Фотопереписи

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Liliyah Romanova, 1 Січень 2008.

  1. La esposa

    La esposa Moderator

    Відповідь: Фотопереписи



    Цей рецепт ідгледіла на Дрімфуді, тамтешні дівчата дуже мені допомогли своїми порадами, і я, узагальнюючи різні способи, викладу тут фотозвіт, як це робила я.

    Отже, солодка апельсинова ікра :)
    [​IMG]

    Для цього нам треба:
    -пакетик галяретки оранжевого кольору (в мене був персик і апельсин)
    -шклянка олії (а як є місце в морозилці, то й три-чотири)
    -шприц, великий
    -ще горня для олії, щоб було куди зливати
    -дрібне ситко


    Ставимо олію в високій склянці в морозилку на ніч. Вона має статитакою тягучою, як кисіль.

    На другий день розводимо галяретку в воді, за інструкцією, але!! в мене писало дві склянки, я дала півсклянки води. Цього буде достатньо, я навіть ще давала желатину, але то не мус.

    [​IMG]

    Даємо галяретці вистигнути, набираємо в шприц без голки.

    [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    Витягуємо олію з холоду, і капаємо зі шприца по краплі галяретку. Гарні краплі виходять, коли капнути в одне місце два-три рази. Вони починають осідати на дно, і по дорозі застигають.


    [​IMG] [​IMG]

    Коли викапали весь шприц, ставите ще на кілька хвилин в холодильник, за цей час готуєте другу склянку, в яку будемо проціджувати ікринки. Не раджу накапувати багато в одну склянку, краще заморозити зразу декілька, і робити по трошки - олію можна потім використати як звично.

    Отже, витягуємо склянку з холодильника і виливаємо на ситко. Ложечкою собі помагаємо. За якийсь час олія стече повністю, і можна ікринки перекинути в якусь мисочку і поставити в холодильник. Олію виливаєте назад у склянку, і в морозилку, для другої порції ікринок :)


    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]


    Такою ікрою можна прикрасити десерт, а можна зробити, як я - взяти солодкий рулет, нарізати, як батон, намастити кремом і викласти зверху "ікру" - наприклад, як на цьому фото з інтернету. Але то буду робити вже завтра, щоб воно не засихало :) Смачного!

    [​IMG]
     
    Останнє редагування: 26 Лютий 2011
  2. La esposa

    La esposa Moderator

    Відповідь: Фотопереписи

    Ось такі я нині зробила канапочки:

    [​IMG]
     
  3. KrOlenka

    KrOlenka Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Торт яблучний
    [​IMG]
    Тісто:
    1п. маргарину (посікти ножем)
    1п. порошку до печива
    3скл. муки

    1скл. цукру (розтерти)
    3 яйця
    1п. ванільного цукру

    Замісити тісто,розділити на 4 частини(3 більших і 1 меншу)


    Крем:
    400г. сметани (збити)
    1ст. цукру

    1кг. почищених яблук(порізати дольками)
    200г. води
    50г. цукру(це все зварити)

    [​IMG] печемо 3 коржі .....
    [​IMG]
    [​IMG] перемащуємо ....
    [​IMG] прикрашаємо ......
    [​IMG]

    [​IMG]
    Смачного!
     
    Останнє редагування модератором: 15 Червень 2012
  4. Solomi

    Solomi New Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Простий , але дуже смачний салатик.
    Такі продукти майже завжди є вдома.

    Отже складники:
    3 варених яйця
    3 варених картоплини
    1 велике куряче філе - відварене
    5 маринованих огірків ( певно можна і солених)
    150 маринованих грибів ( порізаних, можна і просто стерилізовані)
    майонез
    спеції, і цибулька по бажанню
    [​IMG]

    1. На терці тремо картоплю і поливаємо майонезом
    [​IMG]

    2. Тремо на картоплю білок +майонез, і філе порізане + майонез
    [​IMG]

    3. Зверху викладаємо порізані кружальцями огірки + майонез
    [​IMG]

    4. Зверху - гриби, майонез
    [​IMG]

    5. І останній штрих - жовтки тремо на гриби.
    можна прикрасити кропом.
    [​IMG]

    Смачного!
     
  5. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Капустяний паштет
    Необхідні продукти:
    головка розрізаної на четверо і відвареної капусти
    дві-три цибулини
    часник
    сіль, перець
    майонез
    олія
    [​IMG]
    цибулю дрібно ріжемо
    [​IMG]
    смажимо на олії до золотистої
    [​IMG]
    капусту мелемо на мясорубці або у блендері
    [​IMG]
    додаємо цибульку, часник, майонез, солимо, перчимо і вимішуємо
    [​IMG]
    мастимо на хліб і смакуємо з будь-чим, якраз добре зараз у період посту
    [​IMG]
     
  6. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Фотопереписи

    Рибний пиріг

    [​IMG]

    Дуже проста й швидка в приготуванні страва. Цілком підійде на піст.



