Приміщення для весілля. З альтанками чи без?

Тема у розділі 'Весілля, весілля...', створена користувачем KAPUCHINKA, 3 Травень 2012.

1. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Не згідна. Може тамаді і легше працювати коли гостям немає куди йти, але для гостей однозначно краще коли є територія, особливо тим, хто прийшов з дітьми. У мене було весілля в центрі, то , зрозуміло, що там максимум можна було прогулятися по проспекті, а от у сестри ресторан мав велику гарну територію. З територією суттєво краще.

2. Tamada

Tamada ла-ла-ла

Відповідь: У кого де було весілля?

Насамперед тамада працює не заради власної втіхи, а для молодят. Приймі я:) Мені працювати не важче, є декілька "прийомчиків", які дозволяють витягнути людей з альтанок. Якщо не спрацьовує - нічого їх турбувати, працюється з тим що є, конкурсів існує купа, для різної кількості людей. Але уявіть собі весілля на 60 людей, 40 з яких сидять по альтанкам?
    Для гостей воно може і краще, але є таке поняття, як "картинка весілля", тобто як весілля виглядає вцілому. Так от, якщо всі гості розбіжуться по альтанкам (чи номерам готелю, наприклад), то цілком можливо, що кожному з них зокрема буде дуже добре (особливо тим, що в номерах:)). Але як буде виглядати таке весілля і що запам'ятається молодятам і гостям? Де візьметься загальний дух свята?
    Згоден, коли гостям нема куди дітися, так виходить, що вони "бавляться" наче з примусу, але якщо забава відбувається правильно, то це не буде обтяжливо, це буде просто як поштовх, типу "Бався!":) Зрозуміло, що якщо весілля нецікаве, а дітися нікуди, то це жах:)

3. KAPUCHINKA

Ви перебільшуєтє, бо жоден гість, який поважає молодих просто не дозволить собі все весілля просидіти в альтанці чи піти в номер. Зрозуміло що є танці, забава, і за першим столом сидять всі і його вже як правило і є достатньо, але ж потім другий третій ..... а ти вже не те що їсти, а дивитися на страви не можеш, то чому не посидіти в альтанці? та й , зрештою всю забаву теж танцювати не будеш, трохи і відпочити треба, не кожен танцює всі танці, а старшим людям теж не дуже приємно сидіти коли голосно грає музика, та й поговорити між собою хочеться, то тут на допомогу знову приходить територія.Я ні в якому разі не говорю що якщо немає альтанок то це якось впливає на весілля, але ні в якому разі не можу погодитися, що наявність території це мінус для ресторану.

4. Tamada

Tamada ла-ла-ла

Я так підозрюю, я трішки частіше бував на весіллях і трішки по-іншому їх бачив (тобто аналізував). Повірте, трапляються гості, які й "не доживають" до перетанцьовування, "гинуть смертю хоробрих в тій альтанці", є такі, що й в бійку лізуть, іноді навіть з молодим. Бувають весілля, на яких фуршетний стіл - це зло, бо поки гості ви висмокчуть все мартіні, то не відійдуть, а відходять вже "готові". Буває, що молодята планують затриматися і щоб гості не сумували влаштовують аперетивний стіл. Цей стіл "чиститься" за 10 хв. і гості очікують молодят сильно "веселі":). Багато є чого розповідати... А ви кажете про повагу... Все залежить від гостей.
    Я не стверджую, що "територія" чи альтанки - категорично протипоказані, я всього-навсього заперечив твердження, що це "кращий варіант". Без них цілком можна обійтись, відпочити від танців можна і в танцювальному залі, а старші люди можуть посидіти і за столом. Звичайно, якщо сприяє температурний режим, бо якщо серпень, задуха, кондиціонерів немає, а за вікном - вулиця, то альтанки дуже навіть потрібні.
    Підсумовуючи хотів би свою позицію окреслити наступним чином:
    Альтанка, територія - стимул "злиняти" з танцмайданчика, відокремитись від загальної забави. Зловживатимуть цим гості - чи ні залежить від гостей.
    Пропоную в цій гілці дискусію більше не заглиблюватись, бо зкочуємось в офтоп. Можливо я створю окрему тему, якщо це комусь буде цікаво.

5. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Ми коли вибирали зал, теж схилялись до варіанту без альтанок)))
    Чесне слово! Хоч всі дивувались, бо це ж так класно коли є територія і альтанки.
    Мала негативний досвід. Була на двох весіллях, де була велика територія. Літо, тепло, то так приємно вечерком подихати повітрям....і так думає кожен гість. Тим більше на весіллі часто зустрічається родина, знайомі які в буденному житті рідко бачаться і починається забава компахами в альтанках.

