Відповідь: Фотопереписи Дівчата Дякую за такі красиві рецепти !!! Навіть не знаю з якого починати.... Все зрозуміло та доступно. Тепер не буду клянчити рецепти у братової, :ninja: вона шифрується, а коли один рецепт дала то кращеб не давала. Усе робила строго по перепису тільки перевела купу продуктів. Пізніше її коліжанка розповіла, що вона так завжди робить, типо, раптом щось забула дописати Тепер у мене будуть також круті смаколики , якими буду радувати своїх рідненьких та друзів!!!
Відповідь: Фотопереписи Треба трошки оживити тему а то ніхто ніц не пише. Одна файна форумлянка мені прислала книжку Кулінарні таємниці Сестри Ольги, і там був перепис, ну дуже простих і дуже смачних тістечок. Моя Анна мені допомагала їх робити від початку і до кінця. Їли з таким самим задоволенням як і робили, правда дітям не сподобалось що ми обваляли в какао. Батончики 300 грам муки 200 грам маргарину 3 варені жовтки 1 ст. л. оцту 1 ст.л. холодної води Маргарину втерти на грубій терці до муки, тоді втерти зварені і охолоджені жовтки, додати оцет і воду і замісити тісто. Розкачати тісто в валочок і порізати на пальчики. Випікати в духовці приблизно 15-20 хвилин. Пальчики мають бути сухі але залишатись світлими. Ще гарячими обваляти в суміші какао з цукром пудрою.
Відповідь: Фотопереписи Щераз відновлю допис про ліниві голубці. Бо москалі з’їли попередній допис, напевно були добрі голубці. Ліниві голубці Пропоную наші улюблені ліниві голубці. Крутити голубці я не люблю але поєднання рису з фаршем в моїй сім’ї дуже поважають, отже ліниві голубці це те що треба 500 грам фаршу 1 скл рису 1 цибулина 1 морква 1/4 головки капусти 1 скл сметани 1 скл томатного соку 1-2 ст. л. кетчупу кріп за бажанням Цибулю покраяти на кубики, моркву потерти на грубім терку, капусту дрібно покраяти. Рис відварити до готовності. Я люблю коли більше фаршу ніж рису, тому 1 скл буде більш ніж достатньо. Цибулю спасерувати на невеликій кількості олії, додати моркву і капусту. Підлити водички, додати вегети або іншої улюбленою приправи і тушити хвилин 5 поки овочі змякнуть. В миску викласти фарш, додати тушені овочі і зварений рис. В кінці всипати кріп. Все ретельно вимішати, доправити сіллю і перцем і сформувати з нього невеличкі кульки або псевдо-голубчики і викласти в глибоку бритванку для запікання. Сметану змішати з томатним соком, додати кетчуп, посолити, поперчити, додати лавровий листок, душистий і чорний перець і залити сумішю «голубці», щоб рідина повністю покрила їх. Випікати 40 хвилин в добре розігрітій духовці - 200 градусів. Щоб кульки не висохли накрити форму вольгою. Подавати з соусом що утвориться під час запікання.
Відповідь: Фотопереписи Пропоную вам сьогоднішній експеримент на кухні. Налисники з шпинату з сиром і черешневим соусом Ця комбінація для сміливих, бо мій чоловік так і не наважився з’їсти жаб’ячі налисники, а я їла з задоволенням і колір мене не страшив, бо шпинату там не відчувається зовсім. Перепис з польського журналу «Сіль і Перець» але трошки видозмінений. В оригінал налисник мав робитись на кокосовому молоці а я зробила на половину з молоком і мінеральної води. Вийшло дуже смачно, як для мене. Налисники: 2 жмені листя шпинату 4-5 листочків зеленої петрушки 340 мл мінеральної води на половину з молоком 2 яйця (можна три) 1 скл муки 1 ст. л. олії без запаху 3-4 зернятка коріандру сіль/перець за смаком Шпинат вимити і обрізати листочки від пагінців. Всі складники закласти в блендер і змолоти кілька разів до однорідної маси. Розігріти сильно пательню і випікати млинці. Тісто дуже ніжне, тому треба вважати аби не порвати млинчики. З цієї кількості продуктів у мене вийшло 6 тоненьких налисників. Наповнити налисники сиром, у мене був рікотта. Закрутити конвертиком і подавати з черешневим соусом. Соус: 100 грам черешень 1 ст. ложка цукру (білого або брондзового) 1 келішок (50гр) коньяку, рому чи лікеру. Черешні помити і почистити від кісточок. Пательню нагріти і висипати на неї ягоди. Прогріти їх десь хвилин 5 на середньому вогні, щоб вони змякли чуть але форму тримали. Всипати цукор і влити алкоголь. Ось тут ДУЖЕ ВАЖЛИВО!!! Якщо ви ніколи не працювали з алкоголем то будьте обережні, щоб не обпектись. Як тільки ви вилиєте алкоголь в пательню від тут-же загориться полум’ям. Не біжіть за вогнегасником а нервовим скажіть вийти з кухні. Дайте вогню погоріти, це буде не довго. Алкоголь дуже швидко згорить і ви зможете підмішати соус. Поваріть ще трошки щоб розпустився цукор і полийте гарячим соусом налисники. Також можна присипати горішками. Смачного!
