З особистих рецептів

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Оля, 23 Листопад 2006.

  1. Оля

    Оля Well-Known Member

    Дорогі форумляночки!

    Ми всі чудові господині і дуже гарно вміємо готувати. Неодноразово наші смаколики є шедеврами виконанням яких варто поділитись не лишень з домашніми а й з рештою світу. Для цього і є наша пізнавально-повчальна тема З особистих рецептів.:girl_dance:

    В цій теми прошу ділитись як своїми так і чужими цікавими переписами. Дописи на кшталт - мені дуже сподобався цей перепис, або я нічого не зрозуміла, будуть видалятись. Такі речі запитуємо у відповідній темі тут.

    Питання, пропозиції, прохання, зауваження, виправлення граматичних помилок - звертаємось до модераторів.

    Наперед дуже всім дякую за розуміння!:girl_dance::girl_in_love:

    Смачного!
     
    Останнє редагування модератором: 2 Жовтень 2014
    • Тупо! Тупо! x 1
  2. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    Моя пані Валевська. Давно вона за мною ходила.
    Переглянути вкладення 109033
    Рецепт звідси:
    Тільки замість горіхів мигдаль, і не джем а перетерта смородина ОДНОЗНАЧНО! Все інше строго по рецепту.
     
    • Зе бест! Зе бест! x 3
    • Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1
  3. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    Кексики:
    200 гр борошна
    200 гр цукру
    2 ч.л. розпушувача
    1 пак. ванільного цукру, дрібка солі,
    110 мл. олії
    1 ст. л. холодної води
    0,5 ст. молока
    2 яйця

    Все розмішати міксером (Буде така густа тугувата сметана). Нас таке влаштовує, бо втикаємо чи шматок банану, чи розморожену і злегка відтиснуту вишню чи полуницю, чи смородинку. Тісто солодке, то начинку не солодимо нічим.
    У деку для маффінів і у паперову формочку заповнити на 2/3 і на 22 хв у духовку на 180 град (в мене електрична).
    Пекла купу разів, завжди вдаються і мені подобається кількість виходу, щоб не залежувались.
     
    • Подобається Подобається x 6
    • Інформативно Інформативно x 1
  4. ZORRO WEST

    ZORRO WEST Active Member

    Дуже люблю гамцяти:girl_blum:,а пекти його боюся:girl_impossible:.В батьків буде річниця одруження і треба щось забацати.Міксера немаю,руки дуже болять що часом і сумку кину з рук,бо не годна нести,ще й не працюю.А чимось потрібно їх порадувати:girl_in_dreams:
     
  5. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    Це ДУЖЕ смачно і от ні з чим не порівняєш. Але міксер треба. Білки взбити і заварний крем з маслом теж добре взбити треба. До мене от мама приїзджала, то другий раз пекла. Лопали і на сніданок, і на обід, і на вечерю.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  6. porIra

    porIra Well-Known Member

    Приглядаюся до цього пляцка вже десь місяць :)
    Читала багато коментарів, пишуть що мигдаль і перетерта смородина просто маст хев для нього.
    Смородину вже коліжанка подарувала :) , просвітіть які це мають бути пластівці і де їх можна купити.

    Ну і по темі :)
    Всі, хто питався за переписом медівничків - тримайте

    DSC_0140.JPG DSC_0142.JPG

    2 яйця
    400 гр. цукру
    4 ст. л. меду
    100 гр. топленого масла
    1 скл. молока
    1 ч.л. соди погасити оцтом
    500 гр. борошна
    Все взбити міксером, пекти при 180 град. близько 30 хв.
    Як остигне - порізати на шматки, макати в помадку і посипати кокосами або горішками або вафельними крихтами.

    Помадка:
    400 гр. масла
    400 гр. цукру
    6 ст. л. молока
    100 гр. какао
    2 ст. л. коньяку
    Заварити на водяній бані (я цього разу готувала на повільному вогні і теж все вдалося)

    Смачного!!!
     
    • Подобається Подобається x 3
  7. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    Я мигдальні пластівці у Ашані бачила, але сама не заморочувалась - купила мигдаль і подрібнила у блендері. Тим більше на пробу чи для себе. На забаву певно купила б ті пластівці.
     
  8. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    image.jpg Кіш з фетою та шпинатом
    Тісто насправді універсальне на всі випадки життя). 125 гр добре холодного масла натерти на грубій терці перемішуючи з 250 гр муки, туди ж дрібку солі. В ту суміш я вбиваю одне яйце і даю ложку-дві сметани. Замішую тісто, намагаюсь то робити швидко, щоб масло не почало танути. Потім розкачую на братванку, проколюю виделкою, і в холодильник на годинку.
    Начинка. Тут можна експерементувати як хочеш). Сьогодні у нас була така: піжсмажила одну цибулинку, туди кинула розморожений шпинат і під тушила то все разом десь 5 хвилин. Остудила. Змішала з розтовченою фетою, можна всипати травичок різних, приправок. Солити точно не треба, бо сир солоний. Потім збила міксером 3 яйця з 2-3 столовими ложками сметани. І то все разом пррекалабуцькала.
    Чудова начинка виходить також з філе курки + тв тертий сир + помідори без шкірки кавалками + кукурудза + яйця.
    Насправді варіантів море). Чудово підходить для утилізації залишків різної їжі з холодильника))).
    Розігріваємо духовку на 180-200 гр. Туди саме тісто на братванці на 10-20 хвилин. Сьогодні було 20 хвилин, добре пропеклось, і було дуже смачно. Потім виймаємо і викладаємо-виливаємо начинку. І ще хвилин 20 або до готовності (залежить від начинки).
    Забула сказати, що тісто треба так викласти, щоб були хороші бортики, бо начинка може тікати))).
    Смачного!!!
    У нас це чудовий варіант в дорогу і якщо в холодильнику щось завалялось))).
     
    Останнє редагування: 6 Травень 2019
    • Подобається Подобається x 8
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • мімімі мімімі x 1
  9. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    Сирник "Вишиванка". Коли набрид звичайний сирник і хочеться нагадати, що ти - бАгіня. Для @PNL та всіх до дня Вишиванки можна сказати.
    20190508_091402.jpg
    Тісто:
    3 жовтки
    1 ст.цукру
    100 гр. м'якого масла
    4 ст.л. сметани
    2 ч.л. порошку до печива
    400 гр. муки.
    Жовтки збити з цукром, додати масло та збити. Додати сметану та муку з порошком до печива.
    Розділити на 2 частини. Буде здаватися, що його замало :).
    Розтачувала на велику стандартну деку для духовки. Тісто має бути дуже тоненьке, як у сирого вареника приблизно. Тісто солодке і буде липуче, тож використовувати якісний пергамент(!), бо вся праця піде насмарку. Оте розтачування - ото найважче. Прям пальцями його тискала-розплюскувала.

    СИРНА МАСА:
    700-800 гр.сиру
    5 жовтків
    200-300 гр.цукру ( можна і більше, якщо любите солодший сир)
    1 ч.л. порошку до печива
    Ізюм, ваніль, цедра лимона за бажанням.
    Жовтки збити з цукром, додати перетертий сир, порошок до печива, ізюм...
    5 білків збити та додати до сирної маси.
    (Я просто все перемішала і частинами збила у блендері. Не люблю перетирати сир. І яйця не ділила, а все разом.)
    Пекти 1 корж: тісто+сирна маса. Пекла десь 30-40 хв до появи рум'яних плямок на сирі.

