Про редуплікацію підкаблучників

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем New Shrek, 31 Травень 2007.

1. Marianka

Marianka Well-Known Member

Відповідь: Про редуплікацію підкаблучників

Так згідна з вище написаним, якщо чоловік веде себе наступним чином значить йому це подобається і його таке життя влаштовує. Але от мене завжди дивувало питання де вигода в цьому для жінки? І чи незмінюється погляд з роками на чоловіка, який сидить вдома "варить їсти, пере пелюшки, бавить дітей, прибирає, розвозить всіх" і чекає поки жінка не видумає нові завдання. І чи є якась межа в тих жінок, які так живуть..

2. Marianka

Ну от бачете, скільки людей, стільки думок. Я от наприклад ніколи так не думала, що в мудрої жінки чоловік під каблуком має бути. Для мене чоловік це є абсолютно незалежна людина зі своїм власним життям, в якого є свої потреби, бажання, можливості, в кожного з нас є чітко визначені обовязки. Ну звичайно я можу забити той цвях сама, а він може з таким же успіхом зварити борщ, але для чого плутати чорне з білим? Так само веде себе і він по відношенню до мене, в сімї має бути демократія, а не авторитарний режим.

3. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Мар'янка, я навiть не знаю як вам на це вiдповiсти, бо я думаю що це дивне запитання. А що думає чоловiк про жiнку яка сидить дома? Чому жiнка має НЕ поважати свого чоловiка якщо вiн сидить дома, рiдний тато виховує своїх дiтей, їх годує, одягає, з ними проводить час. Невже це так погано? Тато що має бути дядько з газетою в руках пiсля 8 вечора i смердючими шкарпетками? I про яку вигоду може iти мова для жiнки? Це що не її дiти? Хiба лiпше вiддати дiтей на виховання бабцям чи садiкам, чи няням нiж рiдному татовi? Я таких мужчин ПОВАЖАЮ, тому що вони бiльшi мужчини тим що не кiчаться про свої я...я i де вони їх носять чи на рукавi чи мiж ногами i що якi вони мачо iтд... а вони знають що для їх сiм'ї це найлiпше. Якщо жiнка може заробити на всiх - це супер!
    Це в 100 раз лiпше нiж щоб жити на його меншу зарплату, но зато жiнка вдома так як "має бути". Це стереотип, за яким не варта жити. Треба робити що лiпше для сiм'ї, дiтей, один одного, а не хвилюватись що сусiди та друзi подумають. Сусiдям та друзям нехай повилазить.
    Ми на роботi втратили ДВОХ професiйних project managers якi залишили роботу для догляду дiтей. Судячи з того якi в них були зарплати ми тiльки могли прикинути якi запрлати у їх жiнок щоб дозволити своїм чоловiкам таку розкiш. Сидiти дома з дiтьми це не стидно i не пiдкаблучництво.

• Подобається Подобається x 3
  4. Koza-Dereza

ну я ж не сказала що МАЄ бути, я мабуть хотiла сказати що якщо вже i сидить пiд каблуком то так щоб нiхто не знав, навiть вiн сам. Вибачєйте, українську геть забула.

Ой, десь у нас була тема про розподiл та поєднання "обов'язкiв" у сiм'ї i думки з цього приводу. Тре покопатись, вам би було цiкаво.

