Новорічне та Різдвяне меню

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем sofcja, 10 Січень 2008.

  1. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном



    Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 3
  2. Олюнька

    Олюнька Well-Known Member

    Горіхи (мигдаль і грецькі) для штоллена потрібно попередньо підсмажувати? замочувати в ромі/коньяку ?
     
  3. APR

    APR Well-Known Member

    Горіхи ні, ізюм, курагу - замочувати.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Кидаю на пательню і додаю все за смаком. Вливаю якийсь алкоголь: вино, бренді, ром, коньяк, щось ароматне. Можна додати апельсин, лимон, імбир, цукор, гострий перець, різні трави. Найбільше мені подобається з алкоголем, цукром і гострим перцем. Пропорції всі за смаком.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    я грецькі не даю, бо мені якось гірчили трохи.
     
  6. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    От їх би якраз і посмажити, аби злущити шкірку
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    мій ентузіазм до того "закрученого" штоллена згас (рецепт є кілька сторінок назад), і я вирішила зробити простіший варіант (здається, це або той самий, або дуже схожий до того, що @Khrystik давала - Ви пекли, до речі?)
    http://їжа.in.ua/рецепт/різдвяний-сирний-штоллен
    який, думаю, можна потім теж так довго вимочувати в коньяку при бажанні, щоб надати йому автентичності і старовинності))). Ну і можна, звісно, попередньо замочити сухофрукти в алкоголі, в цьому рецепті цього нема.
    Я підсмажувала (грецькі), і намагалась по можливості шкірки злущити.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    не спекла. як завжди хвороби стали на заваді.
    але дуже дуже хочу хоч пряничну хатку спекти в неділю чи понеділок після НР
     
  9. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Маю авокадо, треба якийсь салат з нього. Хто як робить? Підкажіть, будь-ласка, бо в мене якась криза жанру. Жодного варіанту...
     
  10. SweetMira

    SweetMira Well-Known Member

    Дякую за рецепт) Штолен дійсно пекла, але сухофрукти вимочувала в коньяку довгенько...а це простіший рецепт. До речі, в нас була надзвичайна ситуація з тим штоленом))) ми жили тоді в старому автрійському будинку, тільки я дістала штолени з духовки і по хаті розійшовся нереально смачний запах, то миші почали так під підлогою товктися, що здавалось виламають)) згадувати смішно, а було страшно:)
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Смішно Смішно x 2
  11. EineGuteFrau

    EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

    Найпростіше: салата, черрі, авокадо, оливкова олія. Я даю ще оливки і фету, або пармезан. Можна дати тунця або креветки.
     
    • Подобається Подобається x 4
  12. arushka

    arushka завжди досягаю мети

    я розрізаю навпіл, вибираю ложкою мякоть, а потім ті шкірки-*човники* наповнюю салатом
    Найбільше любимо дрібно порізане авокадо+ креветки+ домашні сухарики
    Заправка: маскарпоне, гірчиця, зубчик часнику, сік лимона. Як не маю маскарпоне, то замінюю його на оливкову олію, решта складників ті самі
    Ну і ви певно знаєте, але напишу, на всякий випадок - авокадо скоро чорніє, тому відразу як його поріжете чи розімнете, збризніть соком лимона
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Інформативно Інформативно x 2
  13. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    • Інформативно Інформативно x 1
    • Креативно Креативно x 1
  14. lyanysya

    lyanysya Well-Known Member

    Перечитавши цю темку за попередні два роки, аналіз продуктів:crazy:і опа..меню склала) з кожного по чуть-чуть::rock:
    Курячі (та-та буде на новий рік, я сто років її не їла) відбивні в паніровці з крекеру:cools: і затерті моцареллою
    Печена картопля з травками
    Салат "Французький":cools:
    Брускети з філадельфією з травами і домашніми вяленими помідорками :girl_dance:
    Канапки з ікрою
    Шампанське
    Мандаринки
    І Тірамісу:girl_tender:
    чоловік ще грибочки, огірочки захотів - ну то вже нехай він робить)

    Більше нічого не роблю і так скоро спати підем)

    І маю питання, тірамісу сьогодні ввечері робити - чи завтра?) Роблю перший раз - тому підкажіть:girl_blush2:
     
    • Подобається Подобається x 2
  15. flame

    flame невгамовний експериментатор

    мені тірамісу найбільше смакує, як і борщ, - вчорашнє:girl_crazy: Якраз добре пропитається і буде танути в роті.:nyam2:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  16. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    Попались мені сирі мідії в мушлях, от і придбала. Хотіла приготувати, якомусь супер-пупер рецепту. Але нажаль з часом не виходить. Може, щось смачне, легке в приготуванню порадите?

    Надіслано від мого SM-G935F, використовуючи Tapatalk
     
  17. flame

    flame невгамовний експериментатор

  18. casablanka

    casablanka Щаслива особистість

    теж в списку такий салат в мене є. Але я ще планую перепелине яєчко з авокадо додати. Заправляти думаю бальзаміком з олією.
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    А який у вас там соус?

    Надіслано від мого SM-G935F, використовуючи Tapatalk
     
  20. casablanka

    casablanka Щаслива особистість

    А можете рецептом детальним поділитись?
     
    • Подобається Подобається x 1