Відповідь: Фотопереписи Млинці 0,5 л. молока 2 ст.л. цукру 1 ч.л. солі 3-4 яйця 1-2 ст.л. олії 1 ч.л. порошку до печива муки (щоб було як сметана) куряче філе нарізуємо кубиками. помідори очищаємо від шкірки і нарізуємо. печериці підходять консервовані або обжарені на маслі. сир потерти на грубому тертку. Всі інгредієнти викладаємо на млинець у такій послідовності: куряче філе полити майонезом,помідор,гриби,сир. Закручуємо рулетом. Розігріти в мікрохвильовій щоб сир розплавився. Смачного!
Відповідь: Фотопереписи Швабський пляцок з порічок Перепис дуже простий та швидкий у приготуванні, дуже гарне смакове поєднання ніжного пісочного тіста, кислих ягід та солоденького білка. Перепис оригінально німецький, потрапив у мої кулінарні нотатки в часи мого проживання там. Часто печу зараз у "високий сезон" свіжих порічок та взимку із заморожених (з іншими ягодами смакує не так...) Тісто – 250 г борошна, 125 г маргарину, 100 г цукру, щіпка солі, 2 жовтки, терта цедра 1 цитрини З усіх складників замісити крихке тісто, поставити в холодильник на 0,5 год. Подані пропорції на невелику бритванку чи круглу форму (діаметр 26 см). Я завжди роблю подвійну порцію тіста (500 г борошна та пачка маргарину), з однієї половини печу пляцок, іншу заморожую у вигляді кульки. Тісто викласти на форму (я викладаю руками), пекти при 180 градусах 15-20 хв (я ставлю на нижній рівень духовки, виймаю коли верх стає золотистим). Начинка – 500 г порічок, 4 білки, 150 г цукру Білки збити міксером, додати цукор, продовжувати взбивати поки цукор не розчиниться. Ложкою обережно вмішати ягоди та викласти на припечене тісто та продовжити випікання у духовці при 130-140 градусах 30-40 хв (поки білок не стане вгорі золотисто-коричневим).
Відповідь: Фотопереписи Кабачковий торт Перепис трохи адаптований з Михової кухні для хлопів з ЛФ. Для тіста робимо так само майже як на налисники. 800...1000 гр. кабачків потерти на тертці з великими дзюрками. (тобто 3-4 середніх кабачки) додати 4 ст. ложки муки пів склянки молока 2 ст. ложки олії (тоді не треба буде постійно лити олію на пательню) сіль, перець, веґета або інша улюблена приправа Вимішати і смажити так само, як налисники на пательні. Тісто дуже ніжне і може рватись коли пробувати його перевертати на другий бік, особливо якщо ви не любитель коли налисники плавають в олії. Для цього я беру дві пательні і спочатку з одної сторони печу на одній пательні а тоді перекидаю на іншу, і вже допікаю з другого боку. Так вони не рвуться при перевертанні і гарно пропікаються. Готові налисники пересмарувати наступним кремом. Сир, типу янтарь чи дзінтарс, перемішуємо з зубчиком часнику витисненим через чеснокодавку, додаємо улюблену зелень і помідрочик покраяний на кубики (насіння вибрати і викинути, або дати комусь з’їсти). Зверху притрусити яйцем і зеленню. Смачного! ---------- Додано в 02:32 ---------- Попередній допис був написаний в 01:59 ---------- Кекс з цукіні і шоколадом Ось і почався сезон кабачків і їх треба використати в кожній страві, бо їх так багато що вже не знаєш куди запхати а народ не спішиться їсти. Так ось, пропоную досить смачний, особливо на сніданок з маслом кексик. 3 скл муки 1/2 ч.л. порошку до печива 1 ч.л. солі 1/2ч.л. цинамону і мускатного горіху (можна оминути) 1 ч.л. соди 3 яйця 2 скл цукру 1 скл олії без запаху 2 ч.л. ванільного екстракту або ванільний цукор 1 середній кабачок/цукіні втертий на грубій терці 1 скл подріблений хоріхів 1 скл подрібленого шоколаду або шоколадних чіпсів 1 ч.л. цедри цитрини або помаранчі Прогріти духовку до 190 градусів.(350 фаренгайта) Дві бритванки на маленький хлібець висмарувати маслом і присипати мукою. Просіяти разом муку, порошок, сіль, соду і цинамон з мускатом. В великій мисці збити яйця поки не подвоять в розмірі, додати цукор і продовжувати збибати поки не розтопиться цукор. Додати олію, ваніль, кабачок, горіхи, шоколад і цедру. Все щераз гарно перемішати. Всипати муку і перемішати. Розділити на дві бритванки і випікати 50-60 хвилин поки сірничок не буде сухий. Подавати з збитою сметанкою або маслом. Смачного!