    МАКОВА МАСА:
    3 білки збити з 1 ст.цукру. (3 жовтки пішло у тісто)
    1 ст. маку запарити та перемолоти. (я купила 200 гр готової сухої макової маси, яку залити 100 мл окропу і за 15 хв готова, там і цукор, і ваніль є). В мене вийшла хороша не рідка маса, в яку я додала розморожені відтиснуті вишні, щоб макова маса з них теж сік забрала.
    400 гр морожених вишень. Розморозити, відтиснути сік.
    Мак з вишнями додати у збиті білки та обережно перемішати.
    Пекти 1 корж: тісто - макова маса з вишнями. Пекла 25 хв до рум'яних країв тіста.
    Перемащувати заварним кремом в наступному порядку:
    1/2коржа з маком - крем - 1/2 коржа з сиром - крем - 1/2 коржа з сиром, перевернутий сиром до крему - крем - 1/2 коржа з маком, перевернутий тістом догори. Зверху шоколад (розтоплена плитка+вершки, або +молоко і трохи масла).

    Відділити коржі від пергаменту трохи складно. Тож як я робила:
    Великі остиглі коржі розрізала надвоє ножицями РАЗОМ з пергаментом.
    Нижній корж з маком не чіпала, бо він і так нижній.
    Перемастила і наверх 2 частинами клала половину великого коржа з сиром (можна і трьома, як вийде). Бо він дуже ніжний і кришиться легко. Важко від'єднати цілим від паперу. Крем все скріпить і видно не буде.
    Перемастила. Другу частину коржа з сиром швидко поклала перевернутим, а ТОДІ ВЖЕ знімала пергамент зверху.
    Перемастила. Поклала перевернуту другу половину коржа з маком, і теж ТОДІ ВЖЕ зняла пергамент і залила шоколадом.
    Сподіваюсь зрозуміло написала :). Смисл - пергамент знімаємо у 2 коржів вже на торті.
    Торт виходить великий, розміром на пів-деки, але височенький. Вроді нічого такого, але трохи часу на нього пішло, но смак... це не передати.

    Мій заварний крем з рецепту пані Валевської.
    молоко - 400 г
    яйця - 2 штуки
    цукор - 40 г, ванільний цукор - 10 г
    крохмаль - 40 г (2 не сильно повні столові ложки)
    масло - 150 г
    Яйця взбити з цукром і крохмалем, цівкою влити гаряче молоко під час мішання. Перелити в каструлю, де грілось молоко, і варити до загустіння. Охолодити і перемішувати час від часу. (В мене вийшло дуже загусте, то додавала ще 100-150 мл молока в кінці) Грудок не боюся, зіб'ються у маслі, чути їх не буде у сирнику.
    Масло розм'якшене взбити міксером і по столовій ложці додати заварну масу кімнатної температури.
    Крем виходить дуже ніжний і не дуже солодкий.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  10. Sweet sunflower

    Sweet sunflower Well-Known Member

    Малосольні огірки сухий спосіб.
    1 кг молоденьких, міцненьких, свіжих огірочків бажано маленьких,
    миємо відрізаємо дупки, кладемо в політеленовий пакет, додаємо туди
    2. столових ложки солі, 1 столову ложку цукру, головку часнику
    порізати кружальцями, корінець хрону також порізати (як в нас кажуть
    постругати :) пучок петрушки, укропу,
    (якщо маєте бажання то петрушку, укріп можна порізати)
    Зав'язуємо пакет, перемішуємо кладемо на тарілку і на 2 години
    в тепле місце, через годину перемішати, а через годину огірочки готові
    Зберігати в холодильнику, можна витягнути з пакету почистити від зелені,а можна лишити в цих приправах.
    І ще один варіант. Склад цей самий: тільки додати щіпотку перцю червоного і щіпотку меленого чорного перцю. Зав'язати політеленовий пакет з огірочками, перемішати поставити в холодильник на
    6 - 8годин.час від часу перемішувати. Сік дадуть огірочки.
     
    • Подобається Подобається x 2
  11. nionella

    nionella миється в бані

    Домашние сосиски из курицы

    Приготовить в домашних условиях сосиски очень легко. Достаточно иметь под рукой кастрюлю, пищевую пленку и мясо. Все получается легко, быстро и вкусно. Сосиски можно сделать впрок и хранить в морозилке, при надобности разжарить на сковородке — и готово! Смотрите и повторяйте!

