Нова схема руху маршруток у Львові

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Мацьопа, 8 Грудень 2011.

1. yusha

yusha New Member

Відповідь: Нова схема руху маршруток у Львові

нічого не логічно, бо Виговського є в двох місцях: одна між вулицями Любінська і Городоцька, інша (тобто її продовження) аж де ринок "ПІвденний". Вчора бачила унікальний напис на маршрутці ...Куліша - Кульпарківська... так, ніби ці вулиці ну зовсім поряд

2. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

нажаль, і там не все точно.
    13 і 14 заїжджає на Коломийську, хоча в жодній зі схем цього нема. 37й по Сихову йде через Іскру, а не звертає з Зеленої по Навроцького

3. Sleeping_Sun

Sleeping_Sun Member

Тоді це або неточності під час внесення схем на карти або вже самі водіїї так вирішили їхати, тим не менше це не єдиний випадок коли маршрутка і приблизно не їде по схемі, незважаючи на те що люди там можуть чекати на неї. Єдине вирішення уточнювати і скаржитись за телефонами гарячої лінії. Також на сайті http://marshrutky.com.ua/lviv/new.php можна написати про всі неточнності і схему поправлять.

4. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

в мене він і так не завди грузиться, а при виборі "Неточності" або "обговорення" взагалі вилітає

5. Sleeping_Sun

Sleeping_Sun Member

6. yakna

yakna Member

Я коли чую такі висловлювання посадовців, втрачаю просто контроль над собою. Він власною персоною. От якби він з місяць часу поїздив власною персоною і постояв отак на зупинці на морозі хвилин з 30.
    А взагалі про яку Європу вони говорять. Маршрутки бруднючи. Їхала сьогодні, навіть не видно де їдеш, так вікна заляпані брудом.

7. LudmilaP

LudmilaP Well-Known Member

Подивилася на карту, і відкрила для себе, що я з Рясного-2 в винники можу добратися мін 72 хв мак- 100 хв. Це точно в області фантастики.
    Кількість маршруток в моєму напрямку зменшилася, ще й якщо вони будуть так само їздити як і іздили раніше мені й за 2 години додому не добратися :girl_devil:

8. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Надіюся я завтра зможу виїхати в центр :), а то я ще не оцінила переваг оновленої системи, аж боюся....

9. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Нині я мала суперечливе враження про добирання додому (від пл.Петрушевича-Зеленої до Чорновола-Голоско). З одного боку, кружляння вулицями було досить довгим....АЛЕ маршрутка аж до готелю Львів була фактично порожньою і були сидячі місця!! :) Оце гарно. При чому якраз у час-пік.

Може таки та нова схема піде на користь...Хоч би то нині не був виняток із правила:)

10. Галюсік

Галюсік Well-Known Member

А мені тепер немає чим добратись з роботи додому від ТЦ Скриня на Привокзальній до Стрийського ринку, нові маршрутки їдуть тільки до початку Зеленої, або до Податкової, а потім пересідати на щось інше, або йти пішки. Раніше їздила тільки 91, а тепер вона - це номер 43, їде по Київській (там тааака розбита дорога - брук), через Горбачевського вгору на Сахарова і до Податкової, або сідати біля Приміського вокзалу на 15 і їхати до початку Зеленої.
    сьогодні їхала тим 43-м, вийшла на початку сахарова, пересіла на 3-й трамвай, який був такий переповнений, що я ледве стояла і ледве передала на проїзд. Зате маршрутка була майже порожня.
    Думаю, що маршрутки порожні не від позитивних змін, а тому, що більшість людей пересіли на електротранспорт, або сидять вдома, перечікують-освоюють, та й студентів немає, бо канікули.
    А задоволені змінами тільки ті, кому стало краще - більше маршрутів появилось, або біля хати почали їздити.
    А взагалі - то до Стрийського ринку пасувало б якомусь транспорту їздити, багато приїжджих їздить з вокзалу до польського консульства, та й студенти їздять.

Зате навпаки до вокзалу тепер їздить 24 маршрутка - від Шота Руставелі через Вітовсього до Приміського вокзалу, де його кінцева, а мені ще 50 метрів (або й більше) від нього йти.

Останнє редагування: 3 Січень 2012
  11. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

їздиш часто в Рясне-2? зате можна тими радіальними, одним квитком!