Відповідь: Фотопереписи [/OFF]Дівчатка,все так смачно виглядає,я уже тут такий апетит нагуляла.Дякую ,обов"язково буду готувати за вашими рецептами[/OFF]
Відповідь: Фотопереписи Порічковий тортик В сезон червоних ягід це моя найулюбленіша випічка.Поділюся переписом,вичитаним колись в журналі "Ліза") 150г. муки 75г.вершкового масла 1 яйце 260г.цукру 1ст.л. лимоннної цедри 750г. порічок 2ст.л.панірувальних сухарів 6 білків сіль 2ст.л. крохмалю 1ст.л. цукру-пудри З муки,порізаного на кубики масла,яйця,2-3ст.л. цукру і лимонної цедри замісити тісто,надати йому форму кулі,загорнути в плівку і на півгодини покласти в холодильник.Духовку нагріти до 175градусів. Порічки перебрати,помити,обсушити.Роз"ємну форму діам.26 см.змастити маслом,тісто розкачатиміж двома шарами плівки,вистелити ним дно і стінки форми,посипати сухарями.Білки збити з сіллю і рештою цукру. Ягоди посипати крохмалем і додати до білків,масу викласти на тісто,розрівнятиі пекти 45 хв,через 20 хв. накрити фольгою,як вистигне посипати цукровою пудрою. смачного!
Відповідь: Фотопереписи Вже кілька днів підряд готую таку смакоту із баклажанів та овочів. На авторство не претендую, бо думаю що багато хто таку страву готує, але просто захотілося поділитися рецептом приготування, можливо комусь засмакує . Нарізаю баклажан кружельцями, даю солі, перемішую, і залишаю приблизно на 30хв. аби стали м"якшими. Пізніше на маленькому вогні в сковорідці на олії з двох сторін баклажани обжарюю до золотистого кольору. Поки баклажани рум"яняться на сковорідці, нарізаю кружельцями цибулю і помідори, моркву тру на тертці (можна і на грубо і на мілко), болг. перець ріжу на тонесенькі смужки. Підсмажені баклажани викладаю в тарілку а цей час тушкую цибулю, моркву, болг. перець і помідори, коли всі овочі практично готові додаю до них рум"яні кружельця баклажанів, додаю грибний кубик або приправу грибну, можна просто обійтися сіллю і перцем. Пізніше все це викладаю до каструльки, посипаю зверху кріп і кладу гілочку салери для запаху. Нашій сім"ї така страва дуже смакує як і просто з хлібом так із якимось гарніром. Смачного!
