Як побороти рак?

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Mariannochka, 2 Липень 2013.

1. vanja

vanja Active Member

Відповідь: Як побороти рак?

Розкажу свою історію, можливулого комусь стане в пригоді.
    В серпні минулого року в тата почали мучити болі в животі, майже кожного дня, залежно від того,що зїв. Бігали по лікарях, то ставили діагноз панкреатит, то виразка. Дійшли до обслідування в Параскеви, нічого толком, повиписували ферментів для травлення, в загальному в параскеви обслідували майже все (крім кишківника). Випадково знайома порадила в інфекційну обласну лікарню ( це вже був липень цього року), лікарка одразу скерувала на обстеження кишківника ( ренген), в медінститут. І от приголомшливо несподівано діагноз РАК кишківника, мама моя відмовлялась вірити, але лікар сказав що необхідна ТЕРМІНОВА операція ( на його погляд 2 стація, якби звернулись хоч на 3 місяці раніше...). Стадія має важливе значення.
    Хотіла мама в народну медицину вдатись, але ми з братом сказали негайно оперувати. 22 липня зробили операцію, слава Богу метастаз не було, стадія підтвердили 2, але пухлина погана, здатна до відновлення.
    Зараз тато проходить 4 хімію, спочатку казали на Броньовій що потрібно 3 курси, але здавав аналізи, то призначили ще 2 курси.
    В Києві були на консультації то лікар сказав одразу, що потрібно 5 курсів хімії, і кожного місяця здавати онкомаркери.
    Онкомаркери здаємо - в нормі.
    Після 4 хімій організ трохи ослаблений, але так тато почувається добре, основне що перестали мучити болі в животі -і це вже тішить.
    А так вся надія на Бога, спочатку просили про успішну операцію, потім прошвидше одужання після операції... і так з молитвами живемо.
    Самі лікарі кажуть, в цій ситуації лишмолитись. А тато живе майже звичним життям, виробляє зараз групу, дужехоче повернутись на роботу ( але не знаю чи це можливо, він водій автобуса).
    Потрібно, щоб хворий чимось відволікався, був в русі, і позитивні емоції.
    На все воля Божа!

Ну і мама всякі трави крім хімії дає, Іван чай і курс ізатізону(купляємо в Києві), онколог в якого стоїмо на обліку порадив також веселий гриб, але його пити після курсу хімії.

2. Nataliyagor

Nataliyagor Member

vanja, а де оперували вашого тата? І де саме ви консультувались в Києві?

3. vanja

vanja Active Member

Оперували в Медінституті, там хороше відділення проктології, оперував заввіділенням. Лікар і його асистент толкові, трохи жосткі у висловлюваннях, для них це звична справа операція на Рак, а для людей які вперше з цим стикаються це шок, але як спеціалісти хороші, і з татом говорили добре ( ми просили не казати діагноз ) все гарно при виписці розтлумачили. Опісля ще по телефону з асистентом дещо радились, рана довго не гоїлась від швів, їздили на огляд. Краще ніж на Броньові-моя така думка. А в Києві брат спочатку в дорогу приватну клініку ходив - то толку 0 вони пропонували дуже дороге їх розроблене лікування, здавали всі аналізи що вони написали, потім їм ще щось бракувало щоб призначити курс лікування-тоді ми відчепились (бачили що фінансово не потягнем), - назву клініки напишу пізніше запитаю в брата. А потім нам порекомендували Київського онколога хорошого ( напишу точніше кого саме завтра) , то він уже підтвердив, що потрібно хоча б 5 хіміотерапій та сказав онкомаркери контролювати, здавати раз в місяць аналізи. Думали спочатку везти тата в Київ на хімію, але цей лікар сказав що це безпотреби, що у нас у Львові хороші спеціалісти.
    Цей діагноз дуже залежить від стадії, чи є метастази, якщо є то чи хочаб чисті лімфовузли....

