи можна замінити маскарпоне якимось іншим сиром чи сирковою масою?
Відповідь: З особистих рецептів. Есть несколько вопросов: Ингредиенты: (2 порции) 100 мл амаретто 60 г сыра маскарпоне 6 ложек растворимого кофе 4 яичных желтка (куда девать белки?) 120 г сахарной пудры 250 г бисквитов 2 стакана воды (как делить?) какао Способ приготовления: - Желтки перетереть с сахаром до появления белой пенки. Добавить маскарпоне и растирать до густой консистенции. (вроде, ясно) - В миске с небольшим количеством воды растворить кофе, остудить. Добавить сначала амаретто, а затем кипяченую охлажденную воду. (т.е сначала в воде кофе растворили, остудили, а потом ТУДА же ЕШЁ воду?) - В приготовленном пунше размягчить бисквиты и положить их на тарелке, чередуя слои бисквитов с кремом из маскарпоне. (что тут подразумевается под БИСКВИТОМ? Что ЭТО должно быть?) - Поместить в холодильник и подождать, чтоб слои десерта пропитались (именно в холодильнике должны пропитываться?) . Перед тем, как подавать к столу, посыпать десерт какао. (ТУТ всё понял - не дурак )
Відповідь: З особистих рецептів. Справжнє італійське тірамісу робиться тільки з маскарпоне. Я впевнена, що в Чикаґо цей сир точно є, треба тільки добре пошукати. (Навіть у Львові можна знайти). Я чула, що дехто робить тірамісу з українських сирків, але я такого не пробувала.
Відповідь: З особистих рецептів. Ще один рецепт "Тірамісу" Склад: 320 г. сиру "Маскарпоне", 8 жовтків, 8 ст. ложок цукру, пакетик ванільного цукру, 2 пачки готових бісквітів у вигляді пальчиків, 1,5 склянки вершків (для крему), 6 ст. ложок лікеру "Амаретто", 6 ложок меленої кави Приготування: 1)Жовтки розтерти з цукром і ваніліном. Додати "Амаретто" і половину кави. Поєднати з маскарпоне і попередньо збитими вершками. 2) 1/5 кави запарити і вистудити. Біквіти занурити в каву і вкласти на спід пласкої форми один коло другого. 3)Бісквіти прикрити шаром крему. Зверху вкласти наступний шар бісквітів і крему, повторювати аж до вичерпання всіх складників. 4) Крем зверху вирівняти, посипати какао або дрібно потертим шоколадом. Десерт поставити до холодильника, подавати охолодженим.
Відповідь: З особистих рецептів. Підсмажити яєшню на око Каву розчинити в невеликій частині води (кип"ятку), охолодити, додати амаретто, а вже тоді додати решту води Продаються готові бісквітні тістечка. P.S. Полковнику, Ви збираєтеся Тірамісу робити?