І то не від поваги залежить. Бо ж люди думають, що вони гарно бавляться. Та і враження від весілля залишається хороше. Тільки от наречені не задоволені, бо в залі бавилось мізерна кількість людей.
    Але коли є альтанки це теж не смертельно. Просто тамаді потрібно бути активнішим. Чи, наприклад, залучати дружок, щоб "агітувати" людей бігти в зал, коли це потрібно:)

Останнє редагування модератором: 6 Червень 2012
  6. Tamada

Tamada ла-ла-ла

Обговорення виникло з теми http://posydenky.lvivport.com/showthread.php?t=33885&page=170

Теза для обговорення: "Для літнього весілля кращий варіант залу з двориком, альтанками тощо...щоб люди могли прогулятися, посидіти/постояти на вулиці"

Моя думка, варіант з двориком і альтанками - не найкращий, бо по цим альтанкам гості "розповзаються", особливо якщо гостей небагато, потім досить важко їх витягнути до танцю і на конкурси, особливо якщо альтанки далеко від танцмайданчика.

Для гостей альтанки може і зручно, але є таке поняття, як "картинка весілля", тобто як весілля виглядає вцілому. Так от, якщо всі гості розбіжуться по альтанкам (чи номерам готелю, наприклад), то цілком можливо, що кожному з них зокрема буде дуже добре (особливо тим, що в номерах:)). Але як буде виглядати таке весілля і що запам'ятається молодятам і гостям? Де візьметься загальний дух свята?

Згоден, коли гостям нема куди дітися, так виходить, що вони "бавляться" наче з примусу, але якщо забава відбувається правильно, то це не буде обтяжливо, це буде просто як поштовх, типу "Бався!" Зрозуміло, що якщо весілля нецікаве, а дітися нікуди, то це жах

Я не стверджую, що "територія" чи альтанки - категорично протипоказані, я всього-навсього заперечую твердження, що це "кращий варіант". Без них цілком можна обійтись, відпочити від танців можна і в танцювальному залі, а старші люди можуть посидіти і за столом. Звичайно, якщо сприяє температурний режим, бо якщо серпень, задуха, кондиціонерів немає, а за вікном - вулиця, то альтанки дуже навіть потрібні.

Підсумовуючи хотів би свою позицію окреслити наступним чином:
    Альтанка, територія біля залу - стимул "злиняти" з танцмайданчика, відокремитись від загальної забави. Зловживатимуть цим гості чи ні - залежить від гостей.

Прошу висловлюватись з цього приводу форумчан, хто мав досвід або теоретично розмірковує. При цьому прохання враховувати не лише власні відчуття як гостя ("Я так файно посиділа в альтанці цілу ніч"), а з точки зору загальної атмосфери свята, наскільки ці альтанки впливають (чи не впливають) на загальну забаву. Непогано б було також вказувати конкретні зали і кількість гостей.

P.S. Питання на зразок "А чи є альтанки в ресторані "8 алкашів"" прохання не задавати:)

7. vakyolka

vakyolka Well-Known Member

Відповідь: Приміщення для весілля. З альтанками чи без?

В мене було весілля в "Червоній руті" на Сихові! Там на подвір'ї є декілька альтанок! Це дійсно досить зручно! гості можуть вийти і молоді теж! Звісно у нас був дуже хороший тамада і люди просто не сиділи довго на вулиці, бо усім було цікаво дивитися на наступні конкурси. Також це зручно тим, що у нас була охорона і нікого чужого до залу не пускали, а мої батьки могли ЗАПОРОЖЦЯМ винести якийсь гостинчик і з ними трішки посидіти в альтанці! Я вважаю, що зал з подвір'ям це дуже класно!

8. Tamada

Tamada ла-ла-ла

Впізнаєте місце? ;) Це якраз процес евакуації гостей з альтанок в зал:)

Останнє редагування модератором: 6 Червень 2012
  9. vakyolka

vakyolka Well-Known Member

дуже гарно придумано!! Можливо в мене гості були більше до забави, бо більше 5 людей одночасно на вулиці я не бачила:girl_tender:

10. krab

krab Well-Known Member

Коли ми з чоловіком шукали зал для весілля, самою головною умовою була територія! Я не розумію для чого людей тримати в залі, і шось заставляти робити? якщо людина хоче забавлятися і танцювати вона то буде робити! Але територія мусить бути і альтанка тоже, щоб можна було поспілкуватися і віддихнути від тих самих танців.:girl_flirt:

11. Tamada

Tamada ла-ла-ла

Ви, мабуть не дуже уважно ознайомились з моїм дописом:)
    Абсолютно не факт! Не намагатимусь вивести цифру у відсотках, але поведінка більшості людей суттєво залежить від оточуючих. Навіть якщо вони думають не так:)

Наприклад людина хоче забавлятись, а її новий (чи старий) знайомий тягне в альтанку - "паабщатись". Культурній людині важко відмовити - образить людину, от і може нудитись там із ввічливості до кінця весілля. Навіть якщо хоче забавлятись.