---------- Додано в 22:21 ---------- Попередній допис був написаний в 22:11 ----------

І ще в мене таке питання? Томографії ми не робили, хотіли робити після 3 хімії то лікар казав що не потрібно, нема сенсу, відправив нас на УЗД, а в Київській приватній клініці сказали обовязково потрібна томографія, бо може бути таке що десь в інщому місці є пухлина. Лікар з Києва сказав що бажано зробити. Хоча онкомаркери в нормі. От тепер думаємо робити чи ні? Онколог з Броньової странний, сказав напровлення на томографію не дам, то ослабить організм, то без потреби, а дуже хочете то ідіть до Параски ( клініка св. Параскеви)

4. Nataliyagor

Nataliyagor Member

А скільки років вашому татові?

---------- Додано в 00:12 ---------- Попередній допис був написаний в 00:07 ----------

Ми робили КТ позавчора на Броньовій. Але це до операції, в плані обстеження. Нас скерував лікар.

---------- Додано в 00:24 ---------- Попередній допис був написаний в 00:12 ----------

AilataN, Вчора судинний хірург сказав, що ризик є, але, якщо онкологи вважають, що треба оперувати, то нехай оперують. Сьогодні були в онколога. Лікар ще раз уважно дивився диск з обстеженням і сказав, що на його думку, треба оперувати. А тато мій вже нічого не хоче. Боїться, що помре на операційному столі.

---------- Додано в 00:27 ---------- Попередній допис був написаний в 00:24 ----------

Не знаю, де би ще консультуватися. Хочеться ще думки іншого лікаря

5. raspberry

raspberry Well-Known Member

Мій дядько, що в Німеччині лікується, пройшов першу хімію. Лікар каже, що треба 8! Мали робити другу, дядько підчепив якусь шлункову інфекцію, відклали, лікують... Він дуже ослаблений. Операціі не підлягає, 4 стадія, пішли метастази... Єдине, що можемо - це молитись і вірити у краще...

6. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

одного мого дідуся теж із таким же діагнозом теж тут же оперували ( на той час йому було 78) і теж зав.відділенням. Це дало йому змогу продовжити життя ще на 3 роки ( хімії не проходив, оскільки по віку та стану серцево-судинної системи йому це було протипоказано. Але постійно їздив на огляд в Мед ). Цих три роки він повноцінно жив. Зліг лише за місяць перед відходом. Але якби його не прооперували, то і тих трьох років не було би. ( п.с. у нього теж була 2 стадія, при 3-4 , можливо, бул би вже зовсім інакше)

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. vanja

vanja Active Member

Подаю інформацію яку обіцяла написати:
    Витвицький Ігор Карлович лікар що оперував тата - дуже добрий спеціаліст. Татові 51 рік.
    Київська приватка клініка ( що нічим не відрізняється від Київського інституту раку, хіба що розцінки вищі) - ЛІСОД
    Київський лікар який консультує - з Київського інституту раку.

8. Nataliyagor

Nataliyagor Member

Доброго вечора, дівчатка!
    Sluhachka, як пройшла операція у Вашої мами?

---------- Додано в 22:29 ---------- Попередній допис був написаний в 22:23 ----------

Дівчатка, нам судинні хірурги дали "добро" на операцію. Хоча, сказали, що ризик є. Тепер шукаємо хорошого хірурга. Я молюся, плачу, весь час про це думаю і прошу Бога, щоб послав мені правильне рішення і доброго лікаря. Бережіть себе! Хай Бог посилає здоров'я Вашим близьким і Вам.

