Шлюб

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Галюня, 3 Жовтень 2008.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Шлюб

Ви порядно узагальнюєте.
    По-перше, половина львівського населення навряд чи ходить до церкви. Схильна думати, що "живими" парохіянами є значно менший відсоток. Багато є так званих "річників" або "РіПів" (Різдво і Паска). Такі навряд чи будуть дуже поважно ставитися до шлюбу, їм буде лінь ходити на курс передшлюбних наук (а це не одна й не дві науки, а набагато більше), такі точно будуть шукати легший шлях і когось, хто дасть шлюб із мінімальними "затратами", а як відомо, хто шукає, той знаходить. Але за ними судити про всі пари чи про всіх священиків - велика помилка.
    Наприклад, про те, без якого неможливо отримати розрішення після Сповіді. Ви ж цю обов*язкову умову самі написали. То яка ж то формальність чи умовність тоді??

2. Редвумен

Редвумен Active Member

та ну! хочете сказати, що не дадуть шлюбу, якщо не посповідаються. А як священник про це дізнається перед шлюбом? він таке ж не питає безпосередньо перед церемонією.

3. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

12 наук.
    лінь,не лінь, але хіба без документу про вислухання усіх наук церква дасть шлюб?Тоді певно треба довго шукати церкву,якій то не принципово...

4. Liliyah Romanova

Без наук не дасть. Сповідь зазвичай відбувається після наук та перед шлюбом.
    Священик питати не буде, але молоді мені тоді трохи дивно виглядають. Перейти науки, але сповідь оминути? Ми з чоловіком сповідалися кожні 2-3 тижні, а все одно перед днем шлюбу до Сповіді пішли.

5. Vittoriya

перед шлюбом сповідає священник,який і дає шлюб. Тому він то точно знати буде. :) Та й сповідь входить до всього періоду проходження наук і всього іншого. Нам в церкві Михаїла дали листочок,на якому все по пунктах написано, розяснено, що і коли. Сповідь там є.

6. Liliyah Romanova

Я не знаю, бо ми не проходили. Але для нас зробили виняток, бо дуже добре знали нас і знали, що я обізнана в тому всьому. У нас у паперах так і записали: не проходили, бо обізнані. Більшість семінаристів, чиї дружини не цікавилися наукою церкви й християнством так фанатично, як я у свій час, проходили науки разом зі своїми дружинами.
    Ну, тут не справа церкви. Тут уже справа священика. Не всі є добросовісні. Як то не прикро. Якщо якийсь парох вирішить дати шлюб без наук, то що тут винна Церква?

7. Редвумен

Редвумен Active Member

я сповідалась і брала шлюб в різних священників...

8. Vittoriya

це лише доказує, що ті науки не для галочки! А для того, щоб роз'яснити щось нареченим, навчити,допомогти зрозуміти, що шлюб і створення сім'ї-це не просто формальна необхідність.Ви в такому середовищі, що знаєте то,то ж для чого ще раз Вам то саме говорити,як на вашому місці може бути ще якась пара, необізнана. :)

9. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Ми відходили два тижні з дня в день, бо нас час підпирав але ходили до церкви Св. Михаїла а шлюб брали в Церкві Пресвятої Євхаристії. Давав науки і сповідав один і той самий священник, а шлюб давав інший.

---------- Додано в 19:49 ---------- Попередній допис був написаний в 19:48 ----------

це в кожного особисто. Ми як ходили то було дуже багато пар які відносились до тих наук як до галочки. Навіть було що втікали з половини заняття. :girl_crazy:

10. Liliyah Romanova

Ну, тоді то були початки, й всіляке відношення бувало... Зараз то вже дуже поширена практика й сприймається вже геть інакше, то це вже офіційно, треба папір, що науки пройшли.

Останнє редагування: 20 Травень 2010
  11. Provizor

Provizor Well-Known Member

Я в тих питаннях темна, але мала на увазі, якщо пара сповідалась і розкаялась в гріху, то само-собою до шлюбу не буде мати статевих стосунків і для цього непотрібно мами, яка проконтролює чи акцентування священником (про що на скільки я зрозуміла питала wild wind). Хоча може я не так розумію сповідь? І як бути з тим прикладом щодо куріння. Куріння гріх? Людина про це сповідається, але знає, що буде продовжувати курити... Як тоді ? (це я про лицемірство)

12. Liliyah Romanova

Добре питання. Чи куріння гріх? Чи пиття алкоголю гріх?
    Тільки це оффтоп у цій темі. ;)
    А ви читаєте в свідомості інших людей?
    Якщо цим людина хвалиться - то це тяжкий гріх, просто Святого Духа.
    Якщо ні, значить, спробувала не курити якийсь час, наприклад, тиждень, і це вже багато. Ми багато на Сповіді обіцяємо, але на наступну часто йдемо з тими самими гріхами.

13. Provizor

Provizor Well-Known Member

14. Liliyah Romanova

15. Olesichka

Olesichka New Member

Привіт, дівчата. може хтось в курсі за який час до запланованого шлюбу треба зголоситися до церкви? Поки що цікавить православна церква, бо наречений православний, та й науки ,на жаль ,нема як проходити, бо він живе у іншому місті за 400 км, і до весілля не переселиться у Львів.

16. Gossip

Gossip Member

Відповідь: Як добитися, щоб коханий розлучився із першою дружиною.

абсолютно згідна :girl_yes: .... проблема люду в тому що перед тим як піти до ШЛЮБУ дати клятву перед Богом - молодята не до кінця, а інколи взагалі НЕ розуміють, що роблять:girl_impossible: ... Горе їм та 7-ям котрі вони створюють!!! адже пошлюбовані несуть ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ один-за-одного!!!

Пройшовши передшлюбні науки потрібно 150 раз подумати, а після того сісти і ще 151 раз це зробити !!! для чого легковажите ?

17. Moonlight

Moonlight Well-Known Member

100% підтримую!!!
    Якщо двоє вирішили поєднати свої долі шлюбом, то це НАЗАВЖДИ! І треба розуміти, що при першій проблемі чи нагоді нікуди не дінешся, треба будувати стосунки, сім"ю, а не втікати від проблем. І вже якщо ти відступив і кинув дружину заради іншої, то май сміливість цю дружину відпустити і дати їй можливість знайти собі іншого і бути щасливою. ІМХО.

18. Wonder

Wonder New Member

але вони не мають можливості подумати, бо зараз обовязково треба брати шлюб в церкві, бо родичі не поймуть, сусіди і тд

тай молодь хоче пошвидше з під опіки батьків до дорослого життя

19. Яруська

Яруська Well-Known Member

Для кого, обов"язково?:girl_cool:
    Якраз зараз більш вільне суспільство від умовностей, тому думати можна скільки завгодно.
    А темка якась не альо

20. Wonder

Wonder New Member

і багато у вас знайомих не брало шлюб взагалі, а бо лише за декілька років після розписки?

ну в мене таких нема, шлюб в церкві навпаки в моді