А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Музик

    Музик Мартуська

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    а порадьте якийсь простенький гарнір до баранини? знайшла, що пасує картопля але я щось не впевнена в тому. і салатик який би пасував?
     
  2. Raven

    Raven Мама малятка

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    До баранини файно подавати запечену картопельку і якийсь салатик з свіжими овочами, щось типу грецького, або овочеву нарізку.
     
  3. Vika

    Vika Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    " добув " мій чоловік 2 індика і 4 гусочки. ну з гусками все більш менш зрозуміло. а от що готувати з індика? бульйон з нього добрий?
     
  4. Prutylyatko

    Prutylyatko Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    ми завжди варимо бульон

    ---------- Додано в 21:51 ---------- Попередній допис був написаний в 21:50 ----------

    Підкажіть таке, вчора спекла пампушків, ввечері були пухкі та смачні, а зранку - якісь такі, наче вже кілька днів лежали, про пухкість навіть не кажу:sad:(( Що не так роблю?
     
  5. Just me

    Just me Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Думаю, все Ви робите добре. Просто це така "пампушача" риса:girl_haha: Це, напевне, від рецепту залежить, бо мої так само швидко черствіють. Щоправда, у них не завжди вистачає на це часу:girl_crazy:
     
  6. Rona

    Rona Мама-йожик

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    я не знаю, чи то добре, але розігріваю пампухи в мікрохвильовці, тілько тра вважати з часом, би не перетримати, вони тоді такі, ніби шойно з п"єцу
     
  7. Prutylyatko

    Prutylyatko Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    вони не черствіють, але ввечері наклала повну миску пухких пампухів, а зранку там приплюснуті наполовину та вже не пухкі:sad:(((

    спробую й таке:)))

    до речі, може хтось має рецепт сирного тіста для пампухів, хочу спробувати.
     
  8. Shprotka

    Shprotka Active Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Моя бабця завжди давала 1ст.л. горілки до тіста.
     
  9. Prutylyatko

    Prutylyatko Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    я спирту даю ложку:haha:
     
  10. manka

    manka Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    моя мама дає для того, щоб менше олію втягували при обсмажуванні

    ---------- Додано в 12:33 ---------- Попередній допис був написаний в 12:32 ----------

     
  11. Shprotka

    Shprotka Active Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Завжди купувала для соусу свіжу журавлину, а тут купила при нагоді сушену. Сьогодні спробувала, а вона солодка. Підкажіть, то так має бути? І хто знає, як з неї соус робити?
     
  12. Luchik

    Luchik Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Дівчата, прошу скеруйте мене на дописи, як запекти м’ясо в духовці, щоб було смачне і соковите, купа сторінок переглянула так і не натрапила. Наперед вдячна!
     
  13. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Так. Вона має бути така солодка, якщо сушена. Соус з також пропаще діло. На соус краще свіжу.

    З сухої пропоную суперового кекса забацати, або цвібака.
     
  14. Лідочка

    Лідочка Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Зараз не знайду посилання, але задайте в пошук "мясна книжка" від Дани - дуже смачно.
     
  15. Kerzenlicht

    Kerzenlicht Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    колись зі села передавали гуси, так що стикалася з проблемою впритул.
    по-перше, капітально вимочити і вимити,
    по-друге, замаринувати на-сухо в спеціях - перець ,сіль, приправи на ваш смак, можна навіть на 2 доби, а якщо лиш кілька годин - то обов'язково в теплі (не в холодильнику)
    по-третє, в ці приправи ОБОВ'ЯЗКОВО додати мускат - можна і в більшій кількості. Саме мускат "вбиває" отой такий прикрий запах качатини ,гусятини (і навіть не конче молодої баранини)
    ну і печу в рукаві
     
  16. Prutylyatko

    Prutylyatko Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    виручайте, будь ласка, купила глазур кондитерську, її слід просто розігріти та полити торт, чи її треба з чимось змішати (наприклад, маслом), щоб загусла добре:)))
     
  17. Borsychok

    Borsychok мамуська-пампуська

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    а інструкції що немає?
     
  18. arushka

    arushka завжди досягаю мети

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    До речі, дівчата, може хтось вміє робити добру глазур самостійно? Бо робила разів 2, завжди тріскала, а на гості хочу троха паради, щоб та глазур порядно виглядала. Якщо вже хтось писав рецепт, то тицьніть мене, будь ласочка, бо я зараз як електровіник ганяю. Дякуююю!
     
  19. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

    Глазур тріскає, якщо загруба, тобто забагато шоколаду а замало масла.

    Я люблю робити просто ганаш - 250 мл вершків розіргіти майже до кипіння, кинути поламану плитку шоколаду і добре розмішати, щоб шоколад розтопився. Вже не нагрівати. Цим полити пляцок або торт. Полива буде рідка.
     
    Останнє редагування: 30 Грудень 2011
  20. arushka

    arushka завжди досягаю мети

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2)

     
Статус теми:
Закрита.