Як вберегти діточок від хвороб

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем kati, 12 Листопад 2008.

  1. dieSonne

    dieSonne Well-Known Member

    Відповідь: Як вберегти діточок від хвороб

    Я даю небагато, але теж часом вже переживаю. Хоча свекруха каже, що вона своїм давала постійно і ніц. Каже навіть дурня в мед мастила і так по пару разів на день, щоб тихо були.
     
  2. нталька

    нталька Well-Known Member

    Відповідь: Як вберегти діточок від хвороб

    я саме про воду з лимоном кажу. цікавилась, бо теж таке любимо.:) а про мід не знаю; раніше постійно користали, але вже ні.
     
  3. Milka

    Milka Moderator

    Відповідь: Як вберегти діточок від хвороб

    На вулиці жара, а ми хворієм. Як це не парадоксально звучить, але це так. Як не я , то малий, а за ним і мала собі тягнеться. Я вже не знаю що це, - якась "чорна полоса", чи чиєсь лихе слово.:girl_cray:Як вийшла з роддому (3 міс. тому), так і почалося...ангіна, бронхіт,соплі вже не рахуються... це те що ми вже лікували, особливо малий. До цього часу я вважала, що в мене здорова дитина, а тут на тобі. Малу якось від ангіни вберегли ( кварцували кімнати, наставила кругом часник, капала в носик молоком і т.д.). Може це мені в ВІДКРИТУ ЖИЛЕТКУ:girl_sad: Суть в тому, що мені надоїла тота аптека і я в скорому темпі знайшла бабусю, яка мене почала снабжати козячим молоком (так мені його радили і нахвалювали старші родичі, казала що це супер лікарство). Але зустріла знайому що трохи мене налякала, казала що може нашкодити. Підкажіть будь-ласка, може хто з власного досвіду що знає про користь чи шкоду козячого молока?:girl_cray: Не знаю що вже й робити:sad:
     
  4. Olena-m

    Olena-m Well-Known Member

    Відповідь: Як вберегти діточок від хвороб

    Старшому козяче молоко можете давати, воно дійсно корисне, але треба бути впевненим що коза здорова, і почніть потрошки щоб не було ніякої реакції і бажано пити окремо від іншої їжі. А от меншій дитинці до 1 року ні козяче, ні коров'яче молоко краще не давати, навіть розведене, бо може на нього погано відреагувати підшлункова, яка ще недостатньо розвинена. Тільки мамине молочко (або суміш, якщо не годуєте грудьми).
     
    • Подобається Подобається x 7
  5. Adriasia

    Adriasia Well-Known Member

    Відповідь: Як вберегти діточок від хвороб

    я пила козяче молоко з двох років
    ніц мені не було і по нині ніц не є і нічим не хорую.
    шоправда молоко з того часу ненавиджу (особливо козяче) Коров*яче взагалі не сприймаю. То певно того шо мене ним з народження пічкали...
     
    • Подобається Подобається x 2
  6. Milka

    Milka Moderator

    Відповідь: Як вберегти діточок від хвороб

    Мене хоч і не пічкали, бо сама страшенно любила пити в бабці на селі молоко (козячого взагалі не пробувала), але молока зараз не п'ю. Можу випити кефір чи квасне молоко, кашу на молоці, а щоб парене :shutup:.


    Ну, дівчата, велике спасібо, наразі тішуся що малий то п'є. :girl_claping:
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. VIKI

    VIKI Well-Known Member

    Відповідь: Як вберегти діточок від хвороб

    О, як я вас розумію, у нас така сама біда. Незважаючи на літо підхоплюємо різні інфекції, просто жах. І багато наших знайомих теж хворіє, причому це стосується не лише дітей, але й дорослих :girl_sad:. Маю надію, що це колись закінчиться.