5. Marianka

Про смердючі шкарпетки, я немала на увазі :xaxa::xaxa: Я немала на увазі також, що виховувати і сидіти з дітьми це погано, ні це добре, але має бути межа, можливо це стереотип але я б такого не хотіла, колись у мене був хлопець ну явно не чоловік, як на мій погляд, такий собі слюньтяй, видно було, що на нього вплинути було для жінки це раз плюнути, він би нігди не вирішив серйозного питання, а натомість ходив місяцями і вагався би, нив і тошнив мене, він би сидів з дітьми якби треба було, ходив за покупками, варив, прав, гладив..тримав би мене постійно за ручку, розказував останні новини про нові миючі засоби і т.д, ви знаєте мене особисто від таких чоловіків нудить, ну неможу я з такими і все, тільки подібне помічаю і заношу в свій уявний списочок. Це для мене не мужчина, для чого він мені, та я сама можу це все робити і заробляти гроші при цьому, тому мені потрібен лідер, господар, який зможе в будь-яких питаннях, проблемах швидко і правильно прийняти рішення коли я наприклад трохи затуплю, вважаю, що це є мої обовязки ходити по магазинах, робити їсти і всі дрібні хатні справи теж мої, мені тут допомоги абсолютно не потрібно..я сама..Є керуючий, а є той ким керують, так от мені потрібна золота серединка. Тільки давайте не будем про брудні носки, пяні чоловічі обличчя, які приходять ввечері..ми зараз про це не говорим і це не є власне обличчя сильного, мудрого господара в сімї...
    Та кожен нормальний чоловік знає і без того всього, що сімя це найкраще, думаєте чого чоловіки на роботах працюють деякі по ночах, або на важких роботах як фізично так і розумово? Для того, щоб забезпечити всім тим, що є необхідним для сімї...Хтось доказує, що сімя є головним сидячи з дітьми вдома, а хтось працює і заробляє гроші для сімї..в кого, які цінності та ідеали..

Останнє редагування: 25 Вересень 2008
  6. Багіра

Багіра Well-Known Member

...лінюхам під каблуком комфортно і тепло, а справжнім мужчинам там буде тісно, вони піднімуть бунт і почнуть виявляти всі свої чоловічі риси... :tanksmile:
    про догляд за дітьми і готування їжі тут не йдеться... в кожній сімї людина перебирає те коло обовязків, що їй подобаються або чого вимагають обставини і це лише її особиста справа!!!
    Особисто я виросла в патріархальній сімї, тому мені подобається або коли чоловік головний, або рівноправя... і це зовсім не означає, що я не дозволю себе поважати чи не вилазитиму з дому...

• Подобається Подобається x 1
  7. Koza-Dereza

я бачу пiдкаблучника людину яка немає свого Я. Але це не тому що вiд сидить дома... але ладно... ми на цьому не погодимось.
    Пiдкаблучники, з моїх скромних спостережень є двох типiв
    1) женатi на стервi, яка дуже виражена стерва i страшно командує i ним i всiма довкола. А всi то бачуть i його жалiють, проте вiн нiкуди не поспiшає втiкати, бо йому видно так добре.
    2) i друге, слабкi мужчини якi собi шукають в жiнки слабких жiнок, щоб на фонi них виглядати мачо. Бо насправдi їм нiколи не пiд силу вести нормальнi стосунки з сильною жiнкою. Не фемiнiсткою, не стервою, а сильною жiнкою, якою себе напевно кожна форумлянка вважає.

8. Marianka

Багіра, 100% підтримую ваші золоті слова. В мене також склалося так, що росла в патріархальній сімї, і у відносинах зараз вважаю і це навіть для мене дуже велика честь і радість, що майбутній чоловік є господарем. Ніколи в житті я не буду перетягувати всю "ковдру на себе", бо як тільки таке почну робити знаю на 100%, що просто втрачу інтерес до цього чоловіка. Поняття нормальної сімї для мене втрачається, коли я бачу що в сімї лідером є жінка. Мені навіть подобається інколи, що мій хлопець, починає проявляти свій чоловічий характер, коли вважає, що я починаю наступати на його чоловіче "Я", :xaxa: коли я бачу це я собі думаю, я не помилилася з вибором і я просто щаслива. При цьому у нас хороші відносини, він ніколи не заставляє мене щось робити проти моєї волі, навпаки - маєш голову на плечах вперед! А коли він щось мені радить, я маю звичку прислухатися до його порад, тому, що знаю, що я здатна помилятися, я жінка, часами можу вести себе емоційно, це неозначає, що я буду робити так, як він порадить - саме порадить!! а не накаже чи скерує..таких слів в моїх відносинах взагалі немає!

