Яким повинен бути лікар, якому Ви довіряєте?

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Оксана, 28 Листопад 2007.

1. шахрай

шахрай Active Member

Відповідь: Яким повинен бути лікар, якому Ви довіряєте?

В мене теж 3 роки стажу.
    Ну шо вам,панове сказати:
    Начальство мордує,не знаю чи тут так заведено довбати молодих спеціалістів...
    А ще ця резонансна справа про вбивство в м.Слов"янську молодого лікаря-терапевта недавно вийшовшим з тюрми виродком,ця справа пролунала на свю Україну,а Сло"янськ 20 км від міста,де я живу і працюю.
    Просто жах...
    Недавно повертався з Буковини, так в купе їхав зі мною сусід цього вбитого хлопця.Ось так і працюй...живи на мізерну зарплату(тут переважно не носять,по крайній мірі дрматологам) і не бійся за своє життя.

2. Оксана

Оксана Well-Known Member

Дякую, намагаюся

• Подобається Подобається x 1
  3. Цитронка

Цитронка New Member

Apu, Розкажіть, що за китайська медицина і у якого гомеопата лікуєте дітей? (координати)

4. S-Irine

S-Irine Well-Known Member

Згідна зі всім, що тут сказано: пояснення, людяність, почуття гумору. Але хотілось бі ще щоб лікарі іноді дивились на пациента і уявляли (хоч приблизно) його фінансовий стан.
    Поясню на прикладі.
    Так сталось, недавно попала в лікарню (Медінститут), верніше, мене туда принесли. В дуууже тяжкому стані. В принципі, лікарю я вдячна, правда діагнозу нема до сих пір (пройшло 7 місяців), але то інша історія. Так вот. Лікар прописав мені купу ліків. Майже всі ліки є тільки (!) в аптеці біля лікарні. Одні таблетки коштували 5 шт. 125,00 грн. А пити мені їх треба 3р в день. Три тижні... І таких кілька видів (щось в таблетках, щось в уколах). Я в шоці. Ну не маю я таких грошей!!! Щось мене дьорнуло запитати аптекарку : А є аналоги вітчизняного виробництва?- Є. 10 таблеток 37,00 грн. Всі складники ті самі, упаковка простіше. Відчуйте різницю!!!
    Чому б лікарям не повідомляти паціенту: Ці ліки імпортні, але дорожчі. Ці наші, але дешевше, а пациент хай вирішує.
    І до речі, чому останнім часом всі лікарі виписують не рецепти, а перелік ліків на якихось паперцях, без підпису, без печаток. Бояться взяти на себе відповідальність за наслідки?

• Подобається Подобається x 5
  5. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Я також після певних подій перестала офіційній медицині довіряти, але й до китайської медицини поки що не дійшла. Для мене у лікарях найголовнше компетентність та готовність до діалогу, тобто щоб роботу свою робили якісно та щоб не сприймали тебе за дурного пацієнта. Щодо компетентності: мені вже 2 рази поспіль, беручи кров з вени, не розв"язували жгут, в результаті чого проткнули вени, утворилися болючі гематоми. Коли я медсестрі сказала, щоб вона розв"язала жгут, та почала кричати, що чого це я її вчу!
    Щодо діалогу: коли до хірурга з апендицитом приїхала, він мене спитав, а звідки то я знаю, як воно боліти має. Коли з хірургії у патологію ПБ перевели, там чоловік поцапався з лікаркою, бо та не хотіла пояснити, що зі мною відбувається і що вони хочуть зі мною робити. Тобто лікарям зручніше тихенько собі щось полікувати/порізати, нічого не сказавши пацієнту, аби менше питань було, на які вони не завжди можуть відповісти.
    Що стосується лікарки в ЖК (на Симоненка), то не назву її дуже хорошою, але й поганою вона не є, бо вона вміє слухати пацієнта, вести дискусію. Їй цікава моя думка про те, що відбувається і як з цим боротися. Але то я ходила до неї на планові огляди і кожне її призначення за нею перевіряла, вичитувала про можливі наслідки і сама вирішувала, чи приймати то, а взагалі до лікарів не бігаю через кожну дрібницю. Мені вистачає своєї голови на плечах, щоб поставити собі діагноз (в розовіді про пологи вже писала про те, як прийшла до лікарів зі скаргою на апендицит, а вони вирішили, що то я родити зібралася і на збереження мене вирішили упікти), тому не чекаю, що лікар мені діагноз поставить. Але мені ще й щастить не хворіти.

