Дитячий садок

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Доброчин, 13 Червень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Іруня

    Іруня Well-Known Member

    Відповідь: Дитячий садок



    ---------- Додано в 09:41 ---------- Попередній допис був написаний в 09:33 ----------

    В нас теж минулого року був ранок в садочку перед Новим роком. То діткам було десь 2-3 роки ( моя була одна з найстарших ). І всім діткам було так цікаво! Тільки один хлопчик розплакався і побіг до мами, а всі інші чемно і на кріселках сиділи, і в ігри бавилися, і віршики розказвали, і танцювали. Дуже гарне свято було в ясельках.
     
  2. Зорянівонька

    Зорянівонька Well-Known Member

    Відповідь: Дитячий садок

    Спеціально вчора Левчика подопитувала про свято:) Казав, що йому дуже сподобалося, що хоче щоб кожен день було.
    Але все одно згадуючи то свято половина дітей була перестрашена, готова заплакати.
    То певно завдання вихователів дивитися по дітях і підбирати "ролі" на святі.
    Бо пам'ятаю свята з свого дитинства - кожна дитина виходила на середину і мала розказати віршик. Більшість таких виступів закінчувалися сльозами. Надіюсь, зараз не така система.
     
  3. Зануда

    Зануда Well-Known Member

    Відповідь: Дитячий садок

    :) У моєї співробітниці синочка вихователька в садочку жіночка пенсійного віку, то він її досить довго "баба Люба" називав. :) :) :)
     
  4. Машуня Д

    Машуня Д Well-Known Member

    Відповідь: Дитячий садок

    В нашому садочку, в ясельній групі, всім діткам роздали віршики . Мені вже цікаво як на святі буде поводитись моя дитина, знаю що віршик вивчити не проблема, питання втім, що може стидатись або просто не захотіти розказувати. А зараз із задоволенням розказує як вони танцюють в садочку і співають. Думаю якщо вихователь вже трішки вивчив діток то приблизно знає якоі складності віршик можна дати тій чи іншій дитині.
     
  5. Katrin

    Katrin Well-Known Member

    Відповідь: Дитячий садок

    Для чого так категорично? Ми збирали по 55 грн. Не всі сім'ї мають змогу заплатити по 150 грн, це також треба враховувати.
    Дорогі подарунки кожен своїй дитині може і вдома подарувати, а в садочку- то справа трохи інша, різні люди- різні доходи і т.д.
    Якщо комусь цікаво, то розпишу детально, що куплено на ці кошти. На Миколая- в групу м'ячі, мозайку,кеглі, дітям- ведмедик "Барні"+ гіпсовий набір для творчості, Новий рік - розмальовка+ олівці+Дід Мороз шоколадний. На іменини + Новий рік вихователям і няні- по "джентельменському набору".
     
    Останнє редагування: 5 Грудень 2010
  6. mayscream

    mayscream Well-Known Member

    Відповідь: Дитячий садок

    Садочок на Китайській (Майорівка), випадок,що трапився з моїм 5ти-річним племінником і шокував мене на стільки,що вирішила неодмінно написати. Отже, племінник відвідує цей садочок фактично з 2,5 років, зараз йому 5,5. Жодних прикростей не було до цього часу,як і нарікань як від батьків,так і від дитини,лише схвальні відгуки. В садочку працює логопедична група, яка була створена пару місяців тому, малий її відвідує. Останнє заняття призвело до того,що дитина спілкується тільки з батьками,з іншими-уривками, в садочок іти категорично відмовляється. А трапилось таке: малий почав співати під час заняття,його товариш підхопив, викладачка не довго думаючи відвела двох хлопичьок до темної неосвітлюваної комори та...закрила на ключ двері.В дітей почалась паніка,вонистали кричати. Пані логопед витримала театральну паузу та відкрила їх, та на цьому шоу тривало: діти попросили вибачення,вона відмовилась пробачати,сказавши що ніколи цього не зробить, тоді вони стали благати (з того переляку,як я розумію), її це не задовільняло. Прощення вони отримали,коли впали зі сльозами на коліна. Пані продовжили заняття. Розповідав малий то все моїй братовій і просив не говорити татові,мотивуючи: "Мама,в мене ж нема телефона,а якщо зі мною щось станеться,як ти мене будеш рятувати". Братова розповіла звісно братові і вони вирушили до завідуючої, до кінця не вірячи в те,що дитина не навидумувала і не перебільшила. Але,коли пані логопед була викликана на килим і її запитали чи це правда, то вона сказала "Так,а що тут такого, буде знати як себе вести наступного разу,я не могла інакше з ним справитись". Отакої. Ясно,що вона і перепросила,і завідуюча пообіцяла прийняти міри, але...сталося що сталося,і дитина травмована.
    До чого це я...будьте уважіші до своїх діток, не завжди їх перебільшення є такими насправді...нажаль.
     
  7. Natinka

    Natinka New Member

    Відповідь: Дитячий садок

    Я вважаю, що діти інколи і можуть щось собі придумати, але не в таких ситуаціях. Здебільшого коли якась неприємна для дитини подія мала місце, то вони кажуть правду. Дуже добре, що хлопчик ще все розказав мамі, є дітки, які можуть просто замкнутися в собі...

    Не місце таким людям в дитячих садках. Ну але то вже питання цілої системи нашого дошкільного виховання. Прибила б таку "пані логопеда". :girl_emo:
     
  8. manka

    manka Member

    Відповідь: Дитячий садок

    На скільки, я в курсі - працівники дошкільних закладів несуть відповідальність за фізичне і за ПСИХІЧНЕ здоров"я наших дітей під час їх перебування в садку.
     
