Ой у Львові на базарі

Відкрита велика жилєтка (5)

Posted by levandivka on 25 Липень 2009 відповідей - 3.014
  1. levandivka

    levandivka З яйцями...

    Тема для плачу в жилетку, але...
    Лікарська жилетка-халат висить тут
    Педіатрична - у дитячому здоров'ї
    Нарікання на свекруху, мужа, вагітність, КД, їх відсутність, рагулів та інші спеціалізовані... прошу нести у профільні сльозозабірні теми.
    Там Вам витруть сльози:) А тут - допис.

    **********************
    ЗІ: попередня жилетка висить тут
     
    Останнє редагування модератором: 10 Квітень 2015
    • Не подобається x 4
    • мімімі x 3
    • Подобається x 2
    • Погоджуюся x 2
    • Не погоджуюся x 2
    • Зе бест! x 1
    • Інформативно x 1
    • Корисно x 1
    • Оптимістично x 1
    • Креативно x 1
    • Баян x 1
    • Безграмотно x 1
  2. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    @Basyanya просто хочеться якось легше «знайомитися» з тими вірусами, а не щоразу закінчувати ускладненнями і антибіотиком. Хоча б через раз… Вже всерйоз задумуюся над додатковою вакциною від пневмококів. Напишу пізніше у відповідній темі, хочу спитати чи воно щось дасть. Бо щось провітрювання, зволоження і тп рекомендації нам абсолютно ніяк не допомагають.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  3. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    В старшої 3й раз за 2 роки запалення легенів, другий раз 8 місяців, запалення лівостопоннє. В нас так, якщо не робиться інгаляція при легкому покашлюванні, навіть при маленькому кхи(помагає фізрозчин, а коли завтикаю, то вже інгаляція з небуду/ніби на стероїдах), то запалення. Малеча, 20ти денна теж кашляє, лікарка сказала, що сильно, хоча вона мені як котик кашлюняє, сказала, що якщо погіршиться, то їхати в лікарню. Хто знає до якого ступеня може погіршуватись відгукніться? В дома я сама, немаю старшу з ким лишити. Сьогодні купила відсмоктувач соплів до пилесоса, рекомендую всім, дуже класно тягне, зробила малявці, тій що 20 днів інгаляцію. Чекаю, на покращення стану.
     
    Останнє редагування: 5 Жовтень 2021
    • Співчуваю Співчуваю x 2
  4. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    Якщо йдеться про превенар, то я раджу. Зробила малій десь 2 роки назад, коли часто її простудка і кашель переходили в інфекцію, що мусила давати антибіотик. Подивилась моя педіатр на то все і порадила їй зробити превенар, казала що в Європі він ледь не обов`язковий.
    Якось, т-т-т, зараз мала одна з тих, хто рідко пропускає садок через хворобу.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Я поселилася в цій темі. Ото коли писала останній раз, думала, що найгірше позаду. За той час встигла загриміти з меншою в лікарню з повторним бронхітом і вже й виписатися. Але що дивно, нас виписали ще з кашлем залишковим. Тепер місця собі не знаходжу щоб втретє не вернувся бронхіт. Дитину всю скололи, уколи, потім катетер намагалися поставити і не вийшло, далі уколи. Це були пекельні 4 дні. Тепер не сплю ночами, вся розбита. Сьогодні знову розревілася, бо за тих 4 дні, чоловік спустив майже всю зп на свої забаганки та їжу типу чіпсів і пива, і я тепер думаю чи то комуналку оплатити, чи то вакцину старшій робити, чи то одяг зимовий (бо буде сидіти в хаті якщо стане холодніше). І не дай Боже хтось знову захворіє, то навіть ліки нема на що купити(( Ще й пралька зламалася(( Машина стукає, може стати в будь який момент. Треба терміново на ремонт. Вже думаю, що певно мене хтось прокляв. Ну ж не може бути за один місяць стільки поганого(((
     
    • Співчуваю Співчуваю x 17
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Brigitta

    Brigitta Well-Known Member

    Як там було в старій пісні: "... в нашем доме поселился замечательный сосед..." В червні в квартиру наді мною заселилася квартирантка з трирічною дитиною. І я вже не можу більше терпіти... Це панельний будинок, а оскільки власник сусідської квартири свого часу щось нашаманив зі звукоізоляцією, нам чути практично все, що робиться зверху. Кожен день починається у мене не пізніше 7 ранку з гупання над головою, бо дитина ганяє по квартирі. Дитині весело, вона стрибає, перекидає стільці, кидає іграшками об стіни, гримає дверима, бавиться м'ячем, а у мене в кімнаті стеля ходить ходуном, хитається люстра, зі стін зриваються картини. Повірте, я не перебільшую. І все це триває аж до 10 вечора, поки вони не вляжуться спати. Мама дитини не відстає від своєї доці. Будь-які спроби поговорити з нею мають один результат: жінка включає режим "яжемать", кидається на мене і верещить, що вона приїхала з села до Львова, щоб розвивати свою Ангеліну, і буде робити все, що хоче. Уже майже півроку я живу з постійним головним болем, вдома стараюся бувати якомога менше, бо в квартирі реально неможливо знаходитися через сусідський шум. Я все розумію: дитина не може сидіти на одному місці, вона мусить бавитися. Проте в дитини є доросла мама, яка має усвідомлювати, що вона знаходиться не в сільській хаті, а в багатоквартирному будинку, і якщо не можна уникнути шуму, то варто задуматися над звукоізоляцією, навіть елементарно постелити килим на підлозі. Але чхала вона на всіх... З наступного тижня через карантин мені доведеться працювати дистанційно, і я з жахом чекаю на це. Ніколи не думала, що порівнюватиму перебування вдома з пеклом. :girl_cray:
     
    • Співчуваю Співчуваю x 9
  7. mokhnatska lesia

    mokhnatska lesia Well-Known Member

    @Brigitta, спробуйте спитати власника про наявність договору про оренду, і сплату податку від отриманого доходу.
    Також мала малу дитину, і знаю, що таке коли дитина вередує чи бавиться шумно, але дитину можна чимось зайняти, чи принаймні спробувати пояснювати що можна, а що ні. А якщо мать така категорична, то таки б говорила з власником.
     
