Про те, що рафінована олія - гидота рідкісна, знають, мабуть, всі. І вживати її - себе не любити. Я намагаюся використовувати нерафіновану. Однак при смаженні вона згорає, і утворюються канцерогени, як і в рафінованій. Оце знайшла дуже корисну табличку, яка олія, при я кій температурі згоряє.
Відповідь: Смажимо на олії. Якій? треба було опитування ще зробити по виробникам з власного досвіду-смажу виключно на рафінованій "Олейна" а до салатів нерафінова кукурудзяну або оливкову різних виробників подивилася ссилку, і що тепер??? взагалі нічого смаженого не їсти??? сумно...
Відповідь: Смажимо на олії. Якій? І я... Ну добре, до салатів можна давати оливкову, кукурудзяну, а часом хочеться смаженого, ну не можу я їсти м"ясо зі смаком соняшника, не смакує мені! Хоча їм смажене вкрай рідко, переважно варене або печене.
Відповідь: Смажимо на олії. Якій? я теж. зазвичай виходжу з ситуації, комбінуючи нерафіновану і масло. Ще, якщо вірити таблиці, то сало незле би мало йти.
Відповідь: Смажимо на олії. Якій? Сало - то файно, але не завжди підійде. Ну і плюс - температури написані, а як їх виміряти. Типу чим вища температура утворення канцерогенів,тим олія краща?
Відповідь: Смажимо на олії. Якій? Тю, та у нас навіть і олій таких немає.:xaxa: Ми завжди ОЛЕЙНУ купуємо, а інколи хочеться картопельки в "мундирі" з запашною олійкою із смаженого насіння.Ніколи про ті температури собі голову не забивали.
Відповідь: Смажимо на олії. Якій? теоретично - так. рахуй, вода кипить при 100%. якщо Ти кладеш щось на пательню, а воно починає дико шипіти і стріляти, то там добре більше сотні.
Відповідь: Смажимо на олії. Якій? Я куппую Майолу, недорога і мені подобається. Беремо завжди 5-ти літрові бутлі. Нерафіновано непереношу, навіть самого запаху, не те що смаку.
Відповідь: Смажимо на олії. Якій? смажимо завжди лише на рафінованій - "Олейна" чи "Чумак". А до салатиків - оливкова (презенти з Італії і соняшникова "Щедрий дар" - першого холодного віджиму нерафінована. П. С. А шкідлива не тільки олія. Якщо докопатись, то у всьому щось та й знайдеш. Як не крути, а в печери ми не переберемся і м"ясом мамонта з живого вогню харчуватись не будем... :umbrage::xaxa: П. С. Це ж що виявляється, від дерунів відмовлятись тра???:eek::eek::eek:
Відповідь: Смажимо на олії. Якій? колись смажила деруни на гусячому смальці, взагалі ніякого смаку і запаху не давав.
Відповідь: Смажимо на олії. Якій? Для смаження використовую Щедрий дар холодна рафінація (рафінованаЮ але за рахунок холодної рафінації менш шкідлива), для решти - оливкова. Дуже люблю яєшню на маслі. Мені ще здається, що велику роль відіграє в чому смажити, тобто яке покриття сковороди... Найкраще на чавуні, найгірше на тефлоні і різних сплавах. Зараз мій знайомий займається вивчення посуду усіх фірм, робить всякі проби, по типу, що виділяється при нагріванні... коли розказує волосся дибки стає...
Відповідь: Смажимо на олії. Якій? Цей мій знайомий власник одної дуже відомої фірми, яка займеться кованими виробами і металами. Я в тій технології дуб дубом. З ним заговорила про посуд, бо причатала в інеті статтю про шкідливість тефлону, а в мене як раз час міняти сковорідку Тефаль і я в пошуках... Він єдиний мій знайомий, який взявшись за щось вивчає це "до ниточки" і як каже моя мама дуже дотошно, а саме метали ще й його спеціалізація... До речі він перший серед наших знайомих почав пропагувати НЕвакцинацію. Так от всі відомі марки посуду він вже протестував, навіть знайшли у моєї мами в загашнику стару радянську сковороду типу чавунну, а виявилося, що це також сплав, хоч і переважає в ній чавун. Казав все, що хоч трохи містить алюміній шкідливе, бо він при нагріванні утворює концерогени, які сприяють розвитку ракових клітин. Крім того весь той посуд, що рекламують, що їжа в ньому не пригорає, теж шкідливий, бо щоб вона не пригорала використовують теж всяку гадість. Казав знайшов виробника, який робить "не шкідливий" посуд, здається, що в Австрії. Сковорода середнього діаметру коштує орієнтовно 250 євро. Має мені привезти, як привезе, то поділюся з вами назвою марки. Розказала, як то кажуть на хлопський розум.
Відповідь: Смажимо на олії. Якій? :8::8::8::8::8: Але все одно цікаво. Як привезе, поділіться з нами. Інфою, маю на увазі.
Відповідь: Смажимо на олії. Якій? А шо дєлать? На яких сковорiдках жарити крiм тих спецiальних Австрiйських? Я жарю на оливковiй олiї, простiй. А в салати даю оливкову Extra Virgin. Хiба що оладки i смажену картоплю жарю на нерафiнованiй соняшниковiй олiї. Але i одне i друге я їм вкрай рiдко.