    Щодо козиного молока, якщо ви впевненні, що коза пасеться не біля дороги, то молоко пити можна, та й імунітету це повинно допомогти. Але якщо ваші дітлахи раніше пили лише магазинне молочко, то краще спершу розводити водичкою, для уникнення проблем зі шлунком. Як вже писала Olena-M, дітям до року не варто його давати. Видужуйте швидше :girl_smile:
     
    • Подобається Подобається x 3
  8. Annjutka

    Annjutka Well-Known Member

    Відповідь: Як вберегти діточок від хвороб

    Мала вже давненько не хворіла. Цієї суботи пішли в театр на Фредра, а там мамуся з хлопчиком перед нами сиділи... Вони як прийшли, мамуся дістала якійсь сироп чи ліки - з ложки давати. Він кашляє аж клекоче в середині, вона йому то лоба поцьомає, то рукою попробує. Дитина сидить навіть не реагує на тоту виставу. Поки моя мала дивилась на сцену, я сиділа спостерігала за мамусею з малим. Та не можу я догнати ЧОМУ вона приперлась з хворою дитиною в публічне місце?
    Сьогодні в ночі мала майже не спала, скиглила, прокидалась. Зранку все як має бути - соплі, температура, хрипіння в грудях...
    Чесно кажучи я цього вже чекала... В малої схильність до високих температур, то кожна болячка мені як випробовування.
    Це не говорячи про те що на кінець цього тижня маю фотографувати весілля. Малу залишити не буде з ким, уявляю як зрадіє наречена..
    То поясніть мені, будь ласка, чому така байдужість до інших дітей? Після мене хоть потоп чи як? Що мені треба було зробити? Наплювати на 25 гривень, щоя дала за квитки та піти? Чи попрости її?
    Чекаю з "нетерпінням" ночі, бо вже знаю що буде. А тій мамусі бажаю всього найкращого :girl_devil:
     
    • Подобається Подобається x 12
  9. Відповідь: Як вберегти діточок від хвороб

    Наша донечка гамає вітамінки :)цензура:). До року вона у нас була дуже хворобливою - тільки починав соплити носик, відразу появлявся кашель, а далі антибіотики :sad: . Дякувати Богові вже більше ніж пів року ми не відвідували ні лікарень, ні аптек :radist:
    І в нас таке було. Одного ранку помітила що в малечі не дуже сухенький носик :eek: (я вже практично забула про всі ці "сопельки", а тут знову:girl_cray:). Але сопельки в доні як появились, так собі і зникли до наступного ранку. Як виявилось вони просто "перейшли" до мами............з підмогою :tanksmile: Такого жахливого нежитю в мене ще не було.
    P.S. Ще б такі вітамінки від капризиків і було б взагалі :cool:
     
    Останнє редагування модератором: 27 Березень 2010
    • Подобається Подобається x 1
  10. Улянка

    Улянка Well-Known Member

    Відповідь: Як вберегти діточок від хвороб

    Annjutka, я вчора в антошці теж так прибалділа. Бо стоїть 4-х річна дитина і кашляє Анюті просто в лице. Хвилин 15. При чому кашель явно не алергічний, а конкретний бронхіт. А її мама просто стоїть і дивиться. А я ні свою забрати не можу(бо та як сидить в тому пластиковому будиночку її і за ноги не витягнеш), і мамі тій зауваження зробити посоромилась. Просто мову відняло. Розумію що коли дитина хворіє їй вдома важко бути. Але в кінці кінців для чого ходити туди де гуляють інші дітки!
     
    • Подобається Подобається x 6
  11. levandivka

    levandivka З яйцями...

    Да... вітамінки від капризиків лише по рожевому рецепту продаються...
    Добре що хоч цими вітамінками людям мозґи не задурюють.
    Нє?

    Даремно! Можна ж було своїй дитині сказати, щоб відійшла від хворої, бо в тої мама "без башні"..?
     
    Останнє редагування: 27 Березень 2010
    • Подобається Подобається x 7
  12. Улянка

    Улянка Well-Known Member

    Відповідь: Як вберегти діточок від хвороб


    100%. В майбутньому за таке таки на хамлю. Таки Анютку зачепило. З 3 ночі температура 40 і вище. Не варто бути совісною якщо від цього здоров"я дитини залежить
     
    • Подобається Подобається x 6
  13. natka75

    natka75 Well-Known Member

    Відповідь: Як вберегти діточок від хвороб

    Дівчата, підкажіть будь-ласка, де у Львові без скерування (направлення від дільничого)можна зробити (звичайно платно) аналізи дитині.Цікавить в першу чергу наявність глистів в організмі?
     