Відповідь: Фотопереписи Дівчатка і я до вас,поділюся з вами рецептом фаршированих курячих ляшок,коли я ще їх не готувала,то мені здавалось,що це щось неймовірне,а коли спробувала,то виявилось дуже просто. Отже,нам потрібно 4 шт.курячих ляшок 300 гр. печериць пів.великої морквини,1 вел.цибулина 5 ст.л.майонезу,олія,сіль,перець,спеції ---------- Додано в 15:38 ---------- Попередній допис був написаний в 15:20 ---------- спочатку чистимо печеричкиляшки гарно промиваємо і починаємо чаклувати.Беремо ножик,якого нам не шкода,і щось тверде,щоб стукнути по ньому і перебити кістку біля початку ножки(у мене ці предмети добре видно збоку)тоді легенько вивертаємо шкірку,собі в цьому допомагаючи ножем ---------- Додано в 16:00 ---------- Попередній допис був написаний в 15:38 ---------- перерізаємо ляшку і гарно обрізаємо м"ясо з неї і окремо складаємо кісточки.Після того,як таку процедуру зробили зі всіма ножками,ставимо обварювами кісточки,щоб було у нас безвідходне виробництво,а за той час ріжемо печерички кубіками(не дуже тонко і не дуже товсто)і обсмажувати на олії.Потім їх забираємо із сковорідки,і просмажуємо цибульку і моркву ---------- Додано в 16:26 ---------- Попередній допис був написаний в 16:00 ---------- .Поки це все гарно тушиться,ми відціджуємо воду,промиваємо кісточки і оббираємо ще м"ясоЗасипаємо в кух.комбайн м"ясо сире,м"ясо варене і протушену цибулю з морквою(я додавала зразу сіль,перець,приправу для курчат)і перемелюємо до однорідної маси,чистимо собі пару картоплин,вимішуємо готовий фарш із протушеними печеричками.Розігріваємо духовку перед тим як відправити курчат в сауну до 160 градусів,змащуємо протвінь олією і фаршируємо(мені зручно рукою,бо ложкою щось ніяк) і обов"язково шкіру для фарширування промиваємо,солимо і перчимо,картоплю використовуємо для форми ---------- Додано в 16:43 ---------- Попередній допис був написаний в 16:26 ---------- натираємо майонезом і приправою для курки і в духовку приблизно на годину пекти при 160 градусах,хоч я дивилась по ходу,якщо вони зарум"янились і до зубочистки не липнуть,то витягувати,дати трохи охолоти і подавати,як душа бажає і з чим і ось результатГотувала я до 3 ночі,і після 1 ножки відключили воду.добре,що запаси були,на смак ніяк це не вплинуло,навіть получились ще смачніші.Надіюсь,що комусь допомогла.
Відповідь: З особистих рецептів Шоколадно-горіхове печиво з ароматом капучіно Одне з моїх улюблених, готується дуже швидко, складників має небагато, а пахне як...... Отже, для його приготування потрібно: 100 г масла (я беру солодковершкове, не маргарин!) 1 яйце 3-4 ст.л. цукру (можна більше, хто любить) 250 г муки 1 ч.л. порошку до печива 1/2 плитки чорного шоколаду 1/2 склянки грецьких горіхів (думаю, можна й інші, але не пробувала) 1 пакетик капучіно Капучіно розвести в 1 ст.л гарячої води, масло (має бути м'яке) розтерти з цукром, додати яйце, перемішати (я все змішую з допомогою міксеру), додати капучіно, і просіяти муку з розпушувачем. В останню чергу даю горішки (попередньо підсушую в духовці і подрібнюю) та шоколад (порізаний на шматочки). Потім змоченими у воді руками формую печенька і викладаю на застелене пергаментом деко, залишаючи між ними відстань, бо трохи ростуть. Духовка має бути розігріта до 180 градусів, печеться печенько 12-14хв. Смачного!!!
Відповідь: Фотопереписи Мяско без точностей i пропорцiй ) Мала отаке мяско, то полядвичка з кiсточкою.. порiзали менi на базарi. готувала свiже не з морозилки.Помила, просушила серветкою. Злегка вiдбила плоским боком молотка, поперчила i посолила. Лишила хай вiдпочине, за той час ше паралельно варила зупку, i тд.Розтопила на сковорiдцi кусень грм50 вершкового масла i положила туди стейки.Поки вони жарились, взяла бритванку, вистелила фольгою(я часто роблю страви у фользi) I вистелила для мяска подушку, моркву i цибулину покраяну кружальцями .За хвилин 5 перевернула стейки.а ще через пять виклала в форму...i так по черзi поки не пiдрумянились всi, зверху теж нарiзала цибульки.i Притрусила приправками, i зовсiм трохи олiйки.Мяско накрила фольгою i в духовку. Поки воно там пеклось, я помила картоплю i порiзала навпiл, приправила i посолила. за 15 хв перевернула пацятинку на другу сторону i картоплю доложила до мяса, яке разом з овочами вже гарно випустило соку.... додала зубцiв часнику(не дуже ретельно чищу бо чомусь так менi запах часнику нiжнiший)i залишила в духовцi ще на 20 хв.... а потому вже все готове)) Смачного ) Мясо cочне i смачне. З приправ то все на любителя, я додаю трохи шафрану перцю, орегано.
