Звичний день: проза і врочистість нашого сьогодення (10)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Shamna, 27 Січень 2016.

  1. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Я коли читаю мотиваційну літературу, дуже надихаюся. От зараз читаю «Сила волі» і таки багато чого прояснила собі в першу чергу. Загалом можу сказати, що силу волі маю, але коли втомлена, то і сила волі десь губиться. А втомлена я постійно. До буденності додалося щось незрозуміле з малою. Вчора була хвора, температура під 38, соплі. А сьогодні вже здорова…. В холодильнику пустота, чекаємо зп чоловіка вже тиждень. Веселуха… Депресивний якийсь допис вийшов….
     
    • Співчуваю Співчуваю x 3
  2. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Погода якраз, щоб їсти подаровані Миколаєм цукерочки. Признавайтеся кому що Миколай приніс. Моя дитина видала: мама, ти певно була не дуже чемна, що тобі Миколай так мало подарунків приніс))) Але я і того не чекала, тому мега рада.
    A1AEAA23-6AFE-48D4-9AEC-A11087D9C52F.jpeg
    А от з подарунками дітям були нюанси. Трохи зла на себе, бо недодивилася і вхопила російські пазли. І парочка дубляжів від близьких (іграшки, які в нас вже є). Ну, буде повід комусь віддати.
    Але які ж різні характери в моїх дівчат. Якщо чесно мене навіть турбує реакція старшої. Прокинулася, покрутилася, подивилася де подарунки і далі лягла спати. Менша підірвалася зразу на рівні ноги і поповзла до пакетів, все розпаковувала, витягувала. З цукерками за принципом: не з’їм, то хоч понадкушую… А старша скромно все собі роздивлялася. Я витягувала: дивися ще тут подарунки і тут.
    Тож, лежимо і їмо. Навіть виходити не будемо)
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • мімімі мімімі x 1
  3. MalvinkaLv

    MalvinkaLv Well-Known Member

    О так, погода зовсім не святкова(( моя проза: я без машинки відвіз чоловік на ремонт і невідомо, коли буде…хочу нову, але ніяк не можемо нічого підібрати…
    Я напевно була зовсім нечемна, бо Миколай не приніс нічого) як вже багато років підряд…я й не чекаю…
    Малому приніс подарунки, то він мені всі солодощі віддав (не любить багато цукерок).
    І проза нашого віку (7р.): написав в листі Миколаю, щоб приніс телефон (бо мама сказала, що купить тільки вкінці 2 класу). Миколай звісно не приніс…Перша фраза зранку, коли побачив подарунки: телефона нема((( Звичайні іграшки в такому віці вже не цікаві… родичі дарують, а ми тихенько на олх чи передаровуємо) Єдине, що ще сподобалось - укулеле (гавайська гітара), бринькає щось собі там) Просив у листі в Миколая «справжню гітару», моя фантазія підказала такий варіант
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  4. Rapsodiya

    Rapsodiya Well-Known Member

    Мій Миколай прагматичний - купа солодкого і подарункові сертифікати ;) бо мені не вгодиш. До слова, з появою сина я стала така вредна, що ну...реально сама собі дивуюся..деколи бурчу так, ніби мені 80 років.
    Син зранку був в щоці від книжок, іграшок і коня!!! Потім ще вхопив партію подарунків у баби-діда)
    Ото вилежуюся зараз і підемо потім мої сертифікати перетворювати в красивості ❤️
    Погода - шепоче і співає! Сонце і +12 - субтропіки як-не-як. Та мені все оті пальми взимку муляють очі.. не моє то, явно не моє))
     
    • Подобається Подобається x 5
    • мімімі мімімі x 1
  5. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    Всі так про Миколая гарно пишуть. До нас Миколай приходив з 5 на 6 грудня, і прийде ще під ялинку))). Так, в Польщі Миколай ходить 2 рази. На українського Миколая в мене нема бажання щось вигадувати, та й третій Миколай, то забагато, ще в садку Миколай 2 рази ходить, 1 раз за кошти батьків. Одним словом, мені біжутерію, цукерки і черевики, хочу правда експрес до кави, але в Миколайський бюджет це не міститься, чоловіку цукерки і кухоль до його колекції, старшій доні лего, шоколадка, оленячі роги і годинник з gps, молодшій доні теж роги іграшку і ходунці. Нам з чоловіком по шапці Миколая, ну щоб пофоткатись під ялинкою. Малявка, щось плаче перед сном, хоча їй лише 3 місяці, я думаю, що їй зуби десь далеко в дисках рідуться, бо страшенно все пзає до рота і спинити все. В старшої в 4 м і 10 днів вилізли 2 нижні зуби.
     
