За скільки часу Ви готувалися до весілля?

Тема у розділі 'Весілля, весілля...', створена користувачем allja, 30 Вересень 2010.

1. allja

allja Well-Known Member

Дівчата от мені стало цікаво: хто за скільки часу розпочинав підготовку до весілля?
    P.S. з себе не починаю, бо ми ще не готуємося,хоча плануємо на наступну осінь...)

2. Heureuse

Heureuse вірю...

Відповідь: За скільки часу Ви готувалися до весілля?

підтримую запитання:girl_in_dreams:
    ми теж плануємо на наступний серпень-вересень, а почнемо готуватись десь у листопаді...от цікаво чи встигнемо, особливо хвилюємось за оренду залу:girl_impossible:

3. allja

allja Well-Known Member

ми теж:girl_smile:, тому десь в листопаді-грудні підемо замовляти, адже в нас вже на наступний червень майже все заказано!!!:girl_impossible::girl_impossible::girl_impossible:

4. viltis

viltis Well-Known Member

Готувались майже рік.Чи рівно рік?

19 серпня були заручини ..і вівно за рік 19 серпня ми розписались, а 30 святкували весілля і брали шлюб.

Зал замовили 11 чи 12 вересня, тоді є оприділились з датою.

Відео і фотосесію в студії замовили десь в жовтні-листопаді, саме фото вже не пам"ятаю, бо довго і нудто перебирала всіх фотографів:)

В церкві домовлялись в грудні, науки пройшли в травні наступного року.

Музику замовили в вересні. То нам дуже пощастило, бо дали завдаток, і на наступний рік музики відіграли за " першою" ціною, хоча ціни були вже значно більші.

Тамаду почали шукати після різдв"яних свят і тут в мене була істерика : з 10 персон,які були в моєиу списку --- перших 6 вже було зайняті ....

Смокінг купували десь за місяць до весілля, з платтям оприділилась весною, почали шити в кінці червня, за тиждень до весілля плаття було вже вдома. Фату купила десь в кінці липня, тоді ж домовилась за букети.

О!!! проблеми мали з туфельками, досвічені дівчата казали, що з ними тєжко ....і їх треба мати до примірки ...я їх мала вже на 2 примірці.

Прикраси на машину купила теж десь за місяць-два до весілля.

На розписку строї замовляли зимою, отримали їх десь в квітні

Короче, в нас все було поступово, і я тому дуже рада, бо весілля було продумано до дрібниць. Хоча ..ще пару ідей втілити так і не вдалось....

Як сміється моя мама, зате як брат буде женитись, бо вже ми відірвемось на повну:)

5. Seppy

Seppy Active Member

Хі-хі!:girl_dance: Ми готувалися за тиждень до весілля. Не планували нічого робити, але мама наполягла. Всі гості (30чол) були шоковані від запрошення на весілля по телефону за 4-5 днів до весілля. Вирішили в неділю 9 липня (заяву подали на п\ятницю 14 липня), в понеділок - замовила шити сукню і обдзвонювали друзів та родичів, у вівторок - домовилась з фотографом про зйомку, замовили ресторан і купили чоловікові костюм, в четвер зранку поїхала до перукаря додому благати зробити зачіску, забрала сукню (вийшла на розмір завелика, але діватися було нікуди) і купила босоніжки. Хресна спекла торт і солодке. В п\ятницю поїхали розписуватися на власній машині і я була за кермом. Суперово погуляли і всі були задоволені.

6. amurka

amurka New Member

ну ви молодець!!
    а готувались пів року,нам хватило))зал спочатку замовила один,а за місяць до весілля замовила інший,бо той несподобався))

7. allja

allja Well-Known Member

:eek::eek::eek:
    ну ви і даєте!!!! я б точно так не змогла б, та ще й в нашому місті....хіба що в будній день....
    але з іншої сторони в цьому є якась родзинка...в вас , мабуть, було ексклюзивне весілля!:)

8. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

ми розпочали нашу підготовку до весілля з пошуку залу.І з походу в церкву.Так як церква Михаїла досить популярна,часу гаяти не можна було.Ми пішли в кінці лютого і вже на липень серпень було багато годин зайнятих,як в суботу,так і в неділю.Ресторан шукали не довго.Нам треба було,щоб було досить зручно туди добиратися ,спочатку думали щось в центрі знайти,а потім нам випадково подали ідею заглянути в ресторан "Аркан" в Брюховичах.І все.:) Мені там дуууже сподобалося.навіть прийшлося трохи змінити дату шлюбу :),бо трошки вийшло непорозуміння і ми записалися на 31-ше липня,а в Аркані виявилося то число зайняте,хоч раніше казали,що вільне.Але так напевно мало бути :) І тому дата вийшла-8.08.2010.після замовлення ресторану ми трохи розслабилися.А дарма..Чоловік поїхав на гастролі,в мене на носі були випускні екзамени,часу шукати музикантів,фото,відео не було..І тому ,коли я в квітні почала вже серйозно шукати музику,того,що я хотіла вже не було... А саме колективу з інструментами(от що,що,а за гурт Медікус мені досі жаль:sad:)З фото нам повезло,фотографа обирали не того,хто був вільний,а того, кого захтіли був вільний.З відео трохи інша проблема, тут ми реально пізно спохватилися...десь у липні..багато вже було зайнятих,але й вільних також було.Сукню замовила в березні-квітні,ніяких негараздів не було, суконка шилася спокійно,були примірки і за 4 дні до весілля вже все було в мене вдома.З оформленням залу я теж трохи стормозила,тижень до нашого весілля я пішла в Аркан і побачила як там зал зробили і таке ж захотіла..Я подзвонила на фірму,де мені сказали,що вони тааакі зайняті,що не знають,чи зможуть вони нам зробити зал.Але таки якось змогли :)

9. Juliasia

Juliasia Member

А ми за 2 місяці. Рішення прийняли набагато раніше, але ніяк не могли визначитись з певним питанням, а коли визначились, то подумали що немає сенсу чекати і тратити час на довгі приготування. Незважаючи на песимістичні прогнози декого з близьких ми все гарно встигли: :girl_dance: зал був свобідний акурат на нашу дату, музики теж, не буду всього перелічувати бо нам у всьому було зелене світло. І всі з ким ми працювали в організаційних питаннях виявились напрочуд приємними людьми. Все пройшло навіть краще ніж ми сподівались. Згадуємо цей день як казку.:girl_in_love:
    Більшість знайомих готувались +- рік, а я не уявляю собі такого, мені б мабуть стало нудно :girl_in_dreams:

10. zhabusya

zhabusya New Member

заручини були 16 листопада, одразу хотіли весілля на кінець серпня початок вересня. У нас було 18.09.10 вийшло що готувалися 10 -9 місяців. І то, багато залів було занято особливо суботи.Фото і відео майже всі були ще вільні і тамади і музиканти також. Плаття купила за 2 місяці до дати весілля.

11. Julietta

Julietta Member

Ми заручились у липні 2009 р., підготовка почалась одразу з пошуку залу. Зал замовили за рік до весілля (вересень 2009 р.), фотографа, музикантів і тамаду десь за 10 місяців, відео за 9 місяців, а потім вже все інше. Рада що так заздалегідь все почали готувати, бо були продумані усі дрібниці і мали можливість вибрати найкращих тамаду, музикантів, фото і відео, а не тих хто залишився вільним на наше число. Тому раджу починати підготовку заздалегідь, десь за рік.

12. airy_cat

airy_cat New Member

Аналогично. Прям как про нас написано. Только в процессе на две недели раньше подвинули дату, то есть в итоге вышло даже полтора месяца - ну то такое мелочи :)
    А год готовится - это не для нас, характеры не те. :confused: Все нужно уже и сейчас. :)

13. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Ми напевно будем рекордсмени )))
    в середині липня чоловік мені запропонував одружитись, в кінці липня були куплені обручки, 7 серпня подали заяву в ЗАГС і поїхали відпочивати на моря ))) приїхали 20 серпня, поїхали на вернісаж купили рушник, чоловік заїхав в Динамо-Блюз домовився за кілька столиків для нашого святкування ( на щастя ми з чоловіком були солідарні в тому що не треба нам сотні гостей і всіх родичів, як і не треба нам було забави на всю ніч). 8 вересня ми одружились.
    Все так було оперативно, але при цьому нам нічого не піджимало у термінах, просто нам не було що готувати аж рік... в церкві ми не вінчались, дорогої родини і гостей в 100 осіб не не збирались запрошувати, плаття в мене було не весільне а скорше класика в дусі Коко Шанель, всі причандали типу взуття, костюму чоловікові, моєї зачіски, букету, рушника ми вирішили за один день.
    Багато хто перед весіллям нервується, переживає, аби все йшло по плану, аби нічого не забути, аби всі були задоволені і ще там щось.... Ми же були відпочивші, загорілі, спокійні як удави, всім задоволені і щасливі.
    А дату вибирала я...по інтернету ))) точно знала що хотіла на початку осені щоб ще було тепло, конкретних привьязок до якихось дат не було, подивилась які дати осені 2007 року ідеально підходять для одруження, одною з них було 8 вересня, суббота - ну і ми вирішили іншої дати не придумувати, мені сподобалось а чоловікові дата була не принципова.