    Ингредиенты:
    Куриное филе — 500 Грамм
    Яйцо — 1 Штука
    Масло сливочное — 50 Грамм
    Молоко — 100 Миллилитров
    Соль — По вкусу
    Перец черный молотый — 2 Щепотки
    Паприка молотая — 0,5 Чайных ложки
    Кориандр — 0,5 Чайных ложки

    Количество порций: 7

    Как приготовить "Домашние сосиски из курицы"
    1. Подготовьте продукты для сосисок. Вымойте тщательно мясо. Приступим!
    2. Порежьте мясо на кусочки и пропустите через мясорубку или измельчитель. В процессе добавьте кусочек масла и продолжите перемешивание мяса.
    3. Добавьте сырое яйцо, паприку, перец черный молотый, молотый кориандр, соль, молоко. Перемешайте тщательно.
    4. Разложите на столе пищевую пленку, положите две столовых ложки фарша и сверните пленку, как конфетку.
    5. Старайтесь плотно сворачивать сосиски, чтобы максимально убрать воздух, тогда изделия получатся ровными и красивыми. Завяжите нитками края.
    6. Залейте сосиски холодной водой и доведите до кипения, варите на слабом огне минут 20.
    7. Готовые сосиски обжарьте на чайной ложке сливочного или растительного масла до красивой корочки. Подавайте горячими с любимыми соусами!
     
  12. Sweet sunflower

    Sweet sunflower Well-Known Member

    БОРЩ ХОЛОДНИЙ
    Буряк почистити, нарізати маленькими кубиками, покласти в каструлю,
    залити водою (з розрахунку 2 склянки на порцію), додати чайну ложку оцту
    і поставити варити на 20-30 хвилин.
    Готовий буряковий відвар процідити і охолодити.
    Буряк покласти в каструлю, додати варену порізану на кубики картоплю,
    свіжі огірки, нарізані маленькими кубиками, рубане яйце і дрібно нарізану зелену цибулю
    (можна і без цибулі хто як любить) сіль, цукор і гірчицю.
    Все це залити буряковим відваром, додати сметану і розмішати.
    Подаючи на стіл, борщ посипати зеленню петрушки і кропу.
    500 г буряків, 200 г картоплі, 2 огірка свіжих, 75 г зеленої цибулі,
    2 яйця, 2 стл.ложки сметани, 1чайну ложку гірчиці,1 чайну ложку цукру, оцет.
    СМАЧНОГО
     
    • Подобається Подобається x 2
  13. porIra

    porIra Well-Known Member

    Панкейки :)
    "Ходили" за мною майже місяць.

    Знайшла перепис у блозі перевіреної господині і приступила до роботи.
    250 мл. молока
    3 ст.л. олії (або 40 гр. топленого масла)
    1-2 яйця (залежно від величини)
    4 ст.л. цукру+ ваніль
    1 ч.л. розпушувача (0.5 ч.л. погашеної соди)
    Дрібка солі
    180 гр. борошна.
    Взяла миску, помістила в неї всі складники в такій послідовності як вказано у переписі, ретельно вінчиком все перемішала і вуаля.

    Але ви не будьте як я, дочитайте до кінця.

    Яйця з цукром і сіллю добре взбити до пінистої консистенції. Додати половину молока і половину борошна. Мішати, поки не позбудетесь грудочок. Повторити те саме з решту молока та борошна. Додати олію (чи масло) і розпушувач (чи соду). Дуже ретельно вимішати. Залишити тісто на 10 хв.