  9. Ljus6ka

    Ljus6ka Well-Known Member

    Відповідь: Дитячий садок

    Дівчата, а хто знає довідка за сімейними обставинами має якусь певну максимальну кількість днів. Якщо ми не відвідували садок два -три місяці чи дадуть нам без проблем таку довідку? І чи через те, що ми так довго не ходимо в садок нас звідти не відрахують?
     
  10. manka

    manka Member

    Відповідь: Дитячий садок

    Якщо ви плануєте довго не ходити, то краще написати в садку заяву. В нашому - на три місяці можна забрати дитину (влітку, наприклад, на оздоровлення). Зараз сама планую написати таку заяву, бо через маленького бебіка не маю можливості старшого водити.
     
  11. Usmishka

    Usmishka Well-Known Member

    Відповідь: Дитячий садок

    то залежить від садка, в нас в Договорі вказано, що пропустивши більше 30 днів без поважної причини дитину виключають автоматично. На такі випадки є право на оздоровлення дитини на 72 дні на рік та довідки про стан здоров"я, про довідки за сімейними обставинами - то в нас такого немає. особисто в разі чого домовляюсь із вихователями, які час від часу ставлять нам що ми були.
     
  12. Ljus6ka

    Ljus6ka Well-Known Member

    Відповідь: Дитячий садок

    Та то вкожному можна на три місяці заяву писати, але біда в тому що ми її до не написали і вже маємо два місяці пропуску, я думала ще трохи і завтра підемо, потім думаю ще тиждень і так пройшло два місяці

    :shok::eek:
    Ну все я в шоці. А заяву на оздоровлення заднім числом написати можна ? Звісно якщо дозволять
    Usmishka, а де це такий договір у приватному чи державному садку?
     
  13. Usmishka

    Usmishka Well-Known Member

    Відповідь: Дитячий садок

    В державному :).
    Заяву на оздоровлення підписує завідуюча, тому вам доведеться таки питання вирішувати з нею, напевно.
     
  14. manka

    manka Member

    Відповідь: Дитячий садок

    Не знаю чи це у всіх садках чи лише наш (на вул. Щурата)такий унікальний:
    Вихователі влаштовують новорічний вечір і кожна група повинна "позичити" їм на костюми по 50грн. "Не хвилюйтеся, ми вам повернемо, адже коли ви поведете дитину на це свято, то за вхід будете платити!!!"
    Крім того, що здаємо на потреби групи щомісяця по 20грн.(на порошки пральні, миючі засоби для групи, методички для вихователя, на ксерокс і на ще купу непотрібних або потрібних, але не нашим дітям речей) треба здати ще 10 на миючі засоби для кухні!!!! Додам, що на канцтовари для дітей збирали гроші окремо. А коли одна дівчинка виблюнула на коврик, то мамі сказали принести додатково 100г Ванішу!
    Додам, що на канцтовари для дітей збирали гроші окремо.
    А ще: купити пилосос, дошку для наочних зображень, посуд,принести кожному по вазону (а де ті, що приносили минулого року?), по 5 книжок,іграшки... А ще хотіли б, щоб батьки ремонт в туалеті зробили. Між іншим минулого року в ясельну групу купували палас, посуд, міняли замки, крани, іграшки, книги, вазони, рушнички.
    Таке враження, що садочок утримується за рахунок батьків(і ремонт груп і заміна вікон ).. Невже дошкільні заклади зовсім не фінансуються ? Завідувач каже, що ні. Навіть ягоди і фрукти на компот влітку батьки в садочок приносили.
    Може то я така вредна мама, якій вічно щось не подобається?
     
  15. Надя К.

    Надя К. Well-Known Member

    Відповідь: Дитячий садок

    Чому немає? Моя Аня 2 місяці не ходила в садок, то ми несли 2 довідки: одну - по хворобі, а іншу - за сімейними обтавинами.
     
  16. Андріана

    Андріана Well-Known Member

    Відповідь: Дитячий садок

    а в нашому , натякнули, що краще навіть таку довідку нести, щоб захворюваності по садку менше було
     
  17. Редвумен

    Редвумен Active Member

    Відповідь: Дитячий садок

    Так і є!!! Тобто більшість держ. садків ніхто не фінансує. Тому не дивуйтесь! Не ви одні такі:)
     
    Останнє редагування: 12 Грудень 2010
  18. Olena-m

    Olena-m Well-Known Member

    Відповідь: Дитячий садок

    Ми минулого року десь зо три місяці не ходили, заяви не писали і ніхто не вигнав. І тепер більше місяця не ходим, ніхто нічого не каже. Головне не мати заборгованості по оплаті.
     
  19. Ljus6ka

    Ljus6ka Well-Known Member

    Відповідь: Дитячий садок

    Дякую усім трохи мене заспокоїли.
    О, а тут вже цікаво , а про яку заборгованість ви говорите? Бо наскільки знаю усі садки оплачуються на перід. Чи можливо має бути якась мінімальна щомісячна оплата? Бо ми не ходили довгий час , а нам подзвонили і попросили прийти за квитанцією і сплатити за садок, так цікаво?

    ---------- Додано в 21:38 ---------- Попередній допис був написаний в 21:34 ----------

    а як потім? , вам видали одну єдину довідку за сімейними ?
     
  20. Olena-m

    Olena-m Well-Known Member

    Відповідь: Дитячий садок

    Може то у вас ше стара квитанція. Платиться за поточний місяць, але відмінусовуються пропуски з минулого.

    У нас було минулого року дві довідки, бо трохи малий хворів і трохи просто був вдома. Ще плюс аналіз калу на я/г і три зіскоби на ентеробіоз.
     
Статус теми:
Закрита.