Цукровий діабет, це спосіб життя чи вирок?

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Hermi, 13 Квітень 2012.

1. aknytsU

aknytsU волошкова...)

Надлишкої ваги є трохи, але не катастрофічно. Ясне діло, що зараз в першу чергу намагаюсь знити вагу.

2. бетменша

бетменша Well-Known Member

@aknytsU бажаю вам докопатись таки до істини пошвидше. і не бійтесь інсуліну, бо в якщо справді це перший тип, то він таки необхідний. Таблетки далеко не безобідні, як можуть здаватись. Хоч можу собі тільки уявити, як то складно то все сприйняти і взяти себе в руки.

• Подобається Подобається x 1
  3. aknytsU

aknytsU волошкова...)

Отримала результати і здивована вкрай.
    Натще глюкоза 6,5.
    Після сніданку 12,3!!!! Снідала супом (помідор, морвка, цибуля, сочевиця, макарони з твердих сортів (їх чуть було) + 3*3 см хліб з висівками + яблуко. Чи я щось не так їм? Капець...
    Сечу порційну здавала, то глюкози там не виявлено і ацетоном теж.

4. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

@aknytsU. Я скажу те, що знаю про дієту на гестаційному діабеті, ну і плюс те, що я по собі бачила. Супи піднімають цукор. Бо розварені овочі. Помідор тим більше. Плюс обід має мати вуглеводи, тобто каші, макарони не з твердих сортів, а житні разові, чи пшеничні, але теж разові.
    Далі має бути мясо, чи риба, білок короче.
    А найбільше має бути овочів і найкраще сирих, або ледь підварених. Вони сповільнюють викид глюкози. Зупа то не є дуже вдалий обід.
    --- дописи об"єднано, 21 Листопад 2017 ---
    І натше в тебе цукор високий, а ти ще й такий сніданок дала, а зі сніданком треба дуже вважати, бо організм ще не розкрутився на роботу і цукор скаче вгору. Я от на сніданок могла істи лиш наприклад 2 кавалки хліба разового, яйка і огірки, чи шось ще з овочів, крім помідорів. Лиш тоді цукор був ок. Зім три кавалки хліба, вже підвищений. А на другий сніданок то я вже могла і каву з молоком, і хоч 4 кавалки хліба, і цукор в нормі

5. aknytsU

aknytsU волошкова...)

Дякую. То був сніданок. При чому снідала в лікарні на коридорі, бо після того ще мала глбкозу здавати.
    Лікарка прокоментувала, що так є при lada-діабеті, що цукор після прийому їжі дуже піднімається.
    Все-таки лягаю в лікарню на дообстеження. Переживаю як малюк без мене буде...

• Співчуваю Співчуваю x 1
  6. Vittoriya

@aknytsU я там ще дописала про сніданок
    @aknytsU буде, не переживай, я вже во третій тиждень вдома не була. То не є легко, не приховую, але направду, твоя дитина лишається вдома під наглядом найрідніших, котрі все все для ньогл зроблять, аби він був задоволений. Ти мусиш зараз подбати про себе, для нього ж також. Так що вперед. Я он зараз мушу подбати про свого маленького і хоч хочу дико додому вже, до Меласі, але часом треба і такі труднощі пройти, пережити і далі тішитись життю.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. aknytsU

aknytsU волошкова...)

Бачу. Я тільки вчусь якось з тим жити, врегульовувати цукор. Намагаюсь зрозуміти як правильно харчуватись. Без помилок напевне ніяк.
    Дякую за підтримку! Бажаю і тобі з малючком швидше повернутись додому з хорошими результатами)
    Є таке випробовування, мус пройти його.

Останнє редагування: 21 Листопад 2017
  8. aknytsU

aknytsU волошкова...)

Дістався мені від знайомої глюкометр Акку Чек Aviva Nano. Не можу в неті знайти тест-полоски до них(( В звичайних аптеках тоді навіть не варто шукати, так?
    Є дві упаковки (які теж передали) але прострочені (до березня 2013 р.).