    Смажити на сухій!!! пательні. На один панкейк я давала 2 ст.л. тіста. Як побачите що поверхня набуває пористого вигляду, перевертайте ще на декілька секунд на іншу сторону і готово.
    Робите фотку, хвалитеся тут IMG_20190822_145053.jpg і смакуєте :)
    IMG_20190822_145248.jpg
     
    • Подобається Подобається x 6
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  14. porIra

    porIra Well-Known Member

    IMG_20190925_233515.jpg Гранола.
    Давно хотіла спробувати. Спершу купила. В перевіреного продавця, хвалену - розхвалену відомими блогерами. Тоді якраз ще знижка була. Дочка як почула - сказала, що не дала б стільки за вівсянку :)
    Спробували - нам всім дуже сподобалась. Вона і справді була смачна. Тож я вже точно знала що це і яке воно має бути в результаті.
    За другим разом все вдалося :)
    - 100 мл. води
    - 50 мл. олії
    - 2 ст. л. меду
    - 1 ст. л. цукру
    Нагрівати поки мед і цукор не розчиняться.
    0,5 кг. вівсянки
    IMG_20190925_233542.jpg
    Я беру плющену (в Сільпо є). Пробувала з пластівцями, теж смачно, але при перемішуванні вони крошаться і вигляд вже не той. Вимішую вівсянку з медовим сиропом і на пергаментний папір викладаю на деко від духовки.
    Розігріваю духовку до 150 градусів і ставлю туди вівсянку. Через кожних 10 хв. виймаю і перемішую, щоб все рівномірно пропеклося. Так повторюю тричі. Перед останньою десятихвилинкою даю промиті сухофрукти (щоб підсушилися) і горішки-насіння (щоб хрумкі були).
    Коли остигне, засипаю в банки з тої купованої граноли.
    Нам найбільше смакує з кисломолочними продуктами.

    IMG_20190926_073658.jpg



     
    • Подобається Подобається x 8
    • Зе бест! Зе бест! x 5
    • мімімі мімімі x 1
  15. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    "СИРНИК"
    Інгредієнти:
    Тісто:
    2 жовтки;
    3 ст.лож.цукру;
    100 гр.масла;
    1 ч.лож.порошку до печева;
    1 ст.лож.сметани;
    1 ст. муки.

    Сирна маса:
    1,5 кг.сиру;
    250 гр.масла;
    8 яєць;
    1,5 ст.цукру;
    2 ст.лож.манки;
    2 ст.лож.крохмалю;
    1 пак.ванільного цукру;
    ізюм(хто любить).

    Розтерти жовтки з цукром, додати масло, сметану, муку і порошок до печива, замісити тісто. Розподілити його по формі з високими бортиками - зверху пергаментний папір з фасолею і на 20-25 хв у добре розігріту духовку на 180 гр. Тоді я впевнена що тісто точно пропечеться. Маю літрову банку фасолі для таких випадків і для кішів.
    Для сирної маси я змішала всі компоненти у великій мисці просто ложкою без фанатизму, а потім частинами (5 частин в мене вийшло) збивала у блендері і переливала у іншу велику миску. Творог Молокія 9%, ну любить сирник сир пожирніше :).
    Сирна масу викласти на підпечене тісто (в мене вийшло тютілька в тютільку до країв форми стандартної 24 см) і випікати в духовці при температурі 180 градусів приблизно 1,5 (в мене 1:40 в електричний духовці) години до добре зарум'янених країв. Сирник буде так трохи трусити середину як желе, але як вихолоне він стане плотненький.
    Виймати з форми тільки коли вистигне до кімнатної температури! Тріщинки маскуємо шокопомадкою.
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  16. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Поки пам’ятаю), мушу поділитись. На цей НР вирішила спробувати новий салат і новий тортик. Усе було смачно, тому хочу це мати у своїй кулінарній книзі).
    1. Салат з авокадо. 3 авокадо, молодий шпинат (в мене був пакет міксу салатного, теж добре), шпондерок, кедрові горішки, заправка (оливкова олія, сіль, перець, бальзамічний оцет).
    Отже, чистимо і ріжемо повздовжніми плястерками авокадо, збрискуємо його лимонним соком, додаємо до листя, усе перемішуємо з салатною заправкою, потім туди ж підсмажений на сухій пательні плястерками шпондерок, і підсмажені на тій же пательні після шпондерку горішки. І все це в салат, перемішуємо. Вийшло смачно.
    2. Торт мусовий чорничний. Обіцяю на днях поділитись рецептом, бо сьогодні банально ліньки).
     