    Складники:
    - листкове тісто
    - філе риби (у мене була тілапія, але можна й іншу рибу з білим м'ясом, або й узагалі консерви)
    - середня цибулина
    - ст. л. олії
    - сіль, перець
    - приправи для риби (я дала майоран та орегано)
    [​IMG]

    Нарізаємо кубиками цибулю та рибу. Рибу я зразу поперчила й посолила.
    [​IMG]

    Тепер легенько просмажуємо цибулю. Десь 2-3 хвилини.
    [​IMG]

    Додаємо нарізану рибу й смажимо ще 5 хвилин. Тут я додала ще орегано та майорану. Якщо використовуєте рибу з консерви, просмажувати її не треба.
    [​IMG]

    Даємо суміші вистигнути й заодно чекаємо, коли стече сік. Тоді викладаємо на тісто.
    [​IMG]

    Гарно все загортаємо й кладемо у форму. Форму я не змащувала, просто поклала на дно фольгу (не мала паперу). Зверху я змастила олією трошки. Яйця не давала взагалі.
    [​IMG]

    Запікаємо при 200 градусах С (400 F) протягом 20-25 хвилин. Тісто в мене було готове, може, тому має такий вигляд, як має.
    [​IMG]

    Кажуть, що подавати пиріг можна й зимним, але нам більше смакує гарячим.
    Смачного!
    [​IMG]
     
  7. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Фотопереписи

    Нині робила чоловікові на річницю пиріг ще раз. Цього разу мені вдався такий, як я хотіла. Просто вчора поспішала й не чекала, поки начинка вистигне, відповідно тісто мені дало збій. А нині мала час, то почекала, поки вистигне й добре сік стече. Вийшла отака краса.
    Гарно загорнулося.
    [​IMG]
    І гарно виглядало вже спечене. Гостям дуже смакував цей пиріг. :girl_blush2:
    [​IMG]

    І мої шоколадні тістечка (т.зв. бравніз). Теж вийшли дуже файні та пухкі, при тому, що пісні.
    [​IMG]
     
  8. Bogdanka

    Bogdanka Well-Known Member

    Відповідь: Кулінарний конкурс "Пісна страва на столі, це пожива й для душі"

    ОТЖЕ "Паста з овочами" і "салат з пекінської капусти"
    [​IMG]

    ВСІМ СМАЧНОГО!:girl_bye2:
     
    Останнє редагування модератором: 31 Березень 2011
  9. GONE BABY GONE

    GONE BABY GONE Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    ЛАЗАНЬЯ


    [​IMG]


    Для приготування потрібно:
    250гр.листків лазаньї
    1кг.фаршу( свинина+телятина)
    3 помідори
    2 цибулини
    2 невеликі морквини
    1 часник
    1л.молока
    100-150грм.вершкового масла
    100гр.муки
    300-400гр.твердого сиру
    оливкова олія
    по бажанню:томатна паста,томатний сік
    спеції(сіль,перець,італійські трави)
    [​IMG]


    1)Нарізати цибулю,та часник. 2)На грубій тертці натерти моркву.
    [​IMG] [​IMG]
    3)Цибулю,та часник обсмажити на олії(потім додати моркву)
    [​IMG] [​IMG]
    4)Додати фарш(поперчити,посолити,готувати 15-20хв.до готовності,ще 5 хв.потушити з томатним соком,пастою
    [​IMG] [​IMG]
    5)Далі готуємо соус Бешамель
    Вершкове масло розтопити(на маленькому вогні)
    [​IMG]
    Коли масло повністю розтопиться додати муку і добре помішати.Ще трохи потримати на вогні
    [​IMG]
    Вливати молоко при цьому помішуючи суміш,добре розмішати!!!і на маленькому вогні довести до кипіння!перемішувати до тих пір,щоб було схоже за консистенцією до сметани.
    Соус трохи посолити,та за бажання додати часник.
    [​IMG]
    6)Натерти на грубій тертці сир
    [​IMG]

    На форму виставити відварені листи лазаньї варити 2-3хв
    [​IMG]
    На листи викласти 1,3 фаршу
    [​IMG]
    І покрити 1,3 част.соусу Бешамель
    [​IMG]
    Засипати тертим сиром
    [​IMG]
    Далі все робимо по колу(листи лазаньї,фарш,соус,сир)
    В мене було 3 шари.
    Останній шар повністю покриваємо соусом Бешамель.Випікаємо при темп.180град.35-40хв.Готову лазанью посипати твердим сиром і поставити ще на 5-7хв.в духовку)

    [​IMG]

    лазанья -готова! СМАЧНОГО!
     