До тречі нині говорила водієм, казав що то ще не остаточні маршрути, ще будуть вдосконалюватись. наприклад їхній 12 зараз їде Шевченка-Тунельна, Чорновола, Липинського,АС-2, Грінченка. А швидше за все зроблять як колишній 42 (хто ще пам"ятає такого.)

12. kristas

kristas Well-Known Member

Він був напівпорожній, тому дуже не було кому виходити :) а водій був у дуже хорошому гуморі, тому зупинявся мало не на кожному кроці...здається десь недалеко від озера...я думаю, що то залежно від ситуації, де більшість пасажирів виходить...
    Я відчуваю себе якоюсь білою вороною...напевно єдина, які ПОКИ все подобається, оскільки рано безпроблем сіла на 43 (колишній 91, хоч як на мене він не дуже тотожний з ним), і після роботи також спокійно СІЛА у той же 43 (а раніше мало не годину чекала, щоб запхатись у якусь)...завтра буду випробовувати інший маршрут, може і враження будуть інші :)

13. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

ну це в робочий час навряд чи....ми ж вдома не сидимо - треба на роботу :sad:. Думаю, що важливий момент - немає студентів :), ну і ще може трохи в людей відпустки ці дні між НР і Різдвом.

Але я хотіла Вам підказати маршрут не ідеальний, але принаймні не за 4 грн. По Городоцькій навпроти костелу Вам можна буде сісти на 37 - він їде до площі Франка. Трохи топати до костелу....але вже альтернатива хоч якась..

14. oksumoron

oksumoron Active Member

Можна ствердно говорити, що із запровадженням нової транспортної схеми на Львів в будні дні чекає, в кращому випадку, транспортний хаос, в гіршому – катастрофа! Вже перший день експерименту продемонстрував наскільки львів’яни не готові до новацій і як недолуга транспортна схема була роз’яснена! За один день січня на голову міського голови (перепрошую за тафталогію!) прокльонів було висказано більше, аніж за всі роки каденцій.

На жаль, мер вчергове не подумав, що не всі мешканці міста добре вчилися у вищих навчальних закладах відповідного профілю, тому не тільки самі досконало знають, а й іншим зможуть пояснити, щотаке замість безсистемного руху маршруток Львовом курсуватимуть 46 автобусних маршрутів. З них 6 – радіальних, які їздитимуть із периферійних районів у центральну частину міста. І 40 – хордових, які з’єднуватимуть периферійні райони, оминаючи центральну частину міста.

Насправді, перше січня став ще більш безсистемним, аніж був до впровадження! Тепер кілька характерних спостережень: люди вийшли з церкви і як завше, приходять на зупинку вул. Ряшівська (кінцева тролейбусів № 3 та 10), під’їжджає порожня маршрутка №16 – водій відкриває двері, в нього питають, чи йде маршрутка до центру? Шофер заперечує, бере каву з автомату, сідає за кермо в порожньому салоні та їде, так і не взявши жодного пасажира.

Схема руху цієї маршрутки, як і всіх інших, розписана збоку, поряд з вхідними дверима. І перш, ніж зайти у салон двері, пасажири вчитуються у назви вулиць, шукаючи ту, на яку їм потрібну!

Характерна картина: коли в місті почало сутеніти – на звичних зупинках стоїть від чотирьох людей і більше і кристально вглядаються, очікуючи на номер маршрутки, який їм потрібен, і не дочекавшись, добряче вилаявшись, або йдуть пішки, або сідають в більш-менш вільну маршрутку і вже там діймають водія розпитуваннями.

Відтак найбільш переповненими і звичними були ті номери і маршрути, до яких пасажири вже звикли: №67 – з залізничного вокзалу на Сихів, №111 – з ринку Південного в Дубляни, №131з Левандівки на кн. Ольги. А понад завантаженості і звиклості продемонстрував маршрут №84а з Рудного на вул. Миколайчука, який майже щодесять хвилин йшов переповнений. Натомість новий маршрут 2а (від ТЦ метро до центру по вул. Городоцькій), на якому курсують розрекламовані сіті-буси і який в перспективі мав би стати дуже зручним, 1 січня їздив напівпорожній. В одному з автобусів в районі заводу «Сільмаш» я нарахував аж три чоловіки!

До речі, ще одне нововведення, яке теж спричинило хаос, – проїзд у всіх маршрутках був безкоштовним. Але дехто справно платив, і шофери не відмовлялися. А був випадок, коли водій просив заплатити хоч щось, аби «було на каву».