    • Подобається Подобається x 2
  17. ZORRO WEST

    ZORRO WEST Active Member

    НЯМ!:girl_blum::girl_dance:Як на мене,то вже сирна запіканка і дальше б нічого не калапуцяла:girl_yes2::kisss:
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Evynya

    Evynya Member

    Як запекти м'ясо, щоб воно було соковите, м'яке, ніжне та смачне:)
    При запіканні м'яса я спробувала різні методи - і замочувала у розсолі, і пекла у пергаменті, і в рукаві. Але найкраще, найшвидше і найзручнішим для мене є цей метод:
    натерти шмат м'яса сіллю, сумішшю перців та паприки за смаком, нашпигувати половинками зубчиків часнику з усіх сторін, зв'язати докупи наткою та залишити на 20-30 хвилин у такому стані. Потім обгорнути м'ясо у фольгу два рази, щоб не було доступу повітря і сік не витікав назовні та запікати 2,1-2,2 год - залежно від товщини шматка, при темп 190 градусів. Всім смачного. Спробуйте - не пошкодуєте - тане в роті.
     
    • Подобається Подобається x 3
  19. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Торт Рафаелло (дуже смачний)
    Тісто (бисквіт на гарячому молоці):
    На фору 18 см діаметром. Я на свою прямокутну велику подвоюю інгредієнти:
    3 яйця, 150 гр цукру, 150гр муки, 1 пакет ванільного цукру, 120 гр молока, 60гр масла, чіпка солі, 1 ч.л розпушувача.
    Форму змащуємо маслом+мука.
    Яйця (кімнатної температури) збиваємо з чіпкою солі. Коли з’явиться хороша мінус потрохи всипаємо цукор. Збиваємо ще 5-10 хвилин. Просіюємо муку з розпушувачем. На вогонь ставимо молоко+масло доки не стане однорідними. В яйця акуратно всипаємо муку і перемішуємо ложкою знизу вгору. Коли не буде комочків вводимо молоко з маслом. І знову гарно вимішуємо ложкою. Виливаємо у форму і в гарячу духовку (170 градусів) на 35-40 хвилин.
    Потім холодний корж в харчову плівку і на ніч на холод.
    Крем. Збільшую вдвічі. Готується за 12 годин (виносимо на холод):
    350 гр сметани, 80-90 гр цукру, 1 яйце, 3 ст.л. муки, ванілька, 100 гр кокосової стружки, 100 гр білого шоколаду, 180 гр масла.
    На водяній бані змішуємо сметану, цукор, яйце, ванілька, муку. Постійно мішаємо до загущення. Знімаємо з бані і туди подрібнений шоколад, стружку. Перемішуємо і охолоджуємо. Збиваємо масло і туди по ложці охолоджену масу вводимо. Забираємо на холод на 12 годин.
    Прослойка (можна без неї, але з нею ще смачніше):
    Полуниця 20 шт (я маю морожену перетерту, кількість на око), 1 ст ложка лимонного соку і цедра одного лимона, 1 ванільний цукор, 1-2 чайні ложки крохмалю картопляного. Все, крім крохмалю, змішуємо і на газ. Потім розвести крохмаль водою чи соком і туди ж. До загущення перемішуємо і знімаємо з вогню.
    Розрізаємо корж на два. Накладаємо крем (занести швидше в тепло, бо є досить твердим і його важко намазати), потім обережно накладаємо прослойку. На неї знову крем. Знову корж, знову крем. І все притрусити кокосовою стружкою.
     
    • Подобається Подобається x 9
  20. veroni4ka

    veroni4ka Well-Known Member

    який шоколад давали?
     
  21. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Різний. Який є у ближньому магазині)
     
    • Подобається Подобається x 1