Відповідь: З особистих рецептів Ми з Маркусиком пекли Bagels така смакота - відразу їх і з"їли. Рецепт простий - 1 1/2 склянки теплої води 1 столова ложка сухих дріжджів 2 столових ложки цукру 1 столова ложка олії 1 ложечка солі 4 1/2 склянки муки кукурудзяна мука (для посипки бляшки) + 2 столових ложки в банячок до води де будуть варитися булочки + за бажанням посипати маком, сезамом, смаженою цибулькою Замішуємо тісто, має бути досить туге Формуємо кульки Робимо дзюрочки і ставимо в тепле місце на годинку щоб підросли Як підростуть, готуємо банячок з водою, додаємо у воду цукру, коли закипить кладемо буди булочку і варимо по 90 секунд з кожної сторони. Обережно виймаємо назад на бляшку. Бляшку посипаємо кукурудзяною мукою (у нас її просто небуло) Коли все зварене кладемо у духовку на 45 хв при 225С і виймаємо таку смакоту
Відповідь: Фотопереписи Апульський хлібІнгрідієнти: 2 і 1/4 ч.л. сухих дріжджів, 400 мл води, 1ч.л солі, 1 ч.л меду, 3 ст.л. олії (я давала оливкову), 600 гр муки Ввечір в мисці розчинити 1/4 ч.л. сухих дріжджів в 200 мл теплої води (сироватці) + 300 гр муки і розмішати. Накрити рушником чи харчовою плівкою і залишити на ніч. Таке вийшло до ранку: В 200 мл теплої води розчинити мед і ще 2 ч.л. сухих дріжджів, влити в опару Додати 2 ст.л. олії та солі, всипати решту муки (в мене пішло трошки більше). Замісити м"ягке та трошки липке тісто. Змазати його олією та залишити рухатися під рушником на 40 хв. Потім трішки помняти тісто і залишити ще на 40 хв. Сформувати хлібину і викласти на бляшку, вкриту пергаментним папером. Чи покласти тісто в форму для хліба та залишити ще на 40 хв. рухатись. (За весь процес тісто рухається 3 рази). Духовку розігріти до 220 С і пекти хліб перші 10-15 хв, потім температуру зменшити до 200 С та пекти ще 20-25 хв. Вистудити хліб під рушником. Смачного! Рецептик взяла з сайту say7, але вже не можу знайти посилання на нього. П.С. Строго не судіть, я вперше пекла хліб
Відповідь: Фотопереписи Рулет в лаваші ІНГРЕДІЄНТИ - Лаваш Вірменський (3 листа) -Риба червона (Слабосолена) 100-200 г - Сир твердий(в моєму випадку "російський") 200-250 г - Зелень (петрушка,кріб,зелена цибуля) -Майонез (приблизно 3 пачки) Порізати дрібно зелень(перемішати між собою). На грубому терку натерти сир. Порізати на шматочки рибу. Кожен лист лавашу змащуємо майонезом( не жаліючи!) Особливо густо,той лаваш,на який накладаємо тертий сир. Смащуємо наступний лаваш майонезом,і викладаємо на нього зелень. На 3 лаваш викладемо рибу І завертаємо наш рулет.Обвертаємо в рушничок,а потім в поліетиленовий кульок.І в холодильний на 12 годин. Коли рулет пропитається, нарізаємо його скибками (так як батон.) Рулет надзвичайно смачний,на забавах розходиться в першу чергу! Вже порізаний рулет покажу трошки згодом,так як робила його на другий день свят.
Відповідь: Фотопереписи Запіканка з баклажанами та помідорами Інгрідієнти: 1. Молоко 2. Картопля - так щоб порізавши кружечками її вистачило закрити все дно форми. 3. Помідори - 2 шт, можна і більше 4. 1 великий баклажан чи кілька меньших 5. Яйця, по факту пішло 3 яйця 6. Цибуля, але я про неї забула, коли згадала вже було пізно 7. Кілька зубчиків часнику за смаком отже картоплю ріжемо кружечками і відварюєм до напівготовності: баклажани ріжемо кружечками, вимочуєм в солоному розчині, обсмажуєм з обох сторін до золотистого кольору... помідори ошпарюєм, обчищаєм від шкірки і також ріжемо кружечками викладаєм у форму 1 слой - картопля, 2-й слой баклажани. на них зверху потовчений часник на них 3-й слой помідорки. Збивається міксером яйця з молоком, перець-сіль за смаком. Заливається це все сумішшю молока з яйцями і в духовку на 200 градусів і до тих пір коли яєчно-молочна суміш не стане омлетом. Під кінець, я ще потрела зверху сиром, бо теж, як і баклажани з помідорами мусіла десь його використати аби не пропав. ще пару хвилин в духовці і готово смачного
Відповідь: Фотопереписи Трюфеля для чоловіка ))рецепт взято з ЖЖ в однієї пані яка живе в Італії. 200 грм вершків (35% жирності) доводимо до кипіння, вимикаєм вогонь, засипаєм туди 200 грм шоколаду (75% какао) , все ретельно перемішуємо. Охолоджуємо до 40 градусів , додаємо туди 25 грм масла вершкового. І 2 ложки коньяку. Я давала апельсин настояний на віскі і трохи перемолола апельсину -всього разом вийшло якраз на 2 ст ложки. Витримуємо то 8-10 годин... і все, ліпимо кульки і обкатуємо в какао... я какао змішала з цукровою пудрою... бо не любитель надто гіркого шоколаду... в серединку додала вялену вишеньку. на смак дуже добре, чоловік мій наскільки балуваний в чоколядовому питанні... то теж зацінив смак... ніжні дуже...)