    Останнє редагування модератором: 15 Червень 2012
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  10. In4a

    In4a Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Мигдальний пиріг​

    [​IMG]
    Дуже просто, швидко і смачно :girl_smile:
    Потрібно:
    - 225 г мигдалю
    - 225 г цукру
    - цедра одного лимона
    - 4 яйця
    - 1/2 ч.л. кориці
    [​IMG]

    Мигдаль подрібнити в блендері, натерти цедру з лимона. В ємність насипати мигдаль, цукор, цедру і корицю. Перемішати.
    [​IMG]

    Додати яйця. Добре перемішати.
    [​IMG]

    Форму змастити олією і присипати мукою. Добре мати круглу форму 20 см, але в мене такої немає - тому печу в прямокутній.
    [​IMG]

    Пекти в розігрітій духовці 45 хвилин при 170-180С. Пиріг рівномірно підніметься і стане світло-коричньового кольору. Зверху можна посипати цукровою пудрою. Смакує як теплим, так і холодним. Смачного! :girl_curtsey:
    [​IMG]

     
  11. manka

    manka Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Стейк з карамельною цибулею
    Складники:
    кілька свинячих стейків
    цибулина
    1 ст. ложка цукру
    1 ст. ложка червоного сухого вина
    1/2 склянки оливкової олії
    1 ст. ложка борошна
    сіль
    Для маринаду:
    2 ч. ложки оцту
    2 ст. ложки соєвого соусу
    2 ст. ложки оливкової олії
    1 ч. ложка цукру
    1/2 ч. ложки приправи до м"яса
    чорний перець
    [​IMG]

    Спосіб приготування:
    Змішайте всі інгредієнти для маринаду. Щедро обмажте маринадом м’ясо і залиште на 20 хвилин.
    [​IMG]
    Посипте цибулю сіллю за смаком, 1 ст. ложкою цукру і притрусіть 1 ст. ложкою борошна.
    [​IMG]
    Налийте на сковороду 2 ст. ложки олії, сильно її розігрійте і підсмажте цибулю до хрусткої коричневої скориночки. На цьому етапі потрібно добитися, щоб цибуля обсмажилася, але не розм’якла повністю. Полийте цибулю вином і трохи випаруйте спирт.
    [​IMG]
    Відкладіть до готовності стейків.

    Обсмажте промариноване м’ясо на середньому вогні в олії, що залишилася, по 5 хвилин з кожного боку.
    [​IMG] [​IMG]
    Посипте стейки карамельною цибулею
    [​IMG]
    Смачного!
     
  12. manka

    manka Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Рибні оладки
    Порізати кубиками філе хека і цибулю
    [​IMG]
    Посолити, поперчити, дати трошки майонезу і маринувати 1год.
    [​IMG]
    Збити 2 яйця, додати муку, трошки порошку до печива
    [​IMG]
    З"єднати з рибою, додати посічений кріп і вимішати
    [​IMG]
    Викладати ложкою на сковороду і смажити до готовності.
    [​IMG] [​IMG]
     
  13. panna

    panna New Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Робила тортик по вашому рецепту.Ну дуже смачнющий получився. Правда, вийшло в мене три коржі, бо перший щось не дуже піднявся і я його не розрізала. А в крем, в обидві частини додала цукру(забулася) і потім вичавила ще цілий лимон туди, щоб не було засолодким. Крем відповідно залишився, бо три коржі, от ми його потім мастили на печенько Марія. Одним словом, рецепт просто супер. Дякую
     
  14. allja

    allja Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Пиріжки з капустою(можна з мясом чи будь-якою іншою начинкою)
    [​IMG]
    Варимо картопельку,як звариться зливаємо воду у миску, і мнемо картоплю.
    [​IMG]
    Тоді виливаємо воду назад до картоплі і все гарно вимішуємо.
    [​IMG]
    Як картопля трішки вистегне(так,щоб можна було замісити тісто),додаємо трішки дріждів,яйце і муку(муки треба багато), і замішуємо тісто.
    [​IMG]
    Тісто має бути таке,як на вареники.Коли замішаємо даємо постояти 30-40 хв,щоб підійшло.
    [​IMG]
    Як "підійде" тісто посинаємо робити пиріжки.Можна видушувати кружельця склянкою, а можна нарізати "валочки" і розкачати їх.Начинка може бути будь-яка(фарш,яйця з цибульою,гриби з капустою...)
    Потім в кружечок накладаємо начинкку і робимо пиріжки.
    [​IMG] [​IMG]
    Потім жаримо їх на сковорідці в олії і отримуємо ось такі смачненькі пиріжкі:)
    [​IMG]
    Смачного!
     