Тому, повторюся, відсутність альтанки це поштовх "Бавсі!", одна людина через відсутність альтернативи піде танцювати, друга візьме з неї приклад, третя це побачить - запросить четверту, от і маєш аншлаг, всі задоволені, ніякого "заставляння". В більшості випадків, коли є альтернатива танцям - альтанки, фуршетний стіл, козацький стіл, спортмайданчик і т.д. - як правило гості приблизно рівномірно розподіляються по тим "точкам". Бачив випадки, коли навіть ходили в заклад біля ресторану грати більярд! Був випадок, коли молода з коліжанками в альтанці просиділа практично все друге застілля, от і уявіть собі, як почувалися гості. Не факт, що за відсутності альтанки цього б не було, але наявність такої можливості це спровокувала.

Як я вже писав, для гостей це, може, зручно і приємно, але атмосфери спільного свята, яку як правило хочеться відчути молодятам, немає, є клуби по інтересам. Не стверджую, що це всюди і завжди, але таке трапляється, тому слід це враховувати.
    Можливо для того, щоб ви могли висловитись? ;)

12. KAPUCHINKA

та як же нема, дуже навіть є, он вам вже двоє про це написало. і я третя напишу, хоч весілля було у сестри, натанцювалися всі так, що все боліло, ніби після спортзалу, в тому числі і в молодих ))) і конкурси були і танці і фуршетні столи, забава вдалася на славу. а велика територія і альтанки були тільки великим плюсом і зовсім не заважали бавитися. Ну і ще з плюсів було те, що феєрверки були перед самим вельоном, у місті, звісно, в такий час того б ніхто не дозволив.

У мене весілля було якраз у залі без території, в центрі, було два зали - один для танцю, інший для банкету. Ну погуляли теж славетно )))

Правда весілля у нас були великі на 100 і на 140 людей ну і половина, або й більша половина - молодь.

13. Tamada

Tamada ла-ла-ла

Ну, якщо вже пішли підрахунки, то:
    Вибірку ще репрезентативною не назвеш:), почекаємо, послухаємо інших...
    От і я про те, що наявність альтанок не принципова.
    і цей факт, до речі, дуже вагомий. Маю цього літа весілля на 40-50 людей, з них молоді буде половина, з тої молоді більшість особи чоловічої статі. Для такого весілля альтанки і козацькі столи - то страшний кошмар:)

14. Fergie

Fergie New Member

Коли шукала зал для святкування весілля, першою ж умовою була наявність території. В цьому вбачаю більше позитиву ніж негативу. Плюси-простір, люди не товчуться на купі, є можливість поспілкуватись не за столом, є можливість посадити в альтанках тих хто прийшов «під весілля», пофотографуватись, прогулятись після застілля і ще багато всього . Мінуси-дійсно важко зібрати людей на танці. Музикантам і тамаді важче в такій ситуації працювати. Хто хоче забавлятись, той і буде забавлятись, і ніхто не заставить сидіти в альтанці.
    На мому весіллі дійсно були люди які практично всю забаву провели на вулиці біля фуршетів. Якщо їм так хочеться, то чому б і ні. В кожного є свої причини не танцювати. Сидіти їсти, а потім стояти і дивитись як інші танцюють-це зовсім не цікаво)). Тому, я за альтанки і територію(судячи з власного досвіду).

15. krab

krab Well-Known Member

Я з вами не погоджуюся, не може бути такого шо всі разом будуть спілкуватися і не робити клубу по інтерасам, бо зазвичай гості на весілля спілкуються між собою які знаються. Потрібно враховувати, то якого тамаду запрошувати на весілля, якого вікової категорії будуть гості,бо в кожного різні є жарти і репертуар. Все на весіллі не врахуєш, а територія принесе тільки "+" в організацію весілля.

16. Wonder

Wonder New Member

була роки три тому на весіллі, то був кінець серпня, жара у Львові , і були альтанки

і всі гості, особливо молодь були на вулиці, а в залі практично нікого
    реально виглядало сумно :sad:
    тому тут треба дивитись, які гості, чи готові забавлятись
    бо якщо гості у вас вялі, то краще без альтанок

ps. в мене весілля було без альтанок, люди просто виходили на подвіря, ніхто на відсутність альтанок не жалівся

17. Goerid

Goerid New Member

При виборі закладу для святкування весілля велику роль відігравала територія. Я просто впиралась що хочу з великою територією, за містом, з купою лавочок і альтанок...