Домашній фуршет

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Liliyah Romanova, 15 Жовтень 2009.

  1. sofcja

    sofcja Member

    Відповідь: Домашній фуршет

    з пп:
    Ви мене трішки озадачили, бо фуршети робила переважно великі і тунця мало було, але порилась у своїх записах...
    Салат в сирних тарталетках для салату 1 баночка тунця, 2-3 ст.л. консервованої кукурудзи, 1 невеличка цибулина (ріжемо кубиком і маринуємо), 2-3 ст.л. майонезу, 2 ч.л. лимонного соку, сіль, перець - це начинка.
    на корзиночки треба десь 200-300 грам сиру твердого. його тремо на терку і на середньому вогні розплавлюємо в маленькі палянички. даємо підстигнути і тоді формуємо тарталетку-корзинку. можна просто накладати на перевернуту вверх дном склянку, загинати краєчки. тарталетки можна підготувати заздалегідь і потім лише наповнити.
    тунець на ананасовій подушці - на колечка консервованого ананасу викладають кульки салату. салат: баночка тунця, майонез, часничок, зелена петрушка і цибулька, корінь селери, сіль, перець. зелень ріжемо, часник тиснемо, корінь селери натираємо на терці середній. серели має бути за обсягом десь з половину від тунця, розім'ятого в маслі чи сочку, далі додаєте вже за смаком. все змішуємо і приправляємо. з маси формуємо кульки, викладаємо в центр кожного кружечка ананасу і бажано поставити в холодильник хоч на годинку, аби настоялися. прикрашаєте зеленню.
    тости з тунцем - 200 гр тунця в маслі, 2 яблука, масло, майонез, плавлений сир, кріп, білий хліб для тостів. з консерви тунця злити масло, розімнути рибу. яблука порізати тоненькими пластинками, кріп подрібнити. хлібчик тостовий змастити трішки маслом і підрум'янити в духовці. змастити тости майонезом, викласти яблука, тунець, присипати кропом, зверху покласти шматочки сиру і запікати ще 5 хв.
    салат з тунцем - 2 баночки тунця у власному соці, 2-3 яблука кислуватих сортів, стебла селери, майонез, спеції. тунець розминаємо, яблука чистимо та ріжемо кубиком, стебла селери (від 0,5 до 1 цілої упаковки - пробуємо) нарізаємо крупним кубиком, заправляємо сіллю та перцем. подаємо порційно в високих склянках. для прикраси використовуємо зелень та цілі тонкі стебла селери.
    тунець на баклажанах - 2 баклажани ріжемо кружальцями, не чистимо, солимо і даємо стекти. промиваємо, підсушуємо, смажимо з обох сторін і викладаємо на серветку, щоб стекли. готуємо салатку - 2 банки тунця натурального, 2 варених яйця, 2 стебла селери, 1 червона цибулина, майонез. тунець розминаємо, яйця і селеру ріжемо кубиком, цибульку шаткуємо, підмариновуємо. все заправляємо майонезом та спеціями. викладаємо салатик на кружальця баклажану і прикрашаємо зеленню чи червоною цибулькою. нюанс - баклажан не повинен бути дуже тонким, бо незручно буде брати порцію на тарілку.
    мусс з тунця - 2 баночки тунця, лимонний сік, 1 невеличка цибулина, вершковий сир типу Філадельфія, каперси, велика банка консервованих персиків половинками. Зливаємо олію чи сік з тунця. цибульку ріжемо і маринуємо. в блендері збиваємо тунець, цибульку, трошки лимонного соку, сир, 10-12 каперсів. через кондитерський шприц видавлюємо на половинки консервованих персиків. прикрашаємо зеленню, каперсами, для нелюбителів каперсів можна додати горішок. влітку підійдуть і свіжі персики і навіть абрикоси половинками. в травні робила з консервованими персиками - всім сподобалось.
     
    • Подобається Подобається x 2
  2. KOCHAM

    KOCHAM Well-Known Member

    Відповідь: Домашній фуршет

    замість чері скручували червону рибку розочкою
     
  3. KOCHAM

    KOCHAM Well-Known Member

    Відповідь: Домашній фуршет

    хочу наколоти на шпажку
    маю копчену курку, шинку
    солений огірок, каперс
    солодкий червоний перець
    що можна додати
    як поєднати?
     
  4. vendi

    vendi New Member

    Відповідь: Домашній фуршет

    Оригинальные тарталетки с печеночным муссом, перепелиными яйцами и помидорами черри
    [​IMG]
    Ингредиенты

    печеночный мусс:

    500 г куриной печени
    150 мл сливок (10-20:wacko:
    150 г моркови
    150 г лука
    зелень по вкусу
    соль
    перец
    растительное масло
    также:

    тарталетки
    перепелиные яйца (около 20 шт.)
    помидоры черри (около 20 шт.)

    Приготовление:

    Вкуснейшая закуска!
    Мусс получается очень-очень нежным. Черри и перепелиные яйца дополняют вкус и придают яркость тарталеткам.
    Желательно использовать маленькие тарталетки. Вместо черри можно использовать обычные помидоры, нарезанные небольшими кусочками, также, вместо перепелиных яиц можно использовать куриные.
    Из указанного количества ингредиентов получается около 40 небольших тарталеток.

    Лук мелко нарезать.
    Морковь натереть на мелкой терке.
    Зелень мелко нарезать.
    На растительном масле обжарить лук.
    Добавить морковь, немного обжарить.
    Добавить печень.
    Жарить, при помешивании, в течение 15-20 минут.
    Остудить.
    Готовую печень положить в блендер, добавить сливки, все измельчить.
    Если блендера нет, печень можно пропустить через мясорубку, затем добавить сливки, перемешать.
    К печени добавить зелень, посолить, поперчить, перемешать.
    Черри и яйца разрезать на две части.
    В тарталетки выложить печеночный мусс (при помощи кулинарного шприца или ложкой).
    На мусс выложить яйца и черри.
    Украсить зеленью.
     
    • Подобається Подобається x 1