Завагітніти, виносити, народити: ускладнення і фактори ризику

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем truskaffka, 8 Вересень 2012.

  1. Hermi

    Hermi Well-Known Member

     
  2. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    І знову я.
    Чи вживання вітамінів для вагітних є необхідним?
    Гінеколог приписав, я чемно почала пити і через тиждень прийому почалася висипка. Через декілька днів все тіло було покрите червоними плямами і все чухалося (так, що я навіть вночі не спала). Дерматолог і сімейний лікар сказали що це скоріше всього через вітаміни і взагалі були здивовані навіщо влітку пити вітаміни.
    Зараз лікую висипку і нічого не вживаю. Гінеколог запропонував змінити вітаміни, але я хвилююсь щоб знову не почалося алергічні реакція.
    Звичайні алергопроби зараз не можна робити, взяли кров на вузький спектр алергенів, то поки чекаю результат.
     
  3. ZikkA

    ZikkA Well-Known Member

    Наскільки я читала, обов'язковою є фолієва кислота в першому триместрі, можна всю вагітність, вітамін Д і йод, і то для йоду є винятки. Всі інші вітаміни бажано отримувати з продуктами харчування і приймати додатково лише за потреби, якщо є показання. Тому я під час останньої вагітності вітамінних комплексів і не приймала.

    Надіслано від мого POT-LX1, використовуючи Tapatalk
     
  4. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Моя особиста суб’єктивна думка - не потрібні жінці ці вітаміни. Збалансоване, різноманітне, корисне харчування - так, хімічні препарати - ні. Не пила останні дві вагітності. З дітьми все ок).
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  5. WinterDog

    WinterDog Well-Known Member

    Я теж вітаміни не вживала. Тільки фолієву і йодомарин. Потім ще добавила вітамін Д.
     
  6. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    І знову я сюди з плановою датою народження.
    Були на узд для визначення аномалій розвитку, і лікар сказала що дитина явно не 12 тижнів. Зараз дитинка 11,8 см і взагалі розвиток всього явно не на 12 тижнів (відхилень немає, але як на старший вік) . Подивилась записи: коли робили останнє узд, розмір відповідав поставленому терміну. Але в мене на початку був підвищений Т3 і Т4, ці гормони могли повпливати на розвиток і розміри, зараз гормони без ліків опустилися до норми. Я за це не дуже переживаю, головне що бейбік розвивається нормально.
    Чи можуть на основі УЗД змінити дату родів?
     
  7. Андріана

    Андріана Well-Known Member

    Не знаю як в Австрії, але в Україні дата пологів по УЗД умовна, все одно декрет і всі документи відштовхуються по даті останніх місячних. В мене цього разу якраз так і було. Дитина по УЗД на тиждень старша і я цьому довіряла, бо знала ,коли овуляція була і статевий акт і так і народила, але в декрет відпустили по місячних.

    Надіслано від мого Redmi Note 8 Pro, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. ZikkA

    ZikkA Well-Known Member

    То ще, певно, від гінеколога залежить. Вони там різні дати враховують. Місячні, узд, перші ворушіння.. . Бо я тричі йшла в декрет і щоразу казала, що хотіла би чим довше попрацювати, тобто ПДП чим пізніше поставити. І лікарі, орієнтуючись на ці дані, називали проміжок часу у який можуть відправити мене в декрет. Я так зрозуміла, що рамки є, але точна дата на розсуд лікаря. А народжувала я тричі по першому узд, втретє лиш на день раніше.

    Надіслано від мого POT-LX1, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    Не знаю як буде в мене, але вже отримала виписку, в якій вказано зміну дати родів (пересунули на 2 тижні), до свого гінеколога попаду через півмісяця і будемо обговорювати.
    Лікар, яка робила УЗД, сказала що здивована що поставили таку пізню дату і по розмірах і розвитку дитина як мінімум на 3 тижні старша і я могла КД переплутати з імплантацією (таке можливе? В мене було 3-4 дні нормальних кд). + перше УЗД показало плід розмірів, які відповідають тижням відносно КД... Тоді питання, чому дитинка так швидко почала розвиватися і набирати розмірів? Аномалій розвитку немає, всі кістки сформовані і відношення правильне, органи також. Стать також можна було подивитися, але дитина була дуууже активна, ми ледь встигали подивитися те, що передбачала процедура
     
    • мімімі мімімі x 2
    • Подобається Подобається x 1
  10. model fantazii

    model fantazii Well-Known Member

    Дівчата, хто виношував вагітність на Клексані і Аспірині, як вам їх відміняли і коли?