Відповідь: Фотопереписи Так оживлю темку простенькими і улюбленими блюдами. Отже, макарони зі шпинатом та грибами Нам потрібно: 500г макаронів 400-500г печериць 2-3 пучки шпинату 200г сиру масло, сіль, перець Беремо ріжемо На сковорідці топимо масло і даємо туди шпинат, коли шпинат трошки втушився даємо гриби, солимо, даємо улюблені спеції і тушимо 5-10хв Паралельно варимо макарони Коли макарони готові, відцідити змішати шпинат і гриби, і сир хто як любить, або посипаємо просто зверху, або перемішуємо з гарячими макаронами Тадам ))) Смачно і корисно)))
Відповідь: Фотопереписи Мій варіант салату "Цезар" 2 огірка 3 помідора пекінська капуста твердий сир та підсмажене одне куряче філе спеції майонез Ріжемо кубиками помідори огірки Ріжемо соломкою пекінку і додаємо в миску куряче філе заправляємо майонезом, перемішуємо зверху посипаємо тертим сиром Все готово, за бажанням можна додавати сухарики, саморобні чи магазинні.
Відповідь: Фотопереписи На ходу придумала, зробила з того, що було у літньому холодильнику. Чоловік сказав, що ДУЖЕ смачно Отож, 2 кабачки обсмажила на пательні у клярі (мука+ яйце) Посудину змастила маслом і перший шар кабачки: наступний шар грибочки : Третій шар помідори та сир. Я не мала під рукою твердого сиру, та був шматок бринзи. от я і сплавила її сюди! Але як буде з сиром (і по більше), тоді буде ЩЕ смачніше В мене ще залишились продукти, тому я повторила ще раз ті шари. В кінці порізала декільки скибок масла туди і посипала зеленню: Все це у духовку на 20-25 хв. Просто і смачно:
Відповідь: Фотопереписи Сподобався мені салат Святковий і виглядом і смаком, робиться не складно, головне щоб усі інгредієнти були. Для салату потрібно: 1. корейську моркву (чоловік часом робить сам, а часом купляємо готову) 2. куряче філе (варене або смажене + спеції до смаку) 3. огірок 4. консервована кукурудза 5. майонез, сіль, перець. Для форми я брала банку з під кукурудзи, відкривала з двох сторін, мила її і змастила злегка у середині олією, тоді ставила на тарілку і викладала у неї шарами (як оселедець під шубою). Сильно не трамбувати, бо тяжко буде зняти форму потім. одже, перший шар: - корейська морква + сіточка з майонезу тоді зверху другий шар: - куряче філе (нарізане кубиками) + посолити, поперчити, якщо потрібно і майонез сіточкою; - Огірок (теж кубиками) + посолити, поперчити, сіточка майонезом. - консервована кукурудза + майонез сіточкою; - корейська морква, тоді форму акуратно знімаємо і прикрашаємо за своїм вибором Просто, смачно і ситно Смачного!!!
Відповідь: Фотопереписи пляцок Сметанник, робиться просто і дуже смачно робила перший раз, дуже задоволена по цьому відео рецепту http://www.youtube.com/watch?v=uNWMHw6C7kw&feature=youtu.be
Відповідь: Фотопереписи Салат літній Інградієнти: Салат айсберг Огірок посолити Цибуля Помідор Творог солений з часником Руккола,базилік
Відповідь: Фотопереписи Муж готував конвертики і сосиски в тісті, два в одному, просто і смачно тісто купляємо слойоне "Левадії", сосиски за вибором. тісто ріжеться на смужки і обкручується сосиска яблука очищені ріжемо кубиками і пересипаємо цукром (до смаку цукру) на конвертики тісто ріжеться квадратиками спеченого фото нажаль нема, бо якось дуже швидко все з"їлось ))))