9. Marianka

На рахунок сидіння з дітьми, якщо буде ситуація коли потрібно буде посидіти з дітьми думаю звичайно, це не буде для нього проблема, але ніколи я не допущу, щоб мій чоловік кидав роботу і сидіння з дітьми ставало змістом його життя!! Мені це не потрібно, та й думаю, що справжній чоловік не зробить такого, оскільки він знає в душі і так закладено природою, що він несе відповідальність за сімю, а особливо коли зявляються діти..Посидіти з дітьми рік-другий можу і буду я, якщо будуть моменти що потрібно буде звичайно посидить чоловік, коли він буде занятий я попрошу одну з мам посидіти,якщо там один-два дні, якщо критично буде найму няню, або є для цього садік...можна знайти багато альтернатив

10. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

А Ви певні, що послухав, як вірний пес, а не порадилися і вирішили? І в мене чоловік певний період сидів з дітьми, поки я працювала. Бо на той час у мене можливості були більші, а на няню ми ще не заробляли. Але то було не тому, що мені так хотілося, а тому, що так було краще для сім'ї, то було спільне рішення. А потім був період, коли я працювала і на сім'ю, і на няню, а він був на стадії становлення і заледве компенсовував зарплатою дорогу й обіди. І це теж було спільне рішення. І я собі лише можу уявити, що про це все думали і говорили люди зі сторони. Тільки чи не все нам одно?

Ніколи не поспішайте судити чужу сім'ю. Стереотипи - то страшна річ, а коли їх порушують, то ми спішимо осуджувати. Хоча, якщо задуматися, то саме стереотипи і є найгіршим руйнівником стосунків.

• Подобається Подобається x 6
  11. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Я також не хотіла би, щоб мій чоловік кидав роботу і ставав домогосподаркою. Чоловік повинен займати якесь місце у суспільстві, для нього кар"єра має бути важливішою, щоб він почувався гідно. А з дітьми я залюбки посиджу. Мені подобається в чоловіках сила та наполегливість, вміння настояти на своєму, а інколи навіть командувати жінкою, бо ж всі ми хочемо почуватися слабкими хоч інколи:)

12. молекула

молекула Well-Known Member

A chomy vu vurishulu z mogo dopusy, shcho ja vva*ajy jogo strashnum mychenukom....Ja vuklala spostere*enja i ne tilku svoji, ale v kinci pidkreslula... shcho ce jogo napevne svidomuj vubir i jomy ce podobajetsja...prosto xotila donestu, shcho ko*en vuburaje svoje, komys ce podobajetsja i nichogo zminjyvatu taka ljyduna nexoche....

13. молекула

Jak na mene, to nixto nikomy nichogo dozvoljatu nepovunen, vse v miry...Cholovik jak godyvalnuk simji, ta dry*una, jak apracjyje dlja svogo zadovolenja i prunosut jakujs doxid v simjy...ale dlja mene nenormalno, kolu cholovik le*ut na duvani, a *inka pracjyje....
    Dodam shche...shcho ta simja v dodatok viddalu dutuny do sadiky, de vona ciluj den!

14. Мар"яночка

Мар"яночка Well-Known Member

Мені цікаво вот одне, чоловік рахується чоловіком тільки тді коли він приносить гроші додому? :confused: і рахується тряпкою якшо сидить з дітьми вдома і варить їсти? :confused: мені здається шо тут дуже тяжко знайти межу між підкаблучником і мужчиною. Межі як на мене взагалі не існує. Все ж лізе завжди з дитинства. Десь мами страшенно опікувались своїми синочками.
    Ну а нарахунок того, шо чоловіки сидять вдома. Як на мене в житті трапляється різне і все якось на місці не буває, можливо це тимчасова ситуація, просто не склалось з роботою, втратив впевненість у собі, шукав шось інше, дуже часто змінював роботи, а завтра хоп і він вже успішний бізнесмен... Ну а якшо чоловік вибрав такий спосіб життя і жінці то підходить то прошу дуже, від того він не перестає бути чоловіком. Та й невідомо чи в таких випадках жінка вдома керує :umbrage:

отам хтось розказував про ситуацію коли жінка розказує, коли за столу встати.... оце я погоджуюсь це вже така запущена стадія каблучництва. Ну але знову ж таки мені здається шо вона бачила який він був до одруження чи до початку зустрічання, тобто їй таке підходить, ну і йому напевно теж. Ми просто забули про ше таку річ, яка називається ЛЮБОВ. Ну може любить він її, ніяк не може без неї і дозволяє їй так собою керувати.