9. glasses

glasses Member

А в мене питання для тих, хто вже пройшов хімію. Чи здаєте ви які аналізи, щоб контролювати динамику? (маю на увазі пройшов з батьками)

10. Nataliyagor

Nataliyagor Member

Sluhachkо, де думаєте перевірятися і, взагалі, хто знає, де можна перевіритися? Бо у мене постійне відчуття страху

11. AilataN

AilataN жива

Стосовно шлунку ( як приклад) то найкраща діагностика це колоноскопія і гастроскопія. мало хто піде просто так робити собі такі , досить неприємні, процедури. Навіть при наявності вже! кровотеч..жінки і чоловіки не йдуть на огляд з елементарного почуття незручності((.
    Хорошою діагностикою є томографія.
    Де робити?
    на топольній дуже потужна томографія. Якщо не помиляюся то коштуВАЛА ( минулий час) десь зо тисячу гривень. Це для тих хто не спостерігається на топольній. В цифрі не впевнена. Для тих хто лікується на ТП і має скерування від лікаря- безкоштовно. Там гарна діагностика.
    Колоно і гастро дуже добре роблять в Параскеви, якщо не помиляюся 1200 грн разом дві процедури. Можна зробити і нааабагато дешевше і на ТП, і Меді, але відгуки не найкращі.

Хотіла дописати щось позитивне типу : не нагружайте себе..і т.д... Але ні, перевірятися потрібно.( сказала та, що до лікаря хіба під наркозом патрапить :sad:)
    мамі пухлину просто пальцями намацяли, всі решта діагностик тільки повніше обрисували картину.

12. Nataliyagor

Nataliyagor Member

Та я така сама. Чула, що колоноскопію зараз практикують під наркозом. Але мушу довідатися де. А гастроскопію мені треба обов'язково, бо 6 років тому діагностували виразку, а зараз, з тим переживанням, то вона, мабуть, не в найкращому стані. AilataN, бережіть себе. Давайте один одного стимулювати стежити за собою.

13. Sluhachka

Sluhachka Well-Known Member

Думаю йти в інтерсоно,кажуть там є гарні спеціалісти по жіночих органах(груди і матка)добра апаратура! А ше можна аналізи в Сінево або Медісі здати на оноко маркери!

Sent from my ST27i using Tapatalk 2

---------- Додано в 09:22 ---------- Попередній допис був написаний в 09:20 ----------

Та ніби все добре! Подробиць нажаль незнаю,але коли вийшла після наркозу смс написала.Чесно кажучи аж лекше на душі стало!

Sent from my ST27i using Tapatalk 2

14. maUra

maUra New Member

В Параскеві колоно і гастроскопії роблять одночасно(по бажанню пацієнта)під наркозом внутрівенному

15. Nataliyagor

Nataliyagor Member

Гастроскопію теж роблять під наркозом? Не знаєте, скільки коштує колоноскопія і гастроскопія в Параскеві?

16. AilataN

AilataN жива

дівчатка, Параскева має чудовий сайт, і по телефону дуже гарно відповідають на всі питання :)
    Станом на червень розцінки були такі : гастро і колоно ( разом) 1000грн, разом з аналізом на клітини 1500 грн( чекати результат ).
    Процедура абсолютно безболісна ( хоча це залежить від проблеми,у мами загалом не було болів) і зовсім не страшна, якщо виключити моральний дискомфорт, який лікарі по максимуму намагалися зменшити.
    Я стояла під кабінетом і чекала маму ( боялася почути крики :sad:, поки лікарка мене не відігнала від тих дверей), думала вона вийде знесилена, вимучена.. Ні, все гуд, мама була дуже задоволена ( на скільки це можливо) відношенням, тактовністю, реакцією на будь-який дискомфорт мінімальний.

---------- Додано в 23:23 ---------- Попередній допис був написаний в 23:12 ----------

з огляду на терпимість -скопії, я би не радила робити її під наркозом.. на це йде добрих пів години, не кілька хвилин, вважаю, що введення повної анестезії на такий час є більш травматичним, ніж сама процедура. НМД.

