Я боюсь смерті близьких

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Olgaforum, 3 Серпень 2022.

  1. Olgaforum

    Olgaforum New Member

    Я завжди любила чистоту, дуже. З появою коронавірусу спочатку мила упаковки милом, потім почала складати окремо продукти з магазину, коли щось потрібно брати і мити милом руки. Чоловік з часом теж так почав робити. Потім тумбочка при вході стала вважатися брудною, бо там ключі і сумки з вулиці. Я почала частіше мити підлогу. Кожен день витираю антибактеріальними серветками телефони. Зараз корона йде на спад, хоча знову обіцяють на осінь, а ми далі так живемо. Я не запрошую майже нікого в гості, не люблю гостей, бо вони не переодягаються і все рухають, не миють руки. Сьогодні не було кому сидіти з хворою дитиною, чоловік привіз свого тата, обіцяв що все йому скаже. Тато рухав гаманець, я чоловіка прошу, щоб сказав щоб помив руки, а він нічого і пішов на роботу. Я сама теж нічого не сказала, не можу. От і виходить, що я прийду з роботи і буду міняти покривала, мити посуд, столи, іграшки, книжки витирати, бо він не помив ті руки. Тут питання чому чоловік обіцяв сказати і не сказав і повно питань до мене. Мені важко буде прибрати сьогодні, бо там купа всього. Зазвичай я нормально з цим живу. Але розумію, що це дивно і теж хотіла б нічого не мити і сприймати це нормально. Я коли один раз не помию руки не можу нікуди їх покласти і нічого робити. Не заспокоюсь поки не помию. Боюсь що якщо я не помию, ми чимось заразимось, і помремо. А так я ніби стараюсь щоб всі були здорові. Підкажіть, як адекватно до цього ставитись і відпустити ситуацію. Є хтось як я? Дякую
     
  2. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    @Olgaforum я би казала звернутися до психолога. З початком війни про ковід майже всі забули, переключилися на більшу загрозу. Ймовірність загинути від ракети зараз значно вища за ймовірність померти через немиті руки. Але свою тривожність нівелювати не варто, тому раджу психолога, який допоможе розібратися та позбутися цього стану.
     
  3. Marusyaa

    Marusyaa миється в бані

    Понимаю, и думаю, что с такой проблемой многие столкнулись. Сначала ковид, потом война. Если эта тревожность слишком сильна, то действительно лучше проконсультироваться с психологом.