  15. manka

    manka Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Картопля тушкована з м"ясом і грибами
    М"ясо порізати на шматки, відбити, посолити, поперчити, намазати гірчицею і маринувати 30хв.
    [​IMG]
    Обкатати в муці і смажити
    [​IMG]
    Скласти в казанок
    [​IMG]
    Додати цибулю порізану кільцями, картоплю, посолити, поперчити, ще даю червоний мелений перець.
    [​IMG] [​IMG]
    Покласти порізані шампіньйони, зверху помідори
    [​IMG] [​IMG]
    Долити курячого розсолу, сметани і тушкувати в духовці до готовності.
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  16. Cifalius

    Cifalius Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

    рецепт даного тортику належить не мені, але я його дуже люблю, не тільки споживати :)
    Торт Дамські пальчики
    Для приготування тіста нам потрібно:
    мука - 200 гр
    Вода - 200 гр
    Вершкове масло - 130 грн
    Дрібка солі
    Готуємо заварне тісто:
    [​IMG]
    [​IMG]
    Коли тісто досягне 70С, ввести по одному 4-5шт яєць, консистенція тіста має бути тягуча
    [​IMG]
    Тісто кондитерським шприцом викласти на протвінь, змазаний маслом і викладений пергаментом
    [​IMG]
    Окремо готуємо крем:
    400 гр сметани (40% жирності = домашня, або як я роблю Valio -40:wacko:
    250 гр цукру
    1 п. ванільного цукру
    [​IMG]
    На тарілку слоями викладаємо палечки які перемазуємо густо кремом, їх складаємо як завгодно, я виклала пірамідкою
    [​IMG]
    [​IMG]
    Якщо крем залишиться вилити його на пірамідку, це не зашкодить, торт покласти в холодильник на 8-10 годин
    Можете не переживати, палечки не розлізуться!
    Смачного Вам!
     
    Останнє редагування: 29 Червень 2011
  17. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Відповідь: Фотопереписи

     
  18. Solomi

    Solomi New Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Приготувала нещодавно з інтернету ще одну страву,
    але знов сама її мусила вдосконалювати.
    " Канелоне з фаршем і помідорами під соусом бешамель"
    Беремо канелоне і якусь посудину для духовки:
    [​IMG][​IMG]

    Робимо начинку:
    цибулю [​IMG]
    помідори [​IMG]
    фарш з рисом і морквою [​IMG]
    всі інгрідієнти для начинки трохи смажимо на сковороді
    [​IMG]

    і чайною ложкою наповнюємо канелоне, складаємо наповнені канелоне в посудину для запікання, і поливаємо соусом бешамель
    Соус бешамель:
    100 гр. вершкового масла
    100грн. борошна
    250мл. молока
    дрібка мускату, солі і перцю.
    масло топимо на чистій сковороді + борошно, коли та каша загусне трошки вливаємо молоко, розмішуємо ретельно ,і додаємо спеції.
    [​IMG]
    зверху можна посипати тертим сиром або зеленню за смаком.

    Ставимо в духовку, запікаємо щонайменше 30 хв.
    Смачного!
     
  19. Iagidka

    Iagidka New Member

    Відповідь: Фотопереписи

    Блінчики з кабачків

    [​IMG]

    Складники:
    3 середніх кабачка
    1 велика морква
    1 середня цибуля
    3 яйця
    мука
    помідор (за бажанням)
    майонез (за бажанням)
    зелень петрушки і кропу
    сіль
    перець
    гарний настрій :girl_smile:

    Приготування:
    Кабачки очищаємо від шкірки і тремо на грубій терці, даємо настоятися приблизно 30 хв., щоб стекла вода з них. Паралельно тремо моркву на грубій терці і ріжемо зелень. Потім руками витискаємо з кабачків зайву воду з них і кладемо в іншу миску, додаємо до них терту моркву, зелень, муку на око, яйця, сіль, перець і перемішуємо до консистенції густої сметани. Викладуємо на розігріту сковорідку столовою ложкою і жаримо з обох сторін.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
    При подачі можна викласти на блінчики дольки помідора, змазати майонезом і посипати зеленню.

    СМАЧНОГО!​
     
    Останнє редагування модератором: 21 Липень 2011
  20. Agrafka

    Agrafka Member

    Відповідь: Фотопереписи

    На прохання форумлянки, детальніше про виготовлення масла:

    1. Збиваю сепараторну сметану в комбайні ось такими ножами:
    [​IMG]

    2. Закладаю туди 1л сепараторної сметани
    [​IMG]

    3. Завершення збивання, бачимо, що сметана збилась на масло і відділилась маслянка
    [​IMG]

    4. Ложкою допомагаю маслянці повністю відділитися і зливаю її в окремий посуд.
    [​IMG]

    5. Масло вийняти, надати йому форму. З 1л. сметани виходить 700-800 гр. масла. Смачного.
    [​IMG]
     
    Останнє редагування: 8 Листопад 2011
    • Креативно Креативно x 1