1. Барвників у пертусіні немає-він сам по собі коричнуватий, оскільки такий колір власне дає витяжка чабрецю. 2. Для приготування суміші від кашлю справді достатньо на 1 банку сухої мікстури давати 1 банку пертусіну ( 2- передоз )
Абсолютно погоджуюсь. Знаєте, тут в Австрії мені чи моєму чоловікові лікар ще жодного разу не дав якийсь підозрілий препарат (навіть того ж індійського виробництва). Антибіотики лише файзер оригінал (і ціна на нього смішна була за старим курсом). Решту ліків теж або німці або австрія. І дженерики теж. Я п'ю залізо, то німецьке в-во. І він дешевший за оригінал, але він якісний. А в Україні, на жаль, той генерик, що якісний, то в ціні майже як оригінал. Дешевший дженерик вже сумнівної якості. Хоча не завжди і так. Особливо із тими скачками цін пам'ятаю і Ібуфен з Нурофеном, і антибіотики, і серцеві, де дженерики були дорожчі
Нам Гайдук сьогодні теж прописав суху мікстуру від кашлю+2 б. банки пертусіну, добре збовтати, пити 3р. денно по 1 ст. л.
цікаво .раніше усі педіатри рекомендували лиш 1 банку для дитячого прийому через значний вміст калію броміду, який впливає гальмуюче на нервову систему. Хоча от прорахувала Максимально допустима доза калію броміду для 3-річної дитини- 0,6-0.8 г а добу. В пертусіні - 1 г на 100 мл. 2 банки на суху суміш- 2 г. 200 мл суміші від кашлю- 2 г. В одній столовій ложці тоді виходить 0, 2 г. За триразовий прийом- якраз максимальна добова доза і виходить. Так що для дітей 3 і старше років- допустимо 2 банки змішувати. Для дітей, віком молодше 3 років- це забагато. Для них допустима добова доза калію броміду є меншою, ніж 0,6 на добу. Тому для них треба додавати 1 банку пертусіну
І я знаю саме такий рецепт. Трішки кип'яченої води до мікстури, збовтати, і додати пертусинУ банку. Куди вже дві... Може, щоб дорожче булошкода, що про вплив на маленькі організми не думають.
нам так дитяча медсестра порадила (для дорослих лікуватись), малому не давала. Нам допомогло. Дві, певне тому, щоб всю банку заповнити . Ми так з чоловіком гавкали, що спинитись не могли, і чим більше кашляли - тим більше подразнювалась гортань, і знову надривались в кашлі. Пили і окремо пертусін, і корінь солодки, і Алтейку, а допомігла тільки така бовтанка.
Ой для дітей це дуже небезпечно,так як вони точно можуть ковтнути його..Дорослим легше) --- дописи об"єднано, Mar 3, 2015 --- Ну пірсинг пупка я саме ним і обробляла теж.Але за горло вперше чую --- дописи об"єднано, Mar 3, 2015 --- Нам теж лікар казав одну банку пертусину,а решта долити кип'яченою водою.
