А навчіть мене... або таємниці файної господині

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    а ви фотографуйте і нам принесете показати
     
  2. Зорянівонька

    Зорянівонька Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    А що ви робите блендером? В мене є, але щось не знаю, до чого причепити...
     
  3. ZOOM

    ZOOM Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Ну наприклад суп-п"юре...Смакота....:p А ще усілякі пасти, соуси, заправки.
     
  4. Ljolik

    Ljolik Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Деруни, фарш, сирні пасти, соуси...... (тільки варену картоплю не варто на блендері перетирати - клейстер виходить). Хм, в мене блендер постійно застосування знаходить, тільки варто спрактикувати наскільки він на кухні роботу полегшує.
     
  5. Оля

    Оля Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Мені колись ось так показали і я тепер завжди так чищу. Зрізаєте верхівку, як покришечку. Тоді побачите, що гранат ніби поділений на 6-8 секцій. Кінчиком ножа надрізуєте по тих секціях із-зовні і легенько ніби роздираєте гранат руками в різні сторони. Він собі успішно і ділиться на ті секції, з яких зернята самі і висипаються. :)
     
    • Подобається Подобається x 5
  6. Оля

    Оля Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дівчата, а навчіть мене смачний росіл зі синьої, тобто магазинної курки зварити. Хто що додає, щоби він хоч трохи смак мав? Мама моя додає пару горошин пахучого перцю. Ну, "вегету" я само собою в кінці додам. Дала цибулю, моркву, пару гілочок сєлєри, бо тут кореня петрушки нема. А воно все одно якесь не таке...:sad:
     
  7. Ворон

    Ворон Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Единий вихід не робити розсіл з "синьої" курки. Якщо не можна знайти - краще відмовитись. Хоч колись жив в Сіетлі на Вашон острові з двома молодими жидівками, якщо пошукати... Але взагалі Сіетл добрий на рибу. Памятаю як я купував велетенські рибини в порту і запікав їх на "барбикю".:radist: :cowboy:
     
  8. Оля

    Оля Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    То що, зовсім від росолу відмовитися? :eek: Та ні! Знаю, що люди і з магазинних готують і якось смачний росіл виходить.
     
  9. Мих

    Мих Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    а макаран давалисти?
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Mariya

    Mariya Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Я додаю кубик "Gallina Blanka", його в супермаркеті купити можна. А в вас немає магазинів, де фермери свою продукцію продають? Бо в нас є, і кури там зовсім не сині.
     
    • Подобається Подобається x 2
  11. Мих

    Мих Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    не кожна курка - для росолу. Є курка, як звариш, а росіл мутний, має бути прозорий.
     
  12. Mariya

    Mariya Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Нє, всьо як книжка пише. І прозорий, і смачний.
     
  13. Мих

    Мих Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    вам повезло, а мова он Оля веде про сінюю птіцу... хоча прозоріть не від того залежить. Є кури для росолу, а є такі, які не піжходять для цього....
     
  14. Оля

    Оля Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Та дрібненьке тісто ми ж окремо варимо. То само собою.:no:

    Та ми продаємо самі ті всякі кубики. І "вегету", і "кноровські" ті порошкові бульйони. Ну дасиш, то тільки його і чути...;)




    Тут поблизу нема. Може де і є у всьому Вашінгтоні. У нас за 20 миль є фермерський акшин. Там купуєш все живе. Ми вже цілу господарку розвели. :) Маємо 25 крілів, 2 курки, 2 півні, 1 качку ( випустили 5 на ставок, а 4 пропали - певно кайот половив і поїв. :sad: ) Але шкода тих курей на росіл рубати, хочу домашніх яєць дочекатися. А минулої суботи були на тому акшині, то кури так дорого йшли - по 20 дол за штуку!:eek:
     
    • Подобається Подобається x 3
  15. Мих

    Мих Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    трішки тре дати - так всі роблять.
     
    • Подобається Подобається x 2
  16. Mariya

    Mariya Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Мих такой шарить в технологіях приготування росолу :y: :y: :y:
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Оля

    Оля Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Миху, вже до 47-ми років я може знаю, що його не цілу пачку дається? :)
    Видно таки курка якась ніяка була...
     
  18. Мих

    Мих Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    я виріс на росолі....
     
  19. Alias

    Alias Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    А я сьогодні заварні робила.
    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 15
  20. Redhotchilly

    Redhotchilly Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині


    з курки з супермаркету росоли їсти не можу... це шось мутне сіре виходить.
    Я купляю фермерську дорогу курку для росолу, мені не шкода грошей... Смак зовсім інший.

    Я варю росіл так: в холодну воду ставлю курку цілу, добавляю 2 моркви, корінь петрушки, салеру і ставлю варити на середній вогонь,поки не закипить. На газі обсмажую почещену цибулю до чорного кольору (це моя бабця так робить... мені теж подобається) і добавляю до росолу.

    Потім зменшую газ на мінімум і варю до готовності.
     
    • Подобається Подобається x 5
Статус теми:
Закрита.