Відповідь: Фотопереписи я нині зробила пиріг-піццу з брокколі, так добре вийшло, що рішила поділитись!!! 1)брокколі 1 кг, порізати, зварити в воді з сіллю і цукром /як маринована кукурузка солодка/ варити 5-7 хв 2) слоєне тісто розкачати на 5-6 м товщиною покласти на дечко /я мала саморобне тісто, думаю магазинне буде не зле.../ 3) брокколі /холодні, відціджені!!!/ на тісто + помідорка різана + кусочок копченої ковбаски порізаної + сира цибулина порізана півкільцями і замаринована в солі і оцті 4) ЗАЛИВКА /секретна заливка на піццу моєї свекрухи - тсссс!!!!!/ 1 яйце + 3 ложки столові майонезу + 3 ложки столові олії + приправи - розколотити і акуратно полити "пиріг" 5) потерти сир /в мене був сулугуні/ 6) обов"язково /вкрала з якогось іншого рецепту.../ - посипати на сир підсмаженими тертими сухарями з білого хліба... 7) спекти десь в 200 градусах біля 20 хв, в мене така дужовка що нема чим похвалитись... таке враження що броколлі прямо плаває в сирі!!! фото процесу нема, бо не думала що так добре вийде... а тепер головне щоб мужу щось лишилось... а результат такий -
Відповідь: Фотопереписи Я дуже часто при приготуванні їжі використовую В"ялені помідори, котрі купую в Метро або „італійських” продуктових магазинчиках. Додаю їх у салати, у соуси, до пасти, піцци. Також їх можна додавати разом з оливками до чіабатти, але й самі по собі вони є чудовою самостійною закускою „анті пасті”. Минулого тижня спробувала „зекономити” та приготувати їх самостійно – вийшло суперово! Сподіваюсь мій досвід стане вам у пригоді – Отож, велику бритванку я застелила пергаментом, виклала 2 кг маленьких половинок помідорів (м’ясисті "сливки") розрізом нагору, посолила, розпилила спреєм оливкову олію, посипала сухими травами (базилік, тимян, орегано, розмарин, підійде збірна суміш трав – італійські або прованські) і відправила у розігріту на 130 градусів духовку. В’ялила більше 4 годин, поступово зменшуючи температуру (наприкінці 4 години вона вже знизилась до 50 градусів), періодично розпилювала трохи олії, включала вентилятор. Запах на кухні стояв неймовірний... Готові помідорки щільно втрамбувала в стерилізовану у духовці банку, залила оливковою олією. Зберігаю у холодильнику. Вийшло абсолютно „автентично”, чоловік взагалі не відрізнив від „оригінальних”. Смакували вчора в улюбленій салатці (в'ялені помідорки, тунець, зелений салат, стебла селери, каперси) пс. буду робити знову, тільки використовуватиму одразу 2 бритванки
Відповідь: Фотопереписи Люблю дивувати чоловіка чимось незвичайним, він за це мені завжди щось новеньке до кухні купить))) Отож, на сніданох Хелловіна придумала я таке... Отож, поки коханий спить тихенько відрізаємо йому пальчики, покриваємо ту смакоту грибочками, зверху сир, нігті не смачні, тому використала фіолетову цибульку, запікаємо в духовці. І вуаля! "Коханий, я дух твоєї дружини, прокидайся..." Ммм.. трохи більше фото в ЖЖ http://girlwind.livejournal.com/13447.html
Відповідь: Фотопереписи Ще одна вдала спроба самостійного приготування закуски „анті пасті” – Печений перець по-італійськи. Велику британку застелити пергаментом, викласти шкіркою нагору покраяний половинками м’ясистий болгарський перець, покласти у розігріту на 200 градусів духовку. Пекти поки шкірка не зарум’яниться та не почне відставати (в мене то сталось приблизно через 30-40 хв.). Очистити від шкірки, скласти в стерилізовану банку. 50 мл оливкової олії розігріти, додати до неї суміш італійських трав та нарізаний часник, ще теплою залити перець. Зберігати в холодильнику, якщо після куштування ще щось залишиться. Нам з бринзою засмакував одразу весь
Відповідь: Фотопереписи Якби хтось готував фаршировану рибку, будьласка дайте сюди фотоперепис. Дууже хочу навчитися.
Відповідь: Фотопереписи Я готувала, але я немала рецепту, проводила експеремент Отже, купила я амурчика, печерички, солодкий перець, цибульку та помідорчики. Рибку почистила, помила, на ніч лишила в підсоленій воді (якщо спішно, то необов'язоково, можна просто добре просолити).На другий день рибку просушила, поперчила і фарширувала. Фарш: печерички почистити, помити, порізати дрібними кубиками піджарити на олії, потім їх вимішати з піджареною цибулькою. В рибу спершу клала порізані кружельцями помідори, тоді фарш і зверху знову помідори. Перед запіканням шкірку риби змастила трішки олією, а в процесі запікання поливала рибку соком,що був у бляшці. А викладала рибку на листки пекінської капусти і нарізала збоку солодкий перець, і ось що в мене вийшло: Процесу немає, тому що рибка готувалась на Новий рік