    Надіслано від мого SM-M315F, використовуючи Tapatalk
     
  11. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Під час першої вагітності пробували відміняти в третьому триместрі, але це було погане рішення, почалася затримка розвитку, що зрештою призвело до КР на 38 тижні.
    З другою дитиною колола Клексан до останнього дня. В день пологів не вколола, бо відчувала, що це той день. То був 40-й тиждень. Але пологи почалися з кровотечі і зробили ЕКР (ну зрештою після першого КР і так мало хто вірив в успішні пп).
    Мій досвід «такий собі». Ви маєте вірити, що у вас все буде добре і так воно і буде.
     
  12. model fantazii

    model fantazii Well-Known Member

    У Вас була доза 0.2 чи 0.4? Аспірин відмінили швидше?

    Надіслано від мого SM-M315F, використовуючи Tapatalk
     
  13. littlebird

    littlebird Well-Known Member

    Клексан колола до 14 тижня. Потім перейшла на аспірин до 36 тижня. Народила на 39 все добре.
     
  14. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    0,2 Клексан. Аспірину не пила
     
  15. Fionka

    Fionka New Member

    Дівчата привіт. У мене в другому скринінгу високий ХГ,в першому все було ок, пішла до генетика,та сказала повторно передати Хг, він ще вищий, генетик каже здавати НІПТ тест, я зписалась на УЗД в приватну клініку до іншого генетика, перша нагло мене записує в приватну клініку де вона працює, і мене вже так нагрузила що дитина може бути відсталою,що я два дні не маю спокою. В кого також був високий ХГ, в кого ви консультувались?
     
  16. Yeremiya

    Yeremiya Well-Known Member

    Дівчата з діагнозом фосфоліпідний синдром хто де стояв на обліку? не кожен лікар хоче брати на облік. Порадьте до кого можна
     
  17. Plod

    Plod New Member

    Доброго вечора.
    Не знаю що й гадати .. акушерський срок 8 тижнів, була на узі поставили 6 тижнів але аналізи хгч все замалий що там що там. Здавала на 7 тижні (акушерських) вийшло 2613. Гінеколог прописала утрожестан.... Узі показало сердцебиття..та встановили точний срок 5 тижнів. Сьогодні якщо брати узі то 6 тижнів здала хгч вийшло 7590. Все одно мало.... Можливо в когось така ситуація була...я вже накрутила не знаю до чого готуватись(((+
     
  18. Hons

    Hons New Member

    Привіт! Це добре, що серцебиття є і ХГ росте.
    Як у вас справи зараз?
     
  19. Plod

    Plod New Member

    Добрий день. Дякую за увагу.
    Все одно хвилююсь чому так помалу росте хгл((( в першій вагітності все було без проблем а тут...вже думаю можливо через те що захворіла на ранньому строкові.
    В понеділок знову була на узі, тосу що гінеколог сказала моніторити розвиток. Все добре, розвиток по плану, сердцебиття збільшилось все як потрібно. Здала знов хгл в іншій лабораторії показник 16000 і в їх результатах це типу в нормі. Майже мінімум але ще норма. Все одно розумію що це замало. 8 тижнів по узі. В понеділок стаю на облік. Буду знову допитувати свого гінеколога ... Вона вже мені сказала не накручуй і не нервуй....а я не можу((((
     
  20. Hons

    Hons New Member

    Я вас розумію, сама в такій ситуації була. Я б вам радила здати вовчаковий+коагулограму, як дівчата тут радили, щоб виключити можливі проблеми.