Я так зрозуміла ціна від розміру залежить. На Грінченка мені казали, що і по 120 були в них. Мені до метро далеко і картки не маю.
Останнім часом раз в тиждень буваю Метро і раз в Ашані. І от що я помітила: оселедець дешевше в Метро і вибір значно більший. Овочі і фрукти, деякі позиції, також були дешевші.
вчора брала мандарини, то дуже смачні і солодкі, правда трохи стояла і вибирала, бо то дітям, а я з тим дотошна.
Ні , стояли ящички з ананасами середнього(ближче до великого ) розміру, ціна на всі така. В цей же день в ашані ананаси по 69гр за шт були Дівчата, підкажіть по сирковій масі- знайшла в свому районі магазинчик, де продають сиркові маси з різними смаковими додатками. Ціна за кг до 40 гр. А селянський сир на базарі більше 50 гр- в чому прикол, чому сиркова маса дешевша?
На Грінченка мені саме так сказали. Вчора були по 85, раніше мали по 60 і по 120 - залежно від розміру.
чисто теоретично сиркова маса - це нежирний сир, трішки сметани, родзинки або щойно відігрітий дуже м"який "йогуртовий" сир. а тепер думаємо, що можна додати в сир - крохмаль, манку, згущувач сметанний, якщо сир рідкуватий. самі родзинки теж ніхто не помиє перед тим, як туди додавати (не будемо думати, де вони лежали і чим оброблялися на фабриці), якими руками і ложками це все діло вимішувалося, а може навіть спеціальними мішалками, які обов"язково помили)))
тест на виявлення крохмалю - капнути йоду до тієї сиркової маси і трошки почекати. Якщо посиніє (чи стане фіолетова), то крохмаль присутній.
але крім крохмалю там багато чого ще може бути. я спробувала тільки один раз. та, я вимушено "балувана", не купую магазинної молочки взагалі, тому мені оцей смак паперу - то просто вбивство. гроші на вітер, я просто фізично це в себе запхнути не можу.
в двадцять раз перевіреної жіночки з села. майже на кожному базарі таку можна знайти, але вони стоть там від сили пів години, бо розбирають безбожно постйні клієнти. треба методично хоч зо 2 тижні бродити в межах 8-9год і купляти різне молоко, підписувати телефони, все розпитувати, нюхати, дивитисяя на чистоту тари і жіночки. наймовірніше знайти таку жіночку, якщо прийти четвер - субота десь на 8-9год. в лабораторю цього разу лінь везти, просто дивлюся, як і що відбувається з молочними продуктами вдома, спеціально залишаю для краш-тестів. ну а з молока сама роблю різні йогурти-сири, окрім такого кисломолочного, бо мені не вистачає вже молока і часу) легше купити в неї ж, щоб малий ще подорозі додому наївся. всілякі еколавки, фермерські - щось мене останнім часом не вражають
Була в нас така жіночка, але вже не возить молоко і сир. Тепер в пошуках.... може хтось має перевірену жіночку на Маршала Рибалка, поділіться контактами буду дуже вдячна. Зараз купляємо сир в будці "Фермерське молоко" ніби непоганий, але все ж хотілось би домашнього
О, і мене та локація цікавить, раз зранку бачила як пані збирала банки скляні біля смітника і листям опалим витирала, а за 2 год. вже сметану на базарчику продавала
Нам теж були жіночку порадили, молоко брати, ми й брали, але сказала свої бутилки принести і підписати, до мене не дуже дійшло нашо але так зробили, а через деякий час бачила що вона як збиралась додому то біля смітника з контейнеру з пластиком бутилки витягувала. З того часу всьо...
і я тепер молока домашнього не купляю, збридилась. Саме через ті пляшки сміттєві. Раз чоловік таке молоко смердюче приніс, відгонило саме непомитою чи то коровою, чи то пляшкою- з того часу як відрізало. я два. Я не знаю, з якого "сиру" її роблять, але що всякої хімії там досит, і добре, якби лише крохмаль. Та маса нагадує мені пва за консистенцією.
@Uzurpatorka вам потрібні макарони фузіллі або джирандоле - в любому італійському, польському магазинчику вони є, різних виробників. Вони мають таку форму, на яку "чіпляються" добре різні соуси, заправки. Також в Ашані-Метро-Сільпо, але там може бути трохи дорожче.
Дівчата, шукаю кукурудзяні макарони за адекватною ціною. В Сільпо ціна сягає приблизно 80 грн за пачку 250 грам. На базарі, на Санта-Барбарі, можна купити десь за 50 грн, якщо є в наявності взагалі. Може хтось бачив дешевше?
Бажано, щоб авокадо було мяким, але, навіть коли купите тверде можна замотати в папір і положити в тепле місце( я кладу на верхню поличку в кухні) і за кілька днів воно "дойде"
@gamma, @Monopoliya, не напрягайтеся, пані просто рекламує сайт з рецептами - чотири дописи в кулінарних темах і всі чотири з посиланнями.)) А взагалі знімаю капелюха, рекламує файно, не здогадаєшся, ще й питання додаткові для окозамилювання.))