Ціна лікарської помилки.

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Adriasia, 28 Грудень 2009.

1. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

Відповідь: Ціна лікарської помилки.

Бувала кілька раз в неї на прийомі, то теж не дуже сподобалась, на всі питання - міняйте собі лінзи, купуйте такий-то розчин, і все. Зараз я в Лінконі вже і лінзи не купую, не вигідно. Там є і кращі спеціалісти, до речі, дійсно, більшість лікарів в окулярах.

2. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

А де купуєте, скажіть, будь ласка)

3. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

Купую ближче до дому, в Люксоптиці на пр. Шевченка, поки задоволена.

4. vchitelka

vchitelka New Member

Хоч і боляче писати, але... В квітні у чоловіка кілька днів без ніяких інших симптомів трималась температура 40.Звернувся до дільничного лікаря в поліклініку на Пирогова. Відправили на рентген. Дали заключення - туберкульоз. Потім у терапевта туберкульоз як діагноз відпав, бо інших сиптомів туберкульозу не було (а побачене на знімку трактували , як залишкові явища після перенесеного запалення багато років назад). Без ніяких аналізів і додаткових обстежень лікарі-терапевти (дільнична з завідуючою) вирішили, що це грип. Дали Таміфлю. Чоловік марно намагався їх переконати, що не має ані кашлю, ані нежитю, й температура тримається не день-два, а кілька діб і не падає після жарознижуючих...
    Температура вдома одразу спала після мефенамінової кислоти, запропонованої аптекарем. І чоловік став почуватися добре.
    Картаю досі себе за те, що не переконала чоловіка тоді здати принаймні аналізи на онкомаркери (а ж в інтернеті на питання:"температура 40 і ніяких інших сиптомів" була однозначна відповідь) - йому стало краще, він спихнув все на грип ("лікарку чула?") й навідріз відмовився йти на обстеження, занурився в роботу.
    А взимку раптово пропав голос. Знов терапевт з Пирогова два тижні лікувала антибіотиками застуду і грип, аж поки чоловік не пішов до лора, а той одразу не відправив на рентген. Легені однієї вже не було, вона спалась через пухлину.
    Тепер усі лікарі в один голос казали: пізно...За півроку людини не стало...
    Звичайно, ми винні самі, що не потурбувалися, не пішли до інших лікарів, не докопувались до тої причини підвищення температури, не пішли з тим знімком до онкологів (хоча навряд чи хтось без скерування до них піде)... Але чому пишу саме сюди: лікарі з Гашека, подивившись знімок, одразу побачили проблему, якої не зауважив рентгенолог тоді, коли ще можна було врятувати людину; знайома лікар-фтизіатр була в шоці, почувши, що з температурою 40 і без інших симптомів підозрювали "туберкульоз" - його температура 37,2 і купа симптомів (а я тоді трохи не благала рентгенолога, щоб подивився краще, що не можу бути туберкульозу, немає ніяких симптомів, температура висока тільки, а він на мене кричав, що мій чоловік "заразний" і т.д.). І останнє, чому інтернет знає, що температура 40 без інших симптомів може свідчити про рак, а лікар-терапевт - навіть не припускає?
    Це не ціна лікарької помилки, це, скоріше, ціна лікарської (і, хоч як не прикро, нашої) безвідповідальності. Будьте пильні.

5. LuBimaya

LuBimaya New Member

Моїй подрузі лікарі видалили здоровий апендикс, замість перетонитного яйника, який таки довелося видаляти через 2 дні, коли людина вже впала в кому. Якби її чоловік не зробив кіпішу, і не почав погрожувати прокуратурою і наполягати на тому, що вони не все їй вирізали, що треба, то певно і не врятували би. А вдома троє діток (