Домашній фуршет

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Liliyah Romanova, 15 Жовтень 2009.

  1. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Я люблю часто запрошувати гостей, але не люблю садити їх за столи. Найчастіше роблю щось таке, що можна їсти "на колінах" чи навіть стоячи.
    Правда, останнім часом фантазія канула в лету, тому вирішила цю темку почати.
    Поділіться стравами для домашнього фуршету. Що би ви радили, що готували?
    Може, й іще кому гілочка згодиться, не лише мені. :girl_flirt:
     
    • Подобається Подобається x 13
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Домашній фуршет

    Згодиться... згодиться...

    Я також люблю робити такі собі фуршетні страви. З самих простих:
    Сирні Кульки:
    сир домашній перетерти з часником, зробити кульки невеличкої форми і обваляти в дрібно-нарізаній зелені і горіхах.
     
    • Подобається Подобається x 14
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. Фіяна

    Фіяна Творча муза 2013

    Відповідь: Домашній фуршет

    З моїх улюблених фуршетних страв -
    тарталетки з тунцем + каперси
    рулетики з баклажанів або кабачків з майонезно-сирною або овочевою (морква-помідори) начинкою
    рулетики з лавашу з кабачковою ікрою
    пікулі на шпажках
    канапе з соленим чи копченим лососем + соус тисяча островів + маринована кільцями цибуля з кропом
    запечені печериці фаршировані твердим сиром та зеленню
    слойки - конверти з шпинатом та креветками
     
    • Подобається Подобається x 14
  4. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Домашній фуршет

    Це залежить чи на тому столі буде лише холодна закуска чи також гаряче?

    Є багато холодних і гарячих закусок які можна приготувати день перед тим а в сам день свята лише гарно оформити.
    Наприклад купити готові кошички з листкового/французького тіста і наповнити їх крабовою або курячою салаткою. Салатку можна приготувати день перед тим.

    Чудово на такі столи пасують ріжні мачанки, але не мачанки-соси а власне такі як в дип. Наприклад, баба-гануш. Я тут колись давала перепис. Викласти то гарно в невеличку салятирку а довкола обкласти або чіпсами з піти або просто різними крекерами.
    Сметанковий дип з різними сирими овочами: помідорчики, селера полосками, полосками огірок, маленька морквочка або морква покраяна полосками, потім сирий каляфьор і броколі.
    Обовязково має бути присутня тарілка з різними сирами, грушами, виноградом і кракерсами. Це я вважаю необхідною частиною любого фуршету.
    Також можна приготувати корзинки гарячі з беконом і сиром або закусочну піццу.
    Дуже смачно на фуршет севіче з криветок, тим більше що воно робиться день перед тим.

    З гарячих можна зробити грибовий пиріг - дуже простий і швидко готується.
    Маленькі тефтельки запечені під соусом барбікю, потім встромляється в кожну шпажка і поїдають люди з задоволенням.
     
    Останнє редагування: 16 Жовтень 2009
    • Подобається Подобається x 5
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Корисно Корисно x 1
  5. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Домашній фуршет

    О, про це детальніше прошу. )
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Домашній фуршет

    Я колись про нього оповідала, бо робила його дитині на День Причастя.
    Знацця тісто:
    1/2 пачки марґарини
    3 ложки сметани
    дрібка солі
    мука скільки забере аби було мягке але не липке тісто.
    Тісто ставимо в холодильник.

    Начинка:
    3 плавлені сирки тремо на грубій терці
    4шт зеленої цибульки пасеруємо на 1 ложці олії і додаємо до сиру
    збиваємо в ту суміш 4 яйця
    і додаємо 500грам смажених грибів з цибулькою

    У мене тоді не було зеленої цибулі, то я її не додавала але дала кріп і петрушку.