Відсутність матеріального стимулу також пояснює безсистемність і не регулярність їзди!

Декларований інтервал у десять хвилин витримували хіба що названі вище не скасовані маршрути.

Спрогнозувати, що буде в місті, коли до Львова з новорічних свят повернуться студенти, складно! Взяти хоча б тридцять перший маршрут (вул. Ряшівська – університет), до якого на кінцевій завжди вишиковувалася черга, тепер скасували. Більшості студентам доведеться пересісти на громадський електротранспорт. Та зрештою молодь собі якось раду дасть, а що робитимуть туристи, яких так припрошують в місто на Різдвяні свята? Ото вже європейська схема в європейському місті ! і совкове впровадження!!

15. Lietti

Lietti New Member

Я вже 2 дні їзджу з Сихова (Санта) в центр і назад - їздити стало важче (важче стало запихуватись в автобус і стояти там в самих "зручних" позах, але зато дуже весело томущо у людей з цими змінами "дуже святковий настрій", а у водіїв тим більше. Хто їздить з Санти в центр мене зрозуміє - самий прямий автобус це 4а і на нього дуже багато людей, а от всі інші маршрути з Санти відправляються майже пустими (в напрямок центру), ну хто захоче 1,5 год добиратись до околиць центру.
    А сьогодні сиділа біля водія і чула розмову водія зі знайомим: водій розказував, що на маршруті 4а має бути 58 машин, але половина водіїв, котрим зіпсували нерви пасажири, плюнули на все і сидять в гаражі пють каву!!! Що вони мають їздити до 12 год вечора, а солярки їм дають до 8-9 год., ну і відповідно ніхто нікуди не поїде!
    І ще є така догадка (вже чула що люди про це також розмовляють), але це просто припущення - можливо вони змінили маршрути для того щоб люди менше "переймалися" політикою, а більше опустились на землю до своїх проблем насущих, і не заважали їм ("нашим правителям") "творити історію" :

16. Kvitneva

Kvitneva Well-Known Member

не знаю, чи сюди мені писати, чи одразу в Жилєтку... раніше могла спокійно вкластися в часові рамки, визначені транспортом в моє "передмістя", щоб - 1) завезти старшого в Центр дит. розвитку, 2) з молодшим з"їздити у своїх справах в центр, 3) часом навіть забігти на чай до куми, 4) при потребі закупитися в супермаркеті, 5) забрати старшого і з Галицького перехрестя спокійно поїхати додому. тепер, з цими суперовими маршрутами, пересадками + пунктами типу "пішки 841 м - 10 хв" (це явно не про мене - з дитиною на руках, я вже мовчу про випадок дощу) я не встигаю нічого :girl_cray: сиджу от, другий день складаю всі можливі варіанти - і все одно нічого не виходить. завтра їду перший раз - як у відкритий космос ( сорі, не пам"ятаю, кого з дівчат цитую)

17. Галюсік

Галюсік Well-Known Member

Ну якщо я вже дотопаю до костелу, то сяду на трамвай, але топати є куди, а особливо, якщо з тяжкими сумками (буває по роботі), я вже мовчу про дощову погоду, слякоть і т.д. Добре, що поки що погода нормальна. Завтра, мабуть, на трамвай і піду. Є різниця, що сісти біля Скрині, а що топати до костелу (а топати треба не від самої Скрині, а від середини Смаль-Стоцького). Я так само можу поїхати до початку Зеленої, а там пройтись по Шота Руставелі, відстань майже та сама.

18. носик

носик New Member

я сьогодні каталася 19 маршруткою. чекала 40 хв в одну сторону і стільки. щоб потрапити назад додому. Вже біля "Воєнторгу" (мазепи 27) маршрутка була набита вщент. Сіла неподалік водія і постійно нагадувала йому про свою зупинку. він завернув на 100 м далі. заледве я знайшла Пластову 7 (НП № 2). Після блуканням тими "глухими" вуличками.
    зрозуміла я, що краще нічого вони не зробили. маршрутки не часто ходять.

19. Virner

Virner Well-Known Member

Ну, що ж Ви, шановна форумлянко скопіювали статтю , але не вказали ні джерело, ні автора... а це ж порушення авторських прав!!!:girl_nea:\

Останнє редагування: 3 Січень 2012
  20. mrochkizm

mrochkizm Well-Known Member

Та ще й статтю, написану з такими помилками і так кострубато, як нова транспортна схема :)