Не знаю, чи доречне тут таке запитання, але не хотіла би множити схожі теми. Я повний дилетант у питаннях вина. Якби тута на форумі знайшлися такі експерти, жиби мене просвітили, які є смачні/улюблені вами марки вин, зокрема сухих (високий градус не поважаю), щоб не соромно і гостям подати, і собі прикластися (якщо привід є, звісно):o
Відповідь: Алкогольні коктейлі Я купляю "Інкерман", "Коктебель": мерло, сапераві, савіньон, каберне. Коли до мене вгості заходять подружки пригощаю "Мартіні", "Тріно". А якщо хочете ексклюзівчиком: побалуйте "Кампарі" з апельсиновим чи грейпфрутовим соком! Це справжній клас!
Відповідь: Порадьте пляшку Дуже люблю вино (так, щоб по ціні і по якості) Масандра- мускатель-чорний. Але то напівсолодке, а з сухих\напівсухих - тільки грузинські (Пиросмани, Картулі вазі, Алазанська долина), щось наших не знаю напівсухих. Взагалі з укр. вин поважаю тільки Масандру, інші мені взагалі штучні на смак.
Відповідь: Порадьте пляшку О,це для мене буде корисна тема бо в алкоголі ніц не розуміюсь. Єдине знаю.що люблю Артемівське шампанське червоне...а з вин недавно пробувала дешеве Спокуса Гроссабінталь ,нічо так..зато після нього голова потом "Єщо как". Ну вина люблю червоні напівсолодкі,сухі дуже терпкі мені
Відповідь: In vino veritas Все залежить від того яке вино ви б хотіли пити. Почнемо з того що ви вирішили купити пляшку білого і не є певні який вміст алкоголю повинен бути і якого виробника брати. Добре біле вино повинно бути не слабше 7% вмісту алкоголю. Найбільш доступні є два типи білого вина (хоча воно зовсім не біле а жовте і має мати яскравий гарний золотавий віддтінок) шардоне і савіньйон бланк. Також є ще Піно-Ґріджіо або Рейзлінґ (біле вино з міста Рейн). Я люблю найбільше шардоне. У нього дуже приємний і легкий смак. Подається біле вино не лише до риби, як ми звикли рахувати. Біле вино також подається до легко-стравних страв, таких як перекуски, канапки, легкі ланчі, деякі види білого вина подають до крилець на барбікю. Також є ще й білі солодкі, тобто десертні вина. І ще в Канаді роблять чудне солодке біле вино з мороженого винограду. Таке вино ви можете спробувати тільки в Канаді, наскільки я знаю. Яких виробників купуємо білі вина? В основному Чілійські. Але і Австралійські і Каліфорнійські є дуже доброї якості і заслуговують на увагу, тобто на те аби їх випити. За $8-$10 долларів можна купити дуже пристійне вино. Червоні вина мають набагато більше типів але я про них знаю мало, бо не дуже люблю червоне вино. Хоча мій чоловік вміє купити мені нераз дуже смачне Каберне Савіньйо або Піно Нуар за пристійну ціну. Червоні вина ми п*ємо лише грузинські і французькі. Правда і в португальців є непогані екземпляри але португальське то лише Порто. Це така річ, але це не вино.
Відповідь: In vino veritas Я якраз хотіла відкрити гілку знашими улюбленими напоями, не тільки з винами. Можливо, з голосуванням хто що любить. Щоб ділитися знаннями і вподобаннями. Може тут і про мартіні, лікери, коктейлі, мікси.... писати? Ви не проти? Я люблю вина грузинські. Після них мені інші як розбавлені. Кагори дуже люблю, червоні напівсолодкі. А от з білими не дружу (може просто ще не натрапила на справіді якісне)
Відповідь: In vino veritas З сухих червоних вин я обожнюю Кьянті італійське, африкансткі вина нічого так. А якщо взяти напої в цілому, то обожнюю банановий лікер Пісанг.
Відповідь: In vino veritas Я з вин люблю білі напівсолодкі.можу пити абсолютно різні, улюбленого нема. Не люблю Мартіні і коньяк.дуже подобається Шеріданс!
Відповідь: In vino veritas я спочатку про вина, а якщо там тема "розростеться "до інших напоїв тоді вже розгуляюсь вино люблю червоне сухе,але оскільки мені його не можна то і біле теж люблю, але то все залежить "під що" воно. Надаю перевагу грузинський винам, улюблені Сапераві,Мукузані(черв), Цинандалі(біле)в основному торгової марки Kartuli vazi. Є ще кілька але назв зараз вірно не напишу, єдине, що вони в одній ціновій категорії 50-70 грн. Колись любила Шардоне і Совіньйон,але зараз не можу знайти нормального виробника Чілійські і Південноафриканські, ті , шо в Метро продаються не смакують взагалі! ще скажу про шампанське, бо останнім часом ми на нього присіли,пємо виключно Брют і улюблені: Krimart, Новосвєтськоє, Артемівське,Крим. Дуже класне Південноафриканське, але воно теж буває рідше Взагалі вдома маєм величезний бар, але там в основному віски,ром,напої з різних країн і т.п.
Відповідь: In vino veritas з вин люблю мерло, сапераві, бастардо Інкерману, Коктебелю або Бордо (маю товаришку, живе в Франції, то часом привозить, воно там дешеве, з досвіду знаю і дуууууууууууууже добре) з вино-напоїв мартіні б'янко, часом драй шампанське: артемівське або багратіоні напівсухе або брют писи. а м'ясо на шашлики люблю маринувати навіть в звичайному ркацителі (біле сухе), або в каберне (червоне сухе)
Відповідь: In vino veritas Чесно кажучи вина наших виробників які продаються в наших магазинах абсолютно не смакують....їм дуже і дуже далеко до Італійських, Іспанських, Чилійських......(які також в нас продаються і за цілком прийнятну ціну), щодо грузинських вин, то досить часто нам попадався "лівак" тому взагалі перестали його купувати...
Відповідь: In vino veritas З українських вин - тільки Інкерман або Массандра. Або домашнє закарпатське, кримське
Відповідь: In vino veritas О! ви нагадали мені про літо і про море, коли ми ходили через день в Масандрівський барчик в Артеку і оппивались прекрасним вином. Мускат червоного камню - це щось!!!
Відповідь: In vino veritas Щодо домашніх вин , то вони такі вставлючі (напевне через той цукор що додають).... якщо комусь ціль напитися, то всеодно чим.
Відповідь: In vino veritas Погоджуюсь на усі 100%. Білий мускат червого каменю - одне з кращих наших вин!
Відповідь: In vino veritas А я в нас вже кілька років не купую вин.. не знаю, вже давно втратила довіру. Люблю італійське вино, іспанське, французьке, чілійське. Але ще багато залежить від марки і якого року вино. З лікерів люблю шалено Sheridan's, Baileys
Відповідь: In vino veritas Необов*язково ж з цукром купляти. Хоча цього року ми на Закарпатті крім сухих придбали чудесне солодке - не гірше массандрівського - дуже мягке, ароматне, густе и приємне на смак. Треба вибирати те, що смакує.
Відповідь: In vino veritas Як на мене то більшість домашніх вин (особливо Закарпатських) є з цукром (я не маю на увазі солодких на смак, вони смакують як сухі, тільки через свою цукристість п"янієш скоріше і голова на наступний день болить, на відміну від більшої кількості випитого нормального вина)