А навчіть мене... або таємниці файної господині

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Олю, єдина рада це купувати кошерну курку або ту яка годувалась без антибіотиків, вона трошки більше смаку має. А так то взагалі тяжко, мені також рідко файний росіл вдається з маґазинної курки.
    А як то нема кореня петрушки? Parsnips у вас нема?
    Доречі, я також чула так як Redhotchilly каже про присмаження цибулі аж буде чорна. А навіть дають цибулю в лушпинні тоді росіл має бурштиновий колір.

    Дуже файно процесс описала Пані Стефа в свому журналі.
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. Мих

    Мих Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    О! То є важно. на маленькому вогні, бо інекше помутніє росіл.
     
    • Подобається Подобається x 2
  3. Alias

    Alias Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Так само присмажуйте моркву, буде ще краще.
     
  4. Redhotchilly

    Redhotchilly Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    росіл- то моя улюблена рідка страва
     
  5. Mariya

    Mariya Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    І моя, і моя!!! [​IMG]
     
  6. Оля

    Оля Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дякую, Марусю! Таки про деякі додатки (цибулю-пору, пів капусти кєль, цибулю в лушпинні, невеликий шматок червоної пекучої паприки) я не знала. Також про кубики з манки перший раз таке чую. :) На другий раз спробую і собі так зварити. ;)
    А ще потім згадала, що одна полька мене вчила, що треба додати голу цукрову яловичинну кістку, або хоч свинячу, щоби росіл мав смак.


    Та власне, що і мої два менші американи тільки і росіл з усіх наших перших страв ще й люблять. Тому стараюся його час від часу готувати. А решта зупів їдять з-під палки. :sad: Ще найменший, правда, гречану любить.

    Додано через 3 хвилини
    Та все! Поїду припильную на наступні суботи на акшині курей і вже накуплю, щоби мати з чого росіл нормальний варити. Бо з магазинних заріклася більше варити!:no:

    Додано через 6 хвилин
    Я так раз робила. Десь про то Zoom писала. Колір був файний, але до смаку ніби нічо не дало.
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Зорянівонька

    Зорянівонька Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Трошки не по темі, але як почистити срібло від чорного? Знайшла, що можна нашатирем, але не охота його десь шукати. Може якось простіше?
     
  8. nirvanka

    nirvanka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    На одному форумі прочитала, що срібло можна почистити протираючи срібло ваткою з концентрованим розчином соди. Або розчином аміаку (кажуть робити то на повітрі, бо смердить ;) ). Аміак можна купити в аптеці.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    а зубною пастою не пробували? кажуть добре чистить
     
  10. Alias

    Alias Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    або ще у відварі з картоплі.
     
  11. viltis

    viltis Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Можу підтвердити Ваші слова. Але краще зубним порошком, а не пастою. Але і вона підійде:)
     
  12. Anastasia

    Anastasia Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Навчіть мене будьласка варити пшоняну кашу! Чоловік так її любить, а в мене вона то пригорить, то якась тверда недоварена, а то просто розвариться як картопля-пюре ;-(. З пластівців пшоняних получається, але не той смак.
     
  13. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Я не любитель пшона... але коли я одного разу варила, то вона залишилась досить розсипчатою.

    Я варю всі каші однаково. Беру такий файний банячок xoча б на літру. Тоді відсипаю склянку каші (250гр). В банячок наливаю столову ложку олії, тоді всипаю кашу і підсмажую її кілька хвилин. Далі до того вливаю дві склянки води, але помаленько бо баняк сухий. Замішала все файно, всипала солі і дала йому закипіти. Як но закипіло, накриваю кришкою і на маленький вогонь щоб жевріло. Через хвилин 20 дивлюсь до каші. Якщо готова і вся вода випарувалась виключаю газ. Якщо дуже тверда можна підлити ще водички а можна просто виключити ґаз і лишити кашу накритою аби вона ввібрала в себе решту вологи.

    А ще краще якщо ви поставите кашу до п*єца пектись, тоді вона точно не розвариться. Якщо в п*єцу то на 40 хвилин.
     
    • Подобається Подобається x 2
  14. Зорянівонька

    Зорянівонька Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    В пєцу таки найкраще.
    Але пшоняну і пшеничну кашу я постійно мішаю, інакше пригорає.
     
  15. Anastasia

    Anastasia Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    а олія соняшникова чи оливкова теж підійде? А що дає підсмажування крупи?
     
  16. Ella

    Ella Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    ІМХО, каша тоді більш розсипчата і не так сильно злипається.
     
    • Подобається Подобається x 2
  17. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    я соняшниковою не користуюсь, вона мені смердить :D лише оливковою або лляною.
     
  18. Anastasia

    Anastasia Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Гаразд :) йду варити :)

    Додано через 8 хвилин
    ... Вже поставила , буду за півгодинки куштувати :)

    Додано через 59 хвилин
    Получилась розсипчаста така :) як я і хотіла. Дякую за підказки! Правда троха гірчить, це від олії (я дала оливкову темну) чи пшоно впринципі є з гірчинкою?

    Додано через 1 годину 1 хвилину
    Получилась розсипчаста така :) як я і хотіла. Дякую за підказки! Правда троха гірчить, це від олії (я дала оливкову темну) чи пшоно впринципі є з гірчинкою?
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Anastasia

    Anastasia Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Доречі як каша троха постояла, то гіркота пропала :). Чоловік так хвалив :-D дуже йому смакувало. Дякую Маруся-мама!
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. nirvanka

    nirvanka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Може трохи не в тему.. Не підкажете, як відчистити кров на килимі? Капнула кількома каплями, не дуже і помітно, та все ж..
     
Статус теми:
Закрита.