Молочна мама "на прокат"

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем viltis, 5 Травень 2010.

  1. Nastynya

    Nastynya Well-Known Member

    Відповідь: Молочна мама "на прокат"

    я також годувала синочка знайомої, бо в неї малий не хоче брати груди, ніяк, одразу в істереку падав і тому вона почала зціджувати, а молочко пропадало потихеньку, ну то я цідилась і давала ще своє, так було поки їхня лікарка не дізналась і не заборонила таке робити, бо краще суміш ніж чуже молочко:girl_crazy: так от вони зараз в пять місяців їдять кашкі, зупи і чуть-чуть зцідженого молочка.
     
  2. tslezinska

    tslezinska Well-Known Member

    Відповідь: Молочна мама "на прокат"

    Моя молочна доня суміш всю вертає...Якби не оте "чуже молоко", шо б вона тоді їсти мала?
    Нє, наші педіатри все ж таки "генії".

    ---------- Додано в 22:21 ---------- Попередній допис був написаний в 20:53 ----------

    Одна дуже-дуже ДОБРА форумляночка також долучилася до вигодовування цієї крихітки!
     
  3. Adelaida

    Adelaida Active Member

    Відповідь: Молочна мама "на прокат"

    Вчора з мамою розмовляла, цікаві факти дізналась. У той час, 200мл молочка коштували на "ринку" 5 рублів :) А два роки тому її молода співробітниця продавала комусь там по 5 доларів за 100 чи 200 мл. Чоловік, як почув, каже, що на мені можна гроші заробляти. :) Але робити то за гроші, то хіба дійсно, коли немає що їсти. Хоча, з іншої точки зору, працюючи, ми і мізки свої продаємо, здоров'я... Не знаю. Але я би не продавала молочко.

    А от коли мама пішла в будинок малютки на теперішній Антоновича, щоб здавати туди молочко (бо всі цідились), то наткнулась на бюрократію. Треба було щодва тижні здавати купу аналізів, цідитись після кожного годування в окрему стерильну закриту баночку, які щодня треба було брати в тому будинку. Мама подумала, і знайшла собі синочка сусідки :)
     
  4. Dobra

    Dobra Well-Known Member

    Відповідь: Молочна мама "на прокат"

    Хіба що така ситуація, що у молочної мами не було би дійсно грошей, а той, кому потрібно молоко, мав би їх багато. Просто молочна мама повинна харчуватись нормально, і не переживати, чи голодні її старші діти.
    А так напевно хватає як подяка за молоко подивитись на сите щасливе личко молочної дитини :girl_crazy:.
    В принципі це правильно, але мамам із немовлятами це досить складно зробити.
     
  5. Svitlanka

    Svitlanka Well-Known Member

    Відповідь: Молочна мама "на прокат"


    Щодо того, чи могла б я годувати чужу дитину - наврятчи. Якщо б можна було зціджувати і давати - то з задоволенням ділилась:)
     
  6. Despina

    Despina Well-Known Member

    Відповідь: Молочна мама "на прокат"

    Аналогічно, моя мама разом із старшою сестрою годувала сусідського хлопчика зцідженим молочком. З великою гордістю про це розказує.:girl_smile: І свекруха також, знаю, годувала зцідженим ще одну дитину. Казала, що тоді лікарка в поліклініці мамам, які не годували, давала контакти мамів, у яких було вдосталь молока, щоб домовлялись.

    Я одного разу спробувала погодувати дитину сестри, коли лишилась з нею, то мала так, раз цьмакнула і відвернулась. А от моя дитина не така перебірлива. Я коли вийшла на роботу (Тоні був рік і 8) і почала залишати її з сестрою, то мала могла собі трошки потягнути молочка в сестри. Я в тому бачила тільки позитив:)

    Щодо годування різновікових дітей (не рідних), то думаю, все-таки є певні нюанси. І годування тандемом - не показник, бо організм мами при народженні міняє склад молока на такий, що потрібен немовляті. Ну якщо я не права, то хай консультанти поправлять:)
     
  7. veronka

    veronka зла друзя

    Відповідь: Молочна мама "на прокат"