  14. Liona

    Liona Well-Known Member

    Відповідь: Як вберегти діточок від хвороб

    Спешиал фо irushka :)
    про аромалампи та аромакулони.
    Від кашлю, нежиті, взагалі як профілактика ГРЗ - використовую евкаліптове масло. Масло чайного дерева дуже добре палити, щоб мікроби повбивати. Профілактика "від горла" - герань та аніс (дівчата, вибачайте, якщо неправильно назви пишу - я знаю тільки російською ці назви :shy:) Від високої Т - аніс, ромашка, евкаліпт.
    Це те, що завжди маю в домашній аптечці. Якщо ще щось згадаю - доповню.
    Про аромалампи. Можна купляти БУДЬ-ЯКУ :) Просто за годину до сну запаліть її в кімнаті, де спить дитина. Бажано це робити у ВЖЕ ПРОВІТРЕНІЙ кімнаті, із закритими дверима (тоді концентрація запаху вища, відповідно і дія випаровування ефективніша)
    Обов"язково спостерігайте за дитинкою, коли вперше випробовуєте якесь масло - можлива алергія. В нас поки що все ок, ніяке із масел не викликає алерг. реакцію :)
    З початком осені і аж довесни одягаю дитині аромакулон. Достатньо 2-3 краплини 1-2 рази на тиждень, на вихідні (якщо дитина не хворіє) аромакулон не одягаю - таким чином роблю перерву, аби не було звикання. Поки що така ароматерапія не підводила, Лєруся в садку фактично не хворіє :girl_curtsey:
     
    • Подобається Подобається x 15
  15. dieSonne

    dieSonne Well-Known Member

    Відповідь: Як вберегти діточок від хвороб

    Я в таких ситуаціях категорична, просто забираю свою дитину, принагідно і мамаші можу зауваження зробити. Люди добрі, та не мовчіть ви в тому нема нічого стидного, хай мамі буде стидно за свою безвідповідальність!!! Пильнуйте своїх дітей, подумайте і про інших. Я навіть в маршрутці, коли бачу що їде хвора людина, швидше вийду хоч на пів дороги, ніж маю чиїсь шмарклі з своєї дитини витирати. Краще вже пішки і точно здоровіше, а не дай Боже, в тої людини туберкульоз, бр... ліпше таки пішки і подалі. Ясно, що від усього не вбережешся, але але від явного принаймні. Як каже мій чоловік, треба вміти передбачити наслідки і тоді твої дії зразу стають чіткими і скоординованими. Головне не бути пасивними у питаннях що стосуються життя та здоров"я наших діток.
     
    • Подобається Подобається x 18
  16. шоколадка

    шоколадка Active Member

    Відповідь: Як вберегти діточок від хвороб

    про аромалампи та аромакулони.
    :girl_smile:
    Liona, скажіть, будь-ласка, де можна купити аромакулони, я зацікавилась. якраз менша доця пішла в садочок, просто боюсь шмарклів.:girl_cray:
     
  17. Liona

    Liona Well-Known Member

    Відповідь: Як вберегти діточок від хвороб

    дівчата львівські казали, що на вернісажі є. Попитайтеся там, в нагрузку вам і масла різні запропонують :))
     
  18. Olena-m

    Olena-m Well-Known Member

    Відповідь: Як вберегти діточок від хвороб

    На Вернісажі нема, я шукала, зайдіть у гілку "Де у Львові можна знайти...", - там написано багато адрес.
     
  19. шоколадка

    шоколадка Active Member

    Відповідь: Як вберегти діточок від хвороб

    дівчата, дякую. шшшшшшшас буду шукати!!!!!:girl_in_dreams:
     
  20. TATA

    TATA Well-Known Member

    Відповідь: Як вберегти діточок від хвороб

    Liona,дякую за пораду. Сьогодні розпочали "лампотерапію". Ходимо в садок 1,5 міс., а хворіємо вже другий раз.Питаннячко: як часто ви запалюєте лампу? Кожен день чи при хворобі? І про кулон. Ви капаєте 1-2 р. на тиждень,а дитина носить кожень день. Правильно? І чи не заважає він в садочку бавитись, спати? Вихователі не проти?