Готуємо паску

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Olenka, 22 Квітень 2008.

Tags:
  1. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Пропоную поділитися рецептами паски.

    Паска з цукатами

    :clapping:
    Смачного!

    Переписи пасок:
    Марусі-мами (паска)
    Баба львівська - Дарія Цвек
    Дани
    Ksani
     
    Останнє редагування модератором: 9 Квітень 2015
    • Подобається Подобається x 19
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  2. наталя 2204

    наталя 2204 Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    Або можна в банці з-під згущонки :)
     
  3. Cifalius

    Cifalius Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    НІ не будуть. Я минулого року провела експеремент, і пекла в таких формах. ДУЖЕ задоволена, паски не пригоріли, і не були сирі. Цього року також буду пекти в таких формах, мені дуже зручно в них творити свої шедеври.

    Я сьогодні починаю пекти паску, хочу всім побажати щоб вона вдалась, була смачна та запашна! З Божою допомогою все у нас получиться!
     
  4. zaderyshka

    zaderyshka Member

    Відповідь: Готуємо паску

    А як паска з неї вилізе? Там ж "бортики" вужчі ніж основа.
     
  5. Яруська

    Яруська Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    Клас...А де ви знайшли?
     
  6. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Відповідь: Готуємо паску

    я такі бачила у "Сільпо" ( зокрема, на Науковій)на стелажах, де все для пасочок розміщено- фарбники, наклейки, олівчики. декор і т.п.
     
  7. окса

    окса Member

    Відповідь: Готуємо паску

    Я печу в металевих баночках.Низ і бока застеляю пергаментом,дно змащую олією,коли спечеться-витягую разом з пергаментом
     
  8. Farfalla

    Farfalla Member

    Відповідь: Готуємо паску

    Я вчора такі в Арсені на Патона придбала :girl_yes2:
     
  9. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    я прочитала що боки не змащують.не буде рости. як думаєте правда? бо я пергамент даю.
     
  10. Cifalius

    Cifalius Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

     
  11. Oddly

    Oddly Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    я прочитала, що для того, щоб паска рівно, а не кособоко піднімалася в духовці - посередині треба встромити дерев"яну паличку (наприклад, як для шашличків) - і тісто рівномірно буде по ній підніматися.
    не знаю, чи правда, але спробувати можна.
     
  12. Cifalius

    Cifalius Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    в мене паска рівномірно і без того підіймається. Я коли поклала тісто в форму, тоді даю йому підійти, підходить аж до самого верху, і рівно!
     
  13. Farfalla

    Farfalla Member

    Відповідь: Готуємо паску

    Дівчата, якщо я планую пасочки покривати збитими білками, то перед випіканням мені промащувати їх жовтком чи ні?
     
  14. наталя 2204

    наталя 2204 Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    не потрібно
     
  15. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: Готуємо паску

    А що з білком треба робити? Просто збити з пудрою, намастити, запекти в духовці? Чи ще щось?
     
  16. Farfalla

    Farfalla Member

    Відповідь: Готуємо паску

    і ще додати трохи лимонного соку, пасочку вмокнути в масу та покрутити і поставити в холодильник на кілька хвилин.
    це я теорію процитувала, сьогодні вперше сама так робитиму :girl_smile:
    а ще маю питання до газдинь з досвідом: форму металеву змащувати тільки внизу чи і боки просмарувати?
     
  17. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: Готуємо паску

    не треба запікати. він добре висихає, якщо пудри достатньо дасьте.
    в мене тісто не піднімається. тобто дуууже повільно піднімається. за півтора години лиш на половину десь збільшилось. вже починаю хвилюватись :girl_impossible:. невже забагато муки...
     
  18. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    я встромляла паличка. думаю , не варто, бо чесно ефекту не бачила.
    Корена, температура в хаті яка? якщо занизька, то грійте бігом хату. +25 в кухні зробіть.
     
  19. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: Готуємо паску

    в хаті спека :), якраз +25, я поки вимісила, то мокра була вся разом з доцькою, бо мала ще малу в слінгу на собі (ото вже була фізкультура :download:).
    зараз повключала ще камфорки на плитці трошки, і чекаю. думаю, що потрібен час. он вичитала, що колись тісто кисло 4-6 год, а хтось і на ніч залишає.
    я поки розстроюватись не буду :connie_pull-pigtail
     
  20. SOSKA

    SOSKA Well-Known Member

    Відповідь: Готуємо паску

    я теж печу пасочки тісто стояло 2 години гарно піднялося,зараз ще у формах годинку думаю постоїть,та й в духовку
     
  21. inchik

    inchik New Member

    Відповідь: Готуємо паску

    металеві (з нержавійки) форми змазую зсередини повністю - не лише дно (на дно ще пергамент підкладаю), а й боки теж

    ---------- Додано в 13:32 ---------- Попередній допис був написаний в 13:30 ----------

    то може опара 4-6 годин чи ніч кисне...тісту менше вроді як треба :girl_in_dreams: