На полицях багатьох магазинів, супермаркетів великий вибір певного продукту від різних виробників, який і відрізняється по ціновій політиці. Як все ж таки вибрати якісний товар? Вибираючи продукти в магазині кожен покупець хоче бути впевненим в якості і безпечності для здоров*я. В цій темі пропоную ділитись своїми вподобаннями щодо тих чи інших продуктів, технологією виробництва(тільки спеціалісти), все, що допоможе нам у виборі якісних продуктів. Які це якісні продукти і де можна придбати? Що таке органічні продукти? Давайте поговоримо...
Може. У Львові тільки Ашан приймає продукти за наявності санітарного паспорту і санітарної книжки водія.
банани привозять зеленими. Тоды ъх не обов язково везти в холодильних умовах- вони і так не зіпсуються. "Дозрівають" вони вже у нас, у спеціальній камері і під впливом спеціального газу.. Після чого їх зберігають до подачі на стелажі у холодильних камерах. Перед подачею ще можуть змивати водою ( коли багато специфічного наліту), а можуть і так викладати.
Ну..Трохи довго писати, а я хочу спати ))), завтра зберусь із силами й напишу трохи. Бо все ніззя )), комерційна таємниця. Ніяк. Так само й реклама-маркетинг. Просто є очікування, що люди, йдучи за акційним товаром паралельно куплятимуть ще щось, збільшиться притік клієнтів - виручка й т.д. Й потім в програмі чітко видно - що собівартість така, а ціна продажу нижча, маємо мінус...Але в сукупній частці це не аж так багато.
А як розрізнити? --- дописи об"єднано, Mar 12, 2015 --- Ще один + в сторону не купляння бананів. Особливо після того, як я наїлася справжніх. Піду пошукаю знову сухофруктів файних...
Купляю домашнній сир на базарі ніколи не пробую..бо то мій бзік беру завжди на око-щоб виглядав вологим і нюхаю інколи ту кислинку можна відчути,сметану беру сепараторну-вона завжди солодка..а от телятина- купила вчора-в мульті тушкувала три години м‘ясо резинове....і як вгадати?
Можу впевнено відповісти, на прикладі ковбас (чоловік працює на одній з фірм), продавець заключаючи договір з супермаркетом, узгоджує наперед кількість акцій на рік (магазин отримує товар по зниженій ціні ніж зазвичай), таким чином цілком нормальна і свіжа продукція поступає в супермаркет, до речі ціна акційна нижча ніж від ціни виробника, тому коли є акція я сама купляю ті ковбаси в супермаркеті, бо знаю коли іх привезли і впевнена в їх свіжості. Це стосується лиш акцій які надає виробник, а не супермаркет.
А Ви ризикована скажу або хіба маєте перевірених людей. Оскільки я в більшій мірі пов'язана з с\г, самі вирощуєм, то можу сказати пару слів з тої теми. Про сир. Не всі господині чесні. По зовнішньому вигляді важко оприділити чи це хороший сир чи ні. Найкращий сир сметанковий, він трішки жирніший і жовтіший на колір, але дехто умудряється жовтизну робити барвниками (звичайнісінькою морквою). Також господині до сиру можуть давати цукор, щоб він був солодшим. Також може попастись сир не з чистого коровячого молока, а перероблених прострочених йогуртів\кефірів для прикладу Галичина продає мішок прострочених йогуртів за 15-20 грн, дехто це купляє для тварин, а дехто з того робить сир. Такий сир є зернистий, на смак різниці практично немає.Сир варто купляти сухіший, бо насправді купляючи рідкий сир - Ви платите за сироватку, і недовідігрітий сир буде зберігатись менше це мякий сир, консистенцією нагадуватиме густе кисле молоко. Овочі\фрукти - якщо купляти з рук у бубусі, то дивіться чи воно було погрижене хробачками (капуста, молодий буряк). Якщо є дирочки - менше труйки було вилито на рослину. Картопля - добре дивіться чи на картоплинах немає маленьких дирочок - якщо є, то картоплю точила дротянка і ви половину картоплі викинете, та і картоплина може мати специфічний присмак при приготувані. --- дописи об"єднано, Mar 12, 2015 --- ой, якщо Ви про куплене, то знаю як виробляє молоко Галичина. І скажу відразу, вже краще купляти молоко від корови і самому перекипятити. Бо поки з заводу воно потрапить до споживача, то чого тільки в тому молоці не буде. Влітку у молоковоз вливають відро ацетону, щоб об'їхавши півройону не привезти сир. Також в тому молоці є і сушене молоко невідомого походження (вони привозне). Антибіотики і інші "допоміжні" речовини я не вкурсі, бо то вже технологія виробництва, але те що вони там є, то знаю точно!
Більшість таких акцій передбачена ще рік наперед і зовсім не залежить від того чи протермінований товар чи ні. Часто акціі є тематичними, або ж допомагають підняти попит на той чи інший товар, продати товар, який пов'язаний з акційним Купили акційний кетчуп, вирішили купити трохи ковбасок до смаження.
акції бувають різні. 1) товар не ходовий (переважно це техніка) 2) закінчується строк придатності 3) ціну товару зависив сам продавець, і щоб зробити ажіотаж ставить акцію як не крути, але ми як ті макака, як тільки побачимо "акція"відразу збігаємось 4) акція від самого виробника (це дуже часто практикує світоч) - якщо ви бачите упаковки з яскравою стрічкою "акція" - то це воно. Це ніби розкрутка товару.
в мене шок.... ну , ок.. про антибіотики і всякі додатки я чула і знаю, але ацетон??? а які марки магазинного молока хоч можна купувати? бо ми багато вживаємо, а у бабульок купувати нема змоги щодня чи через день
уже писала в іншій темі про це. На Дорошенка є (чи був) магазин з екологічними товарами. Купували у них тривалий час молочні продукти і натішитись не могли, бо смакувало справді значно краще, ніж у звичайних магазинах, та й склад продуктів відповідно до концепції магазину радував. Але одного прекрасного дня йогурт виявився зіпсутим всередині (дивної консистенції та смаку). Уваги цьому не придала зразу ж (про що пожаліла трошки згодом). Зауважу, що дата виготовлення на кришечці була вчорашньою, тобто йогурт пролежав всього один день в холодильнику.
А Ви логічно подумайте, як у 40 градусну спеку можна довести "свіже" молоко. Так, там машини спеціально обладнані, холодильник і т.п., але якщо взяти від однієї і тієї є корови молоко ранішнє і вечірнє, його змішати, то 80% що при кипятіні воно звурдиться, а у випадку молоковоза то там змішують молоко від десятка корів. От і самі думайте на скільки "фабричне" молоко натуральне. я говорю за одну марку, бо чуть не кожного дня бачу як те молоко збирають, возяться з ним, як його "розбавляють" і що тільки з ним не роблять. На заводі його очищують, перероблять. То довгий і складний процес
А хто там був попередній власник? Там є молоко, сметана, сир жирний і нежирний, сирні намазанки, різні сулугуні, бринза і всяке таке, сирки в шоколаді, йогурти. Сир з Селиської сироварні. Словом, асортимент вже є
А як вибрати якісне какао порошок (можна виробника). Роблю малому напій з молоком, рідше - у випічку. Останньо купила пакет - навіть не можу сказати, яке гидке було на смак, сірого кольору, пішло в смітник. Склад: какао і ванілін
купуємо какао на нижньому шуварі на вагу. Є один магазинчик де господарі торгують сухофруктами. Жодного разу не мали претензій щодол якості, причому радять яке краще взяти для споживання дитині (має яскраво виражений чеколядовий смак), а яке краще для випічки (відповідно дешевше).
Чула що бабуськи продають магазинні яйця як домашні. Як правильно обирати яйця щоб були саме домашні і свіжі?
А мені одного разу так свекор купив. Яйця були поскладані в лоток картонний, він перепитав чи свіжі , то вона йому каже та свіженькі, домашні яйця, от він їх і купив. Вже вдома я побачила що на половині яєць штамп погано був змитий.