    Витягаємо тісто з холодильника. Беремо одну половину і розкачуємо на бритванку. Поколоти виделкою. Викласти сирково-грибову суміш. Накрити другою половиною тіста. Змазати яйцем і поколоти виделкою. Випікати при 180 градусів до румяного кольору, хв 30-40.
     
    • Подобається Подобається x 8
  7. La esposa

    La esposa Moderator

    Відповідь: Домашній фуршет

    Лілю, а я ще люблю такої смакоти наробити - беру слойоне тісто, готове чи домашнє, і залежно від того, як я його наріжу, вибираю начинку.

    Просто сіллю посипати і нарізати вузькими (1,5 - 2 см) смужками, а ще ножем для сиру - файно до розсолу чи просто при файному кіні;

    Квадратами - намастити форшмаком/яйцями з майонезом/сметаною з зеленню/шпротами з маслом - як закуска

    повидлом/кремом/сметаною з цукром - солоденьке

    чи просто ковбаску покласти....


    ... такі собі канапочки :)
     
    • Подобається Подобається x 2
  8. OxankaF

    OxankaF Well-Known Member

    Відповідь: Домашній фуршет

    А мені дуже подобається ось такий рулет, прям смакота - обожнюю його, словами не передати
    Мясний рулет
    1 скл. майонезу
    5 яєчок
    1 ст.л. манки
    200 гр потертого голандського сиру
    все це вимішати і вилити на змащену бритванку. Пекти, гарячим скрутити в рулет.Коли охолоне, розкрутити, зверху розкласти фарш сирий (посолений, поперчений і з травами (кріп, зелена цибулька чи ін.). Знову закрутити, в фольгу і пекти ще 40хв.
    То така смакота, спочатку хотіла цей рецепт приберегти для якогось конкурсу, але не витримала. Чимось хорошим завжди хочеться поділитись.
     
    Останнє редагування: 20 Жовтень 2009
    • Подобається Подобається x 9
  9. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: Домашній фуршет

    цікавий рецепт, а сир який? твердий чи типу творог?
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. OxankaF

    OxankaF Well-Known Member

    Відповідь: Домашній фуршет

    Сир твердий, типу голандського. А фарш сирий, я його роблю приблизно так, як на чебуреки, але без води. Фаршу небагато 300-400 грм приблизно
     
    • Подобається Подобається x 2
  11. sofcja

    sofcja Member

    Відповідь: Домашній фуршет

    люблю працювати з лавашом:
    1. лаваш (тонкий вірменський) змащую сиром Янтар з краплею майонезу або масла, щоб легше мастилось, викладаю тонкі шматочки червоної риби і згортаю трубочкою. залишається лише розрізати. можна приготуати заздалегідь)
    2. лаваш змащую сирковою масою - можна готову типу Рами або домашній сир з майонезом(сметанкою), додаємо зелень і спеції на серединку викладаю розрізані на четверо повздовж свіжі огірочки і згортаю. цей рулік готувати не задовго до початку, бо може змокнути, якщо лишити наніч.
    3. лаваш змащую массою з печінки тріски і ікри мойви(готової баночної), посидаю подрібненими горішками кеш'ю, згортаю і розрізаю на порційні шматочки.
    смачного!

    а взагаліто роблю фуршети на замовлення, матиму час підкину ще кілька рецептів простеньких і смачних!
     
  12. rysaj

    rysaj New Member

    Відповідь: Домашній фуршет

    Маю гарну ідею для домашнього фуршету.Спекти білі кульки(нище рецепт)а потім з ними можна фантазувати.І на фуршетні шпажки вставляти чи так оформляти будь яку страву чи подавати як окрему закуску.Але смачно і вигляд апетитний.

    Рецепт білих кульок

    500 г курячої грудинки
    200 грам сиру
    1 яйце
    часник
    чорний перець

    М'ясо (сире) прокрутити з сиром і 2 зубчики часнику разом.
    Додати чорний перець і трохи солі, тому що треба врахувати, що є сир твердий. Ретельно перемішати. Намочити руки олією і робити маленькі кульки які складаю на широку тарілку,змазану олією.
    Тарілку з кульками трохи струшувати в різні боки і відразу всі кульки кидати на розігріту олію в пательні.І весь час струшувати пательню з кульками на всі боки, щоб вони прожарилися з усіх боків.Це займе 5-7хв. ВСЕ! страва готова.

    [​IMG]
     
    Останнє редагування: 26 Січень 2010
  13. OxankaF

    OxankaF Well-Known Member

    Відповідь: Домашній фуршет

    якого? твердого чи домашнього?
     
  14. rysaj

    rysaj New Member

    Відповідь: Домашній фуршет

    Твердого..
     
  15. chichika

    chichika Member

    Відповідь: Домашній фуршет

    Хочу сьогодні зробити хрусткі кальмари.
    Кальмари порізати на тоненькі кільця і вимочувати в молоці - так зм'якне м'ясо кальмарів. Ледь обваляти їх у борошні і обсмажити на олії. Присмачити сіллю, перцем та петрушкою і викласти на велику тарелю.
    :)
     
  16. sofcja

    sofcja Member

    Відповідь: Домашній фуршет

    побачила свій допис в цій темі і вирішила виправлятись - подати рецепти і фото. страви з різних забав, з різних місць, умов та вподобань, але все просте, доступне і перевірене - мегасмачно!
    [​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG]
    обережно!!! багато фото, рецептів і слюнь під
    [​IMG]
    [​IMG]

    [​IMG]
    канапки з шинкою. на батон намащую сиркову масу (дом. сир, масло, майонезу краплю, перець, сіль, трішки часнику, за бажанням - паприка і зелень), по баках цю масу роблю горбочками рельєфними витираю вилку з масою об край), з дуже тоненько порізаної шинки крутимо рулетики-квіточки і ставимо на канапку, прикрашаю зеленню і червоненьким (клюква, порічка, перець - по сезону).
    [​IMG]
    перепелині яйця з ікрою- з варених яєць витягую жовтки, перетираю з маслом або майонезом+ зелень і приправи, зверху червона ікра.
    донжуани- варені яйця, паштет з маслин, маслинки, майонез, зелень і перець для прикрашання. варені жовтки розтираю з паштетом, вкладаю в білки, прикрашаю майонезом, цілими маслинками.
    [​IMG]
    тарталетки з салатом Магда:
    куряче філе варено-копчене - 200 гр, 2 болгарські перці, 100 гр маринованих огірків, 1 пучок зеленої цибульки, майонез, сіль, перець. все ріжемо кубиками, цибулю подрібнюємо, додаємо майонез і спеції. викладаємо в тарталетки.
    [​IMG]
    лаваш з огірком. дом. сир розминаємо з майонезом, додаємо сіль, пець, молотий імбир. лаваш змащуємо сиром, вкладаємо огірочок (розрізаю на довгі смужки-бруски), скрутити. обережно, бо розмокає. готувати не пізніше ніж за 4 год до застілля...
    [​IMG] [​IMG]
    шпажки: креветка, виноградина, кубик твердого сиру
    маслинка, грибочок, тв. сир
    [​IMG]
    помідорки з салатом: невеликі тверденькі помідорки - зрізати верхушку, вибрати серединку, салатик: 100 гр тв. сиру, 100 гр крабових паличок, 2 варених яйця, майонез, спеції. сир тремо, яйця і крабові палички дрібнесенько ріжемо, солимо, даємо трішки майонезу і змішуємо. цим начиняємо помідорки. важливо начиняти незадовго до забави і не переборщити з майонезом, бо є ризик, що потечуть трохи.
    [​IMG]
    печінкові рулетики - коржі-налиснички як на тортик печінковий + майонез, часничок, підсмажена цибулька.
    і шпажки - кукурузка, маслина-оливка, грибочок, сир - як поскладається
    [​IMG]
    сирні кульки - сир типу Лазур (з пліснявою), брі або сирки-залишки благородних сортів, трішки вершковогосиру (Бонжур чи такого плану) - змішати, в серединку кульки вкласти цілу темну виноградину, сирковою масою сформувати кульку і обкачати в рублених фісташках - мегасмачно, а до вина...мнямка
    рулетики з адигейським сиром - підійде сировялене мясо, хамон тонконарізані, в середину вкладаємо брусочок адигейського сиру, скручуємо і звязуємо тонким шматочком сиру копченого-"косички". один шматочок косички треба поділити на шнурочки-волокна. зав'язати можна навіть бантиком.
    мариновані сухофрукти - курага, ізюм, чорнослив, яблука, горішки, морква молода. сухофрукти промити, яблука, моркву порізати на невеличкі шматочки, зробити прорізи в чорносливі та куразі і запхати начинку. маринад: на 0,5 л води - 2 ст.л. цукру, 2 ст.л. яблучного оцту, 2/3 ст.л. солі., воду закипятити, додати сіль і цукор, виключити і влити оцет (можна замінити лимонним соком). сухофрукти замочити хоча б наніч, потім наколоти на шпажку і можна подавати - дуже смачно!
    [​IMG]
    шинкова намазка. на 200 грам шинки - 1 пачка вершкового сиру, 2-3 мариновані огірочки - шинку з огірком змолоти або збити блендером разом з сиром. мастити на багет. прикрасити зеленню.
    тарталетки з салатом Фараон салат відомий, опис не даю.
    тарталетки з курячим салатом 500 гр курячого іле варимо, ріжемо кубиком. додаємо баночку кукурудзи, майонез. додаємо порізані кубиками ананаси консервавані (1 б.), підмариновану порізану цибульку і спеції, змішуємо.
    [​IMG]
    канапки з червоною рибкою - на багет мастимо лимонне масло (на 200 грам масло - цедра та сік 1 лимону), вкладаємо згорнутий шматочок рибки, прикрашаємо лимончиком, маслинкою, зеленню...
    [​IMG]
    рулетики з баклажаном - баклажан тоненько ріжемо вздовж, підсолюємо, даємо стекти соку і промиваємо, обсмажуємо. в майонез додаємо дрібно потерті грецькі горіхи, трішки твердого сиру, часничок і зелень. скручуємо рулетиками.
    татралетки з салатом Білочка - на 1 плавлений сирок - 2 варені яйця, + часник, майонез і дрібно порізані ананаси консервовані! ананас додасть потрібної нотки. дуже смачно.
    тарталетки з грибною ікрою - смажимо цибулю порізану кубиком, додаємо дрібнопорізані шампіньйони та трохи масла, грибну приправу, сіль, перець. коли вистигне - накладаємо масу в тарталетки.
    тарталетки з маком - 5 варених яєць, 200 гр крабових паличок, 1,5 ст.л. маку, 3 ст.л. майонезу, півбанки кукурузки консервованої. змішати і дати трішки вистоятись, накладати в тарталетки. прикрасити червоною ікрою чи на свій смак.
    рулетики тут є - шинка з сулугуні та замон з адигейським сиром
    на крекері - паста з авокадо. збивала мякоть авокадо з краплею лимонного соку + спеції. на прикрасу - половинка чи четвертинка томату-чері, зелень.
    [​IMG]
    на крекерах:
    паста сирна горіхова - дом. сир, терті горіхи волоські (на 300 гр сиру десь склянка горіхів), майонез, часничок трішки, спеції. прикрасити шматочками горішків.
    паста паприкова - дом. сир, майонез або масло, дрібно посічена цибулька, попередньо промаринована і відціджена, червона паприка солодка та гірка, сіль, перець.
    [​IMG]
    канапки з грибами - на чорний хлібчик мастимо масло, викладаємо відціджену мариновану фіолетову цибульку (сіль, цукор, оцет, кмин, спеції за смаком + вода), зверху слайси сирих печериць, скроплюємо лимонним соком, солимо, перчимо.

    + ясно мясна, рибна, овочева нарізки, канапки з ікрою і надцять відомих рецептиків, наприклад : рафаелки чи печерички запечені...
    більшість страв є з врахуванням - зробити підготовку звечора і не мучитись надто в день застілля, сподіваюсь комусь засмакує. це певно з двадцята частина облюбованих і перевірених рецептів, решта немають знимок. за якість фото - перепрошую, але знимки роблять нашвидкоруч і не завжди. дуже шкодуюю, що кілька фуршетів немала як зазнимкувати.:girl_cray:
    як комусь тре допомоги з підготовкою - з задоволенням підкажу, пораджу, підберу рецепти, або й навіть приготую:girl_claping:
     
    Останнє редагування модератором: 26 Липень 2012
    • Подобається Подобається x 2
  17. DarkNess

    DarkNess New Member

    Відповідь: Домашній фуршет

     
  18. Smorodynka

    Smorodynka Member

    Відповідь: Домашній фуршет

    Sofcja, дякую за такі гарні рецепти і фото! Підкажіть, будь-ласка, в цьому рецепті, яблука, морква і горіхи є начинкою чи ні? Курага має бути солодка чи кислувата? Ізюм треба маринувати чи використати як начинку? :)
     
  19. sofcja

    sofcja Member

    Відповідь: Домашній фуршет

    ізюм маринуєте сам по-собі. морква-яблуко чи горіхи - начинку обираєте до смаку самі, я часто в чорнослив горіх пхаю, а в курагу - яблучко. горіхи зле використовувати, якщо дуже довго плануєте тримати все це в маринаді - розмокші будуть не надто смачні, тому якщо робите з вечора, то молода морква. якщо незадовго до гостей, то підійдуть і горіхи. сухофрукти заливаєте гарячим маринадом, як тільки вистигне - можна їсти. як правило, цього часу уже цілком достатньо щоб вони дістали певну смакову ноту, а горіхи не почали дуже розмокати..
    потім на шпажку наколюєте сухофрукти з ізюмом в різнобій і готово.
    курагу беру солодшу, щоб не надто кисла замаринована була.
     
  20. sofcja

    sofcja Member

    Відповідь: Домашній фуршет

    продовжуєм?!
    сьогодні знайшла ще кілька знимок, тому опишу що це було...
    [​IMG] [​IMG]
    стіл був на етапі доставляння, тому це десь половина страв тут...


    тарталетки з кальмарами - я беру мороженого кальмара, не цілі тушки, а наче філе грубеньке, хоча підійде будь-який. його треба розморозити і відварити - опустити в кипяток, 2 хв і витягнути-зняти шкірку, порізати на дрібні кубики і знову в кипяток ще на 2-3 хв. спробувати, щоб не було отої своєрідної кислинки сирого кальмара і коли вона ще трішечки є - залишити в воді вистигати. сам дійде. головне не переварити, бо буде гумовий. смодіваюсь пояснила)
    а далі заправка - кетчуп, майонез в рівних кількостях та 1-2 ложечки аджики до смаку, сіль, перчик. і все перемішати. більше нічого не потрібно - це просто мегасмачно й просто досить. для прикраси було використано шматочки лайму та відварені креветки.

    тарталетки з язиковим салатом
    - 300 грам винограду, 150 грам м'якого сиру тверд. сортів, 2 зелених яблука, 2 говяжі язики, майонез, спеції. язики відварити, зняти шкірку, порізати кубиком, сир крупно натерти, яблука порізати кубиком і скропити лимонним соком, виноград розрізати на 2-4 частини, вибрати кісточки. все змішати, заправити майонезом і спеціями. чудовий салат як для тарталеток, так і просто ложкою! ... а я б їла його відром:girl_haha:

    рулет закусочний - тісто: 500 мл молока загріти, додати 100 грам маргарину і розтопити, закипятити і зняти з вогню. зразу ж всипати муку - 150 гр і розрихлювачу, солі трохи, перемішати! як підстигне по одному вбити 3 яйця і ретельно вимішувати тісто міксером. на бритванку (я беру великий протвіть з духовки) застелити пергам.папір, змастити маслом і вилити тісто, розрівняти його. на поверхню викласти порізані кружечками чорні маслини(100-150 гр) і запекти до румянцю - 20 хв десь. зняти з паперу і перевернути маслиновою стороною вниз.
    начинка: 250 гр крабових паличок потерти чи подрібнити, додати порізані кружечками зелені оливки (200 грам) - гарно якщо вони фаршировані перчиком червоним, 2 варені яйця потерти, порублений пучок зеленої цибульки, майонез - змішати+ сіль, перець.
    на корж ледь теплий викласти начинку і скрутити. загорнути в харчову плівку і залишити на годинку хоча б в холодильнику - розрізати і подавати. якщо корж пересох, то можна збризнути водою і крутитиметься легше і папір відстане, якщо прилип. виглядає це дуже гарно, шкода що фото неякісні і не передають того ефекту...
    на цій же тарілці є шпажки - гриби, маслини, оливки, мисливські ковбаски, тв. сир в довільній збірці.

    печінкові рулетики, зрізом вмочені в зелень
    шпажки - маринований сухофрукт+ горішок всередині та бринза овеча слабого посолу

    рулетики: шинка, чорнослив та сир Філадельфія, на завязку сир косичка.
    шинка+ диня і завязка-косичка
    оливки та маслини з сиром - в оливку або маслину протягуємо шматочок копченого сиру-косички і завязуємо бантиком.
    закусочні кульки - сир адигейський 200 гр, сир з голубою пліснявою 100 гр, творог 150 гр - змішати до однорідної маси. кугара і чорнослив - по 100 гр промити і збити в блендері до маленьких шматочків, горіхи чищені - 80 гр - підсушити на пательні і розтовкти до дрібних шматочків, змішати з сухофруктами, залити масу 40 гр міцного солодкого вина і залишити поки не втягне. з фруктової маси сормувати маленькі кульки і вкласти в середину сирної маси - зробити кульки, які запанірувати по-різному в : тертому шоколаді, солодкій паприці, підсушеному на пательні маці, кокосовій стружці, куркурі, горіховій крошці, апельсиновій, лимонній цедрах...
    [​IMG]
    нарізки - сирна в кадр не попала...а шкода. трошки прим'яті, бо щойно з пачки, але принцип видно...
    [​IMG]

    питали про гаряче, то знайшла єдину знимку, воно смачне й класне...
    [​IMG]
    шашлички з курячих сердечок:
    1 кг кур. сердечок, 300-400 гр солодкого червоного перцю, 1 баночка маслин або оливок. Маринад - 200 гр соєвого соусу, 2 ст.л. меду, 3-5 ст.л. олії, часник чавлений, чілі, приправи.
    Сердечка помити, розрізати збоку і видалити згустки крові, залити маринадом і залишити маринуватись на 3-4 год. Нанизати сердечки, шматочки паприки і маслини-оливки чередуючи їх. Смажити на пательні чи на грилі, поливаючи маринадом. Смажаться дуже швидко і виходять смачненькі шпажки для кожного гостя. Можна зробити попередньо і залишити в теплій духовці, щоб подавати одразу і теплими.
    дуже дякую за приємні коментарі в карму!!! мене це шалено тішить і дає бажання додавати ще нові рецепти та фото:girl_claping:
     
    Останнє редагування модератором: 26 Липень 2012
    • Подобається Подобається x 1