    я б із задоволенням годувала ще б якесь маленьке диво))) але не зцідженим молочком (бо зцідити то нереально у мому випадку), а цицею, це таке щастя бачити як ота маленька людина заспокоюється біля циці, задоволено посміхається ситим личком!!! під час годування ти ж ділишся не лише молочком, а й своїм теплом, любов*ю, а того забагато не буває)))
    насправді цікавить чи моє молочко не зашкодить немовлятам або яка припустима різниця у віці між дітьми??
    ну а щодо заборони лікарів годувати, як писала Nastynya, то я можу тільки пригадати як сторіччя-два тому дітей масово віддавали годувальницям))
     
  8. Adelaida

    Adelaida Active Member

    Відповідь: Молочна мама "на прокат"

    Грудьми годувати звичайно і простіше, і приємніше. :) Тільки, мене б (можливо, і то не факт) бентежило те, що не моя дитинка стане частинкою мене. А тут вже треба слідкувати, щоб не перейти певних меж. Недарма, судячи з літератури, до годувальниць вигодувані ними дітки відчувають неабияку любов та ніжність. Батьки можуть ревнувати :) Та і годувальниця буде відчувати материнську любов "со всеми вытекающими". Але то все теорія.
    Хоча і при годуванні зцідженим молочком також віддається частинка, ти ж не просто так зціджуєш, а з думкою про когось маленького. :)
     
  9. poputochka

    poputochka Well-Known Member

    Відповідь: Молочна мама "на прокат"

    В мене з першою малою в пологовому теж довго не прибувало молоко,а в сусідки по палаті бризкало в різні боки .Так от,коли вона дала мені трохи зцідженого молочка,і я хотіла дати своїй лялі,персонал підняв жахливу бучу,лякаючи можливими ускладненнями, резус-конфліктом,і ще купою різних бяк. Вердикт "не положено",а сумішшю догодовували.
    Цікаво,це міфи,чи дійсно при певних умовах молочко однієї мами може не підійти для дитинки іншої?
     
  10. Zoryanazirka

    Zoryanazirka Well-Known Member

    Відповідь: Молочна мама "на прокат"

    Я зараз годую двох і передвчора віддала ше більш як півлітри свого молочка ше одній лялі. Я вже писала що моя мама розповідала що колись як я народилася в пологовому вночі на годування діток ніхто не привозив, всіх породіль зставляли сціджуватися, то молоко зливали в один баняк, пастеризувли і вночі годувли тим діток. В ісламі взагалі заборонено створення банків грудного молока через релігію, бо там вважається якщо жінка погодувала своїм молоком іншу дитину це вже братик чи сестричка, а шлюби серед родини неможливі.
     
  11. cream

    cream New Member

    Відповідь: Молочна мама "на прокат"

    Я теж вірю що є різниця між мамами-годувальницями по природній здатності вигодувати своє немовля. Вона полягає у тому, що в однієї мами, не зважаючи на їх знання і навики, кількісь з'їдженої їжі і випитої рідини протягом дня, нервів та інших відомих нам чинників процес вигодовування проходить без жодних проблем, так би мовити природно і "непринужденно". Таких жінок я називаю молочними. Але ж є і такі (наприклад я, моя мама), які мусять слідкувати за ГВ, часто прикладати, разове годування могло тривати 1-1,5 год., і т.д.. Тобто були труднощі, але я їх без проблем долала, тому, що так була налаштована. Кожна жінка здатна вигодувати своє дитятко, повірте, все залежить тільки від Вас, важливо розуміти наскільки це необхідно!!!
     
  12. Натуся

    Натуся Well-Known Member

    Відповідь: Молочна мама "на прокат"

    Коли народився мій похресник,Насті було 5 місяців,ми впевнено годувалися цицею,і намагалися помогти з тою справою кумі...але з кожним разом вона годувала все менше,рідше,а потім згодом в місяць часу взагалі перейшла на суміші...Я стільки раз намікала їй(ну не могла прямо сказати-дай погодую!не зручно було,якось некомфортно...),але ніц з того не вийшло...Я не вважаю поганим те,що я,як хресна мама,могла б годувати і свого похресника,тим більше,що живемо в сусідніх під'їздах.Або кума не зрозуміла натяків,або зробила вигляд,що не зрозуміла(швидше другий варіант+ревність:))Трохи шкодую за той втрачений час,але тепер він вже великий(2,2 роки)часто тулиться до мене і до циці,так йому бракувало того спілкування через молочко...
     
