Мастопатія

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Svetlanka, 27 Вересень 2009.

1. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Відповідь: Мастопатія

правильно кажуть. Відомий лікар хірург-мамолог Цьолко з Броньової казав, що якщо раніше у молодих жінок вони такі утворення спостерігали, то тепер одразу видаляють. Значно збільшилась кількість можливих перероджень, чого раніше не було.

2. Swalk

Swalk Загублений

Дівчата, скажіть хтось щось чув про мамолога Кенса Андрія Андрійовича (працює у "центрі здоровя жінки)?
    Мені його порадив гінеколог

3. CoffeeFairy

CoffeeFairy New Member

А я от теж гарно сходила до гінекологога =) пішла з циститом - вернулася з фіброаденомою. Лікарка зразу скерувала мене в онко центр на Гашека, там зробили пункції (бо виявилося що їх дві) і на наступний день (то було вчора) вже різали. Вирізали, до речі, вже три! Тепер от теж думаю, може не варто було погоджуватися зразу так все шматувати, може треба було ще до когось сходити на консультацію...Ще й начиталася що такі штуки часто рецидивують...Але що вже зробиш:scare:

4. invisible

invisible Well-Known Member

Дівчата, а чи справді мастопатія розсмоктується під час вагітності і годування, як мені казали чимало лікарів? Бо колись мене один старший маммолог на Єфремова лякав, що в мене така мастопатія, що самих молочних залоз не лишилося і я не зможу годувати :girl_impossible:

5. CoffeeFairy

CoffeeFairy New Member

Мені теж лікар казав що мастопатія - то не страшно, лікується прийомом таблеточок, а може й саме розсмоктатися, - головне не накопичувати гормони (тут треба *пардон* регулярно займатися тим самим з хлопцем/чоловіком) :girl_wink:

6. CoffeeFairy

CoffeeFairy New Member

До речі, дівчаточка, а чи хтось після видалення фіброаденоми щось п"є? Я от вирішила (точніше гінеколог вирішила:girl_tender:) перевірити щитовидку : зробила УЗД, здала кров на гормони. І от показники АТТПО в мене вище норми. Сьогодні була в ендокринолога - сказали, що маю аутоімунний тиреоїдит. Хтось чув про таке? Прописали мені якісь три препарати - один з них гормон щитовидки. Ця хвороба, ніби, і спровокувала виникнення проблем з грудьми. Але я вагаюся чи пити те все, чи перед тим, як налягати на гормони треба десять ендокринологів обійти. Може хтось мав (ттт) подібну проблему?:girl_sad:

7. Materynka

Materynka Well-Known Member

Не знаю чи могло це спровокувати фіброаденому, але те що це серйозне захворювання це факт, іншого лікування крім гормонів нема, і пити їх відповідно треба постійно ціле життя. Хочете бути впевненими сходіть ще до когось.

8. Amrita

Amrita Member

2 роки тому видалила невелику фіброаденому з груді. Лікар, що мене лікував (зав. онкополіклінікою) після гістологічного аналізу, що підтвердив доброякісність пухлини, сказав вагітніти якнайскоріше і довго годувати грудьми. Ніяких гормонів не прописував.

9. Sertce

Sertce Member

Розповім і я свою історію.
    Малого годувала груддю 3р і 2 місяці. Тепер вже ось від серпня чи від вересня не годую . Молока було дуже багато. Відлучала поступово, бо і мені і йому було морально важко. Тепер про основне. Маю мастопатію. Лікуюсь в онко- мамолога. УЗД робила теж в онко. Груди не печуть, не червоніють, не болять, але вузли, ґульки чути пальцями. Надавити- болять. І молока не зменшується. Лікарка сварить мене, що так довго годувала, "запустила" гіпофіз і тепер не можу його зупинити. Молоко прибуває і прибуває. Збився цикл. Призначали мені тазалок, серату, аевіт, але результату нуль. Пила і п'ю достінекс. Не знаю, що ще робити. Порадьте щось, щоб пропало молоко і "розсмокталися " вузли. Можна з народної медицини, але щоб дієве, бо вже дістала та xімія і без толку. Я пораджуся з лікарем. Можна в карму, сюди, чи в пп.

10. invisible

invisible Well-Known Member

Дивно. Якраз при мастопатії ж ніби рекомендують вагітніти і якомога довше годувати груддю. У вас вона була до вагітності чи з'явилася після? Бо я маю таку велику надію що в мене та зараза пройде після годування...

11. Sertce

Sertce Member

В мене з'явилася після... А ще в мене дуже багато було( і є) молока.

12. lulu

lulu Well-Known Member

мене відправили до мамолога. порадьте когось з броньової.або навіть краще з єфремова (бо мені ближче) якщо є тел.чи розклад прийому, то було б добре. дякую дуже

Останнє редагування: 7 Лютий 2013
  13. kavun

kavun New Member

Привит всим!В мене фиброаденома обох молочних залоз,мають оперувати на броньовий(Гашека).ликар Голдун Ярослав Богданович.хто що знае про цього ликаря напишить.буду вдячна за будь-яку информацию

14. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

В мене виявили 3 фіброаденоми. Завтра йду з тим до гінеколога, щоб призначити лікування. Лікар мене сьогодні трохи налякав тим, що порадив вирізати їх, бо одна з них величенька і є ризик перетворення її на пухлину.
    Не хочеться мені хірургічного втручання. Почитала в попередніх дописах, що дівчата таки обійшлись без нього.

15. ladybug

ladybug New Member

лікар хороший, мене направили до нього на оперування, але він сказав що наразі не потрібно і призначив лікування, після якого піде зімною на узд, і якщо фіброаденома буде збільшуватись, то тоді і буде оперувати.

16. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

а тепер вона одна, тобто всі три злились в одну.
    Відправляють на біопсію, а я щось не горю бажанням йти. І оперувати далі не хочу. Хто з тим стикався, напишіть чи обійшлись ви без операції?

17. iriwa

iriwa Особлива мама

Дівчата, робила УЗД грудей. Поставили діагноз - фіброзна мастопатія.... Шо то таке і з чим його їдять? Нічого мене не болить, під пальцями нічо не чути, якби на УЗД не пішла то і не знала би....
    До лікарки ще не попала, бо направила на УЗД мене ендокринолог :)
    І цікавить найперше шо з тим робити? Бо знаю я свою лікарку :) Безподобна пані, але зараз буде мене агітувати на вагітність :) А я не впевнена чи хочу цього саме зараз.

18. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

а ти їх якось відчуваєш?

19. Відповідь: Мастопатія

А я б радила оперувати. То операція на 15 хв., нічого страшного. Як мені таку робили, то бачила жінок, які виходили з неї практично в несвідомому стані, потім лежали в палаті. Насправді, то не боляче і не страшно. Я одразу пішла додому.

20. tegusigalpa

tegusigalpa Well-Known Member

Погоджуюсь. З таким краще не жартувати. Я також затягувала свого часу,лікувала. І нічого то не дало.
    в мене взагалі була одна велика і дуже багато маленьких(розрослося все з одієї маленької)

Я ще полежала в палаті годину,а потім тільки на перев"язку приїжджала.
    Краще позбутися тої пухлини за один день,ніж боятися,що вона може перерости в щось серйозніше.