• Подобається Подобається x 2
  15. Marianka

Ги дуже цікавий допис. Почну з того, що ніхто не вважає чоловіка, який сидить вдома тряпкою, малося на увазі те, що дійсно ситуації бувають різні, можна посидіти рік, другий..з дітьми і варити їсти, так згідна втратив роботу тимчасово чи сталося не дай Боже щось в житті з ним, нема питань я не вважаю, що це відразу підкаблучництво. Але варто памятати, що сімя з дітьми це не кінець життя, і не потрібно чоловікові сидіти роками вдома, бавити дітей, готувати їсти, якщо це може зробити спокійно жінка..
    І любові я такої не розумію, це авторитарний режим, жінка може зробити з чоловіком все, що хоче використовуючи свій авторитет і якісь певні переваги над ним, при цьому чоловік завжди буде тихенько сидіти і виконувати все, навіть якщо йому це не подобається? Дивна любов як на мене..
    Звичайно якщо жінку і чоловіка влаштовує таке життя, то будь-ласка, живіть щасливі і здорові..:)
    А межі завжди існують, тільки не кожен вміє і хоче їх бачити або визнавати..

16. молекула

Чоловік який займається вихованням дітей і виконує роботу вдома і чоловік підкаблучник --це дві великі різниці...Я цілком добре і з розумінням ставлюся до сімей в яких за певних обставин чоловік вдома,а дружина працює..Але йшлося про дещо інше, коли чоловік без дозволу жінки неможе зробити елементарних речей, наприклад, сам в магазин непоїде, бо жінка таким чмном непроконтрулює його видатки, поїхати з другом покататись на велосипеді (напрокат позичити)неможна, бо жінка на це невидасть гроші і недозволить, та тому подібне...Як на мене це є ненормальне...Чи це є нормальна і здорова поведінка?!На мою думку , ні...АЛЕ, ще раз скажу, на мою думку, кожен вибирає як йому жити сам...Якщо так живуть люди, значить їх все влаштовує....Якщо є підкаблучники, то напевне природа і створила таких чоловіків, які ними полюбляють бути і жінок які тримають їх на короткій прив'язі...І жінок і чоловіків таких все влаштовує
    І чого ми цим переймаємось, їм же добре ?! :)

17. vikad

vikad New Member

Правильно. Не впадаймо у крайнощі! Чоловік може мити посуд з гідністю, і при тому не втрачати поваги оточуючих, а може заробляти баблище і бути "немужиком".
    Є гарна порада на всі випадки сімейного життя, вона є у Біблії (Ефесян 5 розділ з 22 і до кінця). Там все чудово написано і про повагу, і про любов, і про одне тіло - все відразу стає на свої місця. Але там немає вказівок: хто сидить з дітьми, а хто приносвить гроші, і чи за це повинні поважати людину.
    Зрештою, прийшло до голови ще одне питання. Що для чоловіка важливіше: щоб його поважала дружина, з якою він проведе все життя і діти, які підтримуватимуть його в старості, чи друзі, які сьогодні є, а завтра навіть на похорон не прийдуть по-сусідству (бачили таких), чи батьки, які життя свого сина просто не можуть сприймати об'єктивно (до речі, особистим життям синочків якраз і печуться батьки, які звикли все життя ними керувати, а тепер не виходить - жінка не дає :girl_haha:).
    Чому кожен хоче залізти в чужу сім'ю? Давайте жити своїми.