  13. Клубнічка

    Клубнічка New Member

    Відповідь: Молочна мама "на прокат"

    Я коли родила то в мене було дуже багато молока, я немогла спокійно вийти на вулицю бо молоко так текло що страшне. А сусідка наша родила свого синочка на два тижні пізніше за мене, у неї було кесареве і потім важка реабілітація, нажаль лактацію вона так і незмогла налагодити, то я її синочка до 3-х місяців годувала (потім ми нажаль переїхали і такоїзмоги вже немали, але я їй ще досі сціджене молоко через маму передаю.
     
  14. loreniya

    loreniya Well-Known Member

    Відповідь: Молочна мама "на прокат"

    яка гарна тема - я тоже задумувалась над таким питанням - маю багато молока, хоч груди маленькі /дякую дівчатам косультантам з форуму/ - чужу б дитинку я нагодувала - маленьку з грудей а більшу /після року/ мабуть з пляшки зцідженим.
    а мого щоб віддати... важко мені судити коли молоко є. Наразі думаю що б дала але не будь кому, а знайомій, яка я знаю що не колеться наркотиками і не курить і т д.

    але тут ще такий момент - нагодувати один чи п"ять раз це одне, а реально годувати, з пів року чужу дитину... я б мабуть би віддала зціджене молоко мамі - дитина має мати до неї почуття близькозьті а не до мене...
     
  15. Latane

    Latane Well-Known Member

    Відповідь: Молочна мама "на прокат"

    Якби мала надлишок молочка, то обов"язково годувала іншу дитинку - груддю або сціженим. Свою мацьопу годувала би сціженим чужим молочком, цицею не хотіла б... Але це молоко мало би бути перевіреним, від 100% здоровою жінки. Взагалі, дивно, чому суміш пропагандують, а молочко(хоч і не своє) - ні? Це, щось на зразок здачі крові, люди ж її здають і вона комусь потрібна! То чому не можна вживати донорського молочка і бути донором?
     
  16. iriwa

    iriwa Особлива мама

    Відповідь: Молочна мама "на прокат"

    Теж би годувала чужу дитинку, якщо б була у когось потреба. Зараз синочку рік, ще нямає цицю, то його найулюбленіша страва. Хоч тяжко мені бо малий ну ніяк не хоче їсли ані каші ані овочів ані мяско, то в нього тяжко впихнути, відлучати не збираюся, хіба вже там незнати шо, ттт
     
  17. grаpefruitik

    grаpefruitik миється в бані

    Відповідь: Молочна мама "на прокат"

    У мене молока навіть для свлєї не завжди вистачає....Але якщо було б достатньо, то годувала б іншу дитину, але мабуть лише зціджуючи, чи прикладала б до грудей...Не знаю....Свою малечу іншій мамі би теж не дала....мабуть, краще суміш давала б...
     
  18. Alonka

    Alonka New Member

    Відповідь: Молочна мама "на прокат"

    Знайшла випадково ось таке фото молочної мами "на прокат", так мило....
    [​IMG]
     
  19. Taska

    Taska Well-Known Member

    Відповідь: Молочна мама "на прокат"

    я сьогодні годувала малюка Sera (між іншим вона шукає ще одну молочну маму). Мені привезли цю 28-денну крихітку і я ледь не розплакалась, манюня народилась 3300, а зараз важить менше 3-х кг, у нього зовсім немає підшкірного жиру і виглядає він абсолютно беззахисним. Мій мозок був налаштований на якісь емоційні чи психологічні глюки при годуванні чужої дитини, але все пройшло без особливих змін. Завтра у мене ще одна зустріч з моїм молочним синочком:)
     
  20. anka

    anka Well-Known Member

    Відповідь: Молочна мама "на прокат"

    якщо комусь треба-звертайтеся. Простіше, звичайно так годувати- не цідити. Зціджування трохи забирає часу, тому з таким методом не гарантую постійності.