Знайшла сьогодні таку статтю на тему ліків і їх аналогів Сценка в АПТЕЦІ, Важливо знати кожному -Колдрекс, ЛЬОДЯНИКИ, ПАСТИЛКИ, АНТИБІОТИКИ. РАЗОМ 180-500 ГРН. Сперечатися з провізором не вважаю за потрібне, це їхня робота, АЛЕ все ж таки влаштувати невеликий спектакль можна.. Отже, підійшла моя черга. - Що ви мені порадите від кашлю? - Льодяники "...." - Скільки коштують?- 90 грн! - СКІЛЬКИ? Говоріть голосніше, БУДЬ ЛАСКА, Я недочуваю !!!-. 90 грн !!!! - А У ВАС Є МУКАЛТИН? - ТАК. - СКІЛЬКИ КОШТУЄ? - 2,15 грн. - ГОЛОСНІШЕ , Я недочуваю! - 2,15 грн !!! Ехо рознесло звістку по всій аптеці. Черга насторожилася, вся увага з вітрин перенеслась на нас з провізором. - А є Термопсол, ЇХ РАНІШЕ копійчані таблетки НАЗИВАЛИ? - Є. - СКІЛЬКИ? - 45 грн. упаковка! - Уточніть! - 45 ГРН.!Градус розмови підвищувався, провізор все розпалювався, і глядачі починали нарікати. - МІКСТУРА пертуссин? - Є! - СКІЛЬКИ? - 6,76 ГРН! - Настоянку прополісу? - 7,12 грн! - ВІДМІННО! - ШРОТ розторопші плямистої? - 6,10 грн. - МАСЛО РОЗТОРОПШІ?- 24.86 грн. В РЕЗУЛЬТАТІ: - 2,15 грн. мукалтин; - 6,10 грн. ШРОТ розторопші плямистої; - 24.86 грн. МАСЛО РОЗТОРОПШІ; - 6,76 грн. МІКСТУРА пертуссин! - СКІЛЬКИ ЗА ВСЕ?- 39.87 - 39.87 - ЦЕ ТЕМПЕРАТУРА ЧИ ЦІНА? Говоріть голосніше, БУДЬ ЛАСКА! - Тридцять Дев'ять Гривень Восімдесят Сім копійок, - мов забила цвяхи провізор. Обличчя було бордово кам'яним. - Спасибі, - вже тихо відповіла Першою не витримала жінка з дитиною: - Це все від кашлю? Можна записати назви? Чому так дешево? - Ці ліки завжди коштували дешево і нас ними лікували в дитинстві і батьки наші лікувалися! - А ЧОМУ ТОДІ ЇХ НЕМАЄ НА ВІТРИНІ? - ЦЕ НЕ ВИГІДНО аптекарю, ЗА НИХ ЙОМУ НЕ доплачують ФАРМАЦЕВТИЧНІ КАМПАНІЇ. ДЛЯ ДОВІДКИ:Багато дорогі лікарські препарати мають більш дешевий аналог з ідентичним складом. Запишіть собі їх назви, якщо не хочете "працювати на аптеку". Дорогі і дешеві аналоги: Нурофен и Ибупрофен Мезим и Панкреатин Но-шпа и Дротаверина гидрохлорид Панадол и Парацетамол Белосалик и Акридерм СК Бепантен и Декспантенол Бетасерк и Бетагистин Быструмгель и Кетопрофен Вольтарен и Диклофенак Гастрозол и Омепразол Детралекс и Венарус Дифлюкан и Флуконазол Длянос и Риностоп Зантак и Ранитидин Зиртек и Цетиринакс Зовиракс и Ацикловир Иммунал и Эхинацеи экстракт Имодиум и Лоперамид Йодомарин и Калия йодид Кавинтон и Винпоцетин Кларитин и Лорагексал Клацид и Кларитромицин Лазолван и Амброксол Ламизил и Тербинафин Лиотон-1000 и Гепарин-акригель 1000 Ломилан и Лорагексал Максидекс и Дексаметазон Мидриацил и Тропикамид Мирамистин и Хлоргексидин Мовалис и Мелоксикам Нейромультивит и Пентовит Нормодипин и Амлодипин Омез и Омепразол Панангин и Аспаркам Пантогам и Пантокальцин Ринонорм и Риностоп Сумамед и Азитромицин Трентал и Пентоксифиллин Трихопол и Метронидазол Троксевазин и Троксерутин Ультоп и Омепразол Фастум-гель и Кетопрофен Финлепсин и Карбамазепин Флюкостат и Флуконазол Фурамаг и Фурагин Хемомицин и Азитромицин Энап и Эналаприл Эрсефурил и Фуразолидон Будьте здорові і не хворійте!! P.s: Звичайно,що потрібно завжди проконсультуватися з лікарем - це ж ваше здоров'я ! Для когось аналоги дієві, для інших ні... І найкращі ліки - це бабусені рецепти.
