Шлюб

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Галюня, 3 Жовтень 2008.

1. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Відповідь: Шлюб

Моя сестра брала шлюб в Михаїла, я її вчора питала, чи говорили їм приносити якісь документи щодо хрещення, її відповідь була-ні, про хрещення в них ніхто нічого не питав і ніяких документів тим більше не вимагав.

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

А вони часом не парохіяни тої церкви?

3. Vittoriya

Та ні, сестра просто хотіла , щоб шлюб проходив у церкві в Шевченкувському гаю, а домовлятися про це треба було йти в цервку Михайла і там проходити навчання. Навчання проводив отець Юстин, який нам дуже сподобався, просто прекрасна людина, цікава, добра. А він проводив шлюб лише в церкві Михайла. Отак і вийшло, що сестра з чоловіком передумали на рахунок Шевченківського гаю і шлюб був в церкві Михайла.

4. Liliyah Romanova

А куди вони до церкви зазвичай ходять? Просто цікаво.

5. Vittoriya

А вони взагалі зараз в Польщі живуть. А якщо за все життя, то в різні, бо ми трохи переїжджали. Народилися в Сокалі, хрестив священник з церкви з бабціного села, відвідували церкву в Сокалі, греко-католицьку, на свята у бабці. Потім до Львова переїхали, тут спочатку в різні церкви ходили, для нас то не є принципово. Зупинилися на церкві Михайла, бо чимось атмосфера там сподобалася. Може це й не має так бути, але мені там дуже подобається чоловічий хор, я музикант і це для мене і для сестри також має велике значення. Потім вони переїхали в Польщу. У Вроцлаві сестра ходила до української церкви, навіть в хорі трохи співала.Тепер вони переїхали до Гданська, то не знаю, чи там є українська церква, щн мусять трохи освоїтися.

6. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

В храмі Архистратига Михаїла немає парохії як такої, так як це храм при монастирі, тому документи всі приносять, в тому числі і дозвіл від настоятеля тої церкви до парохії якої належать. Ми проживаємо недалеко від церкви Михаїла, до неї ж і ходимо, але чоловік все одно мусив брати один документ в тій церкві, тій що біля зооветеринарного, так як це було обов'язково (дозвіл і те що було виголошено на оповіді і коли). З цим вже пов'язаний один неприємний момент, так як настоятель тієї церкви не дуже хотів цього дозволу чоловікові давати, довго переконував чоловіка брати шлюб в них, питався чому то ми вирішили брати шлюб там, а він нам теж може шлюб дати, а яка нам різниця і т.д. Потім ще раз кликав вже нас обох на розмову, і аж тоді ображено дав чоловікові той дозвіл. В мене таких проблем не було.

Трішки офтоп, але о.Юстин дійсно чудова людина! І кожне заняття з ним для нас було задоволенням!

7. Pola

Pola New Member

Я ходила на заняття в церкву Володимира і Ольги.Мені дуууже не сподобалось.Розповідали дуже тупо і примітивно про те скільки треба займатись сексом і як одне одного любити.А сам шлюб це взагалі жах.Священник за хвилин 20 простогнав весь наш шлюб і взагалі ставлення ніяке.А от подружка ходила на заняття в церкву на Сихові(там де Папа був,не пам'ятаю назви),то казала,що дуже задаволена.І шлюб був дуже урочистим і яскравим.

8. gozefinka

gozefinka New Member

Церква Різдва Пресвятої Богородиці!!! Я там теж була 2 рази на шлюбі мені сподобалось.
    А я буду брати шлюб в Дрогобичі, бо сама родом звідти, то там стільки документів треба, що мій наречений сказав "легше виїхати за кордон ніж там шлюб взяти")))))))

9. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

Ми з чоловіком шлюбу небрали.
    Якось не складалося тоді. Мені це було зовсім неважливо, бо я е можу похвалитися, що є людиною дуже релігійною, а чоловікові важливо, та склалося як склалося.

І знаєте що, дівчатка, проживши так 2 роки щось в мене така неймовірна потреба з"явилася, аби ми обвінчалися.
    Не знаю як то пояснити, але от хочу шлюбу. Без гостей, без сукні, а щоб просто пішли ми вдвох до церкви і щоб нас священник повінчав.
    І що то таке?

10. Редвумен

Редвумен Active Member

Як ставиться Церква до другого шлюбу у випадку смерті одного з подругів? Чи це буде такий же шлюб як перший? Чи ця церемонія видозмінена?

11. olerusya

olerusya sweet candy ;)

цілком з тим згідна! я з теплотою в душі згадую ці церковні навчання!
    але так як ви не маєте часу(шкода що ви раніше про це не подумали!):girl_sad:, то здається на Сихові є церква де не вимагають ходити на навчання(в р-ні ринку Шувар).

12. Kiberyatko

Kiberyatko New Member

Дівчата, ситуація. Ми з чоловіком вирішили обвінчатись, в церкві потрібні свідки. Священник сказав, що свідками можуть бути рідні брат, сестра і навіть заміжні. Хто що може порадити на рахунок?

13. Vittoriya

А що саме вам порадити? Кого вибрати? Хто вам ближче, рідніше, того й беріть. А те, що можна заміжніх-одружених-то правда, я вже тут сама питала. Сестра-брат-звичайно!!

14. Kiberyatko

Kiberyatko New Member

дякую! якраз по цьому нюансу мене цікавили коментарі:girl_in_love:

15. pravovuk

pravovuk Well-Known Member

Ні,така ж сама церемонія.

16. natalka-matias

natalka-matias Well-Known Member

-так, ви ж знаэте-"поки смерт не розлучить". а потім і другий узаконюється.
    щодо свідків то може бути будь-хто.

17. Редвумен

Редвумен Active Member

тоді виходить, що шлюб, то з"єднання двох тіл, а не двох душ. Бо тоді (після смерті) душа тієї особи, що шлюбували 2 чи більше разів, буде мати кілька подругів?

18. Liliyah Romanova

А хіба кажеться, що двоє стають однією душею? Ні, дві особи, але одне тіло.
    Після смерті ніхто такими речами земними перейматися не буде. ;)

19. Редвумен

Редвумен Active Member

Попався фрагмент в Youtube. Я жахнулася.... Для чого люди з себе таке посміховисько роблять. І чи є такий шлюб дійсний?
    http://www.youtube.com/watch?v=bnacS9LyDOQ

20. Зануда

Зануда Well-Known Member

Священик мав би перервати церемонію і відійти з нареченим на розмову. Бо виглядало якось не однозначно. Вартувало би переконатись, чи він не зрозумів змісту слів чи справді зрозумів, що "не туди потрапив".