  8. Brigitta

    Brigitta Well-Known Member

    Це нічого не дасть, бо по-перше, квартирантка - якась родичка власника, а по-друге, власник не дуже відрізняється від неї за поведінкою. Була думка іти знайомитися з дільничим, але наврядчи шум від дитини визнають серйозним порушенням, а приходити о 7 ранку, щоб переконатися, як труситься стеля, точно ніхто не захоче. :girl_cray:
     
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  9. ZikkA

    ZikkA Well-Known Member

    Є варіант щоразу стукати їм у відповідь, шваброю по стелі. І то так, не пару раз стукнути, а створити рівень шуму відповідний до того, що вони здіймають.

    Надіслано від мого POT-LX1, використовуючи Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Brigitta

    Brigitta Well-Known Member

    Ви дійсно думаєте, що коли дитина скаче по підлозі, то вона звертатиме увагу на якийсь там шум знизу? Та і я фізично не зможу стукати їм з ранку до вечора, бо шум там постійний, як не від дитячих забігів, то від мамаші. Кілька разів, коли вже дуже допікало, я стукала їм по стіні, а "яжемать" у відповідь з усієї сили стрибала і тупала ногами. Так що створення власного шуму - не варіант.
     
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  11. ZikkA

    ZikkA Well-Known Member

    Так, думаю. Мій старший один раз розшумівся ще на зйомній квартирі (мій недогляд) і нам так постукали. Він не просто звернув увагу, а миттєво виліз на ліжко і сидів як миш цілий вечір. І скільки ми жили там, пам'ятав, що стрибати треба на вулиці.
    Ну, не стукайте, Вам видніше)) Я порадила зі свого досвіду. Терпіння Вам.

    Надіслано від мого POT-LX1, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Brigitta

    Brigitta Well-Known Member

    Я в жодному випадку не критикую Вашу пораду. Просто вона дієва, коли зверху мешкають адекватні люди, здатні робити правильні висновки. Самі ж пишете: син розшумівся один раз, тобто ситуація не була систематичною. І разом з тим визнаєте, що це сталося, бо самі недогледіли. Наврядчи Вам прийшло б в голову у відповідь на стукіт самій з усієї сили тупати ногами, а потім кидатися на своїх сусідів з криками і погрозами.
     
  13. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    Похникаю. Вчора мала прилетіли мама, здала тест на Ковід - позитивний результат. Відповідно сидить на карантині в Україні. В чоловіка сесія, з понеділка в нього нова робота.
    Сьогодні думали зробити документи для дитини в українському посольстві... Не буду писати деталей, але нерви здають. Ну не можна відразу написати список всього що треба? Відповіли геніально- а ви що не знаєте які документи приносити? На сайті посольства застаріла інформація...
    Куча термінів в різних куточках міста, + все ускладнєються карантинними мірами і з 25 грудня по 10 січня мало хто працював. Одні організації-лише особиста подача, в іншу приїжджаємо- лише онлайн... І то що треба встигнути між годуваннями і хорошим настроєм малюка.
     
    • Співчуваю Співчуваю x 4
  14. Rapsodiya

    Rapsodiya Well-Known Member

    Тримайтеся. Головне зараз - то Ваше самопочуття і спокій. Ми робили синові документи, коли йому було більше ніж півроку, бо я до того часу не мала настрою контачити з українськими бюрократичними реаліями.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    Дякую за підтримку. На жаль маємо все робити якомога швидше, бо треба оформляти допомогу на дитину, яка вдається всім, хто має дозвіл на проживання в Австрії. А дозвіл на проживання вдається при наявності закордонного паспорта... Ну і так по колу. Оця залежність одного документа від іншого напрягає, бо все треба робити в певний срок. Приходиш завчасно, а тобі дають ще додатковий список що ще треба оформити...
    Але нічого, справимося. Головні що всі живі і майже здорові ;)
     
    • мімімі мімімі x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  16. rununkulos

    rununkulos Well-Known Member

    А що в нас немає теми ковід?
    Все обдивиилась(
    Ця зима- суцільна жилетка в плані здоров'я! Не встигла закінчити сеанси психотерапії, дерматолога, косметолога і довести до пуття стоматолога, як тут хребет схопив- біжу до невролога. Ніби стихло. З'явились у дітей, ну і потім, за компанію, в мене...бррр воші. Тиждень боролась, тиждень передихнула і знову добридень... мігрень, тиск то високий, то низький, температура, нирка, горло, вухо, а сьогодні втратила смак і нюх. Добре, що сімейна запевнила що аналізи ідеальні і можу йти працювати з дітками, лиш би температури не мала
    Навіть не знаю що й думати, куди бігти. Вихідні. На тест ніхто мене не посилав. Та й напрошуватися якось неальо...
    Дітей забрала свекруха до себе, де живе наша вагітна хресна. Поговоривши з нею, виявляється ,що теж не зовсім здорова, а її напарниця по роботі має підтверджений аналіз ковід з симптомами.
    Просто нема слів...хоч поплачусь тут(
     
    • Співчуваю Співчуваю x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1