    • Подобається Подобається x 2
  6. phobika

    phobika Well-Known Member

    Ми теж 6 числа маєм Миколая і на Різдво ще подарунки від Єжішка (Ісусика), то я теж 19 не заморочуюсь вже. Бо і в садку якісь дрібнички даруються, і на роботі дають подарунок для дитини. Якраз сьогодні забрала - набір стоматолога. Нам дуже в тему - треба малого до стоматолога відвести, а він каже, що боїться.
    Щось здоров'я далі не альо. Вже давно я так часто по лікарях не ходила. Ще один візит маю запланований на початок січня. І до гінеколога хочу піти, бо вже більше року не була. Все в Україні старалась попасти, а тепер вже хочу на місці знайти свого. І до стоматолога би забігу, але теж поки не знаю - де, хто, що, а головне, скільки? Надіюсь що далі буде трохи пауза з медичною темою.
    Підготовка до Різдва триває і наповнює мене енергією. Щотижня щось печемо з малим. Минулого тижня носили в садок домашнє печиво, бо дітки мали свято передріздвяне. Лишились білки, тому сьогодні вперше в житті печу бізе. Так цікаво, що з того буде. Від четверга я вже у відпустці, бо в садку канікули. Маю купу планів на ті 10 днів. 3 роки майже живу в Празі, а не бачила ще купу всього. Хочу якраз трохи надолужити. Надіюсь, що ніхто не захворів. Але шанси мізерні, якщо чесно, бо в садку ходить вітрянка. Але навіть якщо так, то з радістю потусуюсь вдома і подивлюсь новорічні фільми. До речі, якраз пора зайнятись пошуком, щоб потім мати все під рукою.
     
    • Подобається Подобається x 5
  7. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    Я хоч і прихильник привок, але скажу, що краще б я прививку від ковіду не робила. 14.12.2021 пішла на прививку, як кажуть кристалічно здорова. Перед тим просидів 3 дні на карантині, зі старшою донею, бо хтось в групі захворів і групу закрили, вже третій раз, сама ніде не ходжу окрім магазину і то останнім часом замовляв все додому. В мене до кінця тижня, я схиляюсь до того (прививка в вівторок, а симптоми появились десь в суботу), пропав нюх і смак, підвищилася температура і кашель появився, який ще досі є( на хвилинку вже більше тижня). Захворів чоловік, перший раз пішов до лікаря, то вдалось йому без тесту піти додому, а сьогодні зробив тест і ми всі сидимо вдома до 08.01, а діти до 15.01. Майже нічого немає, що їсти, ремонт на носі.... не хворійте...
     
    • Співчуваю Співчуваю x 4
  8. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    Перший новий рік, що не святкую за моє свідоме життя. Перший новий рік без ікри.
     
  9. petrywka

    petrywka Well-Known Member

    А доставки у вас не працюють?
    Ніхто зі знайомих чи сусідів не зміг купити вам продуктів?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    Звичайно, що можна було все організувати. Але настрій вже не новорічний. Та й не будеш ганяти знайомих напередодні нр, знайомих по магазинах. З сусідами ми не такі близькі і знайомі далеко живуть. Та ми не голодаємо...
     
  11. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    Нам заборонено контакт із зовнішнім світом. Переважно приходять з терміналом і треба платити. Готівкою не запаслись))), щоб її га коврику лишити.
     
  12. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Завжди можна заплатити Blik- ем. Через двері наприклад продиктувати цифри. Зараз вже всі розуміють давно і знають, що таке карантини і ізоляції. Багато де можна замовляти з оплатою через Інтернет одразу.
    інше діло, що в Польщі з ікрою туговато. Треба пошукати .
     
