Як ставляться католики до інших християнських вірувань?

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Ripka, 2 Січень 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Ripka

Ripka Well-Known Member

Лілю, у мене до Вас питання. Читала трішки на тематику православ'я. Зрозуміла їхнє ставлення до католиків. А як до цього відносяться католики? Тобто, я не маю на увазі ставлення до суто УПЦ КП чи УПЦ МП, чи УАПЦ, я маю на увазі ставлення саме до Православ'я. Чим в основному воно відрізняється від Католицтва?

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Як відносяться католики до інших християнських вірувань?

А чого до мене? :shy: Я - не всі католики.
    А про різниці багато написано. Дуже просто написано у Вікіпедії, в статті Католицизм.
    Про відношення православних багато говорить "древо православія", там римо-католики в один ряд зі сектами, а уніяти - гниленька мацьопка гілочка :girl_haha::

3. Bride

Bride Well-Known Member

Відповідь: Як ставляться католики до інших християнських вірувань?

Яка різниця? А ніякої. Бог є один, а католиків і православних то має тільки об"єднувати, а не навпаки. То все демагогія і патетика, при якій кожен хвалить своє болото:girl_haha:. Мені однаково неприємно коли "женуть" на православних католики (зокрема за московський патріархат), і коли православні кажуть, які католики "розбещені і багато собі дозволяють".

4. levandivka

levandivka З яйцями...

А Форум?
    Є у нас гілочка Моя Церква, твоя Церква - не краща й не гірша
    Не пробували читати? [​IMG]

5. Ripka

Ripka Well-Known Member

п.Левандівко, вибачйте за неуважність, перед тим як написати тему, то я пошукала, ніби нічого такого не знайшла)))) от до теми "Моя церква, Твоя церква" не подивилась, бо подумала, що це про храми
    Лілю, дякую за відповідь, чи не міг би хтось порекомендувати якусь книжку чи статтю про порівняння Католицизму та Православ'я. Чого це мене так зацікавило, по почитала трішки статей про православних священників, схизматиків теперішнього часу, тобто 90-х років і до тепер. Мені дуже сподобалось читати про їхнє життя та роздуми. Навіть посвітлішало на душі, що зараз люди можуть бути такими "святими" серед нас "грішних".
    От а про католицьких священників може хтось щось порекомендувати почитати. Але я б хотіла про діючих, тобто ті, які зараз священослужать. (Наприклад про о. Ігоря Возняка читала, може ще про когось?)

Останнє редагування: 2 Січень 2010
  6. levandivka

levandivka З яйцями...

ТАК то в "бібіліотеці" СБУ треба питати.
    Нє?

7. Ripka

Ripka Well-Known Member

хочу подати наступну адресу, може когось також зацікавить
    :cesored::cesored::cesored:
    це життєпис також одного православного священника о. Івана

Останнє редагування модератором: 2 Січень 2010
  8. levandivka

levandivka З яйцями...

:agree:
    Хочу подати звичну для новачків пораду.
    Не поспішайте...

9. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Якби все було так просто, то би було дуже файно.

Статус теми:
Закрита.