• Подобається Подобається x 3
  6. Степаныч

Степаныч Well-Known Member

Далі не став читати... КРОВ З ВЕНИ БЕРУТЬ, НЕ РОЗВ"ЯЖУЮЧИ ЖГУТ!!! Інакше НЕ МОЖНА,,,

7. Мих

Мих Well-Known Member

А ото вже взагалі наглість.... Згідно закону лікар не має права приховувати хворобу від пацієнта. Криміналом пахне......

8. tslezinska

Степаничу, ви знаєте, як мені кров брали? Наскільки я знаю, жгут розв"язують, як тільки голку в вену ввели, далі жгут попускають. А мені зав"язали його прямо над місцем уколу, а голку аж під нього увігнали, тобто вени 100% проколоті лишилися. Коли вона поршень тягнула, то я аж скрип чула, бо кров не йшла просто! А вона мені каже: ви малокровні! І давай другу вену проколювати...І чоловіку то саме зробила. Результат: в обох гематоми, в мене невелика, а у чоловіка весь ліктьовий згин синьо-зеленого кольору півтора тижні, ті місця досі болять.

9. Анута

Анута Well-Known Member

знайомий хірург завжди каже: "розріжем - подивимось"

пригадався анекдот:
    старий єврей пішов до лікаря. Той йому понавиписував різного. Єврей розрахувався і пішов з тим списком в аптеку. Оплатив за ліки аптекарю, вийшов і викинув той рецепт і лаки у смітник. Його й питаюсь:
    - Навіщо ж ти до лікаря ходив? Гроші йому заплатив за прийом?
    - Лікарю за щось жити треба.
    - Навіщо ж ти ліків в аптеці накупив?
    - Аптекарю теж за щось жити треба.
    - А навіщо ж ти тоді ліки всі в смітник викинув??
    - Ну мені ж теж жити треба :)

Лікар повинен бути компетентним, людяним, і дуже ю хотілось щоб відповідав за свої дії.

ми так дзвонили теж на педіатром з сусіднього будинку - вона вікна миє і прибирає, тому не прийде. ШОК!

• Подобається Подобається x 3
  10. tslezinska

Нам з педіатром пощастило більше. Ще тоді, як я на СофтСерві працювала, вони корпоративного найняли педіатра та терапевта; педіатр взагалі працює на Пасічній у дитячому відділенні поліклініки, а терапевт-то фізіотерапевт з Батальної. Так от, до них можна було дзвонити і викликати 24 години на добу, фірма все оплачувала. Але ми педіатра лише раз додому викликали, а так кілька разів їздили до неї в ту поліклініку. Хоча дії в неї, як у класичного лікаря-виписала всяку хімію, яку я навіть купляти не стала. Лікувала дитину народними методами. Єдине корисне для мене з того візиту було те, що вони малого послухала, чи нема хрипів в бронхах та легенях, бо сама б я їх не розпізнала.
    Отже, для мене ще в лікарях важлива їхня доступність у будь-який час (я згодна оплатити такі виклики) і готовність їх застосовувати до дитини (бо то ж ще зовсім незасмічений організм!) нехімічне лікування (за виключенням зовсім наглих випадків).

11. FeRmatta

FeRmatta Well-Known Member

як на мене,лікар може бути останньою скотиною у ставленні до своїх знайомих, друзів тощо. мене не цікавить його порядність та вихованість. мені потрібні його знання, холоднокровні знання. від лікаря треба чекати уважного вислуховування проблеми, а вже потім гарної діагностики і тільки потім лікування.
    повторюю: покидьок, який просто якісно торгує своїми знаннями

12. Мих

Мих Well-Known Member

А то є можливо????