9. Vittoriya

@aknytsU якщо він старий, то може й не бути вже до нього в продажі пасків.
    З власного досвіду я би радила таки мати свій новий. Вони розкалібровуються і можуть показути хибний результат... Я так мала зі своім, який від сестри дістався.

10. Barbie

Barbie Well-Known Member

@aknytsU не переживайте все буде добре. В мене мама якраз місяць тому лежала на обстежені в лікарні. То були ночі, коли вона вдома ночувала, бо не треба було кров вночі здавати. То теж має тепер інсулін колоти. В них в лікарні була ще школа діабету здається, то вона ходила на ці лекції, там розповідають , як харчуватись і інше. Треба слідкувати також, щоб цукор не падав дуже, бо це небезпечний стан. Мама тепер має з собою завжди якісь цукерки на всякий випадок, бо сама починає відчувати, що цукор падає .
    Багато ходіть, все буде добре.
    Також, якщо вам треба буде таки інсулін, то його можна отримувати безкоштовно в себе в поліклініці. А полоски для тесту в Польщі дешевші, лиш рецепт треба.

11. aknytsU

aknytsU волошкова...)

Якщо почати колоти інсулін, то вже все? На все життя, так? З голки не зіскочити?
    Такий страх...
    З однієї сторони аналізи показують, що інсулін виробляється, хоч с-пептид на нижній межі. Ну і ніби таблетки в такому випадку. Але моя лікар каже, що таблетки тільки будуть ще більше зношувати підшлункову і в кінці-кінців потрібно буде колоти добрячу дозу інсуліну. А можна почати зараз давати інсулін малесенькі дози.
    А якщо почати колоти чи буде свій вироблятися? Чи буде пригнічуватись під впливом вколеного інсуліну?

Чоловік, та і я, дуже не хоче отак рубанути, і почати колотись. Він наполягає на додаткових обстеженнях (але я вже не знаю що ще можна здавати???), на нетрадиційній медицині, хоче спробувати все що можливо і аж тоді вирішувати колоти чи ні.

Знаєте, якби ще все було 100% зрозуміло, що в мене, наприклад 1-ий тип (чи 2-ий) то одне. А то ж не ясно зовсім. Симптомів наочних (крім високо цукру після їжі) ЦД нема ніяких, але аналіз крові показує 2 тип, а дослідження на антитіла gada зашкалює. Може той gada переробити?

Я ніби стою на роздоріжжі і не знаю в якому напрямку рухатись.
    Лиш би не помилитись.

12. Raven

Raven Мама малятка

Тут єдине, то оце перездати. Якщо доза мала, свому інсуліну то не має зашкодити. Якщо маєте ті антитіла, то ваш організм пошкоджує підшлункову і їй потрібно допомогти. і добре, що випадковість допомогла знайти то на ранній стадії.

• Подобається Подобається x 2
  13. aknytsU

aknytsU волошкова...)

Був професорсько-лікарський обхід зранку і от що сказали мені. Поки не колоти інсулін, а здати ще певні аналізи в Синево (чекаю на направлення, щоб знати які саме аналізи).
    Завтра, швидше за все почнуть давати Метформін. Дотримуватись строгої дієти на 1200 ккал.
    Через три місяці перездати глікований гемоглобін і с-пептид (хто знає, він рухомий показник? може підвищуватись?) і тоді побачивши картину вирішувати щодо інсуліну.
    Здавала в лікарні цукри, то засмучена показниками((
    16:00 (2 год після їжі (лікарняні 100 гр борщу і 150 гр картоплі) і активної ходьби) - 8,6
    21:00 (2 год після вечері (вівсянка на воді+висівки, яблуко і кава з молоком) - 11,2
    2:30 ночі (але я максимум годину перед тим спала, бо такі бабунці-храпунці в палаті, що :girl_cray:) - 5,7
    7:15 ранку (після 2-х годинного сну) - 7,8
    11:00 (після сніданку (вівсянка на воді+висівки+яблуко) - 10,2
    13:00 (нічого не їла перед тим 1,5 год.) - 6,6.

Я так надіялась, що показники будуть менші... Ніби і їм все пісне і по чуть-чуть (картопля вчорвшня не рахується, іншого нічого не було в їдальні), а цукор і далі не ахті.
    Здивована ранковим 7,8. Чи може цукор після напівсонної ночі підвищуватись?

14. Vittoriya

Може

15. aknytsU

aknytsU волошкова...)

Дівчата, чи має хтось глюкометр Gluco Dr.? Поділіться відгуками))
    Пропонують мені змінити мій старий (передали Accu Chek Aviva Nano, але все перерила, а знайти до нього тест смужки не можу, кажуть, що вже не виробляють їх) на цей новий, корейський Gluco Dr.

• Співчуваю Співчуваю x 6
  16. nibysh

nibysh оптимістка з сумнівами

• Погоджуюся Погоджуюся x 11
  17. Raven

Raven Мама малятка

Гляньте на характеристики тест- смужок інших моделей. Можуть підійти і до нано.

18. aknytsU

aknytsU волошкова...)

Виписали мені таблетки Сіофор 500. Двічі на день приймати і через день здати добову глюкозу що три години.
    А сусідки-бабусі по палаті кажуть, що приймали його і що Сіофор дуже впливає на печінку. Може хтось приймав Сіофор, як він вам?

Не впевнена я на рахунок правильності рішення щодо прийому таблеток. Бо як раніше говорила лікар, таблетки не варто приймати, бо вони ще більше будуть виснажувати підшлункову і може до такого рівня дійти, що інсулін не буде вироблятися. Радились з лікарки, та запевнила що сильної шкоди за три місяці не буде (через три місяці перездати с-пептид і інсулін). А мене все одно мурахи скребуть... Не хочу ні таблеток ні інсуліну. Максимально природньо стараюсь: дієта жостка, спорт.

19. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

@aknytsU, зараз точно не пригадаю . Але якраз картоплі не можна. Каші там можна було дуже обмежено в кількості. З фруктами теж обережно. Вони теж мають цукор. Деякі дуже обмежено можна вживати, деякі взагалі не можна.
    В моєї мами теж так ні з чого піднявся ( списали на стрес, наклалося кілька ситуацій). Лежала на бічній Личакіської. Вимірювали теж кілька днів цукор. Потім призначили таблетки. Але при цьому теж вимірювали цукор. Щось з тими таблетками не пішло, не було очікуваних показників цукру. Призначили інсулін. Невеликими дозами.
    Десь вище писало, що таблетки судини забивають. Інсулін теж; 1-2 рази в рік треба пройти курс на їх очищення. Також при тому обов’язково пильнувати щитовидку.
    І ще. Мама не стільки калорії рахувала. Як переводила все в Хлібні одиниці. Я вже цього добре не пам’ятаю, поцікавтеся. І може спробуйте відкоригувати своє харчування відповідно до них.
    Також я не знаю як з таблетками, але на інсуліні при більших фіз.навантаженнях чи голоді може різко цукор падати. То при собі казали мати завжди барбариски або цукор ( чомусь власне барбариски, а не інші цукерки).

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  20. Vittoriya

@Raven я би таки @aknytsU не радила той старий брати. Якщо він був в користанні, то може фальшувати.
    --- дописи об"єднано, 29 Листопад 2017 ---

І якогось би дієтолога тобі хорошого, щоб розказав про дієту діабетичну.
    Я мала консультацію в дієтолога, вона розпитала мене про мій режим харчування, розписала все, правда я вже була вдруге в тому всьому, то коректувати вже не було що, але тим не менше, завжди щось можна довідатись