  13. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    Сьогодні у чоловіка закінчується Карантин. Нарешті сміття викинемо. Всі живі, і здорові. Ніхто нікого не позабивав. Правда мені я бачу найгірше. Привидами трохи запасів. Купили онлайн продуктів. Сьогодні будемо готову їжу замовляти, бо не хочеться нічого готувати. Нам з донями ще 7 днів ізолюватись, а в молочної щей зуби ріжуться.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  14. MalvinkaLv

    MalvinkaLv Well-Known Member

    І ми на самоізоляції… тож цьогорічна Свята вечеря була без куті… Продукти сьогодні купили сусіди, поставили під двері, оплатили їм на карточку.
    Найважче було вчора не відкривати двері колядникам((
     
    • Співчуваю Співчуваю x 5
  15. rununkulos

    rununkulos Well-Known Member

    Хворію....вилежую бока.
    Може ковід, може грз.. . Але так приємно знайти час на ДП. І сумно водночас яка тут пустка. Раніше гуляли дописи, що всі втекли в інстаграм. А я не розумію як інстаграм може замінити ДП?. Забирати час- так, замінити - ні. Це абсолютно різні мережі, тут як в дитинстві, місце де колись ділились найпотаємнішим
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 9
    • Подобається Подобається x 3
  16. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Не хочу в тему «забиламби», але забити когось хочеться. Хоч не можу звинувачувати, бо ніхто від хвороби не застрахований. Планувала вакцину дитині, аналізи здали, старшу вдома тримала пару днів щоб з садка віруски не принесла, а вчора приїхала бабуся з ночівлею і захворіла/вже хвора була, діти з нею обнімалися/цілувалися. Та фіг вже з тою вакциною, тепер і малі похворіють…. Чоловік псіхує, зп затримують вже другий місяць, вже певно і не заплатять. Вже більше як два роки підштовхую його міняти роботу, а він вчепився в неї як в останню надію. Врочистості щось давно немає. Можна спробувати віднести до врочистості - замовила матраци дітям на ліжка, але і тут ложка дьогтю, бо не ті про які мріяла (довелося вибрати інші, бо ті надто дорогі були). Ну зате зекономили і не влізли в кредит.
     
  17. Gala

    Gala Well-Known Member

    Так не вистачає цього форуму зараз...в цей час невизначеності. Старша вчора сказала чого ми не зробили карти поляка ..бо страшно тут. Дуже багато хворіє зараз знайомих ..
    Але завдяки Богу в душі є спокій, всупереч усьому неспокою навкруги.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. MalvinkaLv

    MalvinkaLv Well-Known Member

    Страшно, це правда. От читаю в новинах, що деякі європейські авіалінії бояться залишать свій персонал на ніч в Києві через загрозу російського вторгнення, переносять рейси на ранок… Боюся війни( Перша думка - куди втікати з дитиною? Від мене і так користі на війні небагато…
    Плануємо купляти нову машину. Мала б то бути врочистість, але з тими подіями не знаю, чи правильно робимо. Може не треба зараз витрачати всі заощадження? З іншого боку, треба мати свій транспорт (стара машина знов поламалась)…
    Поговоріть хтось зі мною…
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    Польща пускає ( ну ще пару днів тому пускали, щось може змінилось в зв'язку з карантином), без проблем. Якщо не дуже перебірливі в роботі, то в супермаркетах завжди є робота і дають документи. За рік, якщо є підстави до карти поляка, то можна без карти зробити сталий побут.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. rununkulos

    rununkulos Well-Known Member

    Ковід він такий, підступний і непередбачуваний. Сьогодні 14день з дня початку захворювання, та "дякуючи" сімейній, що не послала мене на тест, хоч все було зрозуміло, моя ізоляція триватиме ще до наступного місяця. Добре, що я вмію самолікуватись, самопризначати потрібні обстеження і напрошуватись до інших лікарів. Найгірше позаду. Можливо і на краще, бо самопочуття так собі.
    За те час на нічонеробство з'явився. Телевізор в моєму житті - це рідкість. То ж фільми, серіали всі наздогнала за останні 2 роки)
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1