13. Marianka

Marianka Well-Known Member

Для мене головним є знання, а не куплений за гроші диплом та професійність, зараз дуже мало лікарів, які знають свою справу, їх мабуть у Львові на пальцях можна порахувати. Я чудово розумію, що лікарям важко, особливо тим, хто працює в державних установах, але гляньте на скільки не професійними є вони зараз, таке враження, що більшість з них просто вчаться за гроші і їх абсолютно не цікавить людське життя, клятва Гіпократа відходить з часом на останнє місце. Через не вірно поставлені діагнози хворіб, недовіра до лікарів зростає і викликає разом з цим відразу до самих лікарнь та поліклінік. Лікарі повинні задумуватися над тим, що вони беруть на себе відповідальність за життя іншої людини, коли ставлять їй діагноз чи призначають ліки, натомість ліки призначаються методом "Що там по телевізору від грипу показували в рекламі або що нам сьогодні фарма-агент приносив на роботу". Це перетворюється на абсурд.
    Не дуже згідна я і з думкою FeRmatta на рахунок вихованості та порядності. В мене є хороша лікарка гомеопат, розумна жінка, лікує нормально, за час лікування в неї стан мого здоров'я набагато покращився, але є одна проблема йдеш до неї інколи як на війну, бракує їй трохи терпіння до пацієнтів, та елементарної вихованості.

• Подобається Подобається x 1
  14. NASTINA

NASTINA миється в бані

Незаангажованим ніякими фармацевтичними компаніями.

15. FeRmatta

FeRmatta Well-Known Member

думаю, так. перехід на ринкові відносини. розумний лікар розуміє, що чим якісніше він продасть свій час і чим більш корисним будуть його послуги, тим більший авторитет він матиме, відповідно, і з/п. Але... якби у нас в країні медичне страхування було бльш ровинутішим і популярним. Інакше у держ. лікарні не знайдеш таку от скотину зі знаннями, можна лише без. Лікар не повинен бути мені другом. Він повинен бути професіоналом

16. Ksusha

Ksusha Well-Known Member

Поділіться будь-ласка як же його звати, а то мені вже давно пора звернутися до такого спеціаліста, але я ніяк не можу напитати нормального..

17. Барабашка

Барабашка Well-Known Member

Хороші онкологи-мамологи є в Львівському онкоцентрі. На консультацію можна звернутися в поліклініку онкоцентру (вул. Єфремова). Йти можна без ніякого направлення.
    А на рахунок такого лікарського "чорного гумору" хочу сказати, що я нікали більше б не звернулась до лікаря, який так жартує. Мій лікар у якого я лікуюся і періодично спостерігаюся навпаки завжди заспокоїть а не лякає.

18. галіна

галіна Well-Known Member

добро дня!В МЕНЕ Є ОДНА ІСТОРІЯ .Лежала моя сестра в лікарні і з нею в палаті одна вагітна.Одного разу вона пішла на УЗД прийшла вся в сльзахі.Сестра питає що сталось.Лікар добре не подивилась і сказала їй в тебе дитина з4-Ма ногами і руками.
    От приставти як цій вагітній було
    Лікар добре не подивилась,а в неї були двійнята.Просто лежали так що було видно тільки одне сердечко!!!!!!!!
    Я нерозумію навіщо таке повідомляти ще коли самі небули впевнені:bad:

• Подобається Подобається x 6
  19. Гал4онок

Гал4онок New Member

Люди! поділіться своїми відгуками про гінекологів Львова. Які з них все-таки найкращі? Це дуже важливо!!!!!

20. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

не таким...
    в п'ятницю зустріла товарику... народить в серпні (на початку)... а всьо могло би бить іначє... бачились востаннє на уродинах в спільної товаришки ще в грудні - тоді збиралась до гінеколога, бо діягноз - завмерла вагітність:girl_devil: повідомила якась ідійотка (інакшого вміняємого слова не доберу, вибачте) на Джамбула. Вже готова була до чистки..., а перед тим був викидень, і вроді не один...
    на Батальній сказали - що? як завмерла? - от вам ваша дитина, от серцебиття... казала, що не знає якими словами описати, що пережила...

Бог суддя халатності 80%, якщо не більше лікарям Львова. Чого ж якщо не бачиш, чи сумніваєшся чи... не скерувати ще кудись, не доходить до мене... невже тільки в медицині соромно сумніватися? Не можеш допомогти, то не нашкодь принаймні...

Вирвалось. Сорі.

• Подобається Подобається x 6