Медична довідка

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Kasia, 31 Березень 2009.

1. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

Відповідь: Медична довідка

Маю таке питання. В чоловіка грип і вчора було дуже висока температура. Я навчена на те, що температура - це добре (зле звісно, але так організм бореться). І збивати її не бажано ліками. Мені змалечку нижче 39,5 медикаментами не збивали - багато теплого чаю, малина-смородина-липа і т.д.. Я впрівала так, що кожні півгодини переодягалася, але за деякий час температура падала.
    Вчора ж я так і чоловіка лікувала. Але ввечері температура дістала до 39,5 і я таки дала аспірин.
    Сьогодні на прийомі лікарка сказала, що якщо температура вище 38, то обовязково збивати, бо тоді вона шкодить. Коханий відразу вчепився за це (легше ліків наковтатися, ніж бавитися з народними методами, які так швидко не діють). А в мене виникло питання. То як все-таки краще?

2. odree

odree Well-Known Member

краще так як ви робили, а не збивати відразу після 38

3. Gala

Gala Well-Known Member

Мій чоловік теж недавно мав температуру вище 39,то багато пив-чай з калини і малини,а ще чай з прутиків верби і прутиків малини.Дуже добре збило температуру,обійшовся без таблеток,на другий день температури не було,тільки от викашлює зараз.

4. Ланочка

Ланочка Well-Known Member

Вчора зайшла в аптеку, щоб купити собі пустирник. А аптекарка порадила таблетки пустирник-форте(з магнієм). Я взяла. І тільки вдома роздивилась що то БАД. Хтось таке приймав? Я щось боюся, ніколи БАДи не приймала.

5. Kasia

Kasia Well-Known Member

маю питання до медиків.
    1. через скільки днів має допомагати антибіотик при температуріі, наприклад при гриппі? чи достатньо 3-5 днів, якщо не має реакції - значить не вірне лікування?
    2.чи на Сихові у Пульмонологічному центрі хтось має контакт лікарів? чи в будь-якій інший лікарні , де є пульманологи?

6. bora

bora Well-Known Member

Ми батькові збили температуру тільки на 5 день приймання антибіотиків. Їздили робити знимки. Ще не маємо результатів, але сказали, що цей грип дає ускладнення на бронхи, легені.
    Стільки людей в черзі з високою температурою я ще не бачила. Нікому не раджу йти до поліклінік зараз - там твориться якийсь жах.

7. Kasia

Kasia Well-Known Member

ми вже маємо знимок. ніби запалення нема. швидше бронхіт. турбую температура висока. антибіотик нині - 3 день.

Бора а яка була температура? і чи є кашель?

Останнє редагування модератором: 30 Жовтень 2009
  8. kati

kati Well-Known Member

а грип обов"язково з температурою? Я страшно гавкаю, і ніс закладений трозха...але більше нічого, ні температури ні ломки...

9. Яруська

Яруська Well-Known Member

При теперішньому вірусі вже нічого не зрозуміло, що має бути, а що ні:girl_devil:
    В малого мого просто температура скаче то 37.3 то 36.2 і більше НІЧОГО! І будь тут мудрий.

10. Lavazza

Lavazza Well-Known Member

мама лікувала запалення, колола антибіотик 5 днів безрезультатно, температува впала тільки після заміни одного антибіотика на інший
    але при грипі хіба антибіотик ефективний? і при бронхіті теж не завжди

11. Kasia

Kasia Well-Known Member

а як хіба ні? а чим же лікувати грип? мені здається чайочки жаропонижаючі до власне вже не допоможуть.

от власне і мене цікавить- чи правильно вибраний антибіотик якщо на разі температура тримається. попередньо бронхіт з гриппом.

12. levandivka

levandivka З яйцями...

ТАК то після 50-ти кажуть: якщо прокинувся, і нічого не болить - вважай, помер.

13. Lavazza

Lavazza Well-Known Member

не претендую на серйозні поради, не медик
    але ж грип - це вірусне захворювання, а спектр дії антибіотиків - таки бактерії, а не віруси
    інше діло, що ускладнення можуть бути бактеріальними, хоча бувають і вірусні бронхіти, для яких антибіотик - не метод лікування
    звичайний аналіз крові показує чи вірусна інфекція в організмі, чи бактеріальна

і так, може бути неправильно вибраний антибіотик, хоча більшість з них досить широкого спектру дії

14. odree

odree Well-Known Member

касю, ну сам грип лікується противірусними препаратами, бо його викликають віруси, а от вже бактерійні ускладенення лікують антибіотиками

15. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Вчора в новинах лікарка розповідала, що антибіотаки справді призначають хворим на грип, але на 4-ий, здається, день. Раніше вони можуть лише зашкодити.

У мене питання таке: якщо моя доня тва тижні тому перехворіла на грип, чи може вона захворіти повторно? Зарз хворий чоловік, тому я разом з малою переселилися до моїх батьків

16. odree

odree Well-Known Member

тому що пригнічують імунітет

17. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

то моя свекруха так все відповідає на питання, як ви почуваєтеся :) До-речі щойно казали по радіо що зараз чимось будуть оприскувати Львів, щоб позакривати всі вікна і невиходити без потреби на вулицю

18. Diana

Diana мрійниця

Нагадує мені ця вся ситуація фільм "МГЛА"

19. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

Медики, підтвердіть або спростуйте!
    Думка одного медика з іншого сайту: Як відрізнити грип від ГРЗ. Якщо у вас висока температура від 39 і вище, і після прийняття жарознижувальних препаратів через пів години вона не спадає - то це грип. Якщо спадає - то це ГРЗ.

20. Orman

Orman Модератор-бомба

ну хай мене поправлять якщо не так пишу, але відколи це діагноз ставлять ПІСЛЯ вживання ліків?
    А організм - це індивідуально - в одного швидко впала Т в іншого - ні ...