ну так я ще не пробувала)) загалом думаю вернутися повністю до духовки, а хб використовувати на тісто для булочок, бо геть здоровя не маю на своє тісто, де дріжджів мало, а роботи і контролю багато)
@ГаЛоЧкА бачите , я людина -зануда) хоч з мокрими запросто працюю. но написано в ХП сухі, значить сухі. +мокрі бажано на мою думку, таки у вигляді опари додавати. а не просто в муку класти. але то таке, головне щоб вам пасувало) щодо до крихкості. однією з прични є надлишок дріжджів, у хлібі важливі пропорції. хліб може надто високо рости і від цього ставати таким. також, замало рідини в хлібчику -теж причина. і ще, хліб не дуже любить на "око", особливо в ХП. на око -це досвід, те що я казала, вміти зрозуміти по кульці тіста чи все ок.
Я вже писала вище що не гуру.просто розказала свій досвід) І ще прикол в нас був-купили ми хлібопічку-все по рецепту-тралі-валі. а він не виходить. Чоловік взяв на себе ініціативу, робив на "Око" і хліб вийшов) Вийшов в нашому розумінні це виріс- і був їстівний))) --- дописи об"єднано, 25 Жовтень 2018 --- в мулінексі книжці є перерахунок на мокрі. ну то я так
@ГаЛоЧкА, щоб хліб не кришився даю олію, топлене масло чи маргарин, що є під рукою. --- дописи об"єднано, 25 Жовтень 2018 --- @Kasia, в мене теж є перерахунок на пресувані, але я даю лише сухі, бо на пресуваних завеликі дзюрки робляться в хлібі
Я печу хліб раз в тиждень в хлібопічці. Мене не напрягаж. Зате смачнющий хліб, з магазинним не до порівняння. У Львові в мене була LG хлібопічка, супер пекла. Тут якась ноунейм за 30 дол. Не йшов в комплекті мірний стаканчик і ложка, сиплю все на око (різними чашками-ложками, що є під рукою), то деколи тісто затуге чи зарідке. Я відкриваю після першого замісу й можу чи води долити чи муки сипанути. Але в мене завжди виходить гарний хліб - росте, не падає. І я ніколи живі дріжджі не беру. Лише сухі і сиплю на муку. @HOPIC я думала в хлібопічці хліб має 100% вийти, накидав все по рецепту і вже не зіпсуєш. І я вікриваю декілька раз, бо люблю дивитися)) але ну дуже рідко падає мені, хіба би зарідке тісто було. Мій рецепт: 1 ст+ 3 ложки води, 3 ст муки, 6 чайних ложок цукор, 1,5 чайних ложок солі, дріжджі, і кориця (трохи більше чайної ложки). Деколи ще додаю порізану курагу чи сушену журавлину. Чорний ніколи не пробувала пекти. В хлібопічці лише хліб печу, паску і все решта - руками.
в мене тісто дуже гарно виглядає і росте до моменту випічки. потім падає. темний хліб, білий, цільнозерновий - спеціально останні тижні пробувала. дріжджі давала ледве пару грам. різні режими і розігріванням і без. все одно.
То може щось не то з дріжджами? Я даю як по рецепту, менше не пробувала давати. Або навіть не знаю, на що подумати... А яку програму ви ставите? Я на швидкій не печу, бо то якась фігня. Я в старій хлібопічці пекла на "французький хліб" то 4 години, а зараз в мене такої нема, то я печу на основній програмі 3 години все разом.
@HOPIC, я теж так думала. Якось подарували мені Зельмер хб, що я тільки не робила, колотила і тп. Мені там взагалі ні одна буханка хліба не вийшла. Перепсувала купу продуктів і кинулася того ровера. Через п'ять років в мерзопакосну погоду, коли хліб в хаті скінчився, я нагадалась за той агрегат. На око закинула інгредієнти і вийшло, вже рік тішусь домашнім хлібом.
Моя плетінка. Замішую в хп, випікаю у духовці. 500 гр борошна 5 ст. л. цукру, 1 п. ванільного цукру 200 мл. теплого молока + 50 гр масла в нього 20 гр. живих дріжджів (15 гр дала, бо в мене дуже свіжі були) 1/2 ч. л. солі 2 яйця Замісити в хп на тісто. Дістати тісто, сплести косу, лишити на 35 хв підходити. Змастити молоком (я шкодую жовток) і на 35 хв в духовку на 180 град. Дістати, накрити рушником до вистигання.