будь_які засоби для полоскання ( окрім соди-солі, ромашки) ковтати для дітей небезпечно. Якщо дитина не вміє полоскати- їй і не полощуть аптечними ліками . Хіба можна робити розчин, заливати в баночку з пульверизатором-спреєм і використовувати для зрошення. Гівалексом, ангілексом і т.п. полокати для діток, які не вміють це ще добре, так само не можна
я часто полощу ним, а ще при мому хронічному тонзиліті помагає добре розчин Дукасану десь 40 грн. Абсцеси, карбункули, флегмони, фурункули, нагноєні рани, панариції; стоматити, виразково-некротичний гінгівіт; абсцес легенів, бронхоектатична хвороба, хронічний бронхіт, тонзиліт, ангіна; виразковий коліт, парапроктит; кандидоз слизової піхви ну і з дешевого всією сімєю разом із малою змащуємо горло олією хлолфіліпта десь 6 грн., люголь 4 грн. та найкраще мені допомагає АЕКОЛ - десь також 6 грн., однак не у всіх аптеках є. Таблетки дорого та неякісно а от полоскання а потім змащування якраз.
А це також для змащування?Це розчин такий? --- дописи об"єднано, Mar 3, 2015 --- Ми полощемо фуросолом(це такий порошок,яскраво оранжевого кольору)Нам допомагає.Один пакетик коштує приблизно 5- 6 грн.Правда зараз з тими цінами точно не знаю)
змащую і собі і дитині, колись самий надійний засіб, він із вітамінами, в 100 мл розчину містять: вітаміну А - 0.0972164 г (282608 МО), вітаміну Е - 0.18 г, вітаміну К3 - 0.05 г, бета-каротину - 0.18 г. Мені дуже добре допомагає, от тільки починає перчити горло, змащую аеколом або хлорофіліптом
його аптекарка рекомендувала як один з найдієвиших. Ну але теж ковтати не можна . Це антисептик широкого спектру ( фурагін ), яким теж роблять зовнішні промивання, в т.ч. катететрні сечового міхура ( зрештою, раніше він в основному застосовувався власне для сечостатевих промивань) Те саме, що і фурасол- препарати фурагін,фурамаг,фуразидин
Не знаю, я б певно його дитинці не давала. Як на мене, то засильний препарат. Подумати тільки, при циститі він допомагає вже з першої таблетки. Краще вже декасан, сода з йодом, ромашка, шавлія. В таблетках він протипоказаний діткам до 5 років.
в тому вищенаведеному випадку- його не п ють. Це готується розчин з порошкового варіанту ( 1 пакетик на певну кількість води) і полощуть. Тобто- це зовнішнє застосування. Просто любий синетичний препарат, який призначений для полоскань-промивань, не застосовують для тих дітей, які ще не вміють добре полоскати і можуть значну частину заковтнути.
Та я знаю той фурасол. Просто як не полощи, залишок препарату буде на слизових. І потім зі слиною проковтується. Тому незначна доза все ж буде попадати в організм. І знову ж таки, дітям він в пероральному вигляді протипоказаний. І з міркувань безпеки я б своїй дитині не дала.
саме червоний колір і вишневий смак має Тусін ( назви схожі). Теж препарат від кашлю.Але то інше-не Пертусін, бо то не витяжка чабрецю, а діюча речовина -гвайфеназин із домішками ( цукровим сиропом, вишневим ароматизатором, колером і т.п.) Пертусін в складниках немає ніякого ароматизатору і колеру.Лиш чабрець, спирт, цукор, гліцерин і бром. більшість смоктальних таблеток від горла та спреїв теж дітям протипоказані. Але їх призначають. При цьому вони не лише на слизових осідають, а і в шлунок потрапляють. Так що і жити страшно. Зрештою, на порошках для полоскання теж стоїть обмеження- до 4 років. Так що тут вже оцінюється можлива шкода і можлива користь у конкретному випадку і тоді приймається рішення.