подарунки для молодят

Тема у розділі 'Весілля, весілля...', створена користувачем marusenechka, 1 Серпень 2010.

1. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

Відповідь: подарунки для молодят

Наскільки я знаю цей процес, список подарунків складається в електронному вигляді, і якщо подарунок вже вибраний, то це відповідно помічається. Або ще всі ці подарунки повинні купуватись в якомусь конкретному магазині (універмазі). Тобто молоді розміщують свій список в певному магазині, а гості одержуюсь таке повідомлення типу "йдіть в універмаг Х за весільними подарунками для Х і У", і магазин вже керує тим списком (що куплено і що ні).

От щодо чеків - то не знаю. Ми просто в такому купуванні участі не брали, описую зі слів знайомих, телепередач і літератури :)

2. Natalya

Natalya Well-Known Member

То для любителів оригінальних подарунків "на пам'ять". Моя подружка дарувала на весілля знайомим іспанцеві з угоркою ось таких ляльок-нерозлучників (вони мали 30 см у висоту, тож не зовсім маленькі):

3. airy_cat

airy_cat New Member

Ну как раз для этого есть те самые распорядители, чтобы двое гостей не дарили один и тот же подарок. А в чем проблема с чеками? Вы же конкретную сумму денег не стесняетесь дарить.

4. Karrizo

Karrizo New Member

Моя знайома виходила заміж в Англії, і вони саме практикували складання списку подарунків. В запрошенні вказувалось: "подарунок ви можете придбати в магазині "..."". В більшості великих магазинів є електронні бокси, де ви набираєте ім'я наречених і вам вибиває список бажаних подарунків. Якщо хтось вже вибрав якийсь подарунок, то він буде закреслений, або його взагалі вже не буде в списку. Ще дуже часто в запрошеннях пишуть:"просимо дарувати гроші". Для нас це звучить дивно, але гарна традиція, принесуть тобі дійсно те що хочеш!

5. Tanyunya

Tanyunya Well-Known Member

О! Можна замовляти у Лариси-mermaid ляльок-наречених))) Шкода лише, що у весільному вбранні неможливо буде зробити (вірніше, в саме такому як в них).
    Якщо Лариса мене приб"є за таку ідею, то знайте, за що я постраждала:girl_blum:

6. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

Цікаво, а весілля організовується для збору коштів молодятам на квартиру чи авто, чи я не так зрозуміла? Чи може це свято, яким хочеться поділитись з дорогими для тебе людьми і які хочуть зробити тобі якусь приємність? Ні, "прошу шановних гостей "відбити" мені ті кошти, що були витрачені на забаву тощо". Дивно якось. Можливо від бідності чи від браку уяви все більше практикується дарування грошей. Чудово було б показувати внукам-правнукам якусь річ, подаровану на весілля... Але то так, думки в голос.

---------- Додано в 22:21 ---------- Попередній допис був написаний в 22:20 ----------

Невже такий подарунок не оціниш?!!!! Чи може нареченим розмір чи колір не сподобається?
    Ну, звичайно, це ж не порохотяг, що вам зараз так необхідний....

7. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

я покажу рушник, сукню, скриню, в котру гроші клали:), відео і фото.
    Усі гості дарували гроші, чому ми з чоловіком дуже раді.
    Не розумію, навіщо дарувати непотрібні речі (не важливо, чи то на весілля, чи на будь-яке інше свято).

Сама завжди перед будь-якою забавою цікавлюся, що подарувати.
    Хтось каже гроші, хтось техіку, а коли хочуть "щось оригінальне", тоді вже маю простір для польоту фантазії:girl_haha:

8. Natalya

Natalya Well-Known Member

Не подумайте, що я агітую за якісь "непотрібні" подарунки, але ще згадався один подарунок. Я зараз ще з деякими труднощами можу згадати, хто нам подарував комбайн, праску, кавоварку... Не пам'ятаю, хто дарував постіль. Чоловік не пам'ятає нічого з цього. Але напевно до кінця життя ми не забудемо один подарунок - просту банку меду. Це було настільки несподівано. Навіть якби до неї не додали конверта з грішми, її було б достатньо, бо емоції були мегапозтивні від сказаних до неї слів.
    Підтрмую дівчат у тому, що в наш час напевно найпрактичнішим є список побажань щодо подарунків або гроші.

9. Rodionochka

О, а я якраз всіх агітую дарувати "непотрібні" подарунки!!!
    Кожна людина - це щось неповторне, хтось тішиться банці меду, а комусь нічим не можна вгодити. Я теж за те, щоб дарувати те, що дійсно та людина хоче, що їй подобається, але на покупку чого вона не завжди може наважитись через різні обставини. Такий дарунок можна зробити лише коли на 100 % знаєш людину, у іншому випадку шкода часу. Подарував гроші і все. Кожному своє.

10. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Подарунок має якимось чином відображати стосунки молодят і того, хто дарує. Для мене було нормальним, що татів брат, якого я бачила 2 рази за життя, подарував на весілля гроші, але від ближчих людей тоді хотілося чогось пам'ятного. До прикладу, від бабусі теж отримала гроші. Хоч я то і пам'ятаю як факт, доторкнутися до подарунку не можу :) А от від друзів отримали спільний подарунок - столовий набір і сервіз. Тепер так приємно, коли збираємося в нас вдома, я накриваю стіл, і згадується той день.

Взагалі є певні люди, від яких отримати в подарунок гроші для мене було б образою. Бо в нас дуже теплі стосунки, ми знаємо смаки одне одного, і я не можу уявити, як то брати від них той конверт.

І ще: гроші теж не завжди є універсальним варіантом, вірніше, сума грошей. Якщо молодята забезпечені люди, подарунок можуть не оцінити.

Щодо себе особисто, я не встидаюся питати, що людям треба. З останніх весіль родичці дарувала гроші, бо вона так хотіла; друзям вибирала на власний розсуд, уточнивши, чи їм такий подарунок згодиться.

11. Rodionochka

Підтримую на всі 100.

12. Seppy

Seppy Active Member

Це з серії
    Я не знаю, хто скільки подірував бо з конвертів і відкриток повитягувала не акцентуючи на підписах уваги, а чоловік порахував (сама досі суми не знаю). А про "відбити" - така думка навіть в голову не закрадалася, хоча весілля (якщо його можна так назвати) влаштовували виключно за власні кошти і батьків не долучали.

13. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Ні, це не з тої серії. Ми теж робили весілля за свої кошти, і про повернення грошей не дуже думали. Я маю на увазі, що погоди таким молодятам гроші не роблять, той подарунок, по суті, нічого не змінить. А подарунки мають приносити задоволення :)

А я знаю:) Така я вредна, витягувала і читала від кого. І не бачу в цьому нічого поганого. Мені було б неприємно знати, що мій подарунок "не ідентифікували", скільки б я туди не поклала. І ще я не розумію конвертів без підписів.

14. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

я в шокови
    я б ніколи не пустила свого на стрибок з парашутом
    бо я боюся і я дуже переживатєльна
    тому для мене-то антиподарунок, приклад викинутих на вітер грошей, подарунок, який ніколи не стане в нагоді

15. mermaid

mermaid Member

я теж в шокови....
    прям, як на ромашці любить, не любить.... розкриється, не розкриється....

16. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

І я .. По-перше,мені оті відкритки без підписів тепер не цікаві,бо я ж не знаю, від кого.А ті.Хто підписали ,лишился як пам'ять.Можна ще раз,і ще раз перечитувати привітання,побажання.Але на жаль багато не підписаних відкриток.

17. Seppy

Seppy Active Member

А ще можна "вершик" переписати в нову відкриточку і прочитати в когось іншого на весіллі... :girl_cool:
    До речі, так кумедно, коли на забавах з паперчиків вершики читають, замість того, щоб віддуші привітання скласти чи просто вивчити.

18. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

мені впринципі подобаються привітання від душі,а не віршики,які часом дублюються.:)

19. Almariel

Almariel Well-Known Member

нам теж більшість не підписаних конвертиків дарували. то ми вирішили їх потім комусь передарувати )))) але вже попідписуємся, що то є ми.

20. Bride

Bride Well-Known Member

Найбільше подарунків і грошей нам подарували батьки та рідні. Також подарували одну постіль. Більше речових подарунків не було, і я не шкодую. Адже ми зможемо використати кошти на власний розсуд, чим зараз і займаємося:d23:
    Конверти розгортали, і читали підписи, не для того щоб знати хто і скільки поклав. Наприклад моя бабуся теж гроші подарувала, але в конверт вклала листочок з від руки написаним саме для нас віршем. Я плакала, коли тримала його в руках.

Будемо робити два весліьних альбоми - фотокнигу і в стилі скрап - куди повкладаємо всі весільні дрібнички або їхні фото, адже багато чого було зроблемо власноруч.