14. METAMORFOZA

METAMORFOZA Чарівна львів'яночка

за рік... Тому що я хочу весілля літом, тому прийдеться трішки почекати)))

15. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

якщо весілля плануєте велике.то вже по-маленько можна починати підготовку.принаймні знайти зал,замовити музику,фото та відео.

16. Maksutka

Maksutka Well-Known Member

В нас планування весілля проходило більше року, але я не жалію, що так довго. Чекали на зал, який дуже хотіли, Високий замок, тому і трошки все розтягнулось :girl_flirt: А так в принципі все йшло по плану: коли визначились з датою в залі, почали зразу ж шукати операторів на фото і відео +тамада, але так як не мали багато часу тим всім займатись найняли агенцію по організації весіль і тільки приходили, щоб узгодити все. Дівчатами з агенції були дуже задоволені, вони відпрацювали все і за всім слідкували, тому ми не переживали за все в день весілля, за їм дуже велике ДЯКУЮ!!!

17. marianast

marianast Well-Known Member

А ми церкву і зал замовили за 3 місяці, а готуватись почали десь за півтора місяця))) Десь тоді замовили музикантів і фотографа. За місяць до весілля почала шити сукню, за тиждень замовила декораторів зали, а відеооператора десь за з дні до шлюбу. І вважаю,що ми все встигли, весілля пройшло на ура. Підготовка проходила без нервотріпання, без зайвих напрягів, спокійно, поступово. При тому,що весілля було на 100чол.))) І ми не брали,що лишилось, до всього у нас були свої вимоги і ми ще мали можливість вибирати (я про зал, фото і т.д). Перукаря знайшла на ДП))) Задоволена на 100%, дякую Anelija)))) Ми вінчались в ц.Юра, також замовили без проблем, не зважаючи на те, що замовляли за 3 місяці. Переконалась, що в даному питанні основне - підхід, а не час)))
    Пи.Си. Реальною проблемо було лише взуття, тому дівчата, замовляйте заздалегідь з інтернет каталогів, бо у Львові,щось варте уваги знайти не реально!

18. Heureuse

Heureuse вірю...

zhabusya

Оце так співпадіння:girl_claping:
    у нас теж заручини плануються на 16 листопада, а весілля хочемо на серпень-вересень))
    ви вселили мені надію, що цього часу буде достатньо, дякую!

19. La esposa

La esposa Moderator

Ми "офіційно" почали говорити про одруження взимку, на Миколая. Хоча, відколи почали зустрічатися, вже знали, що будемо разом. Дату обирали з огляду на піст, робочий "сезон" і вільну суботу в чоловіка :)girl_haha: швець без чобіт, мама мія :girl_haha:). Я дуже переживала, бо якраз в травні в мене були заліки, підготовка до іспитів, курсова... Але все пройшло вдало, і тепер ті заліки видаються такими дрібницями...

20. Almariel

Almariel Well-Known Member

заручини були за 3 місяці до першої дати весілля. тоді і почали готуватися. замовили зал, музику, тамаду, оператора, фотографа, оформлювачів залу. потім через 2 місяці дату змінили на 20 днів пізніше і відповідно все наново домовлялися: інший ресторан, музику, тамаду, а фотограф і оператор лишився той же. сукню і костюм купили за 2 місяці, босоніжки за 1 місяць. за макіяж домовилась за місяць, зачіску робила сестра.
    але треба уточнити, що весілля було не у Львові і не в Києві.

а ось моя знайома організовоє 2 весілля (у себе і у нареченого вдома) за місяць і 1,5 відповідно.