17. ГаЛоЧкА

ГаЛоЧкА Well-Known Member

Ситуація така, в свекра виявили рік тому пухлину, була операція, її вирізали, під нею були метастази, їх теж вирізали, пухлина виявилась злоякісна, після операції аналізи в нормі, але свекра почала боліти рука...дуже сильно і ніякі знеболювальні не помагають, уколи з морфіном теж.. на масаж йти не хоче, бо йому розказали що після масажу все може повернутись.. До кого ще звернутись? чи можна таскати гантельки в такому випадку ?( щоб зміцнити м)язи руки)

18. kraplynka

kraplynka реалістка

Або я не в курсі, або то залежить від ураженого органу, але поясніть чому операцію на рак беруться робити в медінституті? Для того є онколікарні, котрі мають спеціальну апаратуру, котрі спеціалізуються на оперуванні власне раку і на реабілітації таких хворих, вони постійно мають з тим справу, відповідно більше досвіду, який ще й постійним підвищенням кваліфікації досягається.
    Моє здивування не безпідставне. Коли мамина цитологія вказала лиш на дисплазію шийки матки, і у матці виявили незначну кількість рідини (серозометри), дільничний лікар рекомендувала звернутися в лікарню з метою проведення "чистки" матки від цієї рідини. Ми тоді звернулися до знайомого лікаря на Топольну, він спробував під наркозом провести ту процедуру чистки. В результаті йому то не вдалося (він пояснив то анатомічними віковими особливостями). Проте він взяв біопсію, і одразу попередив, що під наркозом йому вдалося добре все оглянути, і йому вже зорово видається, що у мами рак. Рак таки підтвердився, і ми продовжили лікування на Броньовій. При чому, лікар з топольної сказав, що мамі тре буде робити операцію, але він за то братися не бажав би, бо їх за то конкретно взувають, що лізуть не у свою сферу, і що винятком є тільки оперування хворих, що потрапляють туди по швидкій (себто коли й діагноз рак є невідомим).
    А тепер найважливіше - коли ми звернулися на Броньову до лікаря, щодо якого мали добрі рекомендації, то він одразу сказав, що навіть біопсію переробляти не потрібно, бо є яскраво виражена клінічна картина раку. Зауважте, що лікар з Топольної є теж дуже відомим і хорошим лікарем, але йому та клініка не була очевидною (ось вам перша перевага - спеціалізація). По-друге оперувати маму не можна було, бо у її віці (на той час 73роки) за відсутності гострих проявів, що потребують оперативного втручання (напр. кровотеча), операція протипоказана. Це пов'язано з тим, що такі пацієнти вкрай важко переносять саму операцію, ще й опісля неї слід пройти курс хіміотерапії. Тобто більш ефективною і з більшим % виживання є опромінювальні процедури + "прокапування хімії". І знову ж таки, лікар з Топольної того не знав. Ну і наостанок, як ми потім довідалися, в онколікарні є спецобладнання, з яким за потреби втраплять у матку при будь-яких її особливостях.
    Можливо у когось є вагомі докази того, що то є цілком нормальним і якісним оперування раку в тому ж медінституті, то ж буду рада їх почути. Та наразі з власного досвіду усім потребуючим раджу звертатися тільки в онколікарню.

19. Nataliyagor

Nataliyagor Member

А де виявили пухлину? Ви зараз спостерігаєтесь у лікарів? Запитайте у них поради

---------- Додано в 22:29 ---------- Попередній допис був написаний в 22:18 ----------

Дівчатка, доброго вечора. Напишу трошки про наші справи. Обходили ми лікарів і в онкоцентрі, і в пульмонологічному центрі, і в медінституті. Зробили повторно бронхоскопію, КТ. Результат такий: пухлина в легені, пухлина злоякісна. Метастазів на КТ не виявили. Сказали, що можна оперувати, викидати одну легеню і дати людині шанс, бо без операції шансу немає ніякого. Але є супутнє захворювання: аневризма черевної аорти, яка може під час операції тріснути, а може і ні. Хоча, тріснути вона може і без операції. Тому, вирішувати нам, або оперуватися, або не робити нічогою Ось такі у нас справи. І часу на роздуми небагато.

20. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

решта ТУТ
    Там само, може кому згодиться Страх лечения рака и совет на миллион
    Трошки інформації ще можна почерпнути ТУТ