Ціна лікарської помилки.

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Adriasia, 28 Грудень 2009.

1. Mariya

Mariya Well-Known Member

Відповідь: Ціна лікарської помилки.

Я маю зуб на невропатологів з медінституту (всіх, до одного). Ці "лікарі" так лікували мого брата, що мало не помер. Не змогли поставити діагнозу і замість того, щоб скерувати до нейрохірургів або зробити комп'ютерну томограму хребта (яка би виявила пухлину), його "лікували". Результат - тетрапарез в брата, і відсутність життя в мене, бо я за ним дивлюсь. Про суд ми не думали, брата рятували, чотири місяці прожили в Інституті нейрохірургії в Києві, потім постійні реабілітації. Це було в 1998 році, МРТ у Львові не було. В Києві нейрохірурги нам сказали, що в мого брата були класичні симптоми пухлини спинного мозку в шийному відділі. "Лікування" львівських невропатологів тільки пришвидшило ріст пухлини.

Люди, запамятайте, у Львові нема нормальних невропатологів.

Останнє редагування: 1 Січень 2010
  2. Romko

Romko Black Member

Признаю..що дурний...
    Але ще є приказка "Ситий голодного не розуміє"...
    Так спокійно відноситися до нашої медицини можна,поки близько не зустрінешся з усією тою системою
    Коли Шуварська заявляє журналістці:"Не знаю,що ті поляки знайшли.Я впевнена в своєму діагнозі.".Коли ми везли дитину в Польщу,всі нас відраджували:"Для чого мучити дитину,що там кращого в Польщі?".І,коли чуєш від лікарів:"Раджу вам зробити як нормальні батьки:"віддати таку дитину в закритий інтернат і родити собі ще"
    Тільки по вині медиків наша дитина дійшла до повного виснаження,тільки по вині Шуварської,яка поставила дитині цей діагноз,ніхто навіть не хотів братися за її лікування.Стан дитини погіршувався,а вони розводили руками-"Ви не тримаєте дієту!",втой час,коли ми за останні гроші закупляли в Польщі безбілкове харчування($200 в місяць) і відмовляли дитині у всьому.
    Їй не можна булок морозива,цукерків,пряників,булочки і т.д.
    Дитина в садочку просила в дітей цукерки,а її відганяли.
    Коли погіршився психічний стан(в результаті тієї ж таки дієти)ми кинулися по психіатрах,але всі розводили руками - гіперпролінемія,воно так повинно бути при тій хворобі(2 випадки на Украну).І з яким апломбом все це говорилося.Коли ми мусили віддати Зоряну в лікарню(8-й відділ психлікарні),бо вже не витримували тієї напруги,то забирали її побиту,залякану до краю,всю в синцях і побоях.

І знову медики тут ні при чому?
    А відносно побиття,то ясна річ що самі лікарі дітей не бють,вони ж на своєму 2-му поверсі,може і не знають,чи є в них така хвора.
    Та й не били її "впала,кров з носа пустилася,подряпалася".
    Але страшно чути,як Зоряна згадує,що "цьоця била мене мокрим рушником".
    Тим не менше,знаючи,що нею цікавляться на такому рівні,щодня побої..і кінців нема...Треба було зразу на експертизу податися,але тоді було не до того,а тепер тим паче.
    Ми приходили кожного дня...і зі страхом чекали...де буде синяк цього разу...яке вухо буде надірване...
    Зоряна була заколена до рослинного стану...що вже не впізнавала ні мами,ні тата...
    І вона...донині там..
    щоночі проситься..не віддавайте мене в лікарню...

А з якою війною ми добивалися навіть простого медзаключення для виїзду за кордон.
    Про все це можна писати томи і томи.В Польщі жахнулися,до якого стану "долікували" дитину,журналісти були в шоці від побаченого в нашій хаті.
    Як не дивно,на весь Львів я можу згадати лише одного лікаря,яка хотіла нам допомогти,і щось думала.Всі решта,або з апломбом заявляли,що при тому діагнозі так має бути,або відверто розводили руками.Психіатрія - то десь 1912 рік"аміназін-дуже хороше лікарство.не поможе аміназін,то давайте вколем 5 кубиків і додамо 0.1 азалептину".І так по кругу.Ніхто навіть не намагався вияснити-чому з дитиною таке відбувається.У Польщі два професори зі світовими іменами(Ева Проніцка і Анна Тильке-Шиманська) консультували і оглядали дитину в парку,в номері,на вулиці,знаючи,що дитина некерована і не зможе всидіти.
    І тепер....
    Надія тільки на чудо...
    7 років втрачено...7 років цілеспрямовано нищився мозок...
    А просто здатися не можу...вона все розуміє...
    Безсонні ночі..ночами вона плаче..гірко...по-дорослому...просто дивиться в одну точку...і котяться сльози...
    А вдень...перманент...ліс..агресія..приступи...
    Часом йдем між люди...Зоряна стискає кулачки...вся.як камінь,щоб нікого не вдарити...
    Але..зривається...і...приступ...Тому й цілими днями в лісі...там спокій...
    І...вити хочеться від безпорадності...
    Вибачте...не втримався...
    мабуть таки дурний....

Останнє редагування модератором: 2 Січень 2010
  3. Neverland

Neverland Well-Known Member

Я вас розумію, бо сама мала "радість" відчути лікарську помилку, правда не фатальну. І не кажу що ви дурні, бо напраду і сама не завжди можу подивитися на якусь ситуацію не зі свого боку. Для кожної людини особисто таргедія - це найбільше лихо. Я не знаю чому комусь постійно щастить а в когось трагедія на трагедії. І знаю що ви не можете виправдати тих лікарів які вам зламали життя. Але хтось може, можливо комусь вони врятували його. Така вже рівновага, хоча і жорстока, на жаль :sad:
    Направду дуже вам співчуваю, далеко не кожен може таке пережити. Це просто трагедія.

4. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

Ви сильний батько, розумний і мужній, не кожен витримає таке. Тримайтеся. Сили вам, здоров"я та Божої ласки!

5. Відповідь: Ціна лікарської помилки.

Ромку!Схиляю перед вами і вашою дружиною голову...Тримайтесь,а мибудемо молитись...

6. Arctica

Arctica Енергійна жіночка

Про те яке відношення чекає на вас у стінах лікарні можна оповідати не один раз, і не хочу я вірити в їхні розмови про те, як не виплачують їм зарплатні, і як їм тяжко працюється, хіба в сьогоднішній час тільки медикам є заборгованість по з/п., хіба тільки вони працюють в наджятких умовах??? (та прикладів безліч). Якби професію лікар обирали не заради престижності, а по велінню душі то було б і не страшно звертатися по допомогу.
    Напишу про випадок котрий стався зі мною, Приблизно 7 років назад, я прокинулась вночі від страшного болю в нозі, коли включила світло, мало не зомліла, нога була як здоровена колода. Ані стати, ані навіть надягнути шкарпетки я не могла. Оськільки це була субота, так на знеболювальних я дотягнуло до понеділка. Ранесенько в понеділок кульгаю в маминому чоботі(на дворі зима) до поліклініки за лікарняним листком і лікуванням. Висідівши здоровенну чергу і нарешті попавши до терапевта, той навіть не оглянувши, відмовив мені у консультації (хоча поліклінака по місцю прописки і проживання), аргументуючи тим, що я працівниця одного із підприємств залізниці і в нас своя поліклініка, а я не то, що йти, я сидіти не можу. На таксі доїхали на Левандівку, там тільки оглянувши наробили шороху, терміново мене направляють до лікарні. Положили мене в хорошу лікарню, в суперове після ремонту терапевтичне відділення (в палаті телефон, телевізор, душ одним словом всі комфортні умови, ) незважаючи, що одразу "подякувала" лікуючому лікареві, з 11.00 до вечора він до мене навіть не глянув, коли ми його почали шукати, виявилося що в нього роб. день до 16.00 і він пішов додому, незважаючи, що я дісйно буквально непритомніла від болю (це вже був мій 3 день жаху). Вночі мені стало тек погано, що збігся весь медичний персонал лікарні, і оськільки лікування не було призначено, вкололи знеболювальне і укол на спання. Не буду вже розписувати про подальше моє перебування, напишу тільки по темі, що мій терапевт не знав як вже має на мені заробити, і операцію по видаленню гландів він мені наполягав, власне "наполягав, робити причому негайно, і тільки в свого хорошого лора, і операцію на ногу, по виправленню суглоба великого пальця. А коли пройшла консультацію в 2-х не зацікавлених лорів, то жоден з них не підтвердив потреби у видаленні гландів, те саме із ногою. Вже дякувати Богові з того часу минуло 7 років, і я з гландами,і проблем з ногою немає( звичайно на зміну погоди інколи відчуваю біль в суглобах, але що я така одна?) Не хочу сказати, що всі лікарі погані, і тільки й думають, як заробити на чужій біді, (є дійсно хороші фахівці, котрій своїй справі відаються на всі 100:wacko: але більшість так.
    Якби медики, після закінчення Медуніверситету, думали насамперед як "набратися" хорошої практики, як бути хорошим спеціалістом, а не про те, як "відбити" швидше потрачені гроші за час навчання, той мабуть потреби піднімати тему "Ціна лікарської помилки" не було б в принципі.

7. Lithium

Lithium Active Member

Мені напаскудила одна приватна гінеколог, яка здавлась мені таким професіоналом. Так от після пологів я мала пройти огляд на рухунок швів і звичайно пішла до неї, а вона вас погано зашили, шви розійшлись, треба перешивати і зразу скерування до знайомого хірурга. Я пішла на огляд до іншого лікаря, а він все спростував. А так розрізала б о тим самим швам, зашили і гроші отримали, капець!!!

8. Akita

Akita New Member

Ото начиталась тут жахіть - і волосся стає дибки!!! Невже ніколи в нашій медицині не буде ладу, доки до медінституту будуть брати за гроші а не за знання і покликання? Невже кожен раз переступаючи поріг медзакладу будеш труситись від страху та невідомості?
    У мене через такого горе лікаря пішла зі світу однокласниця. Звернулась вона до лікарів із скаргами на болі в животі - поставили діагноз (після обстежень та аналізів!!!) вагітна. Оця "вагітність" тривала кілька місяців, поки не виявилось, що це рак черевної порожнини! На такій стадії, що операція вже не допомогла. Померла вона на 23 році життя, залишивши сиротою маленьку дитину.

9. kucheryaska

kucheryaska миється в бані

Господи,хотіла написати тут свій випадок,але після того,що прочитала,просто не смію.
    Отак і мені,від вашої біди. Хочу тільки сказати-моліться за свою дитину,любий тато,і ми з вами будемо. Нехай вам в майбутньому прийде стільки ж щастя,скільки ви витримуєте горя зараз. Від щирої душі вам цього зичу... Просто слів бракне...

10. Kiruskin

Kiruskin Well-Known Member

Мені лікарська помилка а скоріше халатність і жага до грошей коштувала життя ще не народженої дитинки:girl_cray:
    Просто лікар вирішив заробити за рахунок дорогих ліків які були зовсім непотрібні і ще й нашкодили.І результат - тонус матки і викидень:girl_cray:

І нічого тому лікарю не є і далі сидить в свому кабінеті а мені залишився осадок на все життя і нічого не втамує того болю,болю втрати ще не народженої дитини!

11. simona

simona Well-Known Member

Я на щастя не мала проблем з лікарями, перед тим як звернутись ропитую про них, але в житті всяке буває. Моя знайоме теж недавно через халатність лікаря-гінеколога "з вулиці Мечнікова" чуть не залишила сиротою дитинку свою. Та всерівно лишається відкритим питання : "Як всьому тому зарадити? Куди скаржитись?Чи будуть покарені винні лікарі?". Напевно відповідь одна - ні. То ж що робити????????????Сидіти і плакати при читанні вищенаписаних дописів - не вихід, бо душа всерівно буде розриватись. Я б напевно врізала тим лікарям добре, "згноїла" щоб вони більше ніколи не захотіли працювати в даній сфері, розклеювала б листівки з описами лікарів-вбивць.
    В мене теж проблеми зі здоров*ям поки на етапі збирання інформації про своє тіло і органи, а потім буде видно, а в інтернеті дійсно можна собі самому поставити діагноз.
    Ті хто зазнали горе від тих лікарів - тримайтесь, Ви мужні люди і знайте ми з Вами і все буде гаразд.

12. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

натрапила раптово читаючи один форум на історію однієї жінки з Запоріжжя....хочеться лише обіймати своє дитятко і радіти,що здоровий.
    стаття дуже велика,але вартує прочитати,просто для себе,для того,щоб знати за ЩО лікарі будують собі хати,дачі і т.д.які досліди і на кому вони можуть проводити...Збережи нас всіх Боже від таких каЛІКАРІВ.

Лицензия на убийство 16:18 30-06-2009

Лицензия на убийство»или« Как законно убить ребёнка за 32 дня»(Практическое пособие для начинающих педиатров, хирургов, реаниматологов и вообще врачей со стажем)

Данная трагедия полностью основана на реальных событиях и не содержит домыслов или выдуманных персонажей.Также все имена, фамилии и должности, учреждения подлинные и находятся\расположены в г.Запорожье, Украина.

Моему сыну было 9 лет…Теперь ему всегда 9 лет…

стаття тут

13. gillian

gillian New Member

Мого сина і дітей моєї сестри пильнує ще та дільничний педіатр, яка була нашим лікарем у дитинстві. Самі звернулися до неї не за місцем прописки, а за бажанням.

14. pelagiya

pelagiya New Member

Андріясьо, один раз антибіотик не колять... або потрібно проколоти курс, або взагалі не колоти...

15. gillian

gillian New Member

У нас всі дітлахи мають виражену вуздечку під язиком. Моєму малому підрізали її в 1 місяць. Я сама попросила в поліклініці, тому що нормально не міг брати груди. Сестри малим підрізали у пологовому будинку. Коли нам з сестрою підрізали - не пам"ятаю :)

---------- Додано в 20:56 ---------- Попередній допис був написаний в 20:39 ----------

ЩИРО ДЯКУЮ!
    Сама з таким стикалася в роботі.
    - Прийдіть через місяць на контроль.
    - Добре.
    Прийде через рік-два і лише коли припече.

Подивіться цей ролик. Там будуть слова про молоду жінку.
    Вона себе вбила сама.
    Мені після того випадку місяці два недобре було. Я не описувала жахів, які я побачила, щоби не травмувати аудиторію.

Хотіла викласти лише посилання, а чомусь так не виходить.

Шановні модератори, ви можете розцінити це як оффтоп. Прошу, не видаляйте.

Жінки, любіть і шануйте себе!

youtube.com/watch?v=1sYJIkIx07o&feature=player_embedded

16. Orman

Orman Модератор-бомба

17. natalka-matias

natalka-matias Well-Known Member

в мене двоє знайомих лікарів. один працює опіковим хірургом а його дружина стоматологом. таких відповідальних і посвячених своїй справі людей треба тільки цінувати.
    так, як і в більшості професій є халтурники і здирачі, непрофесіонали і просто озлоблені на всіх і вся. але не потрібно всіх під один гребінь чесати!!!
    я знаю як потерпала вся його сім*я коли він недавно боровся за руки 17-тирічної дівчинки ,що їх обморозила, а батьки замість того, щоб зразу везти до лікарні чекали ще півтора доби "бо з них здеруть".слава Богу все обійшлося шрамами і постійними перев*язками!

18. Provizor

Provizor Well-Known Member

Лікарська помилка може полягати в рішенні стати лікарем в нашій країні. Хотілось би навести кілька причин, чому буває так, що просте захворювання може дати тяжкі наслідки.
    1. Матеріальна база. Основна задача лікаря поставити діагноз. Правильний діагноз - 90% успішного лікування. Що маємо на практиці, застаріла апаратура і обладнання в лабораторіях, заг. аналіз крові в різних поліклініках може сильно відрізнятись. Хронічну нестачу грошей в мед. закладах лікар змушений компенсувати власною винахідливістю, талантом і клінічним досвідом. А те, що лікарня намагалась зробити, нищать самі ж пацієнти. В госпіталі, де працює мій батько, була система виклику допомоги від ліжка хворго. Покрали дроти на металолом, ще й витягнули блок живлення ліфта. А потім ці ж крадії скажуть, яка в нас обдерта медицина і дурні медики.
    2. Типовий представник нашого суспільства може до останнього прикладати сечу, варити травки, пити таблетки сусідки і в останню чергу піти на огляд до лікаря. Мовчу за профілактичні огляди і куплені довідки мед. огляду. зі штампом "здорова"
    3. Ось той такий типовий представник все ж таки прийшов до лікаря (припекло), отримав призначення. Попив три дні таблетки, трохи попустило. Курс лікування на тому закінчується, незважаючи на те, що таблетки призначені на 10 днів, контрольний огляд у лікаря через 5 днів. (Ось вам смертність від інсультів, бо бабусі забувають, що препарати для зниження тиску вживаються пожиттєво, кожен день, а не коли тиск "шарнув". )
    4. Не забувайте, що сьогоднішні лікарі - це вчорашні чиїсь діти. А ваші діти, можливо, майбутні лікарі. І перед тим як "поступити" дитину в престижний вуз, подумайте, а може цій дитині краще бути маляром? Коли ми критикуємо владу, медицину, суд, то в першу чергу критикуємо себе.
    5. Законодавство, яке не здатне захистити ні пацієнта, ні лікаря. А ще багато писанини для галочки, мало часу для спілкування лікаря з хворим. Така в нас паперова система.
    6. Інші причини, які формують оту лікарську помилку: п"янство, халатність, бажання наживи. Але це стосується кожної професії.
    Тож я б назвала помилкою саму систему, заручниками якої ми з вами є. Порочне коло...

19. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

приклад ціни лікарської помилки. Коли в мого чоловіка з"явився біль ми звернулись до "хорошого лікаря" і наполегливо лікували....ми кололи його, не допомогло, ми мастили різні мазі (якими гріли), ми пили ліки з зеленої аптеки.....на питання чому не проходить, відповідь-так має бути, це такий орган.......
    Він не взяв ні мазка, не направив на аналізи, правда брав гроші!!!!
    Коли я звернулась до свого лікаря, вона терміново направила нас до Черепаніна. За 4 дні йому поставили рак, ще за два дні прооперували.зараз хіміотерапія.
    В чому полягає ціна помилки. лікар своїми методами лікування нам показував дорогу до ...(...)...і ми чуть не дійшли до метастазів. Стріляла б таких(((((((((

20. Lithium

Lithium Active Member

Зараз дуже багато різної інформації про халатність лікарів, помилки які коштують життя і здоров*я, а давайте на хвильку подумаємо про тих дітей які навчаються у мед. за гроші батьків, бо це престижно. Це ті самі майбутні педіатри, хірурги і т.п., зараз є одна надія на лікарів старшого покоління, які мають практику, вчилися на совість, але і вони помиляються, хоча і не так часто. Але звичайно є студенти, які дійсно мають покликання і бажання до лікарської справи і це дуже радує і дає надію на краще майбутнє.
    А ще потрібно згадати про зарплати які отримують наші лікарі, це мізер за таку працю, тому в рух пішли хабарі, хто більше дасть, того краще лікують. Моя сестра живе у Штатах, в них тільки реєстрація на прийом коштує 25$, не залежно від того прийшов пацієнт чи ні, а 10 людей за день то нащо йому брати взятки.
    Висновки проблема в нашій державі, бардак всюди і в лікарнях, і в школах, а про інше я взагалі мовчу.