Гомеопатія

Discussion in 'Ой слаба я, слаба я...' started by нталька, Feb 27, 2009.

1. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Відповідь: Гомеопатія

В дії на організм, способі і тривалості видужання, побічних реакціях, в непотрібності бігти до них (фармацефтів) за черговою дозою, або ж за ліками від того, що спричинило лікування попередніми ліками.

або зупиняють процес жахливого спухання дитини від укусу на очах і він(процес) проходить в зворотньому напрямку за надцять хвилин...без антигістамінів, оцтів і т.д.!

2. levandivka

levandivka З яйцями...

тут не зрозумів. Поясните ширше відмінність?

О! Може й Темпалгін, которий за надцять хвилин вимикає біль, - гомеопатія? :)

Не пойняв...
    Хель - трутка?

3. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Нє, хель - не класична гомеопатія.
    Темпалгін не гомеопатія. Він хоч біль і вимикає, але по печінці вдаряє.

А ви порахуйте:
    Купуєте ліки від головної болі, допустимо за 20 грн. Випиваємо - допомагає. І не цікавить ж більшість людей звідки причина такої болі, бо аптека ж поруч...за місяць анальгін закінчується, головні болі тривають...Біжимо тепер за ліками від голови і від шлунку, бо подразнили собі слизову. От тобі і бізнес.
    Купуємо гомеопатичні горошки за 16 грн. - вистачає на 5 (то я приблизно) років. В аптеку за "дозою" йти не треба, адже один і той самий правильно підібраний препарат лікує безліч симптомів. Побічні дії знімаються антидотами, які завжди під руками в будь-якої людини.

Нє, ну канєчьна, якщо лікар бере за прийом по 400 грн, при будь якому симптомі ви їдете до нього, сидите в чергах і за це знову оплачуєте сумашедші гроші, приймаєте тонни горохів в сутки і ще й при тому на вас оруть і принижують, кажуть в якій аптеці купувати ліки і посилатись там(в аптеці) на того, хто вас туди заслав, то ну його - таке лікування! Ну але це вже вина самих людей, що даються себе так дурити, і ніякий ефект плацебо тут не допоможе. А швидше навпаки...

4. arushka

arushka завжди досягаю мети

Мудрий гомеопат ніколи не скаже викинути зразу всі ліки з хати і їсти жменями горошки. Я приймала паралельно гормони і гомеопатію, і Дехтярьова, яка дуже вредна в тих питаннях і не признає традиційної медицини, уважно розробляла графік прийому ліків. Можливо у вас був некомпетентний гомеопат. І це не вина гомеопатії, а ваше рішення, якщо з серйозним діагнозом різко припинили гормональне лікування. Тому такий результат, ви ж не телевізор, який за секунду переключається пультом.

5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Staff Member

Як на мене, дохторсько-фармацевтичне - це в аптеці.
    Склад гомеопатичних ліків (принаймні тут він доступний і відкритий) мене ще ні разу не лякав. Правда, ми купуємо рідинні, не "горошки".

6. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

гомеопатичні препарати, але не гомеопатія. в дуже низьких потенціях (дозах), які не принесуть шкоди (з великою та не 100% імовірністю) при прийомі і можуть навіть принесьти користь, якщо один із препаратів комплексу "попаде" у симптоми хворого. Разом з тим я знаю гомеопатів, які дуже неохоче беруть пацієнтів, котрі тривало й активно лікувалися хелем, бо свої наслідки воно таки має і систему організму розбалансовує.

7. Liliyah Romanova

Напишу трохи більше про наш невеличкий досвід.
    Ми шукали щось для Дарка на його гіперактивність та синдром дефіциту уваги, який йому діагностували минулого року. Чоловік (після роботи у психіатричному відділенні однієї з місцевих лікарень) був переконаний, що ліки, які там приписують пацієнтам, діють, хоча й бачив і чув від самих пацієнтів про наслідки: брак сну, корчі й інші малоприємні побічні дії. Відповідно до того переконував мене, що дати дитині ліки, які тут виписують на ADHD, це нормально й ніц страшного не буде. Він читав про ті препарати (назв не пам'ятаю, але думаю, що знайти легко буде) на лікарських сайтах, де побічні дії описували дуже затушовано, відповідно все виглядало дуже невинно.
    Я протестувала спочатку без аргументів, просто казала, що "першими ті ліки будемо пити ми з тобою". Однак пресія не припинялася, тому ми спершу пішли до нашого сімейного лікаря, котрий прямо сказав, що то не ліки, а "важкі наркотики". І дійсно, статистика показує, що більшість хлопців (а саме їх найчастіше діагностують із ADHD), котрих лікували відповідними "ліками", стають у підлітковому віці наркозалежними. Ця розмова й статитика та статті, які я знайшла в неті, засіяли певні сумніви. Далі я знайшла гомеопатичні сайти й почала шукати, що вони пропонують на ADHD. Окрім ліків, вони надавали також огляд лікарських препаратів та описували побічні дії без загортання в папірці. Дала почитати чоловікові, він вжахнувся. Я погодилася на гомеопатичні ліки для Дарка, які він і приймає вже якийсь час. У поєднанні з достатньою кількістю сну вони діють безвідмовно. Раніше Дарко не міг сісти й з'їсти свій обід чи вечерю, не встаючи кожні кілька хвилин та не відволікаючись на речі навколо. Зараз він усе рідше встає з-за столу, якщо не наївся. І домашнє завдання усе рідше починається із годинної опери ниття, аби написати потім усе за 5-10 хвилин. Є свої різні нюанси, на які ліки не мають впливу, але принаймні на те, на що мають, вони допомогають.

До речі, під час пошуків ліків дзвонила в аптеки Оттави, то одна пані з російським акцентом (Наталія) сказала мені, що вони може нам підібрати ліки індивідуально, бо не завжди ті загальні діють. Перший візит $120, повторні $70. По ідеї, ціни цілком нормальні, як на тутешні мірки. До натуропата десь такі самі, часом вищі. Так що якщо після приймання тих ліків протягом року стан погіршиться, думаю, що звернемося до неї.

Звичайно нема такого ефекту, який дають лікарські препарати, тобто вирубують дитину цілковито й вона виглядає дуже спокійна (насправді страшенно затуманена й притлумлена), дитина далі є собою, тому часом чоловік каже, що ліки не діють. Однак треба знати, на що саме вони мали допомогти й не чекати невідомо якого ефекту.

Мені особисто дуже допомогло обезболююче (то якраз були горошки). Після операції я дуже мучилася, бо годувала грудьми й боялася зловживати звичайними ліками від болю. Знайома мене врятувала, давши мені гомеопатичні ліки. Біль знімало дуже ефективно. Правда, була дивна побічна дія - молока побільшало. ))

Last edited: Feb 1, 2012
  8. Lira

Lira Member

Лілю- мені просто шалено цікаво що є в складі тих ліків, які пропонують від гіперактивності. Можете якось написати?

9. Liliyah Romanova

Ґінкго білоба, шоломниця байкальська, ромашка лікарська, пегага (центела азіатська), овес посівний, рослинні соки (фітосоки), ройбуш.
    Ось лінк на ліки. За лінком є розписані дії препарату, дії кожного окремого складника та латинські назви складників.

10. Ука

наскільки я бачу, то не гомеопатія, а фітотерапія

11. Liliyah Romanova

Ну, тут не дуже акцентують на різниці між натуропатією і гомеопатією. :blush: Я коли почитала про гомеопатію, то враження, ніби то якісь чари-мари. ))) Може, того так.
    І пишуть всюди, що гомеопатія - це природні складники, кожен маю свою особливу дію й не має побічних дій, як штучні препарати.
    Може, тут інше розуміння гомеопатії, не знаю. ))
    Знайшла ще інші ліки на ADHD, то там у складі теж рослини, але ще й золото додатково. )
    Забула уточнити, що я підбирала під наші потреби. На саму гіперактивність пропонують інші ліки.

Last edited: Feb 1, 2012
  12. Ука

зовсім різні речі і різні принципи

13. Liliyah Romanova

Чомусь тут ставлять знак дорівнює між "гомеопатичні ліки" та "природні ліки".
    Тобто "горошки" й рідинні можна купити саме в гомеопатичній аптеці.

14. Wiktor

Wiktor New Member

Матеріалом для виготовлення гомеопатичних препаратів є речовини мінерального, рослинного і тваринного походження. Також матеріалом для виготовлення гомеопатичних ліків є деякі прості хімічні речовини або їх сполуки, що зустрічаються в природі. То все натуральне і природне. Гомеопатичний препарат виготовляється в гомеопатичній аптеці спеціальними методами динамізації і розведення.
    В гомеопатичному призначенні використовується тільки один препарат, дія якого підтверджена спеціальними дослідженнями на здорових людях-добровольцях. Призначення більше одного препарата за раз в гомеопатії категорично не допускається, бо це протирічить основним засадам гомеопатії. Лікарі, які призначають разом багато гомеопатичних препаратів або гомеопатичні комплексони типу Heel, гомеопатами не вважаються і їх діяльність до гомеопатії не належить. Це аллопати (тобто лікарі звиклої традиційної медицини), які користуються гомеопатичними препаратами, але це не гомеопати, навіть якщо вони себе так називають.

15. Liliyah Romanova

За океаном наголошують на "природності" препаратів, тому нема ідеологічного розділення між гомеопатами та натуропатами. Відповідно, як гомеопат може виписати вам не лише гомеопатичні ліки, так натуропат може виписати гомеопатичні.

16. Ука

А от в мене виникло запитання, мабуть, таки до Віктора Петровича.
    Наскільки я пригадую, завжди в основі опитувань для визначення конституції стояло, "гаряча" людина чи "холодна", мерзне чи кутається.
    А буває так, що людина раптово за один день внаслідок якогось стресу (в даному випадку сильного перемерзання) на 180 градусів міняє цю властивість? Не на короткий період, а вже, принаймні, місяць. В мене чоловік, який в житті не кутався, ніколи не носив зимової куртки чи утеплених штанів, в оті 20градусні морози одного дня сильно перемерз, при тому не захворів, лише досі не може зігрітися. За звичкою він далі ходить не надто вдягнутий, але сам каже, що досі відчуває внутрішню продроглість.
    Це що, раптова зміна конституції? І чи воно може загрожувати ще якимись докорінними змінами в організмі?

17. Wiktor

Wiktor New Member

Так, така загальна характеристика температурних особливостей має значення в гомеопатії. Але ще більше значення має коли при патології ця характеристика змінюється. Наприклад, чоловіки зазвичай гарячі, не мерзнуть, мають теплі або гарячі руки і ноги, не люблять кутатись. Коли ми таку характеристику визначимо у чоловіка, то це нам мало що дає, бо то і так має бути в нормі. А ось коли та "нормальність" змінюється, особливо на протилежну, то це вже є ознакою патології, трактується як симптом, а не як ознака конституції і має більшу вагу при виборі гомеопатичного препарату (реперторизації).

18. kozochka

kozochka Member

Дівчата! Хто лікується в гомеопата і чи вам допомагає? А то вже рік з дітьми лікуємося,а особливого результату не бачу.

19. levandivka

levandivka З яйцями...

Знаю людину, яка у гомеопата лікувала ампутовану ногу. Не допомогло чомусь...

20. RamirZ

RamirZ New Member

Мабуть, гомеопати бувають різні, як і представники будь-яких професій, партій тощо. Ясно, що й серед них є такі, що «втюхують» та «розводять на гроші».

Мені гомеопатія здається більш прийнятною, скажімо, ніж щеплення. Читала книгу - Коток «Безжальна імунізація». Довіру до гомеопата-автора викликало те, що він ніде у книзі ні разу не написав «купуйте тільки в такій-то гомеопатичній аптеці» чи «тільки в такого-то гомеопата» чи щось подібне. Порівняйте це із тим, що говорять прихильники